Nitra – Košice 3:1 (kon.) | Poprad – Trenčín 5:3 (kon.) | B. Bystrica – Piešťany 9:3 (kon.)
Žilina – Zvolen 0:1 (kon.) | Skalica – Martin 4:5 (1:2 po s.n.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
9:3 (1:2, 6:1, 2:0)
ŠHK 37 Piešťany
Piatok 14.11.2014, 17:30 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení fanúšikovia, vítam Vás pri sledovaní ďalšieho kola našej najvyššej hokejovej súťaže. Jedným zo zápasov jej dvadsiateho druhého kola bude aj stretnutie medzi domácim HC´05 Banská Bystrica a ŠHK 37 Piešťanmi.

    Domáci hokejisti sa po zisku štyridsiatichdvoch bodov nachádzajú priebežne na tretej priečke tabuľky. Nad štvrtou Nitrou majú náskok lepšieho skóre a za druhým Popradom zaostávajú o šesť bodov. V predchádzajúcom kole sa barani predstavili na ľade Martina. V tomto zápase padli góly iba v prostrednej časti, keď oba tímy presadili jedenkrát. V riadnom hracom čase a takisto ani v predĺžení sa o víťazovi nerozhodlo, a tak nasledovali samostatné nájazdy. V tým boli úspešnejší hostia, ktorí rozhodujúcim nájazdom Kafku zdolali domácich 1:2.

    Hosťom z Piešťan aktuálne patrí siedma priečka tabuľky, keď na svojom konte majú dvadsaťštyri bodov. Nad ôsmym Martinom majú náskok jedného bodu a na šiesty Trenčín strácajú až dvanásť bodov. V uplynulom kole hostili Piešťany na vlastnom ľade majstrovské Košice. Domáci v stretnutí prehrávali už 0:2, ale v priebehu dvoch minút sa im v záverečnej tretine podarilo vyrovnať. Necelých osem minút pred koncom zápasu ale o víťazstve Košíc 2:3 rozhodol gólom Richard Jenčík.

    Vo vzájomných zápasoch tejto sezóny sa viac darilo hosťom. Najprv na ľade Piešťan uspeli Bystričania 4:7 a v druhom stretnutí dokázali zase pod Urpínom zvíťaziť havrani 2:3 po predĺžení.

    V dnešnom dueli tak uvidíme, či sa opäť podarí uspieť hosťujúcemu mužstvu, alebo barani využijú výhodu domáceho prostredia. Zápas Vás pozývame sledovať prostredníctvom nášho online prenosu!
     
    0-:26
    Úvodné zostavy:

    HC 05 Banská Bystrica: Unice – Bambúch, Jaborník, Rosandič, Čížek, Biro, Gachulinec, Róth – Hudec, White, Kudrna – Handlovský, Kytnár, Kafka – Hudáček, Matoušek, Lamper – Bendík, Zigo, Kadura

    ŠHK 37 Piešťany: Šúrek – Šedivý, Kotaška, Brňák, Hamrák, Bučka, Hluch, Srnec, Vaculín – Kutálek, Mišura, Klempa – Románek, Peško, Haring – Konečný, Toman, Hudec – Holovič, Pašek, Rapáč

    Rozhodca: Konc – Výleta, Tvrdoň.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    03:00
    V úvode duelu sme sa nevyhli technickým problémom, ale zatiaľ sa na štadióne v Banskej Bystrici stav nemenil a hrá sa bez gólov, 0:0.
     
    04:19
    Pred bránou hostí sa pokúšal o presadenie sa najproduktívnejší z domácich hráčov, Petr Kafka. Krátko potom sa Piešťany v útočnom pásme nepresadili a keď sa o to pokúšali hostia znovu, dopustili sa zakázaného uvoľnenia.
     
    05:08
    Tomáš Matoušek dostával pas z pravej strany pred bránu, ale bol faulovaný a k strele sa nedostal. Hra sa prerušovala a Banská Bytrica si zahrá presilovku potom, čo Jozef Haring dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    05:27
    Prvý presilovkový útok Bystričanom nevyšiel a teraz musia rozohrávať ďalšiu akciu spoza vlastnej brány.
     
    05:53
    Banská Bystrica dala gól!
    V presilovej hre sa presadzuje kapitán domáceho celku, MICHAL HUDEC, ktorý si po strele z medzikružia pripisuje svoj ôsmy presný zásah v tomto ročníku. Asistencie: Andrej Kudrna, Patrick White.
     
    06:52
    Piešťany získali puk v strednom pásme, ale vzápätí sa sami vytlačili z toho útočného, Krátko potom však hostia zaútočili znovu a hra sa prerušovala potom, čo Unice pokryl Kutálekov strelecký pokus.
     
    07:31
    Biro založil spoza vlastnej brány akciu domácich, ktorí sa dokázali usadiť v útočnom pásme a Matoušek s Lamperom tvrdo bojujú o puk za bránou Piešťan.
     
    08:18
    Po strele obrancu hostí, Šedivého, sa hra prerušovala v útočnom pásme Piešťan. Po následnom buly pred bystrickým golmanom však išli dopredu domáci, ale výborný Šurek si so strelou Tomáša Ziga poradil a hra sa opäť prerušovala.
     
    09:03
    Po nahodení puku sa Piešťany v útočnom pásme dlho nezdržali, naopak Patrick White sa po individuálnej akcii dostal k strele na Martina Šureka, gólmana hostí.
     
    10:17
    Handlovský hľadal Kafku pred bránou, ale krátko potom čo domácej dvojici nevyšla spolupráca, Piešťany vyhodili puk do stredného pásma. Banská Bytrica je po úvodnom góle na koni a potvrdil to peknou delovkou od modrej čiary aj obranca Marek Biro.
     
    10:21
    Bezprostredne po buly v pravom kruhu sa dostal k strele na hosťujúcu svätyňu Patrik Lamper, ale aj tentokrát si Šurek poradil.
     
    11:00
    Piešťany stratili puk v strednom pásme, ale Bendík, ktorý ho získal sa v útočnej tretine nepresadil a dopredu tak znovu išli hostia.
     
    11:20
    Piešťany dali gól!
    Po nenápadnej strele z ľavej strany sa po Tomanovej akcii presadzuje JOZEF HARING, ktorý svojím tretím tohtosezónnym gólom vyrovnáva stav stretnutia na 1:1. Asistencie: Rastislav Konečný, Michal Toman.
     
    12:00
    Bystričania sa po vyrovnávajúcom góle dostali do útočného pásma, kde sa dokázali udržať a domáci sa dostali aj k zakončeniu, ktoré mal na svedomí prvý center "Baranov, Patrick White.
     
    12:30
    Piešťany dali gól!
    A hostia sú vo vedení! Po rýchlom prechode do protiútoku sa presadzuje hosťujúci zadák MATEJ HAMRÁK, ktorý prekonal domáceho gólmana strelou z medzikružia a poslal Piešťany do vedenia 1:2. Asistencia: Michal Peško.
     
    13:22
    Hostia sa snažia o presadenie sa v útočnom pásme, ale po prihrávke z ľavého krídla sa Konečný nepresadil. Následný protiútok domáceho celku sa skončil už na útočnej modrej čiare Bystričanov.
     
    14:30
    Jednu zo striel domácich vyrážal Šúrek až do stredného pásma, ale aj tam sa k puku dostali hráči domáceho celku, ktorí sa následne usadili v útočnej tretine, ale k priamemu ohrozeniu brány Piešťan sa nedostali.
     
    15:35
    Hra sa prelieva z jednej strany na druhú a ani jeden z tímov si nedokáže dlhšie udržať puk na svojich hokejkách.
     
    16:15
    Nahodenie puku do útočného pásma Bystričanov neprinieslo úspech, ale podobne tak dopadla i ofenzívna snaha hostí na druhej strane klziska.
     
    17:13
    Kafka sa rútil sám na Śúreka, ale nedostal sa k zakončeniu a krátko na to Banská Bytsrica stratila útočné pásmo, lenže ani Piešťany sa nedokázali v ofenzíve presadiť a hra sa prerušovala po strele jedného z domácich hráčov, ktorý pálil na hosťujúceho gólmana z ľavého kruhu.
     
    17:40
    Andrej Kudrna sa dostal do brejku z pravej strany, ale Martin Šúrek v bráne hostí chytá dnes veľmi dobre a s blafákom domáceho krídelníka si poradil.
     
    18:50
    Znovu sa hra prerušuje potom, čo Šúrek prikrýva puk po strele od jedného z domácich hráčov.
     
    19:20
    Banská Bytrica má problémy v poslednej minúte prvej časti, pretože sa nevie dostať cez stredné pásmo. Výborne kazia domácu rozohrávku napádajúci hráči hostí.
     
    19:45
    V absolútnom závere prvej tretiny sa ešte dostal k strele domáci Tomáš Matoušek, ale aj s jeho pokusom si gólman hostí poradil.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme videli tri góly, po tom prvom zo 6.minúty, keď sa presadil Michal Hudec, mali herne navrch domáci, ale nedokázali si udržať najtesnejšie vedenie. V 12.minúte vyrovnával na 1:1 po nenápadnej akcii Jozef Haring a o minútu neskôr poslal hostí do vedenia obranca Matej Hamrák. Po prvej dvadsaťminútovke tak Banská Bystrica prehráva na vlastnom ľade s Piešťanmi 1:2.

    Druhé dejstvo dnešného hokejového predstavenia sa začne približne 18:17.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:41
    Druhá tretina sa v úvode nesie v rovnakom duchu ako sa hrala tá prvá a teda oba celky sa vystriedali v útočnom pásme, ale k priamej strele na bránu sa ani jedno z mužstiev nedostalo.
     
    22:00
    Kytnárov pokus bol zblokovaný Šúrekom a k puku sa dostali Piešťany, ale ich nahodenie do pásma úspech neprinieslo.
     
    22:21
    Po akcii spoza brány sa dostal k strele Andrej Kudrna, ale aj jeho strelecký pokus bol vyrazený hosťujúcim gólmanom.
     
    22:56
    Banská Bystrica dala gól!
    Puk sa dostal do územia nikoho v obrannom pásme Piešťan, kde sa k nemu najrýchlejšie dostal MAREK BIRO a domáci obranca neváhal, poslal puk na bránu a prekvapil Śúreka, ktorý tak dovolil "Baranom" vyrovnať na 2:2. Asistencia: Tomáš Matoušek.
     
    23:30
    Piešťany si vybojovali nahodeným pukom útočné pásmo, ale po následnom buly sa v ňom nedokázali udržať.
     
    24:01
    Po akcii hosťujúceho celku inkasoval puk do helmy domáci brankár Josh Unice a hra sa prerušovala.
     
    25:20
    Domáci bek Daniel Gachulinec vypálil z vrcholu pravého kruhu a puk mohol dorážať pred Šúrekom Kytnár, ale hosťujúci gólman bol pohotovejší a vyrazil puk do rohu klziska, kde si ho na hokejky vzali hostia a tí následne pohrozili prečíslením, po ktorom však prišla len nevýrazná strela, s ktorou si Josh Unice poradil.
     
    27:00
    Piešťany sa nepresadili v útočnom pásme, ale v tom strednom získal puk na hokejky hostí Pašek, lenže následne nedokázal nájsť spoluhráča a dopredu tak mohla ísť Banská Bystrica.
     
    28:09
    Po akcii spoza brány sa pretláčal do zakončenia Marek Biro, ktorý bol však faulovaný Matejom Mišurom a hosťujúci útočník dostáva za držanie dve minúty. Uvidíme druhú presilovú hru domácich v tomto stretnutí.
     
    29:00
    Libor Hudáček hľadal pekným pasom Kudrnu, ktorý sa však neprekľučkoval k strele. Krátko potom sa ale jeden z domácich k strele dostal a hra sa prerušovala potom, čo Šúrek prikrýval puk.
     
    29:47
    Banská Bystrica dala gól!
    Banská Bytrica využíva aj druhú presilovú hru v dnešnom zápase a vďaka piatemu presnému zásahu PATRICKA WHITEA sú domáci vo vedení 3:2. Asistencie: Václav Čížek, Michal Hudec.
     
    30:01
    Dnešný duel sa prehupol do svojej druhej polovice, hrá sa v strednom pásme.
     
    30:38
    Po druhýkrát v dnešnom stretnutí si sadá na trestnú lavicu Matej Mišura a spolu sním je vylúčený aj obranca Matej Hamrák a domáci si tak zahrajú dvojminútovú presilovú hru o dvoch hráčov. Mišura dostal trest za sekanie, Hamrák za držanie.
     
    31:18
    Banská Bystrica dala gól!
    Dvojnásobná presilová hra Banskej Bystrice končí štvrtým gólom v hosťujúcej sieti, o ktorý sa po prihrávke z pravej strany postaral obranca VÁCLAV ČÍŽEK, ktorý vypálil z vrcholu ľavého kruhu a delovkou prestrelil Šúreka. Asistencie: Andrej Kudrna, Libor Hudáček.
     
    31:55
    Banská Bystrica dala gól!
    Po prudkej Bambúchovej strele od modrej čiary zvyšuje už na 5:2 domáci útočník MILAN KYTNÁR, ktorý delovku domáceho obrancu tečoval do siete hostí. Asistencie: Lukáš Bambúch, Marek Biro.
     
    31:57
    Oddychový čas hostí a Martina Šúreka v piešťanskej bráne nahrádza Patrik Rybár.
     
    32:35
    Po vyhranom buly pred vlastným gólmanom sa Piešťany snažili o rýchly prechod do útoku, čo im celkom nevyšlo, ale aj napriek tomu sa krátko potom dostal k strele na domáceho gólmana Tomáš Klempa.
     
    33:01
    V obrannej tretine domáceho celku bol faulovaný hosťujúci Rastislav Konečný, ktorý sa len ťažko dvíhal z ľadu po tvrdom ataku Tomáša Ziga. Zigo dostáva dve minúty, za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza na lavicu hanby a my uvidíme prvú presilovú hru Piešťan.
     
    34:00
    Zatiaľ sa hosťom v tejto početnej výhode absolútne nedarí, naopak vo vlastnom oslabení sa dostal do zakončenia Kytnár.
     
    35:00
    Banská Bystrica dala gól!
    Piešťanom sa v presilovke vôbec nedarilo, naopak väčšinu početnej výhody strávili vo vlastnom pásme. Hostia nedokázali ustrážiť najproduktívnejšieho domáceho hráča PETRA KAFKU, ktorý sa ocitol osamotený pred piešťanskou bránou a blafákom zvýšil stav stretnutia už na 6:2. Bez asistencie.
     
    35:50
    Piešťany len márne hľadajú stratené sebavedomie, hosťom sa vôebc nedarí, zatiaľ čo domáca Banská Bystrica je pri chuti. peknou strelou sa prezentoval domáci zadák Rosendič.
     
    36:47
    Banská Bystrica dala gól!
    Po peknom pase z pravého kruhu dorážal puk do odkrytej brány LIBOR HUDÁČEK, ktorý vsieťuje už siedmy gól domáceho celku a z dnešného duelu sa už definitívne stáva exhibícia jedného tímu. Asistencie: Patrick White, Michal Hudec.
     
    38:20
    Hrá sa posledná dvojminútovka druhej tretiny a v útočnom pásme sa snažia o kombináciu hostia, ale k strele na bránu sa dostať nevedia.
     
    39:10
    Druhá tretina dnešného duelu sa už len dohráva.
     
    39:42
    Piešťany dali gól!
    Tak napokon sa hosťom v závere predsa len podarilo znížiť hrozivé manko a po Holovičovom peknom spätnom pase na ľavom krídle sa dostal k strele na bránu BRANISLAV RAPÁČ, ktorý znižuje na 3:7 z pohľadu hostí. Asistencie: Marcel Holovič, Dušan Pašek.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme vidlei gólový uragán domácej Banskej Bystrice. Domáci vyhrali druhú dvadsaťminútovku vysoko 6:1 a zrejme v nej rozhodli o svojom triumfe v tomto zápase. Tretia tretina sa začne približne 19:06.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:25
    Prvé buly v záverečnej tretine vyhrali domáci, ktorí sa okamžite snažili o nasťahovanie sa do útočného pásma, ale to im defenzíva hostí nedovolila.
     
    41:40
    Obaja gólmani si už v tejto tretine siahli na puk, ale ani jedna zo striel nemala potrebnú razanciu na to, aby skončila v sieti. Aj v tejto časti sa zatiaľ hrá hokej z jednej strany na druhú.
     
    42:02
    Vo veľkej šanci boli hostia, ale Unice si s prudkou strelou z ľavého kruhu poradil a následne sa museli brániť Piešťany proti strele Kudrnu.
     
    42:38
    Banská Bystrica si vybojovala útočné pásmo a so strelou z pravého krídla mal Rybár problémy, ale napokon nikoho z domácich hráčov k dorážke nepustil.
     
    44:00
    Nepresnosti na oboch stranách a hra sa prerušovala v strednom pásme, potom čo bol v postavení mimo hru domáci Libor Hudáček.
     
    44:59
    Ani jedno z mužstiev sa nevedelo dostať cez stredné pásmo. Napokon sa to po dlhšej dobe podarilo Piešťanom, lenže po následnom buly v obrannej tretine Bystrice sa dostali k puku domáci a Rybár musel čeliť strele z hokejky Kudrnu.
     
    46:04
    Tretia tretina sa zatiaľ hrá v nevýraznom tempe, strelou z diaľky sa prezentoval autor tretieho gólu hostí, Branislav Rapáč, ten však svojím pokusom strážcu domácej svätyne neprekvapil.
     
    46:31
    Peknou individuálnou akciou sa prezentoval domáci Hudáček, ktorý svoju snahu zakončil aj strelou, ale mieril len do lapačky hosťujúceho brankára.
     
    47:05
    Hra sa často kúskuje, ale už dlhšiu dobu sa Piešťany nevedia dostať z hĺbky vlastnej defenzívy.
     
    47:29
    Banská Bystrica dala gól!
    Bystrica bola v tretej tretine aktívnejším tímom a po Rosandičovej strele z pravého kruhu vznikla pred bránou hostí mela tiel. Jedna z dorážok skončila v hosťujúcej sieti a domáci sú vo vedení 8:3. Autorom gólu je obranca MISLAV ROSANDIČ. Asistencie: Petr Kafka, Milan Kytnár.
     
    49:00
    Domácim sa znovu podarilo nájsť dieru v defenzíve hostí a nepríjemnú strelu z pravej strany musel zneškodniť Patrik Rybár.
     
    49:48
    Autor posledného domáceho gólu, Mislav Rosendič, dostáva dvojminútový trest za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejou. Uvidíme presilovku Piešťan.
     
    50:36
    V úvode pŕesilovej hry sa dostal k strele Pašek, ale jeho nastrelený pokus dokázal Josh Unice vyraziť a krátko potom domáca defenzíva nepustila Holoviča k zakončeniu.
     
    51:14
    Hostia hrajú túto presilovku dobre, ale k priamej strele na bránu sa dostať nevedia.
     
    51:48
    Banská Bystrica už s piatimi hráčmi.
     
    52:09
    Po ďalekonosnej strele obrancu Hamráka prikrýva domáci gólman puk a prerušuje hru.
     
    54:00
    Gachulinec zachytil na modrej čiare puk a udržal útočné pásmo domácich, následne sa sám odhodlal k strele z medzikružia, po ktorej sme ešte mohli vidieť snahu Bystričanov o dorážku, ale tú im Rybár v piešťasnkej bráne nedovolil.
     
    54:26
    Kytnár hľadal Kafku z ľavej strany, lenže táto spolupráca domácej dvojice úspešná nebola. Napriek tomu ale zostala druhá formácia Banskej Bystrice kombinovať v útočnej tretine.
     
    55:03
    Bude sa vylučovať na strane hostí, uvidíme ďalšiu početnú výhodu domácich potom, čo za podrazenie dostal trest Eduard Šedivý.
     
    55:20
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskej Bystrici sa dnes v presilovkách darí a tú ďalšiu využíva LIBOR HUDÁČEK, ktorý po biliardovej akcii doráža puk z tesnej blízkosti do odkrytej brány. Domáci využívajú po piatykrát v dnešnom zápase vylúčenie hosťujúceho hráča a sú vo vedení 9:3. Asistencie: Michal Hudec, Andrej Kudrna.
     
    55:56
    Piešťany už zrejme ani nemajú síl na založenie útočnej akcie a tak stále sledujeme kombináciu domáceho celku v útočnej tretine.
     
    56:43
    Lukáš Handlovský sa dostal k strele na Rybára, ale neprekonal hosťujúcehop gólmana, ktorý prikrytím puku prerušil hru.
     
    58:00
    Banská Bystrica sa dostala do rýchleho prečíslenia, keď domáci založili akciu spoza vlastnej brány a na konci ich ofenzívnej snahy strieľal z pravej strany Hudáček. Rybár však dokázal puk vyraziť do rohu klziska.
     
    58:41
    Po menšej šarvátke pred hosťujúcou bránou uvidíme presilovku hostí, na domácej strane dostáva dve trestné minúty Mislav Rosendič.
     
    Opäť sa situácia trošku vyostrila pred hosťujúcou bránou a až dvaja hráči hostí dostávajú dvojminútový trest. Za sekanie Tomáš Bučka, za krošček Eduard Šedivý.
     
    59:30
    Dnešné stretnutie, ktoré sa už len dohráva, sleduje 1215 divákov.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    V dnešnom stretnutí sme boli svedkami až dvanástich gólov, ale mužstvá si ich nerozdelili rovnomerne, pretože až deväťkrát museli loviť puk z vlastnej siete hostia. Piešťany vyhrali prvú tretinu 1:2, ale v tej druhej Banská Bystrica gólovým uragánom rozhodla o dnešnom stretnutí a vyhrala druhé dejstvo vysoko 6:1. V tretej tretine ešte domáci zveľadili svoj náskok dvomi presnými zásahmi.

    S konštatovaním, že Banská Bystrica zdolala na vlastnom ľade Piešťany vysoko 9:3, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera. (19:46:09)

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 6. Hudec (Kudrna, White), 23. Biro (Matoušek), 30. White (Čížek, Hudec), 32. Čížek (Kudrna, Hudáček), 32. Kytnár (Bambúch, Biro), 35. Kafka, 37. Hudáček (White, Hudec), 48. Rosandič (Kafka, Kytnár), 56. Hudáček (Hudec, Kudrna) – 12. Haring (Konečný, Toman), 13. Hamrák (Peško), 40. Rapáč (Holovič, Pašek)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Unice – Bambúch, Jaborník, Rosandič, Čížek, Biro, Gachulinec, Róth – Hudec, White, Kudrna – Handlovský, Kytnár, Kafka – Hudáček, Matoušek, Lamper – Bendík, Zigo, Kadura
    ŠHK 37 Piešťany: Šúrek – Šedivý, Kotaška, Brňák, Hamrák, Bučka, Hluch, Srnec, Vaculín – Kutálek, Mišura, Klempa – Románek, Peško, Haring – Konečný, Toman, Hudec – Holovič, Pašek, Rapáč

    Rozhodca: Konc – Výleta, Tvrdoň