NY Rangers – Colorado 3:4 (1:2 po s.n.) | Carolina – Winnipeg 1:3 (kon.) | Montreal – Boston 5:1 (kon.)
Tampa Bay – San Jose 1:2 (kon.) | St. Louis – Nashville 4:3 (kon.) | Minnesota – Buffalo 6:3 (kon.)
Calgary – Arizona 5:3 (kon.) | Edmonton – Ottawa 3:4 (po pr.) | LA Kings – Dallas 0:2 (kon.)
koniec
Montreal Canadiens
5:1 (0:1, 3:0, 2:0)
Boston Bruins
cz Piatok 14.11.2014, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:40
    Dale Weise a Adam McQuaid skončili na trestní lavici – první za nedovolené bránění brankáři, druhý za hrubost.
     
    52:40
    Tady jednoznačně nemohlo přijít nic jiného, než vyloučit. Gilbert nejprve špatně rozehrál ve vlastním obranném pásmu a pak si sám zavařil, když se skrčil při souboji u mantinelu, přičemž dojíždějící Simon Gagne jej zezadu poslal na hrazení a dostal dvouminutový trest. Silně otřesený Gilbert odchází do šaten a kouč hostí Claude Julien si ještě něco vysvětluje s rozhodčími dnešního utkání.
     
    47:20
    Maxi Paciorettymu se hokejka zasekla v Morrowovi a je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    39:20
    Rozhodčí přerušili hru, aby sledovali potyčku Subbana s Lucicem. K ničemu vážnému nedošlo, každopádně vášně opět vzplanuly, hlavně kvůli tomu, že Lucic ve středním pásmu tvrdě srazil Sekáče, kterého se Subban vydal pomstít. Na dvě minuty je nakonec vyloučen P.K. Subban – krosček.
     
    35:44
    Boston se dostává pod čím dál větší tlak. Sekáč vjel mezi kruhy a v dobré pozici byl zahákován Gregorym Campbellem, jenž za to obdržel dvouminutový pobyt na trestné lavici. Lépe řečeno, ještě se uvidí, zda Canadiens konečně nevyužijí přesilovku a Campbellův pobyt nebude zkrácen.
     
    31:05
    Nathan Beaulieu nakonec poslal Matta Frasera k ledu a hostujícímu hráči museli na trestnou lavici pomoci. Oba dostávají pětiminutový trest za bitku.
     
    26:26
    Následně Svedberg čelil další střele a nakonec zasahoval nadvakrát. Autor první branky tohoto utkání Dougie Hamilton je vyloučen na dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    23:49
    Adam McQuaid přidržel při rozjezdu Paciorettyho a je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    16:00
    P.-A. Parenteau dostává dvě minuty za hákování v obranné třetině.
     
    05:42
    Brad Marchand se nechal v útočném pásmu obrat o kotouč od Galchenyuka a následně si pomohl faulem. První přesilová hra utkání, Marchand dostává dvě minuty za držení protihráče.
     
    02:52
    Důvodem všeho bylo Weisovo dohrání Campbella u mantinelu. Tak či tak, Dale Weise i Gregory Campbell, kteří si teď ještě vše vysvětlují na trestné lavici, dostávají pět minut za bitku.

    Daniel Polách

    Góly a asistencie: 23. Weise (t.s.), 33. Eller (Gallagher), 35. Pacioretty (Weise, Weaver), 46. Pacioretty (Desharnais), 55. Sekáč (Beaulieu, Eller) – 17. Hamilton (Eriksson)


    Montreal Canadiens: Price (Tokarski) – Subban, Markov, Gilbert, Gončar, Weaver, Jemelin, Beaulieu – Parenteau, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Plekanec, Galchenyuk – Sekáč, Eller, Prust – Weise, Malhotra
    Boston Bruins: Svedberg (Rask) – Hamilton, Seidenberg, McQuaid, Morrow, Trotman, Krug – Griffith, Kelly, Lucic – Smith, Bergeron, Marchand – Eriksson, Soderberg, Fraser – Paille, Campbell, Gagne

    Rozhodca: O'Halloran, Furlatt – Murchison, Cormier