Liverpool – Everton 0:0 (kon.) | Manchester United – Chelsea 0:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
0:0 (0:0)
Everton FC
Nedeľa 05.05.2013, 14:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vážení športoví priatelia v tomto zápase by to bolo odo mňa všetko. Príjemný zvyšok dňa Vám praje Tomáš Batiz.

    Touto cestou Vás chcem ešte pozvať na druhý dnešný zápas anglickej Premier League v derby zápase, keď Manchester United privíta na vlastnom ihrisku londýnsku Chelsea. Zápas sa začína o 17:00 hodine. (16:27:12)
     
    Dnešný zápas je tak za nami. V najvyššej anglickej súťaži Premier League sa skončil pred pár sekundami zápas medzi Liverpoolom a Evertonom výsledkom 0:0

    Musíme uznať, že tento zápas sa skončil zaslúženou remízou, i keď v druhom polčase si viacero šancí dokázali vyprodukovať hráči Liverpoolu, lenže zakončenia Sturridgeho, resp. smola Gerrada neskončila ani v jednom prípade gólom. Nazrime po tomto zápase do tabuľky, kde sa postavenie nemení. Everton ostáva na 6. mieste so ziskom 60. bodov, keďže za dnešnú remízu si pripísal jeden bod. Liverpool je na 7. mieste so ziskom 55. bodov.

    Sumár šancí druhého polčasu:
    48. minúta – Najväčšia šanca zápasu! Liverpool teraz zahodil skoro nemožné, keď sa po prihrávke za obranou dostal k lopte Sturridge, ktorý zoči-voči brankárovi zaváhal, následne sa dostal opäť k lopte, ale brankár Howard bol znovu pozorný.

    60. minúta – Teraz mali dobrú šancu hráči Liverpoolu, ktorí stále tak povediac čakajú na gól. Musíme uznať, že v druhom polčase sú viac aktívnejší a aj viac zakončujú. Strelecký pokus si tentokrát zapisuje do štatistík Coutinho, ktorý spoza 16-tky páli do náručia Howarda.

    74. minúta – Gerrad si obišiel brankára, stačilo loptu poslať do prázdnej brány. Anglický záložník zakončil, avšak tesne pred tým ako lopta skončila v bráne odkopáva na roh Distin.

    87. minúta – Šanca v závere zápasu pre hráčov Evertonu. Nepríjemná lopta spoza 16-tky, ktorú Reina vo výskoku vyrazil iba na tyč. Od nej sa lopta odráža za čiaru, rohový kop pre Everton.

    Viac z dôležitých šancí v sekcii "dôležité."
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Priamy kop na strane Evertonu. Hostia sa dostali do útoku a zrejme je to posledná šanca. Kombinácia na ľavej osti a center, ktorý odráža Liverpool.
     
    90+3
    Čas stále ubieha a do konca je dvadsať sekúnd. Vyzerá to tak, že body sa budú deliť, kedže hra sa viac prerušuje.
     
    90+3
    Posledná minúta dnešného zápasu sa práve začala. Pri lopte sú hostia, ktorí sa snažia dostať do útoku po ľavej strane. Krátka kombinácia a center, ktorý končí ofsajdom.
     
    90+2
    Everton po prvýkrát v nastavenom čase smeruje do útoku. Ich hra sa však stiahla dozadu a následne prišiel nepresný center v podaní Jagielku, ktorý poslal loptu do autu.
     
    90+1
    Ako som spomínal, resp. avizoval prichádza priamy kop. Navyše Osman vidí žltú kartu po faule v sklze, keď zasiahol prenikajúceho Coutinha.
     
    90+1
    Začal sa nám teda nastavený čas. Pred nejakými minútami som spomínal, že zápas je stále otvorený a môže sa rozhodnúť v nastavenom čase. Uvidíme či Liverpoolu bude stačiť tento priamy kop.
     
    90
    V dnešnom zápase sa budú nastavovať ešte tri minúty.
     
    89
    V závere riadneho hracieho času sú pri lopte hráči Liverpoolu. Enrique sa dostal k ľavej osi ihriska, odkiaľ posla prízemný center. Nie najlepšie riešenie poslať do preplnenej 16-tky prízemnú loptu. Obrana Evertonu sa ubránila.
     
    88
    Samotný roh Everton nepremenil, lenže súper sa dostal do protiútoku. Ten faulom zo zadu zastavil Borini, ktorý za tento zákrok vidí žltú kartu.
     
    87
    Šanca v závere zápasu pre hráčov Evertonu. Nepríjemná lopta spoza 16-tky, ktorú Reina vo výskoku vyrazil iba na tyč. Od nej sa lopta odráža za čiaru, rohový kop pre Everton.
     
    86
    Rozruch v okolí 16-tke Liverpoolu. Dlhý center zo zadných radov končí u Anichebu, ktorý po driblingu vycentroval na zadnú tyč. Reina aj s problémami nadvihol loptu. Roh však neprichádza, Škrtel ešte stihol zasiahnuť.
     
    84
    Domáci hráči sa síce dostali postupným útokom na súperovu polovicu, ale bolo to iba tesne za ňou. Everton sa dostáva po nepresnosti súpera k lopte, lenže dlho si ju neužil. Po kolmici po čiare v súboji o loptu fauluje Anichebe, ktorý by si mal dávať pozor, keďže už dostal žltú kartu. Do pozornosti dávam, že to bolo jediné napomenutie.
     
    84
    Dobrý zápas o tom niet pochýb, ale jediné čo mu chýba sú góly. Pri lopte v zadných radoch Škrtel, ktorý posúva loptu ku Enriqeovi. Liverpool postupuje do útoku prihrávkami na malom priestore.
     
    83
    Slovenský obranca nemal ešte vážnejšiu prácu po tom ako zasiahol do hry. Vyzeralo to, že príde teraz, keď sa do územia liverpoolskej 16-tky dostával Fellaini, lenže do bezpečia odkopáva Agger.
     
    82
    Toto už zaváňalo ďalšou šancou na strane Liverpoolu. Domáci hráči sa dostali do útoku po ľavej strane, center Enriqueho preletel pred bránou, lenže Sturridgovi na dorážku do voľného priestoru brány chýbal asi meter.
     
    81
    Ľahká práca pre liverpoolskeho brankára Pepa Reinu, ktorý iba zbiera lopta vo vlastnej 16-tke. Teraz to bolo po nepresnej prihrávke Anichebeho.

    Tomáš Batiz

    Góly:

    Karty:   88. Borini (LIV) – 56. Anichebe (EVE), 90+1. Osman (EVE)


    Liverpool FC: Reina ─ Johnson, Carragher, Agger, Enrique ─ Lucas, Gerrard ─ Downing, Henderson, Coutinho ─ Sturridge.
    Everton FC: Howard ─ Coleman, Jagielka, Distin, Baines ─ Mirallas, Osman, Gibson, Pienaar ─ Fellaini ─ Anichebe.

    Rozhodca: Oliver ─ England, Burt