SR 18 – Prievidza 4:5 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Pov. Bystrica 8:2 (kon.) | Spišská N. Ves – Trnava 3:2 (kon.)
Detva – Topoľčany 4:1 (kon.) | Senica – Michalovce 4:2 (kon.)
koniec
HK 32 Liptovský Mikuláš
8:2 (2:1, 3:0, 3:1)
HK 95 Považská Bystrica
Streda 13.11.2013, 17:00 • ZŠ Liptovský Mikuláš • TIPOS Slovenská hokejová liga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri zápase 19. kola druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaže medzi MHK 32 Liptovský Mikuláš a HK 95 Považská Bystrica.

    Liptovský Mikuláš má na svojom konte 24 bodov, ktoré mu stačia na postupové ôsme miesto. Liptáci odohrali svoj posledný zápas v nedeľu, keď vyhrali v Prievidzi 5:4. Hlavným strojcom víťazstva Liptákov bol Radoslav Macík, ktorý si pripísal päť gólových asistencií. Zaujímavosťou je, že Macík spoločne Devečkom nastupujú aj za extraligovú Banskú Bystricu. Práve druhý menovaný Tomáš Devečka rozvlnil prievidzskú sieť dva razy.

    Už od začiatku tohto merania síl boli aktívnejší hostia, ktorí v celkovom zúčtovaní vyslali na bránu Prievidze dvojnásobok striel svojho súpera, no gólovo to bola poriadna dráma. Celý zápas museli oba tímy neraz doťahovať nepriaznivý výsledok, no nakoniec to boli práve Liptáci, ktorí ukoristili tri body a potvrdili skvelú formu, keď v posledných štyroch zápasoch dokázali vždy naplno bodovať.

    HK 95 Považská Bystrica momentálne okupuje predposledné miesto prvoligovej tabuľky, keď sa im na chrbát pozerajú iba mladíci zo slovenskej osemnástky. Považská v poslednom zápase narazila na Trnavu a v slovenskom Ríme prehrala pomerne hladko 0:4 aj napriek tomu, že svojho súpera jasne prestrieľala.

    Začiatok zápasu je naplánovaný na 17:00.
     
    Úvodné zostavy:

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Duchoň) – Marcinko, Mezovský, Roháč, Janči, Kuric, Bokroš, Špila, Matejka, Klepáč, Poliaček, Vartovník, Sajko, Broska, Mach, Piatka, Kubovčík, Bartík, Nitrianský, Bača, Leskovianský.

    HK 95 Považská Bystrica: Hričina (Buliš) – Hriňa, Dubeň, Holenda, Ižvolt, Čičala, Kostelanský, Valach, Bustin, Líška, Rosenberg, Vokulič, Koleda, Kudlej, Slota, Balušík, Ligas..
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:17
    V úvode zápasu sa do šancí dostali po prvýkrát v dnešnom zápase hostia. Tí to síce dotiahli do útočného pásma, ale priame ohrozenie mikulášskej brány neprišlo.
     
    01:31
    Trošku čakáme na rozohrávku hostí. Postupný útok po ľavej strane však neskončil ničím, ale nakoniec sa bude vylučovať, po tom ako Janči pri mantineli nedovolene zastavil súpera.
     
    02:01
    Nakoniec je to vylúčenie na oboch stranách. Na domácej strane odchádza spomínaný Janči za hákovanie. U súpera je to Vokulič za filmovanie.
     
    03:39
    V doterajšom priebehu zápasu sa viac hrá na strane domácich. Hostia sa opäť dostali do útočného pásma, ale ani tentokrát z toho nebolo nejaké ohrozenie smerom na bránu súpera.
     
    04:23
    Liptovský Mikuláš to skúša po pravej strane. Prechod Bartíka skončil až pri bráne, ale nakoniec je z toho iba pohotový zákrok brankára Hričina, ktorému stačilo na teraz pritlačiť betón na ľad.
     
    05:00
    Považská Bystrica je doteraz určite aktívnejšia čo sa týka hry smerom dopredu. Liptovský Mikuláš sa doteraz vo veľa prípadoch iba bránil, lenže súper nemal výraznú šancu. Aktuálne sa hra presunula na opačnú stranu, keď sa o puk bojuje za bránou hostí.
     
    05:46
    Skóre sa nám môže zmeniť v najbližších sekundách. Na trestnú odchádza Kostelanský za držanie.
     
    05:57
    Liptovský Mikuláš sa po buly v útočnom pásme nepresadil. Po pár sekundách nahodil puk späť do útoku Poliaček, po ktorom Liptáci ostávajú v útoku. Strela Jančiho od modrej skončila na vyrážačke brankára.
     
    06:45
    Skóre sa nám stále nemení ani po dlhšom zotrvaní domácich v útočnom pásme. Liptovský Mikuláš sa snaží zakončiť, ale súper z Považskej sa dokázal už trikrát oslobodiť. Pokus Sajka od modrej končí na betóne brankára Hričinu.
     
    07:48
    Vhadzovanie v strednom pásme. Doposiaľ sme neboli svedkami žiadnej väčšej šance ani na jednej strane, takže na prvý vážny pokus aj naďalej čakáme. Po buly sa dostali do útoku domáci hráči, tým sa však nepodarilo zakončiť. O slovo sa hlásia hostia.
     
    08:11
    Zakázané uvoľnenie po tom ako jeden z hráčov hostí vyhodil puk cez všetky čiary. Vhadzuje sa tak po pravici brankára hostí. Liptovský Mikuláš síce nevyhral buly, ale opäť je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    08:48
    Považská Bystrica dala gól!
    Skóre sa nám po útlom začiatku stretnutia mení. Hostia, trošku aj menší outsider sa dostáva do vedenia po tom ako nahodený puk pred bránu stihol tečovať MARIÁN KOLEDA, ktorý tak prekonal brankára Palka. Asistencia: Stanislav Valach.
     
    10:51
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Po pár minútach hry sa nám skóre opäť mení, nateraz na domácej strane. Liptáci menia stav stretnutia po tom ako sa do útoku dostal JURAJ KURIC, ktorý pred bránou pálil presne popod lapačku brankára. Asistencie: Matúš Leskovianský, Peter Bartík.
     
    11:57
    Domáci hráči sa aj na teraz dostávajú do útoku. Prechod po pravej strane, prihrávka smerovala na voľného Poliačeka, no hostia si skoro dali vlastný gól po tom ako teč skončil tesne vedľa ľavej tyče.
     
    12:59
    Dobrú šancu mal na teraz Leskovianský, ktorý zakončoval spomedzi kruhov, lenže jeho pokus skončil tesne vedľa pravej tyči. Následne domáci hráči síce ostali v útočnom pásme, lenže druhé zakončenie už neprišlo.
     
    14:39
    Obrovská šanca na strane Liptovského Mikuláša. Domáci hráči vykombinovali obranu súpera, puk sa dostal na ľavú stranu pred brankára, kde Vartovník netrafil prázdnu bránu!
     
    15:26
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Po úvodnom góle hostí sa tak po prvýkrát v dnešnom stretnutí dostávajú do vedenia aj Liptáci, ktorí nezaváhali pred bránou súpera. Prvotná strela Filipa Mezovského skončila pred brankárom, k puku sa pohotovo dostal domáci FRANTIŠEK POLIAČEK, ktorý nezaváhal, keď dorazil puk do odkrytej časti. Asistencia: Filip Mezovský.
     
    16:20
    Vylúčenie na strane hostí, keďže na trestnú odchádza Marián Koleda za podrazenie.
     
    17:00
    Spoza vlastnej brány začínajú útok domáci hráči. Roháč sa dostal do útočného pásma, puk potiahol aj poza bránu, no následne prihral na modrú, kde už Bača nepálil presne.
     
    17:47
    Domáci hráči sa dostali do útoku aj po pár sekundách. Z ľavej strany to skúsil Poliaček, ktorý zlyhal na brankárovi. O pár sekúnd registrujeme aj zakončenie od modrej, lenže pokus Baču vyrazil brankár hostí do bezpečia.
     
    18:37
    Po pár minútach sa nám prihlásili o slovo aj hostia. Po pravej strane rýchly prechod, ktorý skončil v lapačke brankára Palka, ktorý si pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    19:12
    Posledné sekundy patria síce hráčom Považskej Bystrice, ale ich zakončenia môžeme registrovať skorej ako propagačné. Pokus od modrej likviduje na dvakrát brankár Palko.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám prvá tretina 19. kola v zápase medzi Liptovským Mikulášom a hokejistami z Považskej Bystrice výsledkom 2:1.

    V doterajšom priebehu zápasu sme videli viacero akcii na oboch stranách, lenže tie prvotné neboli moc hrozivé. Skóre sa nám menilo už v 9. minúte, keď otváral strelecky zápas Koleda. Vyrovnanie prišlo o dve minút , keď pokus Kurica nepokryl najlepšie brankár Hričina. V závere prvej tretiny sa prihlásil o slovo aj domáci Poliaček, ktorý tak upravil na 2:1.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:45.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    00:51
    Začala sa nám aj druhá tretina dnešného stretnutia. Liptáci sa v úvode dostali do útočného pásma, ale prvotné zakončenie v druhej tretine registrujeme na strane hostí. Pokus z ľavej strany kryje do lapačky brankár Palko.
     
    02:00
    Dobrá šanca na opačnej strane. Liptovský Mikuláš sa dostal veľmi rýchlo do útočného pásma, kde aj pohrozil. Liptáci zakončili z ľavej strany do lapačky brankára, ktorý pokryl dobre strelu.
     
    02:41
    Ligas odchádza za podrazenie.
     
    03:19
    Domáci hráči sa nachádzajú v útočnom pásme, ale doposiaľ sú to iba prihrávky. Puk z ľavej strany zakončoval od mantinelu Bartík, ale jeho pokus končí nad bránou súpera.
     
    04:05
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci hráči využívajú výhodu o jedného hráča a dostávajú sa do vedenia o dva góly. Liptáci využili početnú výhodu, keď strelu Filipa Mezovského tečoval pred bránou LUKÁŠ VARTOVNÍK, ktorý poslal puk za chrbát brankára. Asistencia: Filip Mezovský (druhá v dnešnom zápase).
     
    06:03
    Liptáci síce išli do útok, ale v strednom pásme stratili puk. Následne sa hostia dostali do protiútoku, lenže Bača úspešne zasiahol v obrannom pásme. Strelec tretieho gólu nepresne prihrával a puk prešiel cez všetky čiary – zakázané uvoľnenie.
     
    06:38
    Hostia viackrát unikajú do útokov v posledných minútach. Avšak ani tentokrát sa nepresadili na pravej strane, puk síce prešiel medzi kruhy, ale žiadne zakončenie zo strany hostí.
     
    07:45
    Dobrá strela zo strany hostí. Puk sa dostal na modrú, kde to riešil pohotovo z prvej Balušík, ten však zlyhal na dobrom zákroku brankára Palka, ktorý poslal puk do bezpečia.
     
    09:13
    V strednom pásme sa bojuje o puk, lenže nakoniec z toho nič nie je. Hra sa presúva do obranného pásma Liptovského Mikuláša, kde bude vhadzovať po domácom zakázanom uvoľnení.
     
    10:37
    V posledných sekundách sa nám hra prevažne presúva z jednej strany na druhú. Liptovský Mikuláš sa síce dostal do útočného pásma, lenže tečovanú strelu maskou vyrazil brankár. Následne obrana vyhadzuje aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    13:11
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Skóre sa nám opäť mení. Liptáci zvyšujú náskok stretnutia po tom ako odrazený puk pred bránou tečoval ONDREJ BROSKA. Bez asistencie.
     
    15:20
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Aj taká zvláštna situácia na zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši. Na ľade ostal ležať Poliaček, rozhodca síce signalizoval vylúčenie, ale domáci pokračovali v hre čo sa aj oplatilo. IVAN ROHÁČ prešiel spoza brány a následne zakončil pod pravú hornú tyč. Asistencia: Peter Klepáč.
     
    16:18
    Na pár sekúnd sa nám nehrá, po tom ako sa za bránou zrodila šarvátka hráčov medzi Mezovským a a Kostelianským, ktorý si to rozdali vo veľkom . Vylúčenia za údery, po ktorých obaja hráči dostali do konca zápasu.
     
    17:58
    Vylúčenie na domácej strane – na trestnú odchádza Janči.
     
    19:04
    Posledná minúta druhej tretiny sa nám práve začala. Aktuálne sa do útoku dostávajú hostia, lenže tí sa dostali iba do stredného pásma, kde o puk prišli.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    00:15
    V úvode tretej tretiny sa do útoku dostali ako prvý hostia, lenže tí nespôsobili veľké rušno. Liptáci po pár sekundách hrajú so všetkými hráčmi.
     
    02:23
    Vylúčenie na domácej strane. Po tretíkrát odchádza na trestnú Janči, tentokrát za držanie.
     
    03:30
    Domáci síce hrajú v početnej nevýhode, ale hostia sa nevedia dostať do vážnej šance. Na teraz útok skončil síce zakončením, ale Palko si drží počet inkasovaných gólov na počte číslo jedna.
     
    04:11
    Hra sa nám v tretej tretine trošku vyrovnala a hrá sa viacmenej zo strany na stranu. Matejka sa snažil získať puk pri mantineli, ale to sa nepodarilo, po pár sekundách zakončil Nitrianský, ktorý míňa bránu.
     
    05:24
    Po pár sekundách tu máme ďalšiu šancu na domácej strane. Kombinácia končí zakončením Piatku, ten o centimetre minul pravú tyč brány súpera. Uvidíme či sa v poslednej časti ešte dočkáme nejakého gólu.
     
    06:23
    Bez výraznej šance na oboch stranách. Bartík získal puk iba na pár sekúnd, no nakoniec začínať s akciou budú hostia. V posledných sekundách je hra naozaj vyrovnaná.
     
    09:01
    Posledné sekundy sa na zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši nič vážne nedeje. Na teraz to skúsil Sajko od modrej, ale jeho pokus vyrazil brankár do bezpečia.
     
    10:23
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci hráči zvyšujú svoj náskok už o päť gólov, keď takým skoro patentovaným gólom sa predviedol MAROŠ PIATKA, ktorý zúžitkoval presnú prihrávku od Juraja Kurica, po ktorej iba stačilo doraziť puk do odkrytej časti brány. Asistencia: Juraj Kuric.
     
    12:52
    Liptovský Mikuláš môže v ďalších sekundách iba navýšiť náskok súpera. Na trestnú odchádza Valach za hákovanie.
     
    14:03
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Skóre sa po chvíli v prospech domácich opäť zvyšuje. Liptáci pridávajú aj ôsmi gól, keď zakončenie FRANTIŠKA POLIAČEKA spomedzi kruhov preletelo pomedzi betóny brankárovi Hričinovi. Asistencie: Ondrej Broska, Milan Mach.
     
    16:48
    Zápas sa nám pomaly dostáva do záverečnej časti. Liptáci sa dostávajú do útočného pásma, kde sa im nepodarilo zakončiť. Niečo vymyslieť skúšajú aj hostia, tí však neuspeli pri pravom mantinely v útočnom pásme.
     
    17:39
    Stále čakáme na nejakú šancu, keďže od posledného gólu sa nám ani na jednu bránu nezakončovalo. Liptáci teraz smerovali dopredu, lenže ich akciu prerušil ofsajd.
     
    18:31
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Na záver stretnutia sa opäť mení stav na svetelnej časomiere v Liptovskom Mikuláši. Domáci sa dostali do útočného pásma, kde sa presadil LUKÁŠ BOKROŠ, ktorý nezaváhal po strele spomedzi kruhov. Asistencia: Maroš Piatka, Ivan Roháč.
     
    19:11
    Na záver prichádza vylúčenie. Po tom ako Ligas za vlastnou bránou fauloval Jančiho, ktorý si obdržal krvavý šrám prichádza vyšší trest. 2+2 minúty za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    19:38
    Považská Bystrica dala gól!
    V závere zbytočný gól na strane domácich. Palko úmyselne posunul azda pri šanci súpera bránu, načo rozhodcovia nariadili trestné strieľanie. MARIÁN KOLEDA sa nemýlil po tom ako po blafáku mieril pod ľavý vinkel.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa nám tak 19. kolo medzi Liptovským Mikulášom a Považskou Bystricou výsledkom 8:2.

    V dnešnom stretnutí sme videli zaujímavý hokej na oboch stranách, lenže úspešne na tej domácej. Liptáci už od úvodu dávali vyššie tempo smerom do útoku čo sa prejavilo aj na výsledkom skóre.

    Najbližší zápas odohrajú Liptáci v piatok vo Spišskej Novej Vsi. (19:10:39)
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Tomáš Batiz


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 95 Považská Bystrica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 11. Kuric (Leskovianský, Bartík), 16. Poliaček (Mezovský), 5. Vartovník (Mezovský), 14. Broska, 16. Roháč (Klepáč), 11. Piatka (Kuric), 15. Poliaček (Broska, Mach), 19. Bokroš (Piatka, Roháč) – 9. Koleda (Valach), 20. Koleda (t.s.)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Duchoň) – Marcinko, Mezovský, Roháč, Janči, Kuric, Bokroš, Špila, Matejka, Klepáč, Poliaček, Vartovník, Sajko, Broska, Mach, Piatka, Kubovčík, Bartík, Nitrianský, Bača, Leskovianský.
    HK 95 Považská Bystrica: Hričina (Buliš) – Hriňa, Dubeň, Holenda, Ižvolt, Čičala, Kostelanský, Valach, Bustin, Líška, Rosenberg, Vokulič, Koleda, Kudlej, Slota, Balušík, Ligas.