Liverpool – Everton 0:0 (kon.) | Manchester United – Chelsea 0:1 (kon.)
koniec
Manchester United
0:1 (0:0)
Chelsea FC
Nedeľa 05.05.2013, 17:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Z mojej strany to je na dnes naozaj všetko. Úprimne mám toho dosť po dvoch zápasoch Premier League, ale som rád, že som tu mohol byť s vami a komentovať Vám dnešný zápas. Príjemný zvyšok večera praje Tomáš Batiz. (18:55:40)
     
    Skončilo sa nám druhý dnešný zápas anglickej súťaže Premier League, ktorá v spoločnom súčte v dvoch zápasov sa lúči so sobotou so skóre 1:0.

    V dnešnom derby zápas vyhráva ten šťastnejší, ktorými sú hráči Chelsea, tí sa dostali do vedenia v závere stretnutia zásluhou Matu.

    Rozhodujúci moment zápasu: Najskôr to vyzeralo, že sa má pískať faul na Rooneyho, ale pokračovalo sa v hre. Protiútok s koncovkou JUANA MATU, ktorý s tečom obrancu zasúva loptu do tyče a následne sa odráža do brány.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Skončil aj nastavený čas a pri lopte v zadných radoch hráči Chelsea, konkrétne brankár Peter Čech. Ten si s rozohrávkou dáva naozaj na čas. Vyzerá to tak, že je rozhodnuté.
     
    90+4
    Odkop od domácej brány až na polovicu súpera. Loptu v súboji vyhral Luiz, ktorý sa s ňou dostal dosť ďaleko, lenže neuspel.
     
    90+4
    Po tom ako sa ubránila Chelsea prichádza faul Torresa. Manchester United to skúša z ďalšieho priameho kopu, ktorý nie je taktiež úspešným.
     
    90+3
    "Červení diabli" majú možnosť priameho kopu tesne za polovicou. V 16-tke súpera sú už nasťahovaný všetci hráč, lenže Chelsea sa na teraz ubránila.
     
    90+2
    Tento zápas sa už zrejme iba dohráva. Chelsea síce napáda vysoko, ale United sa už k ničomu neženie. Pozitívnou správou je fakt, že druhý zápas anglickej súťaže sa neskončí remízou 0:0.
     
    90+1
    Nastavený čas je štyri minúty.
     
    90+1
    Striedanie na oboch stranách. Z ihriska odchádza Valenica a Mata. Nastupujú Hernandez a Ake.
     
    89
    Kovbojka na záver zápasu. Našťastie Manchestru United už o nič nejde, ale samozrejmosťou je, že v najbližšom zápase si určite nezahrá Rafael, ktorý fauloval Luiza, vzápätí menšia roztrška.
     
    87
    Chelsea dala gól!
    Ozajstný zlepenec v podaní hostí, ktorí sa tak v závere zápasu dostávajú do vedenia. Najskôr to vyzeralo, že sa má pískať faul na Rooneyho, ale pokračovalo sa v hre. Protiútok s koncovkou JUANA MATU, ktorý s tečom obrancu zasúva loptu do tyče a následne sa odráža do brány.
     
    86
    Nakoniec je to žltá karta pre Luiza, ktorý si zrejme neodpustil sprosté pripomienky.
     
    85
    Robin van Persie je opäť pri lopte a tentokrát je faulovaný. Luiz však tvrdo protestuje!
     
    84
    Postranná rozhodkyňa na pravej strane je v dnešnom zápase veľmi presná a píska všetko čo vidí. Neušiel jej ani tento ofsajd, v ktorom sa ocitol Robin van Persie.
     
    83
    Nakoniec to bol práve Luiz, ktorý poslal loptu ponad múr, ale nie do priestoru brány, ale mimo ľavej tyče. Odkopávať sa tak bude od domácej brány.
     
    83
    Dobrá šanca pre Chelsea cca 20 metrov od brány. Pri lopte je Mata, ale aj Luiz, ktorý vie triafať priestor brány z tejto diaľky. Čaká sa na realizáciu.
     
    82
    Nepresná rozohrávka zo zadných radov domáceho tímu a Chelsea sa dostáva do útoku. V okolí 16-tky s loptou Mata. Do obranného zákroku sa dostáva Evra – priamy kop pre CHELSEA!
     
    81
    Druhá žltá karta v dnešnom zápase a opäť na strane Manchestru United. Trošku tvrdý súboj v podaní Jonesa, ktorý ramenom riadne zoťal Ramiresa. Domáci hráč videl za tento "attack" žltú kartu.

    Tomáš Batiz

    Góly: 87. Mata

    Karty:   52. Vidić (MU), 81. Jones (MU) – 86. Luiz (CHE)   89. Rafael (MU)


    Manchester United: Lindegaard – Rafael, Evans, Vidic, Evra – Jones, Anderson, Cleverley – Valencia, Giggs – Van Persie
    Chelsea FC: Čech – Azpilicueta, Ivanovič, David Luiz, Cole – Lampard, Ramires – Oscar, Mata, Moses – Demba Ba

    Rozhodca: Webb ─ Mullarkey, Massey