Litvínov – Hradec Králové 2:3 (po pr.) | K. Vary – Plzeň 1:2 (kon.) | Kladno – Liberec 0:3 (kon.)
Kometa Brno – Zlín 3:1 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 1:3 (kon.) | Slavia – Chomutov 5:4 (po pr.)
Třinec – Sparta Praha 3:2 (2:1 po s.n.)
koniec
HC Kometa Brno
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Berani Zlín
cz Streda 13.11.2013, 18:00 • KAJOT ARENA - Brno • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    59:23
    Koreis vyloučen na deset minut za nesportovní chování.
     
    58:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Brno tento zápas dotáhne do vítězného konce a získá tři body. LEOŠ ČERMÁK vybojoval kotouč na své obranné modré čáře a spolu s Burianem šel sám na opuštěnou zlínskou klec. Dopravit touš do sítě tak nebyl výraznější problém. Bez asistence.
     
    58:15
    Zlín v šesti, Horčička zůstává na střídačce.
     
    54:26
    Mohlo být hotovo, Tomáš Svoboda dostal prostor mezi kruhy a stačilo přesně trefil kotouč. Jenže se tak nestalo a pochvalu zaslouží i obránce Řezníček, za vložení hokejky.
     
    54:00
    Dnešní utkání sleduje 7200 – vyprodáno.
     
    49:38
    Čermák potrestán za hákování, Zlín si zahraje přesilovku.
     
    49:05
    Na deset minut si jde odpočinou dnešní vytrvalec Petr Zámorský – nesportovní chování.
     
    49:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Stav se všal velice rychle mění. JAN HRUŠKA dnes hraje dobrý zápas a ukázal nyní svou šikovnost. Podobně jako ve druhé třetině zachytil špatnou rozehrávku hostů, kotouč si položil na led a tentokrát nestřílel. Netrefil břevno jako v prvním případě, ale najel si před Horčičku, kde ho parádní bekhendem prostřelil mezi betony. Kometa tak využívá svůj momentální tlak. Asistence: Jan Hanzlík, Vilém Burian.
     
    46:59
    Zlín právě vstřelil branku!
    A povedlo se. JIŘÍ MARUŠÁK napřáhl z vrcholku kruhů a málem protrhl brněnskou síť. To byla utěšená rána, která zapadla přesně do Čiliakovy brány. Brněnský brankář máchl na prázdno a Zlín vyrovnává. Je to tak trochu trest za nevyužité brněnské přesilovky. Hosté toho mnoho od druhé třetiny nepřevedli, přesto z mála dokázali něco vytěžit. Asistence: Antonín Honejsek, Filip Čech.
     
    46:18
    Obrana Komety nyní zaváhala a dala šanci Čajánkovi na vyrovnání. Ten ani nadvakrát nedokázal Marka Čiliaka překonat. Prvně zasáhl ramenem, podruhé betony. Zlín tato akce nakopla a nyní se tlačí před brněnskou bránu.
     
    43:59
    Zlín si však hru dlouho v pěti hráčích neužil. Marušák vyloučen za zdržování hry, těch přesilovek Komety už je mnoho a stále žádná využitá.
     
    42:39
    Po dlouhé době šance Zlína. Holík se z ničeho nic dostal ke kotouči a těsně před Čiliakem přestřeluje bránu.
     
    41:08
    Koreis však záhy vyloučen za nedovolené bránění. Hraje 4/3.
     
    41:05
    Zámorský dnes potřetí vyloučen, tentokrát za zdržování hry. Kometa bude hrát více jak čtyřicet vteřin dvojnásobnou přesilovku.
     
    39:48
    Zlín je stále pod tlakem, i v závěru třetiny. Kubiš zahákoval Hanzlíka a vidí za to dvě minuty.
     
    39:26
    Dlouho se nic nedělo, ale poté mohlo znovu udeřit. Dočekal přihrával zpoza brány na úplně volného Hynka Zohornu, jenže brněnský útočník trefuje podruhé během krátké chvíle další břevno. Byla před ním poloprázdná brána, ale ta koncovka.
     
    37:32
    Jan Hruška dostal kotouč na červenou čáru a sám se rozjel směrem Horčičkova klec. Přes obránce Marušáka udělal kličku a švihem vypálil. A rána to byla více než utěšená, skončila totiž na břevnu zlínské brány. To byla tutovka jako hrom, i kdy to na začátku akce vůbec nevypadalo, že by se druhý gól otřásal v zlínských základech.
     
    33:31
    Hosté potrestáni za zdržování hry. Pavel Sedláček je na trestné. Nicméně Petr Čajánek tak dlouho protestoval až si vyslech pár peprných výrazů. Sám to přijal s klidem a divákům se několikrát uklonil.
     
    33:31
    Balaštík se dostal do křížku s Janem Hruškou a po vzájemné strkanici putují oba kohouti na trestnou. Menší trest – hrubost.
     
    30:28
    Zohornova střela rozvlnila síť, diváci se už radovali, ale byla to pouze boční část klece. Každopádně Kometa pořádně přitopila pod kotlem a Ševci mají plné ruce a nohy práce.
     
    29:10
    ...Petr Zámorský jej totiž fauloval loktem a putuje dnes podruhé na trestnou lavici.
     
    23:42
    Veselý přidržel Čermáka je za to naprosto správně potrestán menším trestem. Domácí kapitán natlačil před bránu a ukázal svou sílu, nedal se mu odebrat kotouč. Veselému nic jiného nezbývalo.
     
    21:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je zde první gól zápasu. Padl po obrovské chybě zlínské obrany, která poněkud lehkovážně odhazovala kotouč ze své třetiny, jenže padající list si chytil do rukavic VOJTĚCH NĚMEC a rychle si jej položil na led. Poté se dostal až před Horčičku a i přesto, že mu střela vůbec nesedla, dokázal nepovedou střelou překonat zlínského brankáře. Ten nevěřil vlastním očím, kde měl své spoluhráče. Asistence: Tomáš Svoboda.
     
    19:17
    Závěr třetiny patří Kometě, konkrétně obránce Tomáš Žižka vypálil švihem a mnoho nechybělo. Horčička si mohl oddechnout, že mu puk odcestoval těsně vedle pravé tyčky.
     
    18:29
    Velká šance Komety. Trojice Brňanů pádila na dva obránce a domácí soupeře solidně rozebrali. Hruška přenechal zadovkou kotouč na najetého Noska, kterému chyběl kousek, aby svůj návrat do sestavy oslavil gólem.
     
    15:37
    Petr Leška si vždy umí najít prostor na zakončení. Nyní se uvolnil a v podstatě odprostil od brněnských obránců a sám před Čiliakem zakončoval. Jenže domácí gólman byl pozorný a velkou šanci Zlína chytá.
     
    13:11
    Brno se do pásma nedostalo, rozhodčí proto hru přerušil a posílá za katr Petra Zámorského – menší trest sekání.
     
    07:18
    Dobrá šance Brna a jednalo se o vůbec první. Tomáš Svoboda velice vtipně přihrával z levého kruhu před bránu, kde byl slovenský obránce připraven na střelu a v poslední moment mu do jeho pokusu vložil hůl jeden ze zlínských obránců. Útočník Komety možná mohl volit spíše střelu, ale myslel to každopádně dobře.
     
    05:38
    ...protože se ke kotouči dostal Sedláček a z mezikruží se procpal až před Čiliakovu bránu. Teď měla Kometa velké štěstí, neboť ji zachránila levá tyč! Zlín poprvé výrazně zahrozil a dal o sobě vědět. Brno na svou šanci stále netrpělivě čeká.
     
    02:47
    David Nosek nezačal zrovna nejlépe. Je vyloučen za podražení a hosté si zahrají první přesilovku zápasu.

    Roman Zajíček

    Góly a asistencie: 22. Němec (T. Svoboda), 50. Hruška (Hanzlík, Burian), 59. Čermák – 47. Marušák (Honejsek, Čech)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Trvaj) – Hanzlík, Nosek, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dujsík – Holec, Čermák (C), H. Zohorna – J. Káňa, Němec, T. Svoboda – Burian, Hruška, Dočekal – Wasserbauer, Koreis, Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.
    Berani Zlín: Horčička (Kašík) – Řezníček, Marušák, Urbanec, Zámorský, Horák, Tesařík, Valenta – Veselý, Leška, Balaštík – Kubiš, Čajánek (C), Holík – Čech, Melenovský, Honejsek – Okál, Sedláček, Ondráček. Trenér: Rostislav Vlach.

    Rozhodca: Pavel Mikula (Studénka), Robin Šír (Ostrava) – Vít Komárek (Klecany), Jiří Ondráček (Kladno)

    Diváci: 7200 (vyprodáno)