Augsburg – Frankfurt 2:1 (kon.) | Bayern – Stuttgart 1:0 (kon.) | Hannover – Freiburg 3:2 (kon.)
Hertha – Dortmund 0:4 (kon.) | Hoffenheim – Braunschweig 3:1 (kon.) | Leverkusen – Brémy 2:1 (kon.)
Mainz – Hamburger 3:2 (kon.) | Schalke – Norimberk 4:1 (kon.) | Wolfsburg – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
3:2 (1:1)
Hamburger SV
Sobota 10.05.2014, 15:30 • Coface Arena (Mainz) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Bungert bude tým hráčom, ktorý už v nadstavenom čase nahradí zraneného Malliho.
     
    86
    A striedajú aj hostia. Van der Vaarta nahradí Jansen.
     
    86
    To však nebolo pre Mainz posledným. Sota nahradí Baumgartlinger.
     
    86
    Striedanie na strane domácich. Odišiel Rukavytsya, nahradí ho Müller.
     
    84
    Hamburger SV dal gól!
    Tak ešte nie je ničomu koniec! IVO ILIČEVIĆ znižuje na 2:3 z pohľadu hostí. Odhodlanie Hamburgeru odniesť si z tohto stretnutia aspoň bod je neskutočné. Práve Ivo bol tým hráčom, ktorý sa dokázal po neprehľadnej situácii v šestnástke najlepšie zorientovať.
     
    82
    Mainz dal gól!
    SHINJI OKAZAKI definitívne rozhodol o víťazovi v tomto stretnutí. To, čo sa šikovnému Japoncovi nepodarilo pred malou chvíľou sa mu podarilo teraz. Ten opäť zosmiešnil obranu hostí a nechytateľnou strelou pod brvno zvyšuje na 3:1.
     
    77
    S loptou sa na výlet navyše vybral Okazaki, ktorý dokázal oklamať kompletne celú obranu hostí, v šestnástke predviedol krásnu otočku, lopta mu však po nej ušla a vystreliť už nestihol. Škoda tejto šance, Okazaki to mohol riešiť aj jednoduchšie a jeho spoluhráči si mohli vydýchnuť. Takto sa bude bojovať do poslednej sekundy.
     
    74
    Prvé striedanie na strane Hamburgerum zároveň aj prvé striedanie zápasu. Ihrisko pomalým krokom opúšťa Tesche, jeho miesto je pripravený zaujať Arslan.
     
    69
    Westermann si v súboji s Okazakim v malom vápne zrejme pomohol rukami, rozhodca Kinhöfer však ukazuje hrajte ďalej!
     
    65
    Mainz dal gól!
    Tak to je pre Hamburger skutočne kruté. Len pred minútkou mohol hlavou rozhodnúť Çalhanoğlu, teraz posiela domácich do vedenia YUNUS MALLI.
     
    63
    Mohlo byť rozhodnuté! Český legionár Pospěch si teraz nedal pozor na voľného Calhanoglua, ku ktorému sa dostala lopta a ten ju, nanešťastie pre Hamburger, poslal hlavou len mimo priestor troch žrdí!
     
    49
    Okazaki našiel svojim strieľaným centrom Pospěcha, ten zasa Sota. Soto sa s loptou zbytočne nehral, vypálil a ohrozil Adlera! Ten sa musel veru poriadne natiahnuť, aby tento pokus vytesnill.
     
    39
    Obrovská šanca hostí! Z pravej strany centroval Jiráček, lopta ešte pred Kariusom mierne podskočila, preskočila cez neho a dostala sa k nikým nepokrytému van der Vaartovi. Ten ju v sklze netrafil!
     
    28
    Van der Vaart rozohrával priamy voľný kop, lopta doplachtila až k Lasoggovi, ktorý sa do nej oprel pri ľavej žrdi. Ako blesk z jasného neba sa tam zjavil Karius, ktorý fantastickým zákrokom podržal svojich spoluhráčov!
     
    24
    Neskutočná paráda v podaní van der Vaarta! Ten rozohrával rohový kop z pravej strany, avšak nezvolil klasický center, ale rozhodol sa priamo ohroziť bránku Kariusa. Noveski odvrátil hlavou z bránkovej čiary!
     
    13
    Hamburger SV dal gól!
    A po tejto situácii sa už hosťom vyrovnať podarilo! Strelu Badelja sa ešte Kariusovi vyraziť podarilo, avšak priamo pred PIERREA LASOGGU, ktorý sa už pomýliť nemohol. Domáci sa teraz vyčítavo pozerajú jeden na druhého a rozmýšľajú, kde spravili chybu.
     
    7
    Mainz dal gól!
    Tak pozrite sa na to, nakoniec sú to hráči v červenom, ktorí sa tešia z gólu! Westermann nedokázal upratať center z nebezpečného územia, naopak, hruďou ho poslal priamo do malého vápna, kam si nabiehal ELKIN SOTO, ktorý už proti Adlerovi zaváhať nemohol!

    Lukáš Pancurák

    Góly: 7. Soto, 65. Malli, 82. Okazaki – 13. Lasogga, 84. Iličević


    1. FSV Mainz 05: Karius – Noveski, Pospěch, Díaz, Bell, Soto, Okazaki, Moritz, Koo, Malli, Geis
    Náhradníci: Kresic – Svensson, Zimling, Baumgartlinger, Bungert, Müller, Fathi

    Hamburger SV: Adler – Westermann, Mancienne, Diekmeier, van der Vaart, Tesche (74. Arslan), Jiráček, Rincón, Badelj, Çalhanoğlu, Lasogga
    Náhradníci: Drobný – Djourou, Jansen, Iličevič, Arslan, John, Demirbay

    Rozhodca: Kinhöfer – Kleve, Stegemann