Nitra – Košice 3:1 (kon.) | Poprad – Trenčín 5:3 (kon.) | B. Bystrica – Piešťany 9:3 (kon.)
Žilina – Zvolen 0:1 (kon.) | Skalica – Martin 4:5 (1:2 po s.n.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
9:3 (1:2, 6:1, 2:0)
ŠHK 37 Piešťany
Piatok 14.11.2014, 17:30 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V dnešnom stretnutí sme boli svedkami až dvanástich gólov, ale mužstvá si ich nerozdelili rovnomerne, pretože až deväťkrát museli loviť puk z vlastnej siete hostia. Piešťany vyhrali prvú tretinu 1:2, ale v tej druhej Banská Bystrica gólovým uragánom rozhodla o dnešnom stretnutí a vyhrala druhé dejstvo vysoko 6:1. V tretej tretine ešte domáci zveľadili svoj náskok dvomi presnými zásahmi.

    S konštatovaním, že Banská Bystrica zdolala na vlastnom ľade Piešťany vysoko 9:3, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera. (19:46:09)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Dnešné stretnutie, ktoré sa už len dohráva, sleduje 1215 divákov.
     
    Opäť sa situácia trošku vyostrila pred hosťujúcou bránou a až dvaja hráči hostí dostávajú dvojminútový trest. Za sekanie Tomáš Bučka, za krošček Eduard Šedivý.
     
    58:41
    Po menšej šarvátke pred hosťujúcou bránou uvidíme presilovku hostí, na domácej strane dostáva dve trestné minúty Mislav Rosendič.
     
    58:00
    Banská Bystrica sa dostala do rýchleho prečíslenia, keď domáci založili akciu spoza vlastnej brány a na konci ich ofenzívnej snahy strieľal z pravej strany Hudáček. Rybár však dokázal puk vyraziť do rohu klziska.
     
    56:43
    Lukáš Handlovský sa dostal k strele na Rybára, ale neprekonal hosťujúcehop gólmana, ktorý prikrytím puku prerušil hru.
     
    55:56
    Piešťany už zrejme ani nemajú síl na založenie útočnej akcie a tak stále sledujeme kombináciu domáceho celku v útočnej tretine.
     
    55:20
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskej Bystrici sa dnes v presilovkách darí a tú ďalšiu využíva LIBOR HUDÁČEK, ktorý po biliardovej akcii doráža puk z tesnej blízkosti do odkrytej brány. Domáci využívajú po piatykrát v dnešnom zápase vylúčenie hosťujúceho hráča a sú vo vedení 9:3. Asistencie: Michal Hudec, Andrej Kudrna.
     
    55:03
    Bude sa vylučovať na strane hostí, uvidíme ďalšiu početnú výhodu domácich potom, čo za podrazenie dostal trest Eduard Šedivý.
     
    54:26
    Kytnár hľadal Kafku z ľavej strany, lenže táto spolupráca domácej dvojice úspešná nebola. Napriek tomu ale zostala druhá formácia Banskej Bystrice kombinovať v útočnej tretine.
     
    54:00
    Gachulinec zachytil na modrej čiare puk a udržal útočné pásmo domácich, následne sa sám odhodlal k strele z medzikružia, po ktorej sme ešte mohli vidieť snahu Bystričanov o dorážku, ale tú im Rybár v piešťasnkej bráne nedovolil.
     
    52:09
    Po ďalekonosnej strele obrancu Hamráka prikrýva domáci gólman puk a prerušuje hru.
     
    51:48
    Banská Bystrica už s piatimi hráčmi.
     
    51:14
    Hostia hrajú túto presilovku dobre, ale k priamej strele na bránu sa dostať nevedia.
     
    50:36
    V úvode pŕesilovej hry sa dostal k strele Pašek, ale jeho nastrelený pokus dokázal Josh Unice vyraziť a krátko potom domáca defenzíva nepustila Holoviča k zakončeniu.
     
    49:48
    Autor posledného domáceho gólu, Mislav Rosendič, dostáva dvojminútový trest za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejou. Uvidíme presilovku Piešťan.
     
    49:00
    Domácim sa znovu podarilo nájsť dieru v defenzíve hostí a nepríjemnú strelu z pravej strany musel zneškodniť Patrik Rybár.
     
    47:29
    Banská Bystrica dala gól!
    Bystrica bola v tretej tretine aktívnejším tímom a po Rosandičovej strele z pravého kruhu vznikla pred bránou hostí mela tiel. Jedna z dorážok skončila v hosťujúcej sieti a domáci sú vo vedení 8:3. Autorom gólu je obranca MISLAV ROSANDIČ. Asistencie: Petr Kafka, Milan Kytnár.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 6. Hudec (Kudrna, White), 23. Biro (Matoušek), 30. White (Čížek, Hudec), 32. Čížek (Kudrna, Hudáček), 32. Kytnár (Bambúch, Biro), 35. Kafka, 37. Hudáček (White, Hudec), 48. Rosandič (Kafka, Kytnár), 56. Hudáček (Hudec, Kudrna) – 12. Haring (Konečný, Toman), 13. Hamrák (Peško), 40. Rapáč (Holovič, Pašek)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Unice – Bambúch, Jaborník, Rosandič, Čížek, Biro, Gachulinec, Róth – Hudec, White, Kudrna – Handlovský, Kytnár, Kafka – Hudáček, Matoušek, Lamper – Bendík, Zigo, Kadura
    ŠHK 37 Piešťany: Šúrek – Šedivý, Kotaška, Brňák, Hamrák, Bučka, Hluch, Srnec, Vaculín – Kutálek, Mišura, Klempa – Románek, Peško, Haring – Konečný, Toman, Hudec – Holovič, Pašek, Rapáč

    Rozhodca: Konc – Výleta, Tvrdoň