Liverpool – Everton 0:0 (kon.) | Manchester United – Chelsea 0:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
0:0 (0:0)
Everton FC
Nedeľa 05.05.2013, 14:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vážení športoví priatelia vítam Vás pri dnešnom pokračovaní najvyššej anglickej súťaže, ktorá nesie názov Premier League. V dnešnom prenose sa pozrieme na zápas domáceho Liverpoolu proti Evertonu. Komentovať zápas bude Tomáš Batiz.

    Pozrime sa tak na oba tímy a trošku si ich predzápasovo rozlíšme. Začnime teda Evertonom, ktorý je dnes ako hosťujúci tím. Everton je anglický futbalový klub založený v roku 1878. Svoje domáce záapasy odohráva na štadióne Goodison Park v Liverpoole. Medzi zaujímavosť patrí, že v najvyššej anglickej súťaži odohral najviac sezón spomedzi všetkých klubov, z ktorej nespadol od roku 1955. Pozrime sa však na samotný zápas, resp. dianie pred ním. V poslednom zápase sa hráči v modrých dresoch stretli s Fulhamom, proti ktorému vyhrali tým najtesnejším rozdielom a to 1:0. Okrem toho Everton si drží veľmi dobrú bilanciu v posledných zápasoch, keď dokázal bodovať proti Tottehnamu a Arsenalu. V oboch prípadoch bol ako hosťujúci tím. Do konca sezóny ich čakajú ešte tri zápasy ak rátame aj tento. Okrem zápasu proti Liverpoolu si hráči Evertonu zahrajú proti West Hamu a Chelsea. Najlepším strelcom hostí je Marouane Fellaini s 11 gólmi. Na druhej strane, teda v tíme Liverpoolu to je Luis Suarez, ktorý však na dnešný zápas nenastúpi, keď ho disciplinárka komisia potrestala stopom na 10 zápasov. Pozrime sa aj na zranenia. V dnešnom zápase si určite nehrajú Phill Neville a Darron Gibson. V tíme Liverpoolu budú pauzovať Joe Allen, Martin Kelly a Raheem Sterling.

    Prejdime už však na tím Liverpoolu, ktorý je po poslednom zápase určite pozitívne nabudený, keď zdolal na ihrisku Newcastlu svojho súpera vysoko 6:0. Okrem toho v posledných zápasoch Liverpool iba remizuje. Zápas s Chelsea sa skončil 2:2, okrem toho dve bezgólové remízy proti Readingu a West Hamu. Ako sme už spomínali Liverpoolu chýba najväčšia hviezda, resp. najlepší strelec Luis Suarez, ktorý si odpykáva trest zo zápasu proti Chelsea, keď pohrýzol Ivanovica do ruky.

    Na záver sa pozrime na vzájomné zápasy. V tomto mikrosúboji vyhrávajú hráči Liverpoolu, ktorí zdolali svojho rivala 18-krát. Okrem toho sa 15-krát zrodila remíza a 9-krát sa tešili hráči Evertonu. Posledný zápas odohral 28.10.2012 na spomínanom štadióne v Godison Park v Liverpoole, kde prišlo na zápas 39613 divákov. Tí videli remízu 2:2 po presných zásahoch Osman, Nismitha – Suareza a vlastný gól Leightona.

    V tabuľke to je tiež pestré. Liverpool sa nachádza na siedmom mieste zo ziskom 54 bodov, na čo súper z Evertonu na šiestom mieste, ale už so ziskom 59 bodov.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Reina ─ Johnson, Carragher, Agger, Enrique ─ Lucas, Gerrard ─ Downing, Henderson, Coutinho ─ Sturridge.

    Everton FC: Howard ─ Coleman, Jagielka, Distin, Baines ─ Mirallas, Osman, Gibson, Pienaar ─ Fellaini ─ Anichebe.

    Rozhodca: Oliver ─ England, Burt.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Zápas sa nám práve začal. V úvode sú pri lopte hráči Liverpoolu, tí sa po výkope stiahli na vlastnú polovicu, kde sa snažia kombinovať. Párkrát sa už zdalo, že by šli do útoku, ale stále sa držia vzadu.
     
    1
    Liverpool mal ďalší náznak útoku, ale stále je to o kombinácii v zadných radoch. Viac dotykov ako Gerrard zaznamenal v doterajšom priebehu hry brankár Reina.
     
    2
    Máme tu prvý faul. Previnil sa práve spomínaný hráč Gerrad, ktorý možno aj nešťastne v strede ihriska zastavil protihráča. Everton tak tesne za polovicou bude rozohrávať. Dlhý center Fellainiho skončil za bránkovou čiarou.
     
    3
    Liverpool stále pri lopte, lenže týmto štýlom maximálne uhrá remízu a aj to berieme fakt, že sa Everton k lopte nedostane. Hráči v červených dresoch opäť držia loptu, lenže pred vlastnou 16-tkou.
     
    3
    Coutinho sa chystal zahrať autové vhadzovanie, ale následne to prenechal spoluhráčovi. Liverpool sa následne snažil o prechod po ľavej strane, ale ten vzápätí nevyšiel. Everton po nejakom čase pri lopte.
     
    5
    Znovu sa domáci hráči ťahajú po ľavej starne. Azda prvýkrát sa dostali do okolia súperovej 16-tky, kde mal dobrú pozíciu na zakončenie Sturridge. Domáci hráč však nezakončil a prihral, Liverpool vzápätí stráca loptu.
     
    6
    Dobrá šanca na strane domáceho tímu. Liverpool v úvode hral svoju partiu v zadných radoch, ale v poslednej minúte sa do dvoch dobrých šancí dostal Sturridge. Jeho pokus spoza 16-tky smeruje tesne vedľa pravej tyče.
     
    7
    Zákrok si pripisuje aj španielsky brankár Reina, ktorý čelil centru. Everton sa snažil ohroziť bránu po pokuse Osmana, lenže center končí v náručí brankár.
     
    8
    Zatiaľ sme nič vážne nevideli, iba pološance na strane Liverpoolu, keď Sturridge pálil mimo. Domáci hráči sú aktuálne pri lopte.
     
    8
    Lopta sa strieda zo strany na stranu. Najskôr smeroval do útoku domáci tím, tentokrát sú to hráči Evertonu, ktorí sa snažia dostať do okolia veľkého vápna. Aut na ľavej strane nezahrali najlepšie a Liverpool sa ubránil. Hostia aj tak pri lopte.
     
    9
    Od začiatku dobre počuť domácich fanúšikov, ale ďaleko to nemali ani fanúšikovia z Evertonu. Uvidíme kto teda zvíťazí v tomto boji o Liverpool.
     
    10
    Po nejakom čase sme mali možnosť vidieť vážnejšiu šancu. Liverpool sa dostal po ľavej strane do útoku, tam kľučkami obišiel hráčov Sturridge a poslal loptu pred malé vápno. V zmätku hráčov na oboch stranách prišiel obranný zákrok Distina, ktorý poslal loptu do bezpečia.
     
    11
    Everton ešte nevzbudzuje takú pozornosť, ale ako sa hovorí tichá voda brehy myje. Skoro sa to potvrdilo aj po tejto šanci, keď po krátkej kombinácii sa dostal do zakončenia Pienaar, ktorý tesne míňa.
     
    12
    Začala sa nám 12. minúta a v jej úvode pri lopte domáci hráči. Tí sa pomaly dostávajú z vlastnej polovice, i keď ich rozohrávku zachytil súpera hru prerušil.
     
    12
    Liverpoolu po prerušení hry nevyšla rozohrávka z autového vhadzovania z čoho sa k lopte dostal Everton. Ten však nič veľkolepé nevymyslel a pri lopte opäť hráči Liverpoolu.
     
    13
    Opatrný futbal na oboch stranách. Vidno že oba tímy chcú bodovať a niet sa čo čudovať, keďže sa Everton nachádza na 6. mieste a Liverpool na 7.
     
    14
    Pred pár sekundami mi volal jeden z fanúšikov Liverpoolu a odkázal mi, že ho mám pozdraviť. Ja mu toto želanie splním. Pozdrav z nášho portálu posielame do Liptovského Mikuláša, konkrétne ku Jakubovi Nemcovi. Príjemný športový zážitok spolu s naším prenosom prajeme aj Vám všetkým ostatným, ktorí ste si našli čas.
     
    15
    Teraz prišlo menšie zaváhanie v rozohrávke, keď Howard sa dostal k lopte po malej domov, lenže pri svojom odkope sa pošmykol a loptu poslal našťastie na stred ihriska.
     
    16
    Domáci hráči väčšinou v úvode prvého polčasu v zadných radoch, lenže sem tam príde aj útok, ktorý je vo väčšine prípadov hrozivý. Tento prvotne aj tak vyzeral, lenže kolmica od Gerrarda končí u Sturridgeho – ofsajd pre Liverpool.
     
    17
    Zaujímavosť: Everton si drží veľmi dobrú bilanciu v posledných zápasoch, keď dokázal bodovať proti Tottehnamu a Arsenalu. V oboch prípadoch bol ako hosťujúci tím. Do konca sezóny ich čakajú ešte tri zápasy ak rátame aj tento. Okrem zápasu proti Liverpoolu si hráči Evertonu zahrajú proti West Hamu a Chelsea.
     
    17
    Nechýbalo veľa a Everton by mohol otvoriť gólovo dnešný zápas. Hostia mali možnosť štandardnej situácie na ľavej strane. Center skončil pred malým vápnom, kde loptu v súboji posiela hlavou tesne vedľa Fellaini.
     
    18
    Vyzeralo to, že aj hráči Liverpoolu si vypracujú nejakú tu šancu, ale ich útok končí po nepresnej prihrávke zo stredu ihriska. Everton je tak znovu pri lopte a bude snažiť dostať do útoku.
     
    19
    O tom, že tento zápas je vyrovnaný je aj fakt, že 47% z hry sa hrá v strede ihriska.
     
    20
    Znovu z ničoho nič a šanca na strane Evertonu. Hostia sa tvária, resp. vyzerajú tak nezaujímavo, ale hrozia hlavne z rýchlych protiútokov. Prihrávka pred 16-tku a rýchle zakončenie v podaní Osmana, ktorý páli presne na Reinu.
     
    20
    Domáci hráči sa po dlhšom čase snažia dostať do útoku. Liverpool zahral autové vhadzovanie na pravej strane. Pár prihrávok a lopta sa ocitá tesne pred 16-tkou. Zakončenie v podaní Sturridge končí tesne mimo. Domáci hráč to v dnešnom zápase vyskúšal už trikrát, ale vo všetkých prípadoch nemieril presne.
     
    21
    Hra sa opäť prerušuje a u fanúšikov je opäť rušno. Everton bude mať možnosť priameho kopu z väčšej diaľky, z ktorej zrejme pošle center pred liverpoolsku bránu.
     
    22
    Tento priamy kop nenarobil Liverpoolu nijaké veľké problémy a domáci idú následne do protiútoku. Lopta sa vďaka Aggerovi dostala na pravú stranu ihriska. Liverpool prenikol, ale včas stopol ich akciu Baines.
     
    23
    V posledných sekundách sú pri lopte viac hráči Liverpoolu. Tí mali dvakrát náznak o myšlienku na zakončenie. Ani v jedno prípade sa však ku 16-tke súpera nedostali. Pochváliť musíme zadné rady Evertonu.
     
    24
    Menšia nervozita v obrane Liverpoolu. Stopérska dvojica v zložení Agger a Carragher si nerozumeli a nešťastne poslali loptu na roh.
     
    25
    Priamy rohový kop nebol veľkým ohrozením pre Reinu, ale následná dorážka v podaní Pienaara už zaváňala šancou. Našťastie jeho pokus v páde skončil tesne vedľa a rozohrávať sa bude od brány Liverpoolu.
     
    25
    Everton sa dostal k lopte po odkope od domácej brány. Hostia to tentokrát moc neponáhľajú a držia loptu v zadných radoch. Postupný útok na ich strane je zavŕšený loptu v 16-tke súpera, lenže tam je 100% Agger, ktorý odkopáva do bezpečia.
     
    26
    Faul na strane Evertonu. Vyzerá to aj na kartu, lenže hlavný rozhodca Oliver sa k tomu verdiktu nedostal a iba napomenul za faul Osmana.
     
    28
    Liverpool sa v posledných častiach hry snaží o útok, lenže ich pokusy končia na prvej línii súpera. Everton vysoko napáda, takže domáci držia loptu kombináciou v obrane.
     
    29
    Spoločné zápasy: Hráči Liverpoolu, ktorí zdolali svojho rivala 18-krát. Okrem toho sa 15-krát zrodila remíza a 9-krát sa tešili hráči Evertonu.
     
    29
    Pri lopte hostia. Tí sa snažia o niečo z autového vhadzovania, lenže po pokuse prichádza prenesenie hry do stredu ihriska a následná strata. Liverpool to v rozohrávke nemal taktiež 100% a celá akcia je uzavretá centrom Pienaara do náručia Reinu.
     
    30
    Už dlhšiu dobu sme nemali možnosť vidieť nejakú väčšiu šancu, alebo zakončenie. Svedkami sme iba pár centrov v podaní Evertonu, ale tie nerobia žiaden problém španielskemu rodákovi Reinovi.
     
    30
    Liverpool s rozohrávkou na vlastnom ihrisku. Akciu začal vzadu Lucas, ktorý poslal hru na ľavú stranu. Domáci sa snažili o kombináciu, ale tá nekončí ničím vážnym.
     
    31
    Šanca na požiadanie. Pred pár sekundami sme rozprávali o tom, že šanca nie a nie prísť teraz Gerrard páli z odrazenej lopty. Jeho pokus vyzeral dosť nebezpečne, ale loptu vyráža v páde Jagiellka.
     
    32
    Po pár sekundách má ďalšiu šancu Angličan Gerrad, ktorý sa postavil k priamemu kopu cca 25 metrov a vystrelil technickú strelu, ktorá sa obtočila smerom na ľavý horný roh, lenže tesne nad.
     
    33
    Domáci hráči si v posledných sekundách zvyšujú tlak smerom na bránu súpera. Tentokrát budú zahrávať rohový kop z pravej strany. Center skončil na zadnej tyči, kde sa do hlavičky natláčali viacerí hráči. Končí to obranným zákrokom Distina, ktorý posiela loptu na polovicu.
     
    34
    Fanúšikovia Evertonu to trošku preháňajú, keď na ihrisko vypustili pár dymovníc, ktoré zafarbili priestor pred ich bránou na modro. V hre sa však pokračuje ďalej.
     
    35
    Posledné sekundy zápasu sa vyrovnali. Liverpool mal síce prevahu, ale tú obrana súpera dokázala zvládnuť. Domáci hráči sú aktuálne pri lopte a snažia sa preniknúť na súperovú polovicu.
     
    35
    Snaha tam bola, to nemôžme hráčom Liverpoolu vytnúť, ale kombinácia nebola príliš dobrá a končí po prihrávke Gerrarda. Liverpool sa avšak dostáva následne k lopte a posiela center z ľavej strany.
     
    36
    Akcia domácich hráčov skončila po zákroku brankára Howarda. Center z kopačky Lucasa skončil v jeho náručí, následne si brankár Howard hodil loptu pred seba a dlhým odkopom rozohral.
     
    37
    Remíza po prvom polčase bude asi zaslúžená, keď môžme s kľudom povedať, že výrazná šanca či na jednej, alebo druhej strane neprišla. Možnosť na zmenenie to budú mať hráči Evertonu, ktorí budú zahrávať priamy kop z ľavej strany.
     
    38
    Ani tento priamy kop nebol cieľom k úspechu nejakej šance. Everton síce poslal loptu pred malé vápno, ale na ňu si vybehol Reina a ponad všetkých hráčov boxuje do bezpečia.
     
    39
    Postavenie v tabuľke: Je to tam veľmi pestré.Liverpool sa nachádza na siedmom mieste zo ziskom 54 bodov, na čo súper z Evertonu na šiestom mieste, ale už so ziskom 59 bodov.
     
    39
    Everton má po pár sekundách ďalšiu možnosť z priameho kopu. Táto je už však o čosi nebezpečnejšia, keďže je kolmo na bránu.
     
    39
    Pokus Gibsona zo štandardnej situácie cca z 25 metrov končí nad hornou tyčou liverpoolskej brány. Loptu späť do hry pošle brankár domácich – Reina.
     
    40
    Liverpool s loptu na vlastnej polovici. Lucas posiela loptu na Carraghera, kde sa následne pokračuje v kombinácii.
     
    41
    Blížime sa k záveru prvého polčasu a stále nemôžme povedať kto je tým lepším tímom. Pravdou je však to, že domáci hráči sa snažili o útok, typickým pre nich po ľavej strane. Akcia vo finálnej fáze nie je dokonaná, keďže kolmica Coutinha končí v aute.
     
    42
    Uvidíme v záverečných minútach gól? Ťažko povedať, kedže viac z hry má iba stred ihriska, po ktorom sa posúva lopta. Everton sa síce dostal do okolia súperovej 16-tky, ale súboj o loptu prehral Fellaini.
     
    43
    Po dlhšom čase a neviem či ani nie po prvýkrát budeme svedkami rohového kopu na strane Evertonu. Hostia sa to rozhodli rozohrať na krátko, ale nejaká väčšia šanca vzápätí neprichádza.
     
    45
    Blížime sa k záveru poslednej minúty v prvom polčase. Pri lote sú hostia, ale tí mali problém s hrou v strede ihriska, kde Gerrad získal loptu. Liverpool sa dostal do útoku, lenže center z ľavej strany pokryl brankár Howard.
     
    45
    Nastavuje sa jedna minúta.
     
    45+1
    Pred nami sú posledné sekundy v prvého polčasu, v ktorom sa zrejme zrodí remíza 0:0. Liverpool sa snažil dostať do útoku po pravej strane, ale kombinačne zlyhal.
     
    45+1
    Odkopom od brány Evertonu prišla aj záverečná šanca na strane hostí. Loptu na ľavej strane podržal Fellaini, ktorého je najviac vidieť v doterajšom priebehu.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Prvý polčas máme tak za sebou a môžme ho zhodnotiť podla predzápasových očakávaní. Liverpool je na domácom ihrisku silný, ale Everton neprišiel na susedný štadión len tak na výlet a chce si odniesť nejaké tie body. Zatiaľ je to deľba bodov a ak bude pokračovať réžia hry z prvej časti, tak to asi aj tak dopadne.

    Sumár šancí prvého polčasu:
    10. minúta – Liverpool sa dostal po ľavej strane do útoku, tam kľučkami obišiel hráčov Sturridge a poslal loptu pred malé vápno. V zmätku hráčov na oboch stranách prišiel obranný zákrok Distina, ktorý poslal loptu do bezpečia.

    17. minúta – Nechýbalo veľa a Everton by mohol otvoriť gólovo dnešný zápas. Hostia mali možnosť štandardnej situácie na ľavej strane. Center skončil pred malým vápnom, kde loptu v súboji posiela hlavou tesne vedľa Fellaini.

    31. minúta – Gerrard páli z odrazenej lopty. Jeho pokus vyzeral dosť nebezpečne, ale loptu vyráža v páde Jagiellka.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Reina ─ Johnson, Carragher, Agger, Enrique ─ Lucas, Gerrard ─ Downing, Henderson, Coutinho ─ Sturridge.

    Everton FC: Howard ─ Coleman, Jagielka, Distin, Baines ─ Mirallas, Osman, Gibson, Pienaar ─ Fellaini ─ Anichebe.

    Rozhodca: Oliver ─ England, Burt.
     
    Druhý polčas začne približne o 15:35.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Pred pár sekundami sa nám začal druhý polčas. V jeho úvode sú pri lopte hostia z Evertonu, ktorí sa postupne dostávajú aj 16-tke súpera. Everton to priamo strelecky v doterajšom priebehu na Reinu neskúsil.
     
    47
    Úvod druhého polčasu nasvedčuje tomu, že stále je zápas veľmi vyrovnaný. Akcia na strane Liverpoolu a kolmá prihrávka v podaní Gerrarda, končí na obrane súpera.
     
    48
    Najväčšia šanca zápasu! Liverpool teraz zahodil skoro nemožné, keď sa po prihrávke za obranou dostal k lopte Sturridge, ktorý zoči-voči brankárovi zaváhal, následne sa dostal opäť k lopte, ale brankár Howard bol znovu pozorný.
     
    50
    Perfektná šanca na strane Liverpoolu je už za nami a pokračuje sa za stavu 0:0. Everton je pri lopte a snaží sa postupovať do útoku, lenže center z pravej strany pokrýva v zadných radoch brankár Reina.
     
    50
    Posledné sekundy sú na šance nejak bohaté hlavne na strane Liverpoolu, ktorý sa opäť nebezpečne dostáva do 16-tky súpera, keď center z pravej strany pokrýva Howard.
     
    51
    Vyzerá to tak, že zápas sa nám pomaly rozbieha, myslím tým šance a zakončenia smerom na bránu. V tejto chvíli sú pri lopte hráči Liverpoolu, ktorí kombinujú na polovici súpera.
     
    51
    Domáci hráči si stále nepustili loptu a snažia sa presadiť postupným útokom. Kombinácia v strede ihriska bola zavŕšená centrom na ľavú stranu, ktorý však nedobehol Henderson.
     
    53
    Musíme konštatovať, že v posledných minútach hry, resp. od začiatku druhého polčasu majú menšiu prevahu domáci hráči. Liverpool je aj častejšie pri lopte a napáda súperovú bránu. Tentokrát sú hráči v červených dresoch opäť pri lopte.
     
    53
    Everton je v druhom polčase len nútený brániť. Po nejakých sekundách hry sa dostáva opäť k lopte, lenže center na súperovú polovicu nie je tým najlepším spôsobom ako ohroziť. Dobrá obrana na strane Liverpoolu.
     
    55
    Prvá vážnejšia šanca na strane hostí v druhom polčase. Postupným útokom na ich strane sa dopracovali až k rohovému kopu. Uvidíme či táto situácia otvorí skóre dnešného zápasu. Dlhšie čakáme na túto štandardnú situáciu.
     
    56
    Dobrý rohový kop hostí, ale ten v konečnom dôsledku nie je platný. Trošku hrubšie sa prebíjal k lopte pred malým vápnom Anichebe, ktorému bol zapískaný faul. Hosťujúci hráč sa prišiel ešte sťažovať k rozhodcovi, následne vidí žltú kartu.
     
    58
    Liverpool aktuálne pri lopte a snaží sa pomaly presunúť na polovicu súpera, keď drží loptu v zadných radoch. Domáci hráči v dnešnom zápase zvolili hlavne prechody postupným útokom, ktoré im z času na na čas aj skončia nejakým tým centrom.
     
    59
    Zaujímavosť: Everton si drží veľmi dobrú bilanciu v posledných zápasoch, keď dokázal bodovať proti Tottehnamu a Arsenalu. V oboch prípadoch bol ako hosťujúci tím. Do konca sezóny ich čakajú ešte tri zápasy ak rátame aj tento. Okrem zápasu proti Liverpoolu si hráči Evertonu zahrajú proti West Hamu a Chelsea.
     
    60
    Teraz mali dobrú šancu hráči Liverpoolu, ktorí stále tak povediac čakajú na gól. Musíme uznať, že v druhom polčase sú viac aktívnejší a aj viac zakončujú. Strelecký pokus si tentokrát zapisuje do štatistík Coutinho, ktorý spoza 16-tky páli do náručia Howarda.
     
    61
    Útok pozorujeme aj na strane hostí. Everton to v týchto sekundách skúsil rýchlym prenesením hry na ľavú stranu s finálnym zakončením v podaní Anichebeho. Lopta bola tečovaná obrancom, ale včas vo výskoku zasahuje Reina. Rohový kop sa tak nebude realizovať.
     
    62
    Posledných minútach hry útočia viac hráči Evertonu. Musím konštatovať, že tento zápas sa skončí remízou, alebo výhrou o jeden gól. Kto to bude vám však povedať neviem. Akcia Everton je zavŕšená, len takou propagačnou strelou, tá končí v náručí Reinu.
     
    63
    Hru aspoň živili snaženia o výhru, kedže čas sa pomaly skracuje a skracuje. Po akcii hostí prichádza útok aj na druhej strane, ktorý je zavŕšeným taktiež zákrokom brankára. Howard nemal veľké problémy, keď iba zobral nepresnú prihrávku do náručia.
     
    64
    Posledné sekundy zápasu sú vo väčšine prípadov strelecky zakončené. Svoj ďalší strelecký pokus si pripisuje Anichebe, ktorý z väčšej diaľky páli vedľa ľavej tyče.
     
    65
    Liverpool sa ženie do ďalšej šance, ktorú zakladá Johson. Jeho kolmica a následná narážačka so spoluhráčom je ukončená nepresnou prihrávkou. Pri lopte hostia z Evertonu.
     
    66
    Prvé striedanie v dnešnom zápase sa do štatistík zapisuje červenou farbou, pretože prichádza zmena v tíme Liverpoolu. Z ihriska odchádza ľavé krídlo Henderson, ktorého nahrádza Borini.
     
    67
    Pred zápasom som si osobne čítal viacero analýz, ktoré sa prikláňali k výhre Liverpoolu, iba v jednom prípade som sa dočítal k remíze. Zatiaľ je však zápas stále otvorený a o výhre sa môže rozhodnúť predsa aj v nadstavenom čase.
     
    68
    Postupne pomocou autových vhadzovaní sa do útoku dostávajú hostia. Tí však tesne pred 16-tkou zlyhali a k lopte sa dostáva Liverpool. Ten mal tiež problémy s rozohrávkou. Celá táto výmena lôpt na oboch stranách je zavŕšená strelou Fellainiho – nepresný pokus.
     
    71
    Zranenia: V dnešnom zápase nehrajú kvôli zraneniu Phill Neville a Darron Gibson. V tíme Liverpoolu budú pauzovať Joe Allen, Martin Kelly a Raheem Sterling.
     
    71
    Rohový kop na strane Liverpoolu. Pri lopte je kapitán Gerrard, ktorý ju poslal pár metrov pred malé vápno. Táto šanca gól neprinesie, keď pred brankárom Howardom dobre zasiahol hlavou Distin.
     
    72
    Po pár sekundách ďalšia šanca na strane Liverpoolu, ale pokračujeme za stavu 0:0. Center v podaní Gerrarda skončil po nedôraznom bránení u Aggera, ktorý hlavou míňa bránu. Chýbali však centimetre.
     
    73
    Nespokojný sám so sebou je aj Coutinho, ktorý bol na konci ďalšej šanci Liverpoolu. Celá akcia sa začala dlhým odkopom Reinu, sklepnutím Gerrarda na spomínaného strelca Coutinha – technická strela obletela bránu.
     
    74
    Šanca za šancou! Liverpool má v posledných minútach hry veľkú smolu, keď mal tri gólové šance, ale ani jedna sa mu nepodarilo premeniť. Gerrad si obišiel brankára, stačilo loptu poslať do prázdnej brány. Anglický záložník zakončil, avšak tesne pred tým ako lopta skončila v bráne odkopáva na roh Distin.
     
    76
    Celý vývoj zápasu sa mohol rázom zmeniť a Liverpool sa mohol dostať do vedenia. Pri lopte sú aktuálne hostia z Evertonu, ktorí zakladajú postupný útok.
     
    76
    Everton sa prihrávkami na malom priestore dostal do okolia veľkého vápna. Konkrétne z ľavej strany poslal center pred brankára Reinu Osman, lenže loptu do bezpečia posiela Agger.
     
    77
    Vyzeral to celkom dobre zo šancou Liverpoolu, ale ten sa do zakončenia nedostal, keď útok skončil na ľavej osi ihriska. Everton mal svoju možnosť taktiež, lenže center pred malé vápno pokrýva Reina.
     
    78
    Lopta sa nám strieda zo strany na stranu. Po dlhom odkope od brány Liverpoolu sa hra presunula do útoku. Priamy kop zahratý z pravej strany bol prerušený, rozhodca píska ruku.
     
    79
    Moment na, ktorý som sa osobne ja tešil. Druhé striedanie v dnešnom zápase tesne pred realizáciou priameho kopu. Z ihriska odchádza Downing, namiesto ktorého zasahuje do hry MARTIN ŠKRTEL – Slovenský reprezentant.
     
    80
    Priamy kop bol dobrou šancou pre Liverpool, ale celá táto situácia končí menším zranením Aggera. V súboji si zrejme narazil ruku, ktorú mu lekári ošetrili za postrannou čiarou. Domáci obranca bude určite môcť pokračovať v hre.
     
    81
    Ľahká práca pre liverpoolskeho brankára Pepa Reinu, ktorý iba zbiera lopta vo vlastnej 16-tke. Teraz to bolo po nepresnej prihrávke Anichebeho.
     
    82
    Toto už zaváňalo ďalšou šancou na strane Liverpoolu. Domáci hráči sa dostali do útoku po ľavej strane, center Enriqueho preletel pred bránou, lenže Sturridgovi na dorážku do voľného priestoru brány chýbal asi meter.
     
    83
    Slovenský obranca nemal ešte vážnejšiu prácu po tom ako zasiahol do hry. Vyzeralo to, že príde teraz, keď sa do územia liverpoolskej 16-tky dostával Fellaini, lenže do bezpečia odkopáva Agger.
     
    84
    Dobrý zápas o tom niet pochýb, ale jediné čo mu chýba sú góly. Pri lopte v zadných radoch Škrtel, ktorý posúva loptu ku Enriqeovi. Liverpool postupuje do útoku prihrávkami na malom priestore.
     
    84
    Domáci hráči sa síce dostali postupným útokom na súperovu polovicu, ale bolo to iba tesne za ňou. Everton sa dostáva po nepresnosti súpera k lopte, lenže dlho si ju neužil. Po kolmici po čiare v súboji o loptu fauluje Anichebe, ktorý by si mal dávať pozor, keďže už dostal žltú kartu. Do pozornosti dávam, že to bolo jediné napomenutie.
     
    86
    Rozruch v okolí 16-tke Liverpoolu. Dlhý center zo zadných radov končí u Anichebu, ktorý po driblingu vycentroval na zadnú tyč. Reina aj s problémami nadvihol loptu. Roh však neprichádza, Škrtel ešte stihol zasiahnuť.
     
    87
    Šanca v závere zápasu pre hráčov Evertonu. Nepríjemná lopta spoza 16-tky, ktorú Reina vo výskoku vyrazil iba na tyč. Od nej sa lopta odráža za čiaru, rohový kop pre Everton.
     
    88
    Samotný roh Everton nepremenil, lenže súper sa dostal do protiútoku. Ten faulom zo zadu zastavil Borini, ktorý za tento zákrok vidí žltú kartu.
     
    89
    V závere riadneho hracieho času sú pri lopte hráči Liverpoolu. Enrique sa dostal k ľavej osi ihriska, odkiaľ posla prízemný center. Nie najlepšie riešenie poslať do preplnenej 16-tky prízemnú loptu. Obrana Evertonu sa ubránila.
     
    90
    V dnešnom zápase sa budú nastavovať ešte tri minúty.
     
    90+1
    Začal sa nám teda nastavený čas. Pred nejakými minútami som spomínal, že zápas je stále otvorený a môže sa rozhodnúť v nastavenom čase. Uvidíme či Liverpoolu bude stačiť tento priamy kop.
     
    90+1
    Ako som spomínal, resp. avizoval prichádza priamy kop. Navyše Osman vidí žltú kartu po faule v sklze, keď zasiahol prenikajúceho Coutinha.
     
    90+2
    Everton po prvýkrát v nastavenom čase smeruje do útoku. Ich hra sa však stiahla dozadu a následne prišiel nepresný center v podaní Jagielku, ktorý poslal loptu do autu.
     
    90+3
    Posledná minúta dnešného zápasu sa práve začala. Pri lopte sú hostia, ktorí sa snažia dostať do útoku po ľavej strane. Krátka kombinácia a center, ktorý končí ofsajdom.
     
    90+3
    Čas stále ubieha a do konca je dvadsať sekúnd. Vyzerá to tak, že body sa budú deliť, kedže hra sa viac prerušuje.
     
    90+3
    Priamy kop na strane Evertonu. Hostia sa dostali do útoku a zrejme je to posledná šanca. Kombinácia na ľavej osti a center, ktorý odráža Liverpool.
     
    Koniec zápasu.
     
    Dnešný zápas je tak za nami. V najvyššej anglickej súťaži Premier League sa skončil pred pár sekundami zápas medzi Liverpoolom a Evertonom výsledkom 0:0

    Musíme uznať, že tento zápas sa skončil zaslúženou remízou, i keď v druhom polčase si viacero šancí dokázali vyprodukovať hráči Liverpoolu, lenže zakončenia Sturridgeho, resp. smola Gerrada neskončila ani v jednom prípade gólom. Nazrime po tomto zápase do tabuľky, kde sa postavenie nemení. Everton ostáva na 6. mieste so ziskom 60. bodov, keďže za dnešnú remízu si pripísal jeden bod. Liverpool je na 7. mieste so ziskom 55. bodov.

    Sumár šancí druhého polčasu:
    48. minúta – Najväčšia šanca zápasu! Liverpool teraz zahodil skoro nemožné, keď sa po prihrávke za obranou dostal k lopte Sturridge, ktorý zoči-voči brankárovi zaváhal, následne sa dostal opäť k lopte, ale brankár Howard bol znovu pozorný.

    60. minúta – Teraz mali dobrú šancu hráči Liverpoolu, ktorí stále tak povediac čakajú na gól. Musíme uznať, že v druhom polčase sú viac aktívnejší a aj viac zakončujú. Strelecký pokus si tentokrát zapisuje do štatistík Coutinho, ktorý spoza 16-tky páli do náručia Howarda.

    74. minúta – Gerrad si obišiel brankára, stačilo loptu poslať do prázdnej brány. Anglický záložník zakončil, avšak tesne pred tým ako lopta skončila v bráne odkopáva na roh Distin.

    87. minúta – Šanca v závere zápasu pre hráčov Evertonu. Nepríjemná lopta spoza 16-tky, ktorú Reina vo výskoku vyrazil iba na tyč. Od nej sa lopta odráža za čiaru, rohový kop pre Everton.

    Viac z dôležitých šancí v sekcii "dôležité."
     
    Vážení športoví priatelia v tomto zápase by to bolo odo mňa všetko. Príjemný zvyšok dňa Vám praje Tomáš Batiz.

    Touto cestou Vás chcem ešte pozvať na druhý dnešný zápas anglickej Premier League v derby zápase, keď Manchester United privíta na vlastnom ihrisku londýnsku Chelsea. Zápas sa začína o 17:00 hodine. (16:27:12)

    Tomáš Batiz

    Góly:

    Karty:   88. Borini (LIV) – 56. Anichebe (EVE), 90+1. Osman (EVE)


    Liverpool FC: Reina ─ Johnson, Carragher, Agger, Enrique ─ Lucas, Gerrard ─ Downing, Henderson, Coutinho ─ Sturridge.
    Everton FC: Howard ─ Coleman, Jagielka, Distin, Baines ─ Mirallas, Osman, Gibson, Pienaar ─ Fellaini ─ Anichebe.

    Rozhodca: Oliver ─ England, Burt