Trenčín – Ružomberok 3:0 (kon.) | Trnava – B. Bystrica 4:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Zlaté Moravce 2:0 (kon.)
Senica – Žilina 1:4 (kon.) | Myjava – Košice 0:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
2:0 (0:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
Sobota 10.05.2014, 17:30 • Pasienky, Bratislava • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej futbalovej súťaže. V rámci duelu 30. kola sa na domácom trávniku predstaví Slovan Bratislava proti mužstvu Zlatých Moraviec a vám zo zápasu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Celá futbalová verejnosť sa teší na duel prvého celku tabuľky s jej deviatym tímom. Aj pred týmto zápasom platí, že Slovanisti sa v prípade trojbodového víťazstva stanú obhajcami titulu majstra Slovenska. Na čele tabuľky totiž majú pred druhým Trenčínom 4 kolá pred koncom desaťbodový náskok. Dovedna už 63 bodov získali hráči z hlavného mesta Slovenska za 20 víťazstiev a tri remízy. V tomto súťažnom ročníku prehral Slovan iba šesťkrát.
    Diametrálne odlišná je situácia na strane Zlatých Moraviec. Tie majú na svojom konte iba 35 bodov a patrí im deviata priečka v tabuľke z celkových dvanástich. ViOn má pred desiatou Žilinou štvorbodový náskok, ale na štvrté Košice stráca bodov až 5. Dnes majú teda Zlatomoravčania o motiváciu určite postarané. V prípade víťazstva by si totiž do tabuľky nie len pripísali dôležité body, ale by minimálne posunuli bratislavské oslavy titulu.

    Ako sa obom tímom darilo v ostatných zápasoch? Domáci Slovan neprežíva vôbec dobré obdobie. Bratislavčania sa trápia a posledný krok k zisku majstrovskej trofeje sa im urobiť nedarí. Okrem ligových duelov sa im nepodarilo zvíťaziť ani v Slovnaft Cupe, kde sa z víťazstva tešili Košičania. Na druhej strávnika sa predstaví mužstvo ViOnu. Futbalisti Zlatých Moraviec sa takisto nevezú na vlne pohody. Chuť po poslednom prehratom ligovom zápase si preto budú chcieť v hlavnom meste určite napraviť.

    Posledných 5 corgoňligových zápasov oboch tímov:

    ŠK Slovan Bratislava:
    29. kolo Žilina – Slovan 2:0
    28. kolo Slovan – Ružomberok 1:2
    27. kolo Košice – Slovan 0:2
    26. kolo Slovan – Myjava 0:1
    25. kolo Trenčín – Slovan 0:1

    FC ViOn Zlaté Moravce:
    29. kolo Zlaté Moravce – Trnava 1:2
    28. kolo Nitra – Zlaté Moravce 0:3
    27. kolo Zlaté Moravce – Banská Bystrica 1:3
    26. kolo Dunajská Streda – Zlaté Moravce 1:0
    25. kolo Žilina – Zlaté Moravce 1:0

    Jednoznačným favoritom zápasu sú domáci futbalisti. Slovan by už v tomto zápase mal titul definitívne získať na svoju stranu, k čomu sa prikláňajú aj stávkové kancelárie. Tie vypísali na triumf ŠK kurz iba približne 1,3. Na víťazstvo Zlatých Moraviec je to až 8,5 a remízu po deväťdesiatich minútach hry ohodnotili bookmakeri kurzom pohybujúcim sa okolo čísla 5.
     
    -45
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Poláček – Josimov, Niňaj, Gorosito, Bagayoko – Bagi, Hlohovský, Grendel, Milinkovič (C) – Mészáros, Peltier.
    Náhradníci: Valašík – Kolčák, Hudák, Vrablec, Gašparovič, Matejka.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Pintér, Majerník, Chrappan – Kováč, Charizopulos, Candrák, Pribula – Orávik, Babic (C).
    Náhradníci: Novota – Korman, Žembera, Žák.

    Rozhodca: Michlian – Bobko, Jenčura.
     
    -5
    V Bratislave je krásne slnečné počasie. Do začiatku zápasu ostáva ešte približne 5 minút a tribúny sa už pozvoľna zapĺňajú. Veľa ľudí dnes zrejme pred corgoňligovým futbalom uprednostnilo hokej na svetovom šampionáte, no aj napriek tomu nás snáď čaká skvelá atmosféra na Pasienkoch.
     
    -1
    Hráči oboch celkov až teraz v sprievode rozhodcovskej trojice prichádzajú na trávnik. Dnešný duel povedie ako hlavný arbiter pán Gabriel Michlian, na čiarach mu budú asistovať Radoslav Bobko a Peter Jenčura. Náhradným rozhodcom je pán Vladimír Hracho.
     
    -1
    Úvodné podanie rúk už máme za sebou, duel sa o malý moment začne.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali futbalisti Zlatých Moraviec. Domáci hráči nastúpili v belasej farbe, hostia v bielo-červených dresoch.
     
    1
    Hneď v úvode stretnutia hosťujúci Babic nakopol loptu na útočnú polovicu, no hosťom to vôbec nepomohlo. Prevzal si ju Bagayoko, ktorý sa pokúsil vysunúť Peltiera, no ten bol zastavený.
     
    2
    Domáci sa opäť pokúsili zaútočiť. S loptu na kopačke operoval Grendel, ale nemal komu prihrávať. Napokon budeme sledovať iba odkop od Kuciaka, ktorý zatiaľ nemal žiadnu vážnejšiu prácu.
     
    3
    Zlaté Moravce sa dostali na útočnú polovicu. Tam hostia kombinovali, no Mészáros vystihol ich prihrávku a pokúsil sa vysunúť Peltiera. Ten sa do útoku ani nenáhlil, pretože bol v jasnom ofsajde.
     
    4
    Aj ViOn chcel ísť dopredu. Vysunúť sa pokúsil Orávik, čo sa mu síce podarilo, ale hrať nemohol. Postranný arbiter odmával ofsajd.
     
    5
    Brankár Kuciak rozohral od vlastnej bránky až na opačnú polovicu trávnika. Tam sa síce hostia pokúšali loptu získať, no vôbec sa im to nepodarilo.
     
    6
    Mészáros to nemyslel zle! Po pravej strane vnikol do šestnástky, ale nedokázal ani vypáliť, ani prihrať Peltierovi, pretože bol veľmi rýchlo odzbrojený.
     
    7
    V úvode stretnutia sa na trávniku nedeje nič zaujímavé. Lopta lieta zo strany na stranu, ale bez streleckého zakončenia gól určite neuvidíme. Bagayoko to skúsil centrom do vápna, no tam našiel iba Zlatomoravčanov.
     
    8
    Slovan chcel ísť opäť do útoku. Od stredového kruhu viedol loptu Milinkovič, no ďaleko nezašiel, keďže ho hostia zastavili za cenu faulu. Následná rozohrávka štandardky nič nebezpečné nepriniesla.
     
    9
    Slovanisti o loptu prišli a mohli sa dokonca dostať aj do rýchleho protiútoku. Akciu chcel viesť Pribula, no bol faulovaný pár metrov za stredovou čiarou. Strelu sme zatiaľ nevideli ani na jednej strane.
     
    10
    Po desiatich minútach hry musíme konštatovať, že v komornej atmosfére sme toho zatiaľ veľa zaujímavého nevideli. Ani jeden z brankárov doposiaľ svoj talent predviesť nemusel, strelu sme totiž nezaznamenali.
     
    11
    Slovan sa na moment musel brániť, no zvládol to bez zaváhania. Hosťujúci kapitán Babic viedol svojich spoluhráčov do zakončenia, no napokon bol ViOn odtlačený od šestnástky a nebezpečná strela z toho nebola.
     
    12
    Slovan sa chcel rýchlo dostať na útočnú polovicu a vybojoval štandardku. Po nej Grendel poslal loptu do vápna, no jeho spoluhráči v dobrej šanci nedokázali prestreliť súpera, ktorý loptu zrazil iba na rohový kop.
     
    12
    Milinkovič poslal loptu priamo pred bránku Zlatých Moraviec. Tam síce vyskakovali jeho spoluhráči, no napokon bol najvyššie Chrappan, ktorý nebezpečenstvo pred svojou bránkou odvrátil.
     
    13
    Zlaté Moravce chceli odvrátiť celú akciu domácich, no nevyšlo im to podľa predstáv. V strede trávnika o loptu prišli, čím ponúkli priestor Milinkovičovi. Jeho ďalekonosná rana skončila tesne vedľa bránky.
     
    14
    Do útoku sa vzápätí pokúsili dostať aj hostia, ale vôbec im to nevyšlo. Úvod zápasu nie je okulahodaci, diváci na Pasienkoch sa vôbec nebavia.
     
    15
    Zlaté Moravce ukazujú, že do Bratislavy neprišli prehrať. Zomkli sa a súpera odmietajú pustiť cez stredovú čiaru. Slovanisti, ktorí chcú oslavovať titul, by mali jasne pridať.
     
    16
    Zaznamenali sme prvú strelu hostí. Pintér to skúsil z veľkej vzdialenosti, čím nemohol Poláčeka vôbec ohroziť. Bratislavský gólman nemal so zákrokom žiaden problém.
     
    17
    Hra sa na chvíľu musí prerušiť. Na trávniku ostal ležať Mészáros, no našťastie to nebude nič vážne a bude môcť pokračovať v hre. Pri lopte je Slovan.
     
    18
    Máme tu prvú žltú kartu v stretnutí. Vyslúžil si ju Pintér, po ktorého hrubom faule budú mať domáci k dispozícii zaujímavú štandardku.
     
    19
    Obrovská šanca domácich! Hlohovský sa poriadne tvrdo oprel do lopty, poslal center do šestnástky a odtiaľ prišla nebezpečná hlavička. Ťažko povedať, či to bolo zo strany domácich, alebo si futbalisti ViOnu loptu nešťastne zrazili sami. Dôležité ale je, že loptu smerujúcu pod brvno Kuciak neuveriteľným spôsobom vytlačil na rohový kop.
     
    20
    Rohový kop už ale domácim nevyšiel. Hostia sa dokázali ubrániť, no nie nadlho. Slovan stále ostáva na útočnej polovici a je hladný po úspechu.
     
    21
    Veľmi pekná rana v podaní domáceho Grandela. Ten sa s loptou vôbec "nebabral" a tvrdo ju poslal na bránku. Kuciak nezaváhal a Slovan následne získal ďalší rohový kop.
     
    22
    Po odkope od zástavky lopta smerovala k vzdialenejšej žrdi. Tam vysoko vyskakoval Milinkovič, no na vysoký oblúčik nemal nárok.
     
    23
    Hra sa musí na moment prerušiť. V strede trávnika sa Chrappan zrazil s Peltierom a prvý menovaný je z toho poriadne otrasený.
     
    24
    Chrappan napokon našťastie môže pokračovať v hre. Pre ViOn by to bola veľká strata, keďže hostia majú na lavičke náhradníkov iba štyroch hráčov.
     
    25
    Veľká šanca Zlatých Moraviec! Orávik využil nepozornosť domácej defenzívy, v šestnástke si vypýtal loptu, no napálil ju iba do bočnej siete Poláčekovej bránky.
     
    26
    Slovan sa pokúsil dostať do útoku, no proti súperovi nepochodil. Zlaté Moravce to síce nehrajú vyslovene na obranu, no defenzívnu činnosť zvládajú bez akýchkoľvek problémov.
     
    27
    Slovan to opäť skúsil iba nakopnutou loptou, ktorú si hostia prevzali a zamierili do rýchleho protiútoku. Na konci bol Babic, ktorý to skúšal ranou z hranice šestnástky, ktorá bola zrazená.
     
    28
    Na opačnej strane Chrappan veľmi dobre zastavil center súpera, ktorý smeroval až pred Kuciaka. ViOn následne loptu posielal na opačnú polovicu trávnika, kde bol Orávik, ale iba v ofsajdovej pozícii.
     
    29
    Slovan dnes určite nehrá tak, ako by mal majster hrať. Bratislavčania oslavy titulu stále oddiaľujú, ani dnešným výkonom totiž vôbec súperovi nevyrábajú problémy.
     
    30
    Slovan sa dostal do zakončenia. Milinkovič to nemyslel zle a pokúšal sa využiť menšie zaváhanie Chrappana, no nenamieril presne. Od svojej bránky bude odkopávať Kuciak.
     
    31
    Zaujímavá situácia pred bránkou Poláčeka! Hosťujúci Kováč si obišiel obranu a rútil sa do zakončenia, ale loptu mal viac predkopnutú. Napokon sa pokúsil aspoň vypýtať si penaltu, no aj keď skončil na trávniku, po nedovolenom zákroku to nebolo.
     
    32
    Hra sa prerušuje. Domáci Milinkovič sa v bolestiach zvíja na trávniku a musia k nemu prísť aj tímoví lekári.
     
    33
    Milinkovič bol ošetrený za postrannou čiarou a môže pokračovať v hre. Treba povedať, že v tomto prípade nešlo o žiadne povrchové zranenie, Milinkovič má zrejme nejaké bolesti v oblasti brucha.
     
    34
    Zlaté Moravce sa pokúšajú o prvý presný zásah. Hostia sa prezentovali ďalekonosnou ranou, ktorá ale skončila úplne mimo bránky domáceho celku. Poláček zasahovať vôbec nemusel.
     
    35
    Z ničoho nič Grendel posunul loptu na Bagayoka, ktorý okamžite centroval do vápna. Tam sa síce jeho spoluhráči snažili, no hostia sa dokázali ubrániť a s vypätím všetkých síl loptu odvrátili.
     
    36
    Grendel bol opäť na začiatku sľubnej šance Slovana. Loptu posúval dopredu pre spoluhráča, no ten nemal šancu spracovať si ju. Zlaté Moravce mali vzadu obrancu i brankára, ktorí všetko pohodlne odvrátili.
     
    37
    Slovan vybojoval zaujímavú štandardku z rohu spoza šestnástky. Milinkovič poslal do vápna dlhý center, no na jeho konci bol iba gólman Zlatých Moraviec. Kuciak vo vysokom výskoku loptu schoval v rukaviciach.
     
    38
    Slovan po rýchlom prechode v skvelej šanci. Milinkovič z ľavej strany posielal loptu priamo pred bránku na Bagayoka, no neprešla k nemu. Dobrým obranným zákrokom sa prezentoval Pavlenda, ktorý odvrátil na rohový kop.
     
    39
    Lopta bola zahratá na vzdialenejšiu žrď, kde sa ale hostia nedokázali ubrániť. K hlavičke sa dostal Mészáros, ktorý ale v súboji s Orávikom vo výskoku spadol, no o nedovolený zákrok nešlo. Mészáros sa nevzdal ani potom a pokúsil sa opätovne vypáliť, no Kuciaka ani po tomto pokuse neprekonáva.
     
    40
    Sľubnú príležitosť mali aj hostia. Charizopulos manévroval s loptou na kopačke, no nedokázal presnejšie vysunúť spoluhráča. Orávik sa na ľavej strane ešte snažil, no nevyšlo mu to.
     
    41
    Žltú kartu dostává Tomáš Bagi (ŠK Slovan Bratislava).
     
    41
    Slovan sa dostával do veľmi sľubnej príležitosti. Aj napriek tomu, že na trávniku leží jeden z hostí, Milinkovič hľadal medzi dvojicou obrancov Mészárosa, no prihrávka do uličky mu nevyšla.
     
    42
    Slovan stále pokračuje vo svojej akcii a hostia sa už poriadne hnevajú. keďže Pintér je stále na trávniku. Milinkovičovi sa ale akcia mimo pravidiel fair-play nevyplatila, keďže minul priestor troch žrdí.
     
    43
    Až v tejto chvíli prichádzajú k Pintérovi lekári. Našťastie to ale nebude nič vážne a hráč Zlatých Moraviec môže pokračovať v hre.
     
    44
    Obrovská šanca Slovana! Po nej lopta smerovala priamo do stredu bránky, no tam bol pripravený Kuciak. Táto rana od Peltiera nebola zlá, no chcelo to lepšie umiestnenie.
     
    45
    Hra sa opäť prerušuje. Na trávniku ostávajú po súboji vo výskoku ležať domáci Peltier a hosťujúci Candrák, no našťastie nepôjde o nič vážne a obaja hráči potrebujú situáciu iba predýchať.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nadstavil dve minúty. Prvá z nich je už pomaly minulosťou, no videli sme počas nej iba ďalšie zdravotné problémy Milinkoviča a žiadne futbalové momenty.
     
    45+2
    Charizopulos sa ešte pokúsil vysunúť spoluhráča. Zlaté Moravce to nemyslia zle, no ani posledná akcia tohto polčasu im nevyšla. Brankár Poláček môže stať pokojný.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas sa skončil bezgólovou remízou. Veľa futbalovej krásy sme v ňom nevideli, a tak si diváci na zaujímavejšie situácie ešte budú musieť počkať. Pred druhou štyridsaťpäťminútovkou je ešte všetko otvorené a prípadný prvý gól nám veľa napovie o víťazovi duelu.

    Druhý polčas sa začne približne o 18:35.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    O úvodný výkop druhého polčasu sa postarali domáci. Oba celky vstupujú do tejto polovice bez zmien.
     
    46
    Slovan sa okamžite dostal do útoku. Grandel tam skúšal centrovať do vápna, ale jeho lopta bola včas zastavená a nik z jeho spoluhráčov sa k nej nemohol dostať.
     
    47
    Ani druhý polčas sa zatiaľ nezačal v príliš vysokom tempe. Slovan kombinuje s loptou na vlastnej obrannej polovici a nedarí sa mu dostať k šestnástke Kuciaka.
     
    48
    Slovan získal za stredovou čiarou výhodu štandardky po menšom faule. Zahral ju Grendel až priamo do vápna, kde ale jeho súperi nebezpečenstvo odvrátili. Slovan aj napriek tomu ostáva na útočnej polovici.
     
    49
    Domáci futbalisti súpera v týchto chvíľach zatlačili pred vlastnou bránkou. Výsledkom akcie Bratislavčanov bol center do vápna, po ktorom domáci poslali hlavičku iba nad bránku.
     
    50
    Na opačnej strane trávnika sa k lopte dostali hostia. Dnes veľmi aktívny Orávik to opäť raz nemyslel zle, ale opäť mu to nevyšlo. ViOn musí byť z niektorých situácií poriadne zúfalý.
     
    51
    Slovan získal za stredovou čiarou štandardku po menšom faule. Milinkovič ju poslal do vápna, kde ale Grandel nemohol zakončiť. Tesne pred ním totiž hostia odkopli na rohový kop.
     
    52
    Grendel zahrával loptu od rohovej zástavky, no nič svetaborné nevymyslel. Aj keď sa lopta následne do vápna vrátila, Poláček nemusel vážnejšie zasahovať.
     
    53
    Zlatomoravský brankár nemal prácu ani pri tomto pokuse súpera. Peltier hľadal na hranici veľkého vápna Grendela, no lopta k nemu neprešla. Aj druhý počas je akýsi nemastný-neslaný.
     
    54
    Za faul v strede trávnika si žltú kartu vyslúžil domáci kapitán Milinkovič.
     
    55
    Grendel poslal dlhú loptu do šestnástky. Tam sa jeho spoluhráči k zakončeniu nedostali, pretože hostia odvrátili na rohový kop.
     
    56
    Toto bola obrovská šanca Slovanistov! Hlohovský posielal loptu až k vzdialenejšej žrdi, kde sa do nej v páde oprel Bagi. Domáci už dvíhali ruky nad hlavu, no loptu napokon hostia vyškrabali a poslali na ďalší roh.
     
    57
    Ani po tomto rohovom kope sme presný zásah nevideli. Naopak, Zlaté Moravce loptu opäť iba odvrátili a poslali ju už na tretí roh pre Slovan. Teraz ho už nebude zahrávať Hlohovský, ale Grendel.
     
    58
    Nádherná situácia pred bránkou Poláčeka! Po rohu z opačnej strany sa k lopte dostal Mészáros, ktorý akrobatickým spôsobom "nožničkami" posielal loptu na bránku hostí, no prestrelil ju.
     
    59
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Karol Mészáros, prichádza Róbert Matejka.
     
    60
    Slovan dal gól!

    Domáci sa dostávajú do vedenia! Bagayoko poslal center pred bránku, kde ho prvý hráč ešte nezasiahol, no MARKO MILINKOVIČ pred pravou žrďou už áno a jeho zakončenie nedalo Kuciakovi absolútne žiadnu šancu na zákrok.
     
    61
    Tak toto je pre hostí veľká škoda. Po hodine hry inkasujú z kopačky slovanistického kapitána, no z ich pohľadu ešte nič nie je stratené. Naopak, Slovan je blízko majstrovských osláv.
     
    62
    Slovan po góle aj naďalej aktívny. Slovanisti sa tlačia do zakončenia a pokúšajú sa svoj náskok zvýšiť, zatiaľ ale bez úspechu.
     
    63
    Futbalisti ViOnu sa snažia dostať do zakončenia, ale vôbec sa im to nedarí. Hostia sa musia pokúsiť oklamať domácich hráčov, no vôbec im to nevychádza.
     
    64
    Slovan museli pri rozohrávke využiť aj vlastného brankára. Domáci stále čakajú na chybu súpera, ktorú by mohli potrestať rýchlym brejkom.
     
    65
    Podobne môžu ale pomýšľať aj hostia. ViOn ale nemá šancu využiť pochybenie a tvorenú Slovana, pretože nič také na trávniku nevidíme. Naopak, Slovan s najväčšou pravdepodobnosťou už odkontroluje zvyšok stretnutia.
     
    66
    Domáci Bratislavčania sa dostali do sľubnej príležitosti, no tá skončila iba odkopom na rohový kop.
     
    67
    Grendel poslal loptu od rohovej zástavky až do šestnástky, no tam ju nemal kto zasiahnuť. V týchto chvíľach je hra akási upracovaná a nesledujeme žiadne vzrušujúce situácie.
     
    68
    Rohový kop získali aj hostia, ale absolútne im to nevyšlo. Lopta po ňom nenašla nikoho z hráčov Zlatých Moraviec a skončila rovno mimo hracej plochy.
     
    69
    Na trávniku to teraz zo strany Slovanistov určite nie je nič príjemné. Ostré slnko svieti domácim priamo do tváre a určite im to výrazne komplikuje situáciu pri bránení.
     
    70
    Gorosito sa vybral na útočný výlet, ktorý zakončil strelou z väčšej vzdialenosti. Nemyslel to síce zle, ale mieril nepresne a lopta skončila iba niekoľko metrov nad brvnom.
     
    71
    Zahrať si mohol aj brankár Poláček. Ten urýchlene vybehol a posunul loptu svojim spoluhráčom, ktorí sa stále môžu dostať do nebezpečnejšieho zakončenia.
     
    72
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Lukáš Kováč, prichádza Ladislav Žák.
     
    73
    Vynútené striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza zrejme zranený Tomáš Bagi, prichádza Dávid Hudák.
     
    74
    Slovan vybojoval ďalší rohový kop. Zahrával ho Grendel a k hlavičke sa dostal Niňaj, no ani tento pokus k brankárovi ViOnu neprešiel. Hostia rýchlo odvrátili.
     
    75
    Grendel nakopol loptu do šestnástky, no nikoho zo svojich spoluhráčov tam nenašiel. Zlatomoravskí futbalisti situáciu zvládli a loptu odvrátili.
     
    76
    Hostia chceli ísť do útoku. Babicove pekné vysunutie napokon ale končí neúspešne, pretože Pribula bol v ofsajde a zakončovať nemohol.
     
    77
    Dopredu chcel ísť opäť aj Slovan. Pettier ale situáciu zastavil zbytočným útočným faulom, keď poslal k zemi Candráka, ktorý dokonca musí byť ošetrený lekármi.
     
    77
    Domáci Peltier si za spomínaný faul dokonca vyslúžil žltú kartu, Candrák má zrejme rozbitý nos a bude musieť striedať.
     
    78
    Na trávniku stále prebieha ošetrovanie Candráka. Hostia avizujú vlastnej striedačke zranenie, po ktorom musí faulovaný hráč skutočne opustiť hraciu plochu.
     
    79
    Je to tak, Candrák s krvavou tvárou odchádza z ihriska a na jeho miesto nastúpi Žembera. Pevne veríme, že Candrák bude v poriadku a zasiahne už do najbližšieho zápasu Zlatých Moraviec.
     
    80
    Pokračuje sa v hre. Slovan delí už iba 10 minút od definitívneho potvrdenia zisku majstrovského titulu, no hostia mu ešte stále môžu znepríjemniť život a minimálne oddialiť oslavy.
     
    81
    Žltú kartu dostáva aj hosťujúci Orávik za faul pri ľavej postrannej čiare.
     
    82
    Slovanisti sa už nikam neponáhľajú a sústredia sa na bránenie. Hostia sú tí, ktorí musia zvýšiť aktivitu.
     
    83
    Futbalisti Zlatých Moraviec sa všemožne pokúšajú dostať do zakončenia. Vôbec sa im to ale nedarí a musia si pomáhať aj zbytočnými útočnými faulami. Slovan má nakročené k zisku titulu.
     
    84
    Stretnutie sleduje priamo na štadióne 1255 divákov.
     
    84
    Hlohovský padol tesne pred šestnástkou a domáci získavajú k dispozícii ideálny priamy kop tesne spoza hranice šestnástky.
     
    85
    Slovan dal gól!

    Nádherná čerešnička na tortu! FILIP HLOHOVSKÝ to trafil úplne dokonale a vymietol všetku pavučinu v pravom hornom rohu bránky Kuciaka, ktorý sa po lopte ani nehodil. Je rozhodnuté, Slovan dnes potvrdí zisk majstrovského titulu.
     
    86
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Lester Peltier, prichádza Lukáš Gašparovič.
     
    87
    Zápas sa už bude iba dohrávať. Domáci hráči sa nemajú kam ponáhľať a zo strany hostí je riskovanie takisto zbytočné. Niečo viac ako tisícka divákov si tak o pár minút užije majstrovské pocity.
     
    88
    Hosťujúci Pintér si pomohol faulom proti Niňajovi. Určite to nebolo nič príjemné, pretože druhý menovaný sa drží za kotník a s nepekným výrazom v tvári vstáva a odchádza preč od Poláčekovej šestnástky.
     
    89
    Lopta sa po nákope dostala až ku Kuciakovi, ale tam Slovanisti nemali veľkú ochotu hrať. Domáci futbalisti čakajú na záverečný hvizd a inak na tom zrejme nie sú ani hostia.
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty. Charizopulos to ešte skúša strelecky, no jeho rana bola zblokovaná.
     
    90+1
    Striedajúci Slovanisti by sa radi ešte prezentovali nejakým úspešným streleckým pokusom. Matejka si pýtal loptu, no keď ju dostal, bol už v ofsajde a strieľať nemohol.
     
    90+2
    Matejka a Chrappan sa zrazili poriadne tvrdo a obaja sa v bolestiach zvíjajú na zemi. Chrappan poslal Matejku veľmi tvrdo k zemi vo vlastnej šestnsátke a zrejme sa mala kopať aj penalta. Nič také sa ale konať nebude.
     
    90+3
    K Matejkovi prichádzajú nosidlá, no napokon to s ťažkosťami zvládne po svojich. Na trávniku sa už nič nestane.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    ŠK Slovan Bratislava sa stáva víťazom Corgoň ligy!
     
    V druhej polovici tohto duelu domáci futbalisti strhli zápas na svoju stranu gólmi Milinkoviča a Hlohovského a zaslúžene zvíťazili 2:0. Týmto plným trojbodovým ziskom Slovanisti potvrdili svoju dominanciu v našej najvyššej futbalovej súťaži a už predčasne si zabezpečili zisk majstrovskej trofeje. Hráči sa spoločne s realizačným tímom tešia priamo na trávniku.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok večera.
    Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (19:28:58)

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.

    Góly: 60. Milinkovič, 85. Hlohovský

    Karty:   41. Bagi (SBA), 54. Milinkovič (SBA), 77. Peltier (SBA) – 18. Pintér (ZMO), 81. Orávik (ZMO)


    ŠK Slovan Bratislava: Poláček – Josimov, Niňaj, Gorosito, Bagayoko – Bagi (73. Hudák), Hlohovský, Grendel, Milinkovič (C) – Mészáros (59. Matejka), Peltier (86. Gašparovič).
    Náhradníci: Valašík – Kolčák, Hudák, Vrablec, Gašparovič, Matejka.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Pintér, Majerník, Chrappan – Kováč (72. Žák), Charizopulos, Candrák (79. Žembera), Pribula – Orávik, Babic (C).
    Náhradníci: Novota – Korman, Žembera, Žák.

    Rozhodca: Michlian – Bobko, Jenčura

    Diváci: 1255