Trenčín – Ružomberok 3:0 (kon.) | Trnava – B. Bystrica 4:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Zlaté Moravce 2:0 (kon.)
Senica – Žilina 1:4 (kon.) | Myjava – Košice 0:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
2:0 (0:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
Sobota 10.05.2014, 17:30 • Pasienky, Bratislava • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    ŠK Slovan Bratislava sa stáva víťazom Corgoň ligy!
     
    90+3
    K Matejkovi prichádzajú nosidlá, no napokon to s ťažkosťami zvládne po svojich. Na trávniku sa už nič nestane.
     
    90+2
    Matejka a Chrappan sa zrazili poriadne tvrdo a obaja sa v bolestiach zvíjajú na zemi. Chrappan poslal Matejku veľmi tvrdo k zemi vo vlastnej šestnsátke a zrejme sa mala kopať aj penalta. Nič také sa ale konať nebude.
     
    86
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Lester Peltier, prichádza Lukáš Gašparovič.
     
    85
    Slovan dal gól!

    Nádherná čerešnička na tortu! FILIP HLOHOVSKÝ to trafil úplne dokonale a vymietol všetku pavučinu v pravom hornom rohu bránky Kuciaka, ktorý sa po lopte ani nehodil. Je rozhodnuté, Slovan dnes potvrdí zisk majstrovského titulu.
     
    84
    Hlohovský padol tesne pred šestnástkou a domáci získavajú k dispozícii ideálny priamy kop tesne spoza hranice šestnástky.
     
    81
    Žltú kartu dostáva aj hosťujúci Orávik za faul pri ľavej postrannej čiare.
     
    79
    Je to tak, Candrák s krvavou tvárou odchádza z ihriska a na jeho miesto nastúpi Žembera. Pevne veríme, že Candrák bude v poriadku a zasiahne už do najbližšieho zápasu Zlatých Moraviec.
     
    77
    Domáci Peltier si za spomínaný faul dokonca vyslúžil žltú kartu, Candrák má zrejme rozbitý nos a bude musieť striedať.
     
    73
    Vynútené striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza zrejme zranený Tomáš Bagi, prichádza Dávid Hudák.
     
    72
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Lukáš Kováč, prichádza Ladislav Žák.
     
    60
    Slovan dal gól!

    Domáci sa dostávajú do vedenia! Bagayoko poslal center pred bránku, kde ho prvý hráč ešte nezasiahol, no MARKO MILINKOVIČ pred pravou žrďou už áno a jeho zakončenie nedalo Kuciakovi absolútne žiadnu šancu na zákrok.
     
    59
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Karol Mészáros, prichádza Róbert Matejka.
     
    58
    Nádherná situácia pred bránkou Poláčeka! Po rohu z opačnej strany sa k lopte dostal Mészáros, ktorý akrobatickým spôsobom "nožničkami" posielal loptu na bránku hostí, no prestrelil ju.
     
    56
    Toto bola obrovská šanca Slovanistov! Hlohovský posielal loptu až k vzdialenejšej žrdi, kde sa do nej v páde oprel Bagi. Domáci už dvíhali ruky nad hlavu, no loptu napokon hostia vyškrabali a poslali na ďalší roh.
     
    54
    Za faul v strede trávnika si žltú kartu vyslúžil domáci kapitán Milinkovič.
     
    44
    Obrovská šanca Slovana! Po nej lopta smerovala priamo do stredu bránky, no tam bol pripravený Kuciak. Táto rana od Peltiera nebola zlá, no chcelo to lepšie umiestnenie.
     
    42
    Slovan stále pokračuje vo svojej akcii a hostia sa už poriadne hnevajú. keďže Pintér je stále na trávniku. Milinkovičovi sa ale akcia mimo pravidiel fair-play nevyplatila, keďže minul priestor troch žrdí.
     
    41
    Žltú kartu dostává Tomáš Bagi (ŠK Slovan Bratislava).
     
    39
    Lopta bola zahratá na vzdialenejšiu žrď, kde sa ale hostia nedokázali ubrániť. K hlavičke sa dostal Mészáros, ktorý ale v súboji s Orávikom vo výskoku spadol, no o nedovolený zákrok nešlo. Mészáros sa nevzdal ani potom a pokúsil sa opätovne vypáliť, no Kuciaka ani po tomto pokuse neprekonáva.
     
    35
    Z ničoho nič Grendel posunul loptu na Bagayoka, ktorý okamžite centroval do vápna. Tam sa síce jeho spoluhráči snažili, no hostia sa dokázali ubrániť a s vypätím všetkých síl loptu odvrátili.
     
    31
    Zaujímavá situácia pred bránkou Poláčeka! Hosťujúci Kováč si obišiel obranu a rútil sa do zakončenia, ale loptu mal viac predkopnutú. Napokon sa pokúsil aspoň vypýtať si penaltu, no aj keď skončil na trávniku, po nedovolenom zákroku to nebolo.
     
    27
    Slovan to opäť skúsil iba nakopnutou loptou, ktorú si hostia prevzali a zamierili do rýchleho protiútoku. Na konci bol Babic, ktorý to skúšal ranou z hranice šestnástky, ktorá bola zrazená.
     
    25
    Veľká šanca Zlatých Moraviec! Orávik využil nepozornosť domácej defenzívy, v šestnástke si vypýtal loptu, no napálil ju iba do bočnej siete Poláčekovej bránky.
     
    21
    Veľmi pekná rana v podaní domáceho Grandela. Ten sa s loptou vôbec "nebabral" a tvrdo ju poslal na bránku. Kuciak nezaváhal a Slovan následne získal ďalší rohový kop.
     
    19
    Obrovská šanca domácich! Hlohovský sa poriadne tvrdo oprel do lopty, poslal center do šestnástky a odtiaľ prišla nebezpečná hlavička. Ťažko povedať, či to bolo zo strany domácich, alebo si futbalisti ViOnu loptu nešťastne zrazili sami. Dôležité ale je, že loptu smerujúcu pod brvno Kuciak neuveriteľným spôsobom vytlačil na rohový kop.
     
    18
    Máme tu prvú žltú kartu v stretnutí. Vyslúžil si ju Pintér, po ktorého hrubom faule budú mať domáci k dispozícii zaujímavú štandardku.
     
    13
    Zlaté Moravce chceli odvrátiť celú akciu domácich, no nevyšlo im to podľa predstáv. V strede trávnika o loptu prišli, čím ponúkli priestor Milinkovičovi. Jeho ďalekonosná rana skončila tesne vedľa bránky.
     
    12
    Slovan sa chcel rýchlo dostať na útočnú polovicu a vybojoval štandardku. Po nej Grendel poslal loptu do vápna, no jeho spoluhráči v dobrej šanci nedokázali prestreliť súpera, ktorý loptu zrazil iba na rohový kop.

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.

    Góly: 60. Milinkovič, 85. Hlohovský

    Karty:   41. Bagi (SBA), 54. Milinkovič (SBA), 77. Peltier (SBA) – 18. Pintér (ZMO), 81. Orávik (ZMO)


    ŠK Slovan Bratislava: Poláček – Josimov, Niňaj, Gorosito, Bagayoko – Bagi (73. Hudák), Hlohovský, Grendel, Milinkovič (C) – Mészáros (59. Matejka), Peltier (86. Gašparovič).
    Náhradníci: Valašík – Kolčák, Hudák, Vrablec, Gašparovič, Matejka.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Pintér, Majerník, Chrappan – Kováč (72. Žák), Charizopulos, Candrák (79. Žembera), Pribula – Orávik, Babic (C).
    Náhradníci: Novota – Korman, Žembera, Žák.

    Rozhodca: Michlian – Bobko, Jenčura

    Diváci: 1255