NY Rangers – Colorado 3:4 (1:2 po s.n.) | Carolina – Winnipeg 1:3 (kon.) | Montreal – Boston 5:1 (kon.)
Tampa Bay – San Jose 1:2 (kon.) | St. Louis – Nashville 4:3 (kon.) | Minnesota – Buffalo 6:3 (kon.)
Calgary – Arizona 5:3 (kon.) | Edmonton – Ottawa 3:4 (po pr.) | LA Kings – Dallas 0:2 (kon.)
koniec
Montreal Canadiens
5:1 (0:1, 3:0, 2:0)
Boston Bruins
cz Piatok 14.11.2014, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:05
    Kotouč skončil na střídačce Montrealu, kde si zachytal i druhý brankář Canadiens Dustin Tokarski! Vynikající reflex a vynikající zákrok lapačkou.
     
    57:40
    Dale Weise a Adam McQuaid skončili na trestní lavici – první za nedovolené bránění brankáři, druhý za hrubost.
     
    57:40
    A nakonec ano! Weise vjel do útočného pásma, zkoušel se prokličkovat před Svedberga, jenomže jej strážil McQuad a domácí útočník nakonec upadl na brankáře soupeře, vedle čehož posunul branku. McQuaid pak Weisemu u mantinelu naložil od cesty a vznikla menší mela.
    Jiří SEKÁČ - 5:1
     
    54:06
    Montreal právě vstřelil branku!
    Je to tady! Canadiens se konečně prosadili v přesilové hře a jejich gól střílí český útočník JIŘÍ SEKÁČ! Beaulieu dojel puk, který mu utekl na modré čáře, poslal jej na levé křídlo Sekáčovi, jenž se dostal sám před Svedberga a střelou z mezikruží popáté překonal hostujícího brankáře. Asistence: Nathan Bealieu, Lars Eller.
     
    52:40
    Tady jednoznačně nemohlo přijít nic jiného, než vyloučit. Gilbert nejprve špatně rozehrál ve vlastním obranném pásmu a pak si sám zavařil, když se skrčil při souboji u mantinelu, přičemž dojíždějící Simon Gagne jej zezadu poslal na hrazení a dostal dvouminutový trest. Silně otřesený Gilbert odchází do šaten a kouč hostí Claude Julien si ještě něco vysvětluje s rozhodčími dnešního utkání.
     
    47:20
    Maxi Paciorettymu se hokejka zasekla v Morrowovi a je vyloučen na dvě minuty za podražení.
    Max PACIORETTY - 4:1
     
    45:09
    Montreal právě vstřelil branku!
    Desharnais na modré přebral kotouč od MAXE PACIORETTYHO, zatáhl jej před branku a poslal jej zpátky svému spoluhráči, který už nedokázal zakončit, protože bránící Hamilton bruslí vstřelil svou druhou branku v utkání. Naneštěstí pro něj tak ale učinil do vlastní branky. Rozhodčí prozatím připsali gól Paciorettymu, byť pravděpodobně dojde ke korekci. Asistence: David Desharnais.
     
    43:15
    Galchenyuk si najel z pravého křídla před branku, položil si obránce a pak nedokázal před Svedbergem vymyslet vhodné řešení! I tato akce volala po gólu.
     
    39:20
    Rozhodčí přerušili hru, aby sledovali potyčku Subbana s Lucicem. K ničemu vážnému nedošlo, každopádně vášně opět vzplanuly, hlavně kvůli tomu, že Lucic ve středním pásmu tvrdě srazil Sekáče, kterého se Subban vydal pomstít. Na dvě minuty je nakonec vyloučen P.K. Subban – krosček.
     
    36:55
    Ne, Canadiens prostě v přesilovkách není přáno! Po závaru před Svedbergem, jenž se ocitl břichem na ledě, se dostal puk k Plekancovi, který v naprosto jasné příležitosti trefil břevno.
     
    35:44
    Boston se dostává pod čím dál větší tlak. Sekáč vjel mezi kruhy a v dobré pozici byl zahákován Gregorym Campbellem, jenž za to obdržel dvouminutový pobyt na trestné lavici. Lépe řečeno, ještě se uvidí, zda Canadiens konečně nevyužijí přesilovku a Campbellův pobyt nebude zkrácen.
    Max PACIORETTY - 3:1
     
    34:57
    Montreal právě vstřelil branku!
    Weaver odčinil svou špatnou rozehrávku tvrdým hitem v obranné třetině, dopředu se rozjel Weise s MAXEM PACIORETTYM, jenž nakonec po skvělé přihrávce svižnou střelou propálil Svedberga. Asistence: Dale Weise, Nick Weaver.
    Lars ELLER - 2:1
     
    33:00
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tlak domácích nakonec končí jejich druhou brankou. Gallagher zabojoval za brankou s Hamiltonem a Seidenbergem, předložil puk před ni LARSI ELLEROVI a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil, čímž mírně narušil dnešní tradici Canadiens. Asistence: Brendan Gallagher.
     
    32:16
    Druhý útok Montrealu si vytvořil velký tlak do brankoviště Bruins, Gallagher pak ale po Plekancově přihrávce dozadu nedokázal zvednout puk a nepřekonal ležícího Svedberga!
     
    31:17
    Parenteau si nabruslil mezi kruhy, kam nečekaně dostal puk, jenomže Svedberg instinktivně vymrštil levou paži a zasáhl!
     
    31:05
    Nathan Beaulieu nakonec poslal Matta Frasera k ledu a hostujícímu hráči museli na trestnou lavici pomoci. Oba dostávají pětiminutový trest za bitku.
     
    28:29
    Galchenyuk dvakrát zakombinoval se Subbanem a hlavně jeho druhá příležitost volala po gólu, navrátilec do hry ale nedokázal z mezikruží přesně zakončit!
     
    26:26
    Následně Svedberg čelil další střele a nakonec zasahoval nadvakrát. Autor první branky tohoto utkání Dougie Hamilton je vyloučen na dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    23:49
    Adam McQuaid přidržel při rozjezdu Paciorettyho a je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
    Dale WEISE - 1:1
     
    22:31
    Montreal právě vstřelil branku!
    DALE WEISE rozhodně nepatří k hráčům, kteří by nás udivovali svým technickým uměním, teď ale tento um skloubil do jednoho se skvělým přehledem! Weise si počínal jako zkušený mazák, Svedberg mu mezi betony nechal mezírku a Weise ji neváhal prostřelit.
     
    22:31
    Dale Weise vystihl rozehrávku Bruins, dostal se do brejku a za podražení pro Dennise Seidenberga vybojoval trestné střílení!
     
    19:27
    Nakonec ale přišla chybička Bruins ve středním pásmu, Canadiens vyrazili do brejku, Desharnais předložil puk Paciorettymu, jenž si položil Svedberga a nakonec jej bekhendovým zakončením nepřekonal!
    Dougie HAMILTON - 0:1
     
    16:04
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tak to bylo rychlé. Malhotra opět prohrál buly v obranném pásmu, puk se dostal na modrou k DOUGIEMU HAMILTONOVI, jenž tvrdou ránou prostřelil Price, jemuž puk propadl mezi pravým betonem a vyrážečkou. Asistence: Loui Eriksson.
     
    16:00
    P.-A. Parenteau dostává dvě minuty za hákování v obranné třetině.
     
    15:50
    A opět Paille, tentokrát nadvakrát! Paille prvně pálil z dobré pozice, ale příliš blízko Pricovi a nakonec se neprosadil ani dorážkou z bekhendu.
     
    11:26
    Paille prováhal obrovskou příležitost! Skvělý tlak čtvrtého útoku Bruins vyústil v odražený puk před Pricovu branku, kde se ale Paille nedokázal zorientovat a z téměř ideální pozice nakonec nevystřelil. Lépe řečeno vystřelil, ale jeho zakončení z otočky již nebylo tolik nebezpečné, jak mohlo být.
     
    05:42
    Brad Marchand se nechal v útočném pásmu obrat o kotouč od Galchenyuka a následně si pomohl faulem. První přesilová hra utkání, Marchand dostává dvě minuty za držení protihráče.
     
    04:23
    Price krotí McQuaidovo nahození od modré, ale co předvedl předtím, to určitě stojí za zmínku! Griffith se dostal mezi kruhy k odraženému kotouči a z bezprostřední blízkosti pálil do odkryté poloviny branky, Price ale skvěle zasáhl svým pravým ramenem.
     
    02:52
    Důvodem všeho bylo Weisovo dohrání Campbella u mantinelu. Tak či tak, Dale Weise i Gregory Campbell, kteří si teď ještě vše vysvětlují na trestné lavici, dostávají pět minut za bitku.

    Daniel Polách

    Góly a asistencie: 23. Weise (t.s.), 33. Eller (Gallagher), 35. Pacioretty (Weise, Weaver), 46. Pacioretty (Desharnais), 55. Sekáč (Beaulieu, Eller) – 17. Hamilton (Eriksson)


    Montreal Canadiens: Price (Tokarski) – Subban, Markov, Gilbert, Gončar, Weaver, Jemelin, Beaulieu – Parenteau, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Plekanec, Galchenyuk – Sekáč, Eller, Prust – Weise, Malhotra
    Boston Bruins: Svedberg (Rask) – Hamilton, Seidenberg, McQuaid, Morrow, Trotman, Krug – Griffith, Kelly, Lucic – Smith, Bergeron, Marchand – Eriksson, Soderberg, Fraser – Paille, Campbell, Gagne

    Rozhodca: O'Halloran, Furlatt – Murchison, Cormier