NY Rangers – Colorado 3:4 (1:2 po s.n.) | Carolina – Winnipeg 1:3 (kon.) | Montreal – Boston 5:1 (kon.)
Tampa Bay – San Jose 1:2 (kon.) | St. Louis – Nashville 4:3 (kon.) | Minnesota – Buffalo 6:3 (kon.)
Calgary – Arizona 5:3 (kon.) | Edmonton – Ottawa 3:4 (po pr.) | LA Kings – Dallas 0:2 (kon.)
koniec
St. Louis Blues
4:3 (2:1, 1:2, 1:0)
Nashville Predators
cz Piatok 14.11.2014, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Paul STASTNY - 4:3
     
    54:06
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí byli zatím tím méně aktivnějším týmem v průběhu třetí části, ale přesto se dostávají zpátky do vedení. Kevin Shattenkirk pouze nahodil puk od modré čáry, před brankou byl potom výborně zaparkovaný na teč PAUL STASTNY, jenž nasměroval černou pryž přesně do místa, kam potřeboval. Tedy mezi nohy brankáře Pekky Rinneho. Výhodná situace pro St. Louis. Asistence: Kevin Shattenkirk, Carl Gunnarsson.
    Roman JOSI - 3:3
     
    39:58
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tak ještě pozor! Pouhé dvě vteřiny před koncem druhé části srovnává skóre na kostce dobrou střelou od modré čáry ROMAN JOSI, jenž překvapil pravděpodobně úplně všechny v aréně. A nejvíce asi brankáře Allena, jenž nestihl reagovat. Je z toho navíc využitá přesilová hra. Asistence: Shea Weber, Filip Forsberg.
    Vladimir TARASENKO - 3:2
     
    35:18
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Ještě v průběhu druhé třetiny mají domácí hokejisté své vedení zpátky, zasloužil se o tento počin hbitý rychlík a naděje týmu do budoucna VLADIMIR TARASENKO. Tarasenkovo zakončení nemělo chybu, televiziní komentátoři navíc okamžitě upozorňují, že dosáhl hattricku Gordieho Howea. Tedy situace, kdy si hráč v jednom zápase připíše gól, asistenci a bitku k tomu. Hezký počin. Asistence: Jori Lehtera, Jaden Schwartz.
    Shea WEBER - 2:2
     
    23:41
    Nashville právě vstřelil branku!
    Kdo má jednu z nejlepších a nejtvrdších střel v celé NHL? Hádejte! No přeci SHEA WEBER. Když hra nebyla nijak přeplněna šancemi na začátku druhé třetiny, právě obránce Nashville Predators vzal na sebe zodpovědnost vůči vlastnímu týmu. Prostě napřáhl v útočném pásmu a pořádnou ranou překonal gólmana strážící domácí svatyni. Stav tedy máme znovu vyrovnaný a vypjatější. Asistence: Filip Forsberg, Roman Josi.
    Filip FORSBERG - 2:1
     
    13:21
    Nashville právě vstřelil branku!
    Že by se nám s brankami najednou roztrhl pytel? Nashville nemusí tolik mrzet předtím nakonec uznaný gól, jelikož se Predátoři dotahují zpátky na rozdíl jediného ztraceného zásahu. FILIP FORSBERG přesně viděl, kde má ve výstroji mezeru gólman Allen. A to místo také bezchybně trefil. Ve druhé polovině zahajovací části sledujeme hodně akce na ledě. Asistence: James Neal, Roman Josi.
    Carl GUNNARSON - 2:0
     
    12:45
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Není to tak dlouho, co jsem zmiňoval nebezpečnou střelu Lapierreho o horní tyčku. Nakonec to nebyl on, kdo pálil, ale šlo o CARLA GUNNARSSONA. Čas se bude posunovat o nějaký kus zpátky, protože až po přerušení se rozhodčí odjel podívat na video a zjistil, že kotouč přešel brankovou čáru. Ač jen těsně. Domácí tak vedou najednou o dvě branky. Bez asistence.
    T. J. OSHIE - 1:0
     
    03:25
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hned po návratu do útočného pásma se ale domácí družina prosazuje velmi rychle. Ukázalo se, že ne vždy je třeba vsadit na kombinace. T. J. OSHIE prostě vypálil z dálky a Pekka Rinne, který pravděpodobně v dané chvíli na puk moc dobře neviděl, nestihl zasáhnout proti letícímu kotouči. St. Louis zapisuje do statistik využitou přesilovku a vede. Asistence: Vladimír Tarasenko, Jori Lehtera.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 4. Oshie (Tarasenko, Lehtera), 13. Gunnarsson, 36. Tarasenko (Lehtera, Schwartz), 55. Stastny (Shattenkirk, Gunnarsson) – 14. Forsberg, 24. Weber (Forsberg, Josi), 40. Josi (Weber, Forsberg)


    St. Louis Blues: Allen – Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Gunnarsson, Jackman, Cole – Lindstrom, Stastny, Steen – Oshie, Berglund, Backes – Tarasenko, Lehtera, Schwartz – Reaves, Lapierre, Ott
    Nashville Predators: Rinne – Weber, Josi, Jones, Volčenkov, Elis, Ekholm – Neal, Ribeiro, Forsberg – Smith, Roy, Cullen – Jokinen, Jarknrok, Bourque – Beck, Gaustad, Nystrom

    Rozhodca: Pollock, Skilliter – Barton, Racicot

    Diváci: 15 702