Liverpool – Everton 0:0 (kon.) | Manchester United – Chelsea 0:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
0:0 (0:0)
Everton FC
Nedeľa 05.05.2013, 14:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Ako som spomínal, resp. avizoval prichádza priamy kop. Navyše Osman vidí žltú kartu po faule v sklze, keď zasiahol prenikajúceho Coutinha.
     
    88
    Samotný roh Everton nepremenil, lenže súper sa dostal do protiútoku. Ten faulom zo zadu zastavil Borini, ktorý za tento zákrok vidí žltú kartu.
     
    87
    Šanca v závere zápasu pre hráčov Evertonu. Nepríjemná lopta spoza 16-tky, ktorú Reina vo výskoku vyrazil iba na tyč. Od nej sa lopta odráža za čiaru, rohový kop pre Everton.
     
    82
    Toto už zaváňalo ďalšou šancou na strane Liverpoolu. Domáci hráči sa dostali do útoku po ľavej strane, center Enriqueho preletel pred bránou, lenže Sturridgovi na dorážku do voľného priestoru brány chýbal asi meter.
     
    79
    Moment na, ktorý som sa osobne ja tešil. Druhé striedanie v dnešnom zápase tesne pred realizáciou priameho kopu. Z ihriska odchádza Downing, namiesto ktorého zasahuje do hry MARTIN ŠKRTEL – Slovenský reprezentant.
     
    74
    Šanca za šancou! Liverpool má v posledných minútach hry veľkú smolu, keď mal tri gólové šance, ale ani jedna sa mu nepodarilo premeniť. Gerrad si obišiel brankára, stačilo loptu poslať do prázdnej brány. Anglický záložník zakončil, avšak tesne pred tým ako lopta skončila v bráne odkopáva na roh Distin.
     
    73
    Nespokojný sám so sebou je aj Coutinho, ktorý bol na konci ďalšej šanci Liverpoolu. Celá akcia sa začala dlhým odkopom Reinu, sklepnutím Gerrarda na spomínaného strelca Coutinha – technická strela obletela bránu.
     
    72
    Po pár sekundách ďalšia šanca na strane Liverpoolu, ale pokračujeme za stavu 0:0. Center v podaní Gerrarda skončil po nedôraznom bránení u Aggera, ktorý hlavou míňa bránu. Chýbali však centimetre.
     
    66
    Prvé striedanie v dnešnom zápase sa do štatistík zapisuje červenou farbou, pretože prichádza zmena v tíme Liverpoolu. Z ihriska odchádza ľavé krídlo Henderson, ktorého nahrádza Borini.
     
    60
    Teraz mali dobrú šancu hráči Liverpoolu, ktorí stále tak povediac čakajú na gól. Musíme uznať, že v druhom polčase sú viac aktívnejší a aj viac zakončujú. Strelecký pokus si tentokrát zapisuje do štatistík Coutinho, ktorý spoza 16-tky páli do náručia Howarda.
     
    56
    Dobrý rohový kop hostí, ale ten v konečnom dôsledku nie je platný. Trošku hrubšie sa prebíjal k lopte pred malým vápnom Anichebe, ktorému bol zapískaný faul. Hosťujúci hráč sa prišiel ešte sťažovať k rozhodcovi, následne vidí žltú kartu.
     
    48
    Najväčšia šanca zápasu! Liverpool teraz zahodil skoro nemožné, keď sa po prihrávke za obranou dostal k lopte Sturridge, ktorý zoči-voči brankárovi zaváhal, následne sa dostal opäť k lopte, ale brankár Howard bol znovu pozorný.
     
    31
    Šanca na požiadanie. Pred pár sekundami sme rozprávali o tom, že šanca nie a nie prísť teraz Gerrard páli z odrazenej lopty. Jeho pokus vyzeral dosť nebezpečne, ale loptu vyráža v páde Jagiellka.
     
    17
    Nechýbalo veľa a Everton by mohol otvoriť gólovo dnešný zápas. Hostia mali možnosť štandardnej situácie na ľavej strane. Center skončil pred malým vápnom, kde loptu v súboji posiela hlavou tesne vedľa Fellaini.
     
    10
    Po nejakom čase sme mali možnosť vidieť vážnejšiu šancu. Liverpool sa dostal po ľavej strane do útoku, tam kľučkami obišiel hráčov Sturridge a poslal loptu pred malé vápno. V zmätku hráčov na oboch stranách prišiel obranný zákrok Distina, ktorý poslal loptu do bezpečia.

    Tomáš Batiz

    Góly:

    Karty:   88. Borini (LIV) – 56. Anichebe (EVE), 90+1. Osman (EVE)


    Liverpool FC: Reina ─ Johnson, Carragher, Agger, Enrique ─ Lucas, Gerrard ─ Downing, Henderson, Coutinho ─ Sturridge.
    Everton FC: Howard ─ Coleman, Jagielka, Distin, Baines ─ Mirallas, Osman, Gibson, Pienaar ─ Fellaini ─ Anichebe.

    Rozhodca: Oliver ─ England, Burt