Nitra – Košice 3:1 (kon.) | Poprad – Trenčín 5:3 (kon.) | B. Bystrica – Piešťany 9:3 (kon.)
Žilina – Zvolen 0:1 (kon.) | Skalica – Martin 4:5 (1:2 po s.n.)
koniec
HK Poprad
5:3 (2:0, 2:0, 1:3)
HK DUKLA Trenčín
Piatok 14.11.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vítam všetkých fanúšikov hokejovej Tipsport Extraligy! Čaká nás 22. Kolo, v ktorom uvidíme súboj medzi HK Poprad a Duklou Trenčín. Zápas sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradskí hokejisti sa už niekoľko kôl stabilne držia na druhej priečke tabuľky. Majú na konte 48 bodov, ktoré získali za 17 výhier (14 v riadnom hracom čase). Majú na konte 82 strelených gólov, čo je len o tri menej než má Zvolen, ktorý sa spomedzi všetkých tímov extraligy dokázal presadiť najviac. Popradu taktiež musíme pochváliť aj pevnú obranu, ktorá má základ najmä na brankárovi Kostúrovi. Popradčania vďaka nemu inkasovali len 45-krát, čo znamená tretie miesto v tímoch s najmenším počtom inkasovaných gólov. Menej už má len Trenčín (38) a Košice (31). V posledných troch zápasoch bodovali „kamzíci“ naplno v dvoch. Ešte pred reprezentačnou prestávkou podľahli doma Nitre 3:4 a zdolali doma Žilinu 6:2. Naposledy (v utorok) dokázali poraziť vonku Zvolen výsledkom 2:4. Najproduktívnejším hráčom Popradu je Tomáš Sýkora, ktorý získal zatiaľ 24 bodov (10+14).

    Dukla Trenčín
    Trenčianski hokejisti sa nachádzajú v spodnej časti tabuľky, konkrétne na šiestom mieste. Doposiaľ získali 36 bodov, pretože 14-krát vyhrali (7 ráz v riadnom hracom čase) a jedenkrát podľahli súperovi v predĺžení, za čo teda dostali jeden bod. Aktuálne majú na konte 50 strelených a 38 inkasovaných gólov. Taktiež tu treba vyzdvihnúť gólmana Branislava Konráda, ktorý je druhým najlepším brankárom ligy a na Nemeckom pohári podal tohto roku dobré výkony v zápasoch proti Kanade a Švajčiarku. Je teda možné, že tento brankár bude mať do reprezentácie dvere otvorené aj neskôr. V posledných troch zápasoch sa „vojakom“ celkom darilo, keďže dvakrát vyhrali po predĺžení a raz prehrali. Pred reprezentačnou pauzou zdolali po nájazdoch Košice doma 3:2 a podľahli Banskej Bystrice vonku 2:1. Naposledy sa v utorok predstavili doma proti Skalicu, ktorú porazili po trestných strieľaniach 3:2. Spomedzi všetkých trenčianskych hráčov má na konte najviac bodov Juraj Gašparovič, a to 16, pretože 7-krát skóroval a 9-krát asistoval.

    Vzájomné zápasy
    V tejto sezóne si tieto tímy skrížili hokejky už dvakrát. V zápase štvrtého kola Poprad zdolal Trenčín doma 4:1 a v 13. kole bol podtatranský klub taktiež úspešnejší, keďže bral spod hradu Matúša Čáka tri body po víťazstve 1:2.

    Kurzy
    Stávkové kancelárie sú názoru, že Poprad je v tomto zápase favoritom. Na výhru domácich je vypísaný kurz okolo 1.75, zatiaľ čo výhra hostí je ohodnotená kurzom pohybujúcim sa okolo 3.20. Nerozhodný stav po riadnom hracom čase má hodnotu okolo 4.40.

    Ak chcete do tohto súboja nazrieť bližšie, sledujte od podvečerných hodín náš on-line prenos, pretože vďaka Onlajny.eu vám neunikne nič podstatné. Želám vám príjemné sledovanie a pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Dinda – Kasík, Malina – Makovský, Pitka – Bartečko ("A"), Boltun, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Paukovček, Matis – Gápa, Mlynčár, M. Nagy

    Dukla Trenčín: Konrád (A. Nagy) – Bokroš, Kozák – Andersons, Novajovský – Zošiak, Dudáš – Palovič, Pardavý ml. – Melichárek ("A"), Nemec ("A"), Hlinka – Gašparovič, Petrovický ("C"), Mikula – Filo, P. Stantien, Šišovský – D. Hudec, Daniška, J. Cíger

    Rozhodca: Stano – Jobbágy, Rovenský.
     
    Obe mužstvá už zo šatní pomaly vychádzajú na ľadovú plochu. Poprad bude v tomto zápase koučovať tradične Milan Jančuška a jeho zverenci budú mať oblečené modré dresy. Trenčianski hokejisti nastúpia pod vedením trénera Romana Stantiena v dresoch žltej farby.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Na úvodnom vhadzovaní tohto stretnutia zvíťazil center prvej formácie Trenčína Vladímir Nemec. Hostia sa okamžite dostali do útočného pásma, Hlinka nahadzoval na bránu, no Kostúr bezpečne prikryl puk.
     
    00:26
    Sýkora sa dostal s pukom na dolnú časť ľavého kruhu, odkiaľ sa snažil na opačnej strane nájsť Boltuna, no tomu sa nepodarilo puk spracovať.
     
    00:41
    Trenčín si zahrá presilovú hru. Ľuboš Bartečko odchádza na dve minúty za podrazenie.
     
    01:05
    Peter Novajovský švihom nahadzoval na Kostúra, ktorý mal mierne zhoršený výhľad, puk len lapačkou vyrazil pred seba, no Petrovický už dorážať nestihol.
     
    01:37
    Trenčania len nahodili puk do útočného pásma, tam sa ho zmocnil popradský obranca Kasík, ktorý ho po mantineli poslal von cez všetky čiary.
     
    02:30
    Obrovská šanca pre hostí! Kozák nahadzoval od modrej čiary na Kostúra, ten vyrazil len pred seba, kde už bol Petrovický, ktorý ešte zadovkou posúval k opačnej žrdi na Jakuba Gašparoviča, no tomu sa nepodarilo trafiť odkrytú popradskú bránu!
     
    03:17
    Gašparovič v útočnom pásme posunul na Zošiaka, ktorý strieľal od mantineli pri ľavom kruhu. Popradský brankár Kostúr bezpečne vyrazil za seba, Poprad získal puk a následne obe mužstvá prestriedali.
     
    03:51
    Matúš Matis sa dostal s pukom do medzikružia, no proti jeho strele nemusel brankár Konrád zasahovať, pretože mu pomohli spoluhráči, ktorí vyrazili puk do rohu klziska.
     
    04:03
    Makovského strelu od modrej čiary ešte tečoval spred tesnej blízkosti Mlynčár, no len mimo brány.
     
    04:14
    Do prieniku po ľavom krídle sa dostal Tomáš Daniška, predral sa cez obrancu Makovského a následne vypálil z hornej časti ľavého kruhu, no gólman Kostúr bezpečne zachytil puk a hra bola prerušená.
     
    04:25
    Hostia vyhrali buly v útočnom pásme, Melichárek potiahol puk poza bránu a následne spoza tyčky sa snažil prekvapiť Kostúra, ten najprv nemal puk pod kontrolou, tak prišiel ešte dorážať Hlinka, no len do betónov popradského gólmana, ktorý následne už puk bezpečne prikryl.
     
    04:56
    Tomáš Sýkora sa z rohu klziska dokázal efektívne natlačiť do medzikružia, odkiaľ bekhendom ohrozil brankára Konráda, no ten betónom s istotou vyrazil do rohu klziska.
     
    05:38
    Po zlom manévri Takáča v útočnom pásme sa do útoku dostal druhý trenčiansky útok, no posúvaním puku po rohoch klziska sa do zakončenia v priebehu tejto akcie nedostal.
     
    06:12
    Nahodený puk od Petra Šišovského z ľavého kruhu nebol pre popradského brankára Kostúra nebezpečenstvom. Gólman "kamzíkov" puk sebavedomo prikryl pod svojou lapačkou.
     
    06:20
    Od modrej čiary vystrelil Tomáš Bokroš, no Matúš Kostúr mal odkrytý výhľad a vďaka nemu dokázal puk bezpečne zachytiť vo svojej výstroji.
     
    06:41
    Jaroslav Kasík poslal z obranného pásma puk von cez všetky čiary, čo znamená zakázané uvoľnenie a následné vhadzovanie po pravici popradského brankára.
     
    07:01
    Hvila posunul v medzikruží Matisovi, no jeho strelu švihom zblokoval trenčiansky obranca Novajovský smerom na ochrannú sieť.
     
    07:36
    Marek Nagy zo stredného pásma len nahodil puk do útočnej tretiny, kde ho už získali trenčianski hokejisti. Tí však následne poslali puk von cez všetky čiary, čo znamená icing.
     
    07:48
    Popradský obranca Mário Kurali tvrdo vypálil od modrej čiary, ale gólman Branislav Konrád dokázal sebaisto puk zachytiť vo svojej lapačke a hra sa následne prerušuje.
     
    08:22
    Prvá útočná formácia domácich mala puk v moci v útočnom pásme, no tam si ho iba hádzala po mantineli, čo Trenčínu neprinieslo nebezpečenstvo. Následne dokázal Petrovický puk Popradčanom vypichnúť a hostia si môžu vydýchnuť.
     
    09:06
    Matúš Paločko poslal priamu prihrávku z hornej časti pravého kruhu na dolnú časť Arnemu Krotákovi, ktorý strieľal forhendom, no Konrád bezpečne vyrazil svojím betónom do rohu klziska.
     
    09:43
    Lukáš Paukovček sa dostal do zakončenia po ľavom krídle, strieľal z medzikružia, no napokon bola jeho strela zblokovaná a brankár Konrád teda nemal žiadnu prácu.
     
    10:23
    Tomáš Daniška vyrazil do protiútoku po pravej strane, následne strieľal z hornej časti pravého kruhu, no trafil iba pred ním stojaceho Kasíka, ktorého to očividne zabolelo, pretože sa okamžite sklonil k ľadu, no následne za pomoci svojich spoluhráčov vstal a odišiel na striedačku.
     
    10:56
    Marek Nagy nahodením puku do útočného pásma veľa toho nevymyslel, hostia poslali puk preč z obrannej tretiny, následne puk v strednom pásme zachytil Pitka, ktorý počkal na prestriedanie.
     
    11:49
    Tomáš Sýkora sa predieral po pravom krídle, no v útočnom pásme ho už pri mantineli čisto zastavil obranca Andersons. Poprad však následne získal puk znovu, ale už sa potom do zakončenia nedostal.
     
    12:23
    Keďže sa v týchto chvíľach Trenčania dopustil zakázaného uvoľnenia, hra bude pokračovať vhadzovaním po ľavej ruke gólmana Konráda.
     
    12:39
    Patrik Stantien napriahol svoju hokejku na modrej čiare, no jeho tvrdý príklep dokázal gólman Kostúr vyraziť vyrážačkou do rohu klziska.
     
    13:26
    Jakub Cíger vyslal na brankára Popradu puk od modrej čiary, no brankár domáceho celku bez problémov vyrazil tento projektil vyrážačkou a nasmeroval ho do rohu klziska.
     
    13:58
    Melichárkovi sa v útočnom pásme nepodarilo zachytiť prihrávku od Nemca, tak aspoň svoj tím na chvíľu oslobodil Matis. Zatiaľ musíme uznať, že hostia sú lepší v tomto zápase, viac pri puku a aj pred Kostúra sa dostávajú častejšie.
     
    14:15
    Mário Kurali tentokrát ohrozil gólmana Konráda strelou od modrej čiary, no pozorný trenčiansky brankár betónom vyrazil túto strelu do bezpečia.
     
    14:53
    Jakub Gašparovič vykorčuľoval z rohu klziska do medzikružia, kde mu však dokázal puk vypichnúť Sýkora, ale len na modrú čiaru, kde už bol vzápätí Zošiak, ktorý posunul do rohu klziska. Potom sa Poprad dopustil icingu.
     
    15:12
    Bartečko si spracúval v strednom pásme prihrávku, no čisto ho dokázal odzbrojiť trenčiansky hráč Martin Dudáš a následne hostia rozohrali.
     
    15:39
    Arne Kroták teraz pálil z hornej časti ľavého kruhu, mieril do ramena brankára Konráda, ktorému sa podarilo puk vyraziť do rohu klziska.
     
    16:22
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti teraz dokázali vyvinúť menší tlak na hostí. Kroták mal puk pri mantineli v okolí pravého kruhu, nakrátko ho posunul MATÚŠOVI MATISOVI, ktorý sa posunul vyššie do medzikružia, následne posúval Malinovi, no ten len vracal späť asi cez dvojicu trenčiansky hráčov na Matisa, ktorému sa už následne podarilo prekonať bezradného Konráda!
    Asistencie: Ľubomír Malina a Arne Kroták.
     
    17:30
    Poprad dal gól!
    Tak Popradčania zatiaľ len tichúčko vyčkávali počas prvej tretiny na chyby súpera, teraz hostia trošku zaváhali a domáci vedú už 2:0. Kurali poslal z obranného pásma puk von, tečoval ho následne ešte jeden z trenčianskych hokejistov v strednom pásme. Následne sa puk z rohu klziska odrazil na dolnú časť ľavého kruhu, kde rýchlo prišiel ĽUBOŠ BARTEČKO, ktorý krásnou a tvrdou strelou namieril ponad vyrážačku gólmana Konráda!
    Asistencia: Mário Kurali.
     
    17:54
    Arne Kroták teraz perfektne z obranného pásma poslal puk oblúčikom do stredového kruhu, kde si poň prišiel Paločko, ktorý vyrazil s Takáčom do prečíslenia dvoch proti jednému, rozhodol sa však pre strelu, ktorá napokon skončila na pravej žŕdke!
     
    18:32
    Patrik Stantien teraz po prihrávke od Hlinku nebezpečne strieľal z medzikružia, no gólman Kostúr dokázal napokon tento projektil vyraziť svojou výstrojou.
     
    19:22
    Michal Hlinka nahodil puk zo stredného pásma na zadný mantinel, následne sa puk nebezpečne odrazil až pred Kostúra, ktorý však najprv chvíľu podržal lapačkou, ale potom rozohral.
     
    19:58
    Následne hráči pritlačili puk v obrannom pásme pri mantineli, hlavný rozhodca už nechal bežať hru, keďže do konca prvého klaksónu ostávalo veľmi málo.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej časti hry sme videli hokej, ktorý režírovali najmä trenčianski hokejisti, ktorí si puk dokázali pekne vymieňať medzi sebou, no úspešnejší v zakončení boli aj tak Popradčania, ktorí získali dvoj-gólové vedenie zásluhou gólov z hokejok Matisa a Bartečka.
    Druhá tretina sa začína približne o 17:48.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Vhadzovanie na začiatku druhej tretiny vyhrali popradskí hokejisti zásluhou Boltuna, následne sa Suchý stiahol s pukom za bránu, odkiaľ bude rozohrávať.
     
    20:38
    Peter Boltun strieľal z hornej časti ľavého kruhu, no Konrád nemusel zasahovať, keďže zakončenie od centra prvej popradskej formácie bolo nepresné.
     
    21:04
    Trenčania sa dopustili zakázaného uvoľnenia, čo znamená vhadzovanie po ľavej ruke gólmana Branislava Konráda.
     
    21:21
    Poprad si zahrá presilovú hru. Peter Novajovský odchádza na dve minúty za podrazenie.
     
    21:31
    Hvila dokázal ustáť ťažkú prihrávku od Kuraliho, no následne už zle prihrával na Matisa, a tak hostia vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    22:03
    Mário Kurali vypálil od modrej čiary, no jeho tvrdé zakončenie sa podarilo gólmanovi Konrádovi vyraziť do rohu klziska.
     
    22:36
    Arne Kroták posunul od mantinelu z pravého kruhu na Matúša Paločka, ktorý si vytváral pozíciu v medzikruží, no následne tento popradský útočník pálil iba mimo brány.
     
    23:23
    Trenčania sa dokázali ubrániť v početnej nevýhode, pretože sa v týchto sekundách už vylúčený Novajovský vrátil na ľadovú plochu.
     
    23:30
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti v týchto momentoch ztrojnásobujú svoje vedenie! V útočnom pásme vyhral vhadzovanie na ľavom kruhu Paukovček, ktorý okamžite posunul na modrú čiaru, kde stál ĽUBOMÍR DINDA. Ten bez prípravy vypálil a skvelo trafil priestor pri ľavej žrdi!
    Asistencia: Lukáš Paukovček.
     
    24:00
    Teraz si pozor musel dať aj popradský gólman Kostúr, pretože od modrej čiary ho strelou ohrozil Janis Andersons, no brankár domáceho celku bez problémov zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    24:32
    Ľuboš Bartečko zachytil v útočnom pásme nepresnú rozohrávku hostí, následne sa natlačil po ľavom krídle, no mieril iba na pleksisklo.
     
    25:15
    Druhá popradská útočná formácia s pukom ocitla v útočnom pásme, no tam si ho akosi nedokázala správne prihrať a pripraviť na streľbu. Potom však hostia len odstrelili puk cez všetky čiary a bude sa vhadzovať pred Konrádom.
     
    25:47
    Z hornej časti ľavého kruhu opečiatkoval pleksisklo Denis Hudec, následne domáci hokejisti získali puk a budú sa snažiť zakladať novú útočnú akciu.
     
    26:39
    Popradskému štvrtému útoku sa podarilo trochu ponaháňať trenčianskych hokejistov, ktorí následne zle rozohrali a dopustili sa teda icingu. Vhadzovať sa bude pred Konrádom.
     
    26:54
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti strieľajú už štvrtý gól v tomto zápase! Bartečko posunul nakrátko na modrej čiare Kuralimu, ktorý vystrelil ideálnu prízemnú strelu, ktorú sa spred bránkoviska podarilo tečovať PETROVI BOLTUNOVI. Konrád nemal veľa šancí pri tejto strele, keďže mal zakrytý výhľad.
    Asistencie: Mário Kurali a Ľuboš Bartečko.
     
    26:54
    Trenčania striedajú na poste brankára! Do brány prichádza Adam Nagy!
     
    27:37
    Štefan Fabian len z útočného pásma poslal puk von cez všetky čiary, následne odišli jeho spoluhráči prestriedať.
     
    28:25
    Martinovi Dudášovi teraz už riadne povolili nervy, keď po prerušení hry hlavným rozhodcom v obrannom pásme kvôli zlej viditeľnosti puku začal udierať do Jaroslava Kasíka. Ten nezhadzoval rukavice, len sa snažil udatne brániť. Tresty sú nasledovné: Dudáš – 2 minúty za krosček a 10 minút za zhodenie rukavíc, Kasík – 2 minúty za hrubosť.
     
    29:09
    Lukáš Kozák si v útočnom pásme šikovne obhodil Suchého pomedzi nohy, no následne sa mu už puk nepodarilo získať. Popradčania sa zmocnili tohto kusu čiernej gumy a poslali ho von z obrannej tretiny klziska.
     
    29:48
    Peter Šišovský sa pretlačil z rohu klziska do medzikružia po bekhendovej strane hokejky, no následne namieril iba do betónov brankára Kostúra.
     
    30:27
    Oba tímy v týchto chvíľach hrajú s piatimi hráčmi.
     
    30:58
    Malina pre istotu zamieril do obranného pásma, posunul puk Makovskému, ktorý počkal za bránou kým si hráči Popradu nakorčuľujú, no následne zle rozohral a hra sa po odpískanom icingu sťahuje pred Kostúra.
     
    31:14
    Popradský brankár Kostúr si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď likvidoval strelu od Patrika Paloviča, ktorá na neho smerovala od modrej čiary.
     
    32:15
    Peter Šišovský sa nebezpečne natlačil po ľavom krídle, následne sa snažil bekhendom už pravdupovediac spoza brány prekvapiť Kostúra, no nepodarilo sa mu to.
     
    32:52
    Tibor Melichárek obkrúžil útočné pásmo, následne z otočky z dolnej časti ľavého kruhu strieľal, no iba do popradského obrancu Suchého.
     
    33:36
    Ondrej Mikula hľadal od mantinelu z pravého kruhu Petrovického, ktorý sa nachádzal v medzikruží, no napokon mu Mikula poslal len veľmi nepresnú prihrávku, ktorej sa zmocnili domáci hráči.
     
    34:50
    Tretiemu trenčianskemu útoku sa podarilo dostať do útočného pásma, tam si puk posúvali medzi sebou, no následne už nedokázali strieľať.
     
    35:43
    Od modrej čiary okamžite vystrelil Palovič, no jeho zakončenie bolo zblokované do protiľahlého rohu klziska, a tak nemusel gólman Kostúr zasahovať.
     
    36:40
    Ondrej Mikula strieľal z hornej časti ľavého kruhu, no jeho zakončenie zblokoval popradský obranca Kurali smerom na ochrannú sieť. Následne sa vhadzuje pred pravicou brankára "kamzíkov".
     
    37:06
    V strede klziska vznikla menšia medzera, ktorú sa snažil brejkom využiť Tomáš Sýkora, no s pukom sa dostal len do medzikružia a následne mu už trenčiansky obranca Kozák puk dokázal vypichnúť.
     
    37:36
    Lukáš Kozák si teraz skorčuľoval z modrej čiary ku hornej časti ľavého kruhu, odkiaľ vyslal prízemnú strelu. Kostúr reagoval pohotovo a prikryl ju pod svoju lapačku.
     
    37:53
    Po zakázanom uvoľnení trenčianskych hokejistov sa bude vhadzovať po ľavej ruke brankára Adama Nagya.
     
    38:00
    Kasík nahadzoval puk od modrej čiary, kde sa ho snažil z tesnej blízkosti dorážať Paukovček, no napokon sa mu nepodarilo prekonať trenčianskeho gólmana.
     
    38:09
    Ľubomír Malina vystrelil od modrej čiary švihom, no brankár Nagy bez problémov vyrazil puk svojím ľavým betónom smerom do rohu klziska.
     
    38:56
    Róbert Petrovický strieľal z horného vrcholu na pravom kruhu, no namieril to napokon iba do Ľuboša Bartečka.
     
    39:18
    Kurali sa snažil preveriť brankára Nagya strelou od modrej čiary, no svoj projektil poslal mimo trenčianskej svätyne.
     
    39:55
    Takáč len podržal puk v obrannom pásme, potom sa ešte snažil hľadať na útočnej modrej čiare Krotáka, no už sa končila tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Počas druhej dvadsaťminútovky už Popradčania získali nadvládu v tomto zápase, keď si zvýšili svoje vedenie a aj ich hra už vyzerala byť lepšia než tá, ktorú predviedli v prvej dvadsaťminútovke. V druhej tretine sa presadil Dinda a Boltun.
    Posledná časť hry sa začína o 18:36.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:11
    Trenčín dal gól!
    Ešte si diváci ani poriadne nestihli dopiť čaj alebo zjesť nejaký ten pokrm a Trenčania strieľajú gól! Hostia nahodili puk do útočného pásma, kde sa ho v rohu klziska zmocnil Melichárek, ktorý šikovne posunul pred bránkovisko VLADIMÍROVI NEMCOVI a ten už nemal problém z prvej zakončiť!
    Asistencia: Tibor Melichárek.
     
    40:55
    Hosťujúci hokejisti nám zatiaľ ukázali svižný vstup do tretej časti hry týmto streleným gólom. Sme zvedaví, ako to bude pokračovať ďalej.
     
    41:52
    Ľubomír Malina sa pretláčal popri mantineli na ľavej strane, následne iba nahodil puk do útočného pásma, kde ho už majú v moci Trenčania.
     
    42:25
    Denis Hudec preveril brankára Kostúra strelou z hornej časti pravého kruhu, no gólman domácich bezpečne vyrazil strelu čepeľou svojej hokejky.
     
    42:55
    Suchý sa snažil nahodeným pukom na útočnú modrú čiaru vyslať do zakončenia Petra Boltuna, no tomu sa puk zasekol niekde vo výstroji a následne si dopomohol rukou, čo znamená prerušenie hry.
     
    43:42
    Vladímir Nemec sa zmocnil puku v strednom pásme, no nikam sa s ním neponáhľal, posunul ho na Zošiaka, ktorý následne pomaly zakladá novú akciu svojho tímu.
     
    44:28
    Matúš Paločko sa pretláčal po šírke útočného pásma, no puk sa mu niekde v medzikruží zaplietol a následne mu ho dokázal šikovne odobrať Martin Dudáš.
     
    45:19
    Popradskí hokejisti teraz nie príliš najlepšie rozohrali útočnú akciu, pretože sa bude vhadzovať po pravej ruke brankára Kostúra. Šlo o zakázané uvoľnenie.
     
    45:47
    Tomáš Daniška si pripravil puk na hornej časti ľavého kruhu, odkiaľ následne vypálil, no jeho projektil napokon letel len vedľa pravej žrde.
     
    46:58
    Trenčianski hokejisti získali útočné pásmo, tam si puk vymieňajú medzi sebou, no veľmi sa im nedarí nájsť recept na pozornú popradskú defenzívu.
     
    47:34
    Samuel Takáč posunul z modrej čiary po šírke na pravú stranu, kde našiel Arneho Krotáka. Ten videl pred sebou voľný priestor, vykonal pár rýchlych temp a následne príklepom vypálil, no gólman Adam Nagy dokázal jeho strelu vyraziť do bezpečia.
     
    48:40
    Už to vyzeralo na nádejnú popradskú akciu začatú rýchlymi posunmi puku cez Kasíka, Paukovčeka na Matisa, ktorý následne v medzikruží hľadal Hvilu, no neprihral mu presne.
     
    49:15
    Stantien strieľal z hornej časti pravého kruhu, no jeho strela bola zblokovaná Pitkom pred brankára Kostúra, kde ešte bol Šišovský, no ten bekhendom nevyslal príliš razantnú koncovku. Kostúr si s ňou hravo lapačkou poradil.
     
    49:41
    Trenčín dal gól!
    A ešte to môže byť zaujímavé! Trenčianski hokejisti strieľajú dôležitý gól a na zdramatizovanie majú ešte niečo cez desať minút. Šišovský v útočnom pásme posunul z pravého kruhu do medzikružia na JANISA ANDERSONSA, ktorý prudkou strelou vynikajúco trafil priestor pri pravej žrdi!
    Asistencia: Peter Šišovský.
     
    50:45
    Paločko z dolnej časti ľavého kruhu posunul zadovkou do medzikružia na Takáča, ktorý ešte na opačný kruh posúval Krotákovi, lenže popradský kapitán už bol v ťažkom uhle a z toho nedokázal vyprodukovať strelu.
     
    50:45
    Presilová hra pre Poprad. Lukáš Kozák dostáva dve minúty za držanie.
     
    51:33
    Takáč posunul približne zo stredového kruhu puk na útočnú modrú čiaru, kde stál Kasík, no veľmi nebol pripravený na spracovanie tejto prihrávky, keďže len puk odklepol od seba.
     
    52:09
    Ľuboš Bartečko dokázal z pravého kruhu posunúť ideálne pred bránkovisko na Tomáša Sýkoru, no jeho následné zakončenie bezpečne zlikvidoval brankár Nagy svojím betónom!
     
    52:46
    Trenčín hrá s piatimi hráčmi, no Popradčania sa ešte udržali v pásme, Matúš Matis sa natlačil do medzikružia, no odtiaľ už iba nastrelil trenčianskeho gólmana Nagya.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1674 divákov.
     
    53:18
    Vo veľkej príležitosti sa teraz ocitol Samuel Takáč, ktorému obrovskú časť práce odviedol Kroták, ktorý sa natlačil poza bránu a následne mu len servíroval ku ľavej žrdi, no Takáč pálil len do bočnej konštrukcie trenčianskej brány!
     
    53:58
    Tvrdou strelou od modrej čiary preveril gólmana Kostúra Peter Novajovský, no brankár domáceho mužstva bezpečne zachytil puk vo svojej výstroji a následne je hra prerušená.
     
    54:41
    Tomáš Bokroš pálil od modrej čiary, no puk mu na hokejku príliš nesadol, a tak len trafil stojaceho Malinu pred sebou, ktorý následne puk už vytiahol von z obranného pásma.
     
    55:45
    Andersons zakladal novú akciu Trenčanov cez stred ihriska, na útočnú modrú čiaru posunul ku mantinelu Gašparovičovi, no tomu musel niekto vbehnúť do pásma skôr, pretože rozhodcovia odpískali postavenie mimo hry.
     
    55:53
    Oddychový čas pre Trenčín.
     
    56:17
    Hostia začali hrať hru bez brankára, Arne Kroták sa dostal s pukom do stredného pásma, odtiaľ strieľal, no jeho strelu zblokovali súperovi hráči smerom mimo brány.
     
    56:52
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti už pravdepodobne rozhodujú o zisku troch bodov z tohto zápasu! Po pravej strane pretlačil puk Paločko, ktorý ho posunul na Bartečka, ten sa dokázal vymaniť spod tlaku dvoch hráčov z hornej časti pravého kruhu a posunul PETROVI BOLTUNOVI do medzikružia, ktorý mal ešte pred bránkoviskom Novajovského, no ten ako "brankár" neobstál a Boltun teda strelil svoj druhý gól v tomto zápase – piaty pre Poprad.
    Asistencie: Ľuboš Bartečko a Matúš Paločko.
     
    58:19
    Martin Dudáš nahodil puk zo stredného pásma priamo do rohu klziska v útočnom pásme, no tam následne nebol žiaden z hráčov v žltých dresoch.
     
    58:58
    Trenčín dal gól!
    Tak Trenčania predsa len ešte strieľajú aj tretí gól v tomto zápase a maličká nádej ešte stále žije, no to už sa asi veľmi nepodarí. Od modrej čiary nahodil puk na bránu Bokroš, Kostúr len vyrážačkou vyrazil pred seba, kde bol pripravený LUKÁŠ KOZÁK a ten dorazil popod Kostúrove betóny!
    Asistencia: Tomáš Bokroš.
     
    59:28
    Hostia to ešte raz skúšajú bez brankára, vhadzovanie v obrannom pásme Popradu, po ľavej ruke brankára Kostúra.
     
    59:40
    Od modrej čiary nepríjemne na bránu nahodil puk Tibor Melichárek, no gólman Kostúr v záverečných sekundách drží svoj tím a puk prikrýva bezpečne pod svojou lapačkou.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    V tretej časti hry si už popradskí hokejisti postrážili svoje vedenie, no napokon sa ešte museli trochu strachovať o svoje vedenie, keďže v 41. minúte znížil Nemec, o deväť minút následne na 4:2 znižoval aj Andersons, no potom Boltun v 57. minúte skóroval na 5:2, ale ešte minútu do konca upravil na konečných 5:3 Kozák.

    Ja sa s vami už lúčim, želám ešte príjemný zvyšok večera.
     
    Hlasy z tlačovky

    Vladimír Turan: Tak my sme sa dnešného zápasu obávali, pretože vieme, že Trenčín dobre korčuľuje, do 15. minúty sme sa s tým nevedeli vysporiadať, strelili sme dva góly, upokojilo nás to. V druhej tretina sme upadli do letargie akoby sme už mali vyhratý zápas, následne sme v tretej tretine nedržali puk na svojich hokejkách, robili sme chyby, ale napriek tomu nás dokázal podržať brankár Kostúr, jemu patrí veľká zásluha na dnešnom víťazstve.

    Roman Stantien: Do zápasu sme vošli vcelku dobre, prvá tretina kruto pre nás skončila, mali sme viac z hry, nedokázali sme to premeniť na góly, vypomstilo sa nám to a po menšom dôraze pred bránou sme dostali gól, druhý presný zásah po technickej chybe, ale nie z našej strany. V druhej tretine sa domáci dostali do vedenia a ten náskok už bol hrozivý, hra sa odvíjala od toho, že domáci ešte vedeli, že stav 4:0 nič neznamená, poľavili, ja zato musím chlapcov pochváliť, že to nezabalili a bojovali až do konca. (19:30:44)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 17. Matis (Malina, Kroták), 18. Bartečko (Kurali), 24. Dinda (Paukovček), 27. Boltun (Kurali, Bartečko), 57. Boltun (Bartečko, Paločko) – 41. Nemec (Melichárek), 50. Andersons (Šišovský), 59. Kozák (Bokroš)


    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Dinda – Kasík, Malina – Makovský, Pitka – Bartečko ("A"), Boltun, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Paukovček, Matis – Gápa, Mlynčár, M. Nagy
    HK DUKLA Trenčín: Konrád (27. A. Nagy) – Bokroš, Kozák – Andersons, Novajovský – Zošiak, Dudáš – Palovič, Pardavý ml. – Melichárek ("A"), Nemec ("A"), Hlinka – Gašparovič, Petrovický ("C"), Mikula – Filo, P. Stantien, Šišovský – D. Hudec, Daniška, J. Cíger

    Rozhodca: Stano – Jobbágy, Rovenský

    Diváci: 1674