Liverpool – Everton 0:0 (kon.) | Manchester United – Chelsea 0:1 (kon.)
koniec
Manchester United
0:1 (0:0)
Chelsea FC
Nedeľa 05.05.2013, 17:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Vážení športoví priatelia vítam Vás pri dnešnom pokračovaní najvyššej anglickej súťaže, ktorá nesie názov Premier League. V dnešnom prenose sa pozrieme na zápas domáceho Manchester United proti Chelsea. Komentovať zápas bude Tomáš Batiz.

    Derby je už skoro pred dverami. Prajem príjemné sledovanie na našom portály. Na úvod sa pozrime na štatistiky oboch tímov, po ktorých budete mať možnosť jasnejšie kto je v dnešnom zápase favorit a kto nie. Začnime teda hráčmi „The Blues,“ ktorí sú v dnešnom zápase hosťujúci tím, dáme ich teda prednejšími. Na začiatok však odbočme od Premier League, ale pozrime sa na zápas Európskej Ligy, v ktorom Chelsea zdolala Basel 3:1, ale v úvode zápasu nebolo Chelsea všetko jedno. Do zápasu sa nastupovalo za stavu 2:1 po prvom vzájomnom stretnutí. Chelsea však inkasovala a rázom sa nehralo o fazuľky. Basel cítil šancu postúpiť, ale po inkasovanom góle Chelsea zabrala a vstrelila tri exportné góly, po ktorých rázom postúpila do finále. Vráťme sa už teda do domácej anglickej súťaže, v ktorej sa hráčom Chelsea v posledných zápasoch mimoriadne darí. V poslednom zápase proti Swansea vyhrala Chelsea 2:0. Úvod samotného zápasu bol na oboch stranách vyrovnaný, ale v 23. minúte nastúpil do diania hry legenda „The Blues,“ ktorá oživila hru a následným gólom z pokutového kopu otvorila skóre. Lampard bol aj pri druhom góle Chelsea, keď kolmicou na pravú stranu našiel Oscara a ten sa následnou strelou nemýlil. Dnešný hostia okrem toho remizovali s Liverpoolom 2:2 a s Fulhamom vyhrali bez problémov 3:0. Z posledných šiestich zápasov sa ich forma vyčíslila na 75%.
    Pozrime sa ako s darí Chelsea po gólovej stránke a kto má na tom najväčšie zásluhy. Najlepším strelcom je s trinástimi presnými zásahmi Frank Lampard, ktorý by mal predĺžiť zmluvu s londýnskym tímom, ale o všetkom sa rozhodne v lete.

    Druhým najlepším strelcom je španielsky záložník Mata s desiatimi gólmi ,tesne za ním o jeden gól zaostáva Eden Hazard. Aby sme nezabudli aj na tých čo majú na góloch istý podiel. Najviac asistencii nazbieral Mata, keď sa mu podarilo presne prihrať desaťkrát. Prejdime už k tým horším správam. Chelsea v dnešnom zápase nebude môcť počítať práve s Edenom Hazardom, ktorý je zranený. Tímu chýba aj John Obi Mikel a Irol Romeu.

    Poďme už k domácemu tímu Manchester United, ktorý už má jasno v zisku ligového pohára a dnešný zápas už bude len taká formalita. Nezabúdajme na fakt, že v Premier League sa hrá aj o česť a „červení diabli“ si pred vlastnými fanúšikmi zápas len tak nepustia. Posledný zápas odohrali Manchester United s Arsenalom. Úvod zápasu vyšiel lepšie Arsenalu, ktorý sa dostal v úvode do vedenia. Zápas sa nakoniec skončil remízou 1:1, keď z penalty vyrovnal ich bývalí hráč Robin van Persie. Okrem toho Manchester United vyhral nad Aston Villou 3:0, remizoval 2:2 s West Hamom, vyhral 2:0 so Stoke City, ale v derby zápase o Manchester prehral so svojim dlhoročným rivalom 2:1. „Červených diablov“ to však v konečnej fáze nemusí mrzieť, keď sa uprie na fakt, že titul Premier League získali.
    Pozrime sa aj na zranenia v domácom tíme. Chýbajú najväčšie opory Darren Fletcher, Ashley Young a Danny Welbeck. Pozrime sa aj na najlepších strelcov ako sme urobili aj v prípade Chelsea. O najlepšieho strelca celkovo v súťaži bojuje Robin Van Persie s 25 gólmi. Druhým najlepším je anglický ostrostrelec Wayne Ronney s dvanástimi gólmi. Tí čo majú taktiež podiel na góly sú hráči s asistenciami. Desiatok prihrávok v doterajšom priebehu súťaže zaznamenal Wayne Rooney.

    Vzájomné zápasy: V tých panuje vyrovnaná partia, keď po osemnásťkrát vyhrali oba tými. Remízovo sa zápasy skončili šestnásťkrát.

    Tabuľka: V najvyššej anglickej súťaži je už rozhodnuté. Manchester United je na prvom mieste s jasným náskokom čím si už zaistil výhru v Premier League. Chelsea je na štvrtom mieste so ziskom 65. bodov.

    Forma:Chelsea v posledných šiestich zápasov vyhrala štyrikrát. Raz remizovala a raz prehrala. V tabuľke formy jej platí druhé miesto. Manchester United vyhral z posledných šiestich zápasov tri, dvakrát remizoval a raz prehral.

    História: Pozrime sa ešte aj do histórie domácich. Manchester United je anglický klub hrajúci už dlhé roky v najvyššej Premier League. Podľa štatistík je to najúspešnejší anglický klub vôbec v celej histórii. Klub bol založený pod menom Newton Heath LYR F.C. v roku 1878 a do ligy vstúpil o pár rokov neskôr – 1892. Priemerná návšteva na štadióne je najvyššia v Anglicku. Tím vedenie od roku 1986 sa stal manažérom terajší tréner Sir Alex Ferguson. Od 90. rokov je Manchester jedným z najbohatších klubov na svete a klubom s najvyššími tržbami. V súčasnosti je najbohatším klubom a klubom s najvyššou hodnotou v rámci všetkých športov na svete s odhadovanou hodnotu 1,87 miliardy eur ku aprílu 2009.

    Chelsea je anglický futbalový tím so sídlom v Londýne. Založený bol v roku 1905. Jeho domovom, resp. miestom, kde sa odohrávajú domáce zápasy Premier League je 41 837 tisícoví štadión Stamford Bridge, ktorý má klub od svojho založenia. Prvý titul pre Chelsea prišiel v roku 1955, kedy vyhrala ligový šampionát a vyhrala viaceré súťaže v rokoch 60., 70,. 90., 00. Chelsea vyhrala množstvo trofejí v anglickom futbale, vrátane vyhraných šytyroch ligových titulov, sedam Pohárov FA, štyri ligové poháre a štyri trofeje FA Comunity Shield. Klub je tiež úspešný v kontinentálnych súťažiach, pričom vyhral dva Poháre víťazov pohárov UEFA, jeden Superpohár UEFA a jeden titul Ligy majstrov UEFA. V sezóne 2009/2010 vyhral klub svoje prvý Double vyhraním FA Premier League a Pohára FA a stal sa tak siedmym anglickým klubom, ktorý toto dosiahol od vzniku Premier League.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: Lindegaard – Rafael, Evans, Vidic, Evra – Jones, Anderson, Cleverley – Valencia, Giggs – Van Persie

    Chelsea FC: Čech – Azpilicueta, Ivanovič, David Luiz, Cole – Lampard, Ramires – Oscar, Mata, Moses – Demba Ba

    Rozhodca: Webb ─ Mullarkey, Massey.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    2
    Pred pár minútami sa nám začal samotný zápas. V úvode sa hra striedala zo strany na stranu. Pri lopte aktuálne hráči Chelsea, tí síce kombinujú iba v zadných radoch.
     
    3
    Chelsea je stále pri lopte, lenže kombinácia v zadných radoch nespôsobí nič hrozivé a gól sa takto ťažko dá. Po súhrnnej kombinácii sa "The Blues" dostáva do šance, keď Matov center posiela Ba hlavou mimo brány.
     
    3
    Benitez si už niečo čmára na svoje papieriky a zrejme si robí určité poznámky z úvodu zápasu. Lepšie vstúpili do tohto derby hráči Chelsea, ale tí sa v podstate ešte do ničoho vážneho nedostali.
     
    4
    Svedkami sme aj útoku Manchestru United, ktorý však netrvá veľmi dlho. S loptou na kopačke sa objavila legenda Gigs, tá však s prihrávkou nebola úspešná. Pri lopte opäť hráči v modrých dresoch.
     
    5
    V úvode 5. minúty sa začína od brány Petra Čecha. Český brankár zvolil rozohrávku na krátko, po ktorej Chelsea kombinuje v zadných radoch. Stále sa posúva lopta medzi obrancami.
     
    5
    Po nejakej desiatke prihrávok sa hra posúva smerom do útoku. V bráne sa objavil Lindegaard, ktorý zatiaľ nemusel čeliť strele súpera. Chelsea sa do zakončenia nedostáva ani teraz.
     
    6
    Nenazdali sme sa a už tu máme šiestu minútu zápasu. Viac z hry majú v úvode hráči Chelsea, konštatujeme že veľká šanca sa ešte nezrodila.
     
    7
    Hostia sa dostali do ďalšej dobrej šance, ale ani tá nekončí priamym zakončením. Nebezpečný center v podaní Matu, keď lopta preletela nebezpečne popred brankára MUFC, následne sa hralo v 16-tke domácich, avšak United sa ubránil.
     
    8
    Chyba na pravej strane ihriska a do dobrej šance sa tak dostali hráči Manchester United. Loptu si získal v súboji Rafael, ten neváhal a zakončil z ostrého uhlu. Jeho pokus vyráža Čech.
     
    8
    Po tejto šanci sa dostávajú k futbalovej chuti domáci hráči. Tí v úvode loptu moc nemali, ale teraz už kombinujú v okolí 16-tky súpera. Giggs na ľavej strane zasekol kľučkou Oscara, k centru sa však nedostal.
     
    9
    Malý rozruch pred veľkým vápnom prišiel po centri Valenciu. Lopta sa pred bielym bodom párkrát odrazila, no do zakončenia sa dostal "červený diabol" Robin van Persie, ktorý z voleja páli nepresne.
     
    10
    Manchester United si hru kontroluje vo vlastných zadných radoch, kde drží loptu za pomoci Vidića a Evansa. Títo dvaja stopéri sa pomocou prihrávok pomaly vysúvajú dopredu. Chelsea je zasunutá vzadu a moc nenapáda.
     
    11
    Rýchly vstup do zápasu mala Chelsea, ale teraz sa v podstate nedostáva ani k lopte. Ďalší z radov útokov na domácej strane, kombinácia na pravej osi a center, ktorý končí za bránkovou čiarou.
     
    11
    Po dlhšom čase sa k niečomu dostáva aj Chelsea, ale v konečnej fáze zakončenie neprišlo. Oscar poslal prihrávku na Mosesa, ktorý je náhradou v základnej zostave miesto Hazarda – ten pauzuje kvôli zraneniu. Moses nedobehol loptu, obranný zákrok v podaní Rafaela.
     
    12
    Hostia kombinovali v strede ihriska, ale loptu pokryl Rafael, ten to neriešil po zemi, ale vzduchom. Lopta sa ocitla u hráčov Chelsea, ktorí po kombinácii cetrovali na Matu – ofsajd pre Chelsea.
     
    13
    V úvode zápasu sme svedkami kvalitného derby zápasu, v ktorom Manchester United bojuje, i keď titul má už istý. "Červení diabli" sú znovu pri lopte, lenže kombinácia pred súperovou 16-tkou nekončí zakončením.
     
    14
    Oscar mohol naviazať gólom z posledného zápasu aj dnes proti Manchester United. Gólový kúsok by to bol cennejší ako proti Swansea. Mladý talent Chelsea zakončil z vnútra 16-tky, keď jeho strelu následne vyrazil na tyč Lindergaard.
     
    15
    Po tlaku Chelsea, hlavne po šanci Oscara sa hra spomalila, resp. vyrovnala. Kombinácia na domácej strane. Prihrávky cez pravú stranu a finálka na Giggsa, ktorý následne páli rovno do náručia Čecha.
     
    16
    Benitéz si pýtal od postrannej čiare faul na Oscara, ale hlavný rozhodca Webb necháva pokračovať v hre. Pri lopte sú aj naďalej vo vlastných zadných radoch hráči Chelsea.
     
    17
    Hrozivo vyzerajúca akcia na strane "The Blues." Perfektne vykombinovali United pred vlastnou 16-tkou, keď na konci celej akcie bol Ramires, ktorý po prihrávke od Matu páli z prvej vysoko nad.
     
    19
    Šanca prišla aj na druhej starne, keď rýchly brejk v podaní Manchestru United bol zavŕšený strelou ich najlepšieho strelca Robina van Persieho, ktorý pálil nad ľavú tyč.
     
    19
    Šanca za šancou v podaní domácich hráčov. Nebezpečná pravá strana odkiaľ to skúšal pred pár sekundami Robin van Persie, teraz prízemný center Rafaela, ktorý len tak preletel popred Čecha.
     
    20
    Toto United nevyšlo najlepšie. V okolí vlastnej 16-tky zaváhal v rozohrávke Evans, ktorý následne priam odovzdal loptu Matovi. Ten z ostrého uhlu nastrelil Vidića – roh pre Chelsea.
     
    21
    Prvý rohový kop sa neujal, lenže po pár sekundách prichádza pokus číslo dva. Loptu z pravej strany poslal do 16-tky Lampard, lopta preletela ponad 16-tku.
     
    21
    Chelsea je však pri lopte aj naďalej. Súhrnná kombinácia pred súperovu 16-tkou nevyšla a "červení diabli" sa ubránili zásluhou Vidića. Po odkope domáceho obrancu sú pri lopte "The Blues."
     
    22
    Fanúšikovia na oboch stranách sú posledné minúty ticho. Príčinou toho je aj fakt, že hra sa vyrovnala. Center Matu z pravej strany zoviera do náručia brankár Lindergaard.
     
    23
    Lindergaard si počkal kým sa jeho priestor v okolí malého vápna vyprázdni. Domáci brankár si položil loptu na trávnik a vzápätí rozohral na Evru.
     
    24
    V strede ihriska kontrolovali hru domáci hráči, ale iba chvíľku, keď center Andersona skončil u Lamparda. Chelsea kombinuje vo väčšej vzdialenosti od brány, ale predsa na súperovej polovici.
     
    25
    Zaujíamovsť: Chelsea po gólovej stránke -Najlepším strelcom je s trinástimi presnými zásahmi Frank Lampard, ktorý by mal predĺžiť zmluvu s londýnskym tímom, ale o všetkom sa rozhodne v lete.
     
    25
    Posledné sekundy ovládajú dejisko na trávniku hráči Chelsea, ale tí iba kombinujú a kombinujú. Prechod cez stred, prihrávka na pravú stranu a center Matu, ktorý končí u Lindergaarda. United následne po jeho rozohrávke pri lopte.
     
    26
    Už to vyzeralo, že domáci hráči sa postarajú o útok, ale bol to iba náznak, keď sa hra stiahla dozadu. Manchester United sa teraz snažil o kolmicu do súperovej 16-tky, lenže prihrávka v podaní Cleverleyho končí u Luiza.
     
    26
    Tí čo prišli práve teraz, máme tu úvodné zostavy:

    Manchester United: Lindegaard – Rafael, Evans, Vidic, Evra – Jones, Anderson, Cleverley – Valencia, Giggs – Van Persie

    Chelsea FC: Čech – Azpilicueta, Ivanovič, David Luiz, Cole – Lampard, Ramires – Oscar, Mata, Moses – Demba Ba

    Rozhodca: Webb ─ Mullarkey, Massey.
     
    27
    Chelsea je pri lopte, ale jej držanie je iba v strede ihriska a musíme konštatovať, že hra sa vyrovnáva. Hostia však podnikli útok smerom dopredu a ten po zákroku Jonesa končí rohom.
     
    28
    Chelsea vedie na rohové kopy už 3:0, ale ani v jednom si nedokázala vypracovať šancu. "The Blues" nevyužíva túto možnosť štandardnej situácie ani teraz. Domáci hráči sa vo vlastnej 16-tke ubránili.
     
    29
    Manchester United sa dostal do útoku, ale tam taktiež neuspel. Giigs stratil loptu a Chelsea šla do protiútoku. Po tom ako hra prešla stredom končí finálna prihrávka u Mosesa, ktorý neuspel po sklze Rafaela – obranca United prerušil hru.
     
    30
    Moses je pri lopte aj teraz. Hráč hostí si pýtal faul po súboji s Rafaelom, ale Webb mu nevyhovel. Chelsea to nemusí mrzieť, keďže po nepresnosti United sú pri lopte znovu.
     
    30
    Celkom dobrý útok na strane Chelsea. Ba sa dostal k lopte na ľavej strane tesne pred 16-tkou. Oproti nemu sa stretli obrancovia Vidić a Evans, lenže Ba dokázal nájsť priestor a vystreliť. Jeho pokus končí tesne vedľa pravej tyče, navyše Lindergaar si kontroloval priestor brány.
     
    31
    Na tento zápas si našiel cestu aj aktuálny tréner West Hamu Steve Clarke. Dúfame, že aktuálny priebeh zápasu sa mu páči a ak nie, tak nech si zapne mobil a pozerá na našom portály.
     
    32
    Po dlhšom čase sme boli svedkami útoku na strane Manchesteru United. Po centrovanej lopte z pravej strany sa do súboja 1 na 1 dostal Robin van Persie. Domáci útočník to skúšal kľučkami na Luiza, prvotne si ho obhodil, ale brazílsky obranca v páde zablokoval jeho strelu.
     
    34
    Šance aj po pár sekundách. Manchester United v úvode zápasu útočil hlavne po pravej strane, ale tentokrát sú to dva hrozivé útoky na opačnej strane. Center Cleverleyho, ktorý len tak preletel 16-tkou súpera.
     
    35
    Cleverley opäť budí pozornosť, ale tentokrát to už nie je tým pozitívnom spôsobom. Mata si spravoval loptu, v tom prichádza Cleverley – šľapák, hra je prerušená.
     
    36
    Posledný zápas Chelsea: Chelsea zdolala Basel 3:1, ale v úvode zápasu nebolo Chelsea všetko jedno. Do zápasu sa nastupovalo za stavu 2:1 po prvom vzájomnom stretnutí. Chelsea však inkasovala a rázom sa nehralo o fazuľky. Basel cítil šancu postúpiť, ale po inkasovanom góle Chelsea zabrala a vstrelila tri exportné góly, po ktorých rázom postúpila do finále.
     
    36
    Londýnska Chelsea sa dostáva do útoku. Mata v spolupráci so svojimi spoluhráčmi sa dostáva do zakončenia, lenže skúšal to svojou slabou nohou, pokus do štatistík ako nepresný.
     
    37
    Prichádza aj útok na druhej strane. Manchester United sa dostal k lopte po odkope od jeho brány. Na ľavej strane dobrá hra v spolupráci Giggsa a Andersona. Prvý menovaný sa však ocitol v ofsajde.
     
    37
    Chelsea nevyšiel akýsi signál a po rozohrávke z ofsajdu sú pri lopte opäť hráči Manchester United. Tí sa dostali cez stred ihriska pred súperovú 16-tku, tam však strelecky nezaujali.
     
    38
    Chelsea sa dostala do útoku po troch prihrávkach. Z pravej strany poslal loptu do útoku Oscar, následne Lampard priťukol loptu na Ba, ktorý páli z prvej mimo.
     
    39
    Blížime sa k záveru prvého polčasu a vyzerá to tak, že aj druhý derby zápas, ktorý sa dnes odohral skončí polčasovou remízou.
     
    39
    Za postrannou čiarou budí pozornosť hlavne dvojica hráčov Chelsea, ktorými sú Terry a Torres. Uvidíme či prídu nejaké zmeny v zostave cez polčasovú prestávku.
     
    40
    Po odkope od domácej brány prišla kombinácia v strede ihriska. Následne sa lopta dostala na ľavú stranu, kde Evra v boji s Ivanovicom prišiel o loptu. Obranca domácich však po súboji trošku poskakuje, zrejme nejaký škrabanec sa mu ušiel.
     
    41
    Po dlhšom čase sa natiahol aj brankár Peter Čech, ktorý čelil útoku súpera. Manchester United to skúsil tentokrát po pravej strane, kde vďaka Cleverlymu prišiel prízemný center a zákrok na malom vápne v podaní londýnskeho brankára.
     
    42
    Evra po súboji stále poskakuje a od súboja sú už cca dve minúty. Možno sa cez polčas rozhodne cez polčas odstúpiť zo zápasu.
     
    43
    Perfektná lopta v podaní Giggsa zo stredu ihriska. Center, ktorý skončil v 16-tke súpera bol zakončení strelou z voleja v podaní Robina van Persieho. Holandský strelec mal tentokrát nabité slepými, ale strela minula ľavú tyč o centimetre.
     
    43
    Dobrá forma Chelsea: "The Blues" sa v posledných zápasoch mimoriadne darí. V poslednom zápase proti Swansea vyhrala Chelsea 2:0. Úvod samotného zápasu bol na oboch stranách vyrovnaný, ale v 23. minúte nastúpil do diania hry legenda „The Blues,“ ktorá oživila hru a následným gólom z pokutového kopu otvorila skóre. Lampard bol aj pri druhom góle Chelsea, keď kolmicou na pravú stranu našiel Oscara a ten sa následnou strelou nemýlil.
     
    44
    Manchester United má v závere prvého polčasu jednu šancu za druhou, keď po kombinácii v okolí 16-tky súpera prichádza strela Jonesa, ktorý páli tesne nad.
     
    45
    Posledné sekundy prvého polčasu a domáci hráči pri lopte. United chce zrejme dohrať prvý polčas v okolí súperovej 16-tky.
     
    45
    Znovu si pozornosť pýta útočník Robin van Persie. Dobrá hra v podaní "červených diablov" v okolí veľkého vápna súpera. Hra sa následne otočila na ľavú stranu, kde po centri hlavičkoval pred Čechom holandský hroťák. Jeho pokus hlavou brankár Chelsea pokryl.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Aj v druhom dnešnom zápase anglickej súťaže je po polčase remíza 0:0. V druhom zápase sa však pozeráme na zápas Manchester United a Chelsea, kde to je zatiaľ vyrovnané, ale menšia prevaha United tam je. Uvidíme kto skončí víťazom v dnešnom zápase, alebo príde aj v druhom dnešnom zápase najvyššej anglickej súťaže remíza 0:0. Nepredbiehajme, čaká nás ešte 45. minút.

    Súhrn šancí:
    8. minúta – Loptu si získal v súboji Rafael, ten neváhal a zakončil z ostrého uhlu. Jeho pokus vyráža Čech.

    14. minúta – Oscar mohol naviazať gólom z posledného zápasu aj dnes proti Manchester United. Gólový kúsok by to bol cennejší ako proti Swansea. Mladý talent Chelsea zakončil z vnútra 16-tky, keď jeho strelu následne vyrazil na tyč Lindergaard.

    17. minúta – Hrozivo vyzerajúca akcia na strane "The Blues." Perfektne vykombinovali United pred vlastnou 16-tkou, keď na konci celej akcie bol Ramires, ktorý po prihrávke od Matu páli z prvej vysoko nad.

    32. minúta – Robin van Persie to skúšal kľučkami na Luiza, prvotne si ho obhodil, ale brazílsky obranca v páde zablokoval jeho strelu.

    43. minúta – Center, ktorý skončil v 16-tke súpera bol zakončení strelou z voleja v podaní Robina van Persieho.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: Lindegaard – Rafael, Evans, Vidic, Evra – Jones, Anderson, Cleverley – Valencia, Giggs – Van Persie

    Chelsea FC: Čech – Azpilicueta, Ivanovič, David Luiz, Cole – Lampard, Ramires – Oscar, Mata, Moses – Demba Ba

    Rozhodca: Webb ─ Mullarkey, Massey.
     
    Druhý polčas začne približne o 18:05.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    48
    Úvod druhého polčasu začíname s oneskorením, ale nie až s takým veľkým. Budem úprimný – obedoval som. Ospravedlňujem sa, ale celý deň je zahrnutý futbalovými prenosmi, takže došiel aj na mňa hlad.
     
    49
    Stále máme stav 0:0 a prebieha nám 49. minúta. Manchester United je aktuálne pri lopte, lenže nepresná kombinácia po pravej strane a Chelsea ide do útoku.
     
    50
    Hostia sú v úvode druhého polčasu živším tímom, hlavne po tej stránke čo sa týka na šance. Po pravej strane prenikol Moses, ktorý poslal center do 16-tky, v páde zakončil Ramires nepresne.
     
    51
    Sám neviem čo sa teraz deje, ale uvidím to lepšie z opakovaného záberu. Ako som si myslel, Chelsea si pýta penaltu od Webba po tom ako Luiz vpálil v páde do 16-tky v súboji s Giggom. Žiadne také, pokračuje sa v hre.
     
    52
    Prvá žltá karta v dnešnom zápase pre domáceho hráča. Za faul tesne za polovicou vidí žltú kartu obranca domáceho tímu – Vidić.
     
    53
    Chelsea je pri chuti a možno ju aj nabudí sporná situácia s Luizom. Teraz som si však uvedomil, že na penaltu to nebolo, zrejme by sa zahrával priamy kop. Za poznatok ďakujeme jednému z fanúšikov Chelsea – Michal Stodola.
     
    55
    Manchester United je pri lopte taktiež. Stále čaká na svoju príležitosť a pomaly sa dostáva do útoku. Postupná kombinácia nebola na teraz tým pravým orechovým a Chelsea je pri lopte.
     
    55
    Útok aj na strane "The Blues" neskončil šancou. Šanca to mohla byť iba v tom prípade ako to kto berie. Po pravej strane prešiel Oscar, poslal loptu pred bránu, lenže tam do bezpečia odkopáva Vidić.
     
    56
    V tomto momente sme si spomenuli aj na zranenia v tíme hostí. Hlavnou stratou v dnešnom derby je určite zranenie Edena Hazarda. Moses je náhradou, ale určite nie je taký výrazný ako belgický záložník Hazard.
     
    59
    História: Chelsea je anglický futbalový tím so sídlom v Londýne. Založený bol v roku 1905. Jeho domovom, resp. miestom, kde sa odohrávajú domáce zápasy Premier League je 41 837 tisícoví štadión Stamford Bridge, ktorý má klub od svojho založenia. Prvý titul pre Chelsea prišiel v roku 1955, kedy vyhrala ligový šampionát a vyhrala viaceré súťaže v rokoch 60., 70,. 90., 00.
     
    59
    Hostia sú aktuálne v útoku a snažia sa ohroziť bránu súpera. Čiastočne sa to aj podarilo, lenže center z pravej strany bol odrazený a nie je z toho ani rohový kop. Následný útok "The Blues" nie je taktiež úspešný.
     
    61
    Posledné sekundy zápasu sú na oboch stranách vyrovnané. Chelsea napáda vysoko, lenže United nemá problém s rozohrávkou. Pri lopte sú stále "červení diabli."
     
    62
    Hra sa postupne posúva do útoku a je z toho rohový kop. Predsa nie... Lopta zrejme skončila tesne pred rohovou zástavkou, lenže z môjho pohľadu je to o niečo zložitejšie.
     
    63
    Na začiatku 63. minúty budú mať možnosť autového vhadzovania opäť domáci hráči. V strede ihriska bol s loptou Jones, ten však centruje do náručia Čecha. Chcel by to útočné striedanie na oživenie hry.
     
    63
    Potlesk si zaslúžila akcia Manchestru United, ktorý sa dostal aj do zakončenia, resp. centru. Všetko to začalo u Evru, ten potiahol loptu smerom do stredu. Center skončil u Valenciu, ktorý podobným pokusom natiahol brankára Čecha.
     
    65
    Po dlhšom čase sme svedkami aj útoku na strane Chelsea. Kombinácia na pravej strane im nevyšla a Manchester United bude vhadzovať.
     
    66
    Využije prerušenú hru aj na zo pár informácii. Priemerná návšteva na tomto štadióne je najvyššia v Anglicku. Tím vedenie od roku 1986 sa stal manažérom terajší tréner Sir Alex Ferguson. Od 90. rokov je Manchester jedným z najbohatších klubov na svete a klubom s najvyššími tržbami.
     
    66
    Hra opäť nabrala svoj smer a hrá sa v okolí 16-tky súpera. Chelsea si drží loptu, ale Evra ich kombináciu zastavuje. Tento spôsob však nebol čistý a Mata zahrá priamy kop.
     
    68
    Mata si to tam dlhšie pasoval. Nakoniec však veľká hrozba z tohto priameho kopu cca 20 metrov nie je veľkou hrozbou. Mata poslal loptu iba do múru.
     
    68
    Dvojité striedanie poznačilo tieto minúty červenou farbou. A. Ferguson sa rozhodol z ihriska stiahnuť Cleverleyho a Andersona. Na miesto tejto dvojice prichádza Büttner a Rooney.
     
    72
    Manchester United mal možnosť útoku, ale tú nevyužil. Nová posila Rooney sa už dostáva k lopte, lenže nezakončila presne. Protiútok na strane Chelsea nie je taktiež úspešný.
     
    72
    Neviem či nie sme svedkami prvého rohového kopu na strane Manchester United. Rooney je na zadnej tyči druhý z útočníkov Robni van Persie sa pohybuje v okolí bieleho bodu.
     
    73
    Samotný rohový kop nebol hrozbou pre Chelsea, ale následná kombinácia a center, ktorý skončil na hlave Rooneyho už trošku zaujal. Avšak strela anglického rodáka končí nad brvnom Čechovej brány.
     
    74
    Pozornosť vzbudil aj druhý vystriedaný hráč Büttner, ktorý z ľavej strany poslal center, lenže ten bol zablokovaný. Büttner je pri lopte opäť, tentokrát kombinuje v zadných radoch.
     
    75
    Všetci zarytí fanúšikovia Torresa pozor! Chelsea sa chystá k striedaniu.
     
    76
    Prvé striedanie prichádza aj na strane Chelsea. Ako sme avizovali do hry nastúpi Torres, ktorý si tesne pred stupom na ihrisko natiahol "Zorovu masku." Španielskeho útočníka strieda v týchto sekundách Moses.
     
    77
    Nechýbalo málo a mohli sme byť svedkami prvého gólu. Center z pravej strany poslal Lampard, naskakoval dobre Oscar, lenže je to Vidić, ktorý posiela loptu na roh.
     
    79
    Lindergaard si tam niečo vysvetľoval s hlavným rozhodcom Webbom. Presne Vám neviem povedať čo to bolo, ale skúsim sa naučiť v budúcnosti čítať z pier – aspoň základy.
     
    80
    Začalo sa nám posledných desať minút. Manchester United je pri lopte a smeruje do útoku. Obrovská šanca na strane "červených diablov," keď Rafael vnikol do 16-tky, zakončil, len loptu na ho posiela Ivanovic.
     
    81
    Druhá žltá karta v dnešnom zápase a opäť na strane Manchestru United. Trošku tvrdý súboj v podaní Jonesa, ktorý ramenom riadne zoťal Ramiresa. Domáci hráč videl za tento "attack" žltú kartu.
     
    82
    Nepresná rozohrávka zo zadných radov domáceho tímu a Chelsea sa dostáva do útoku. V okolí 16-tky s loptou Mata. Do obranného zákroku sa dostáva Evra – priamy kop pre CHELSEA!
     
    83
    Dobrá šanca pre Chelsea cca 20 metrov od brány. Pri lopte je Mata, ale aj Luiz, ktorý vie triafať priestor brány z tejto diaľky. Čaká sa na realizáciu.
     
    83
    Nakoniec to bol práve Luiz, ktorý poslal loptu ponad múr, ale nie do priestoru brány, ale mimo ľavej tyče. Odkopávať sa tak bude od domácej brány.
     
    84
    Postranná rozhodkyňa na pravej strane je v dnešnom zápase veľmi presná a píska všetko čo vidí. Neušiel jej ani tento ofsajd, v ktorom sa ocitol Robin van Persie.
     
    85
    Robin van Persie je opäť pri lopte a tentokrát je faulovaný. Luiz však tvrdo protestuje!
     
    86
    Nakoniec je to žltá karta pre Luiza, ktorý si zrejme neodpustil sprosté pripomienky.
     
    87
    Chelsea dala gól!
    Ozajstný zlepenec v podaní hostí, ktorí sa tak v závere zápasu dostávajú do vedenia. Najskôr to vyzeralo, že sa má pískať faul na Rooneyho, ale pokračovalo sa v hre. Protiútok s koncovkou JUANA MATU, ktorý s tečom obrancu zasúva loptu do tyče a následne sa odráža do brány.
     
    89
    Kovbojka na záver zápasu. Našťastie Manchestru United už o nič nejde, ale samozrejmosťou je, že v najbližšom zápase si určite nezahrá Rafael, ktorý fauloval Luiza, vzápätí menšia roztrška.
     
    90+1
    Striedanie na oboch stranách. Z ihriska odchádza Valenica a Mata. Nastupujú Hernandez a Ake.
     
    90+1
    Nastavený čas je štyri minúty.
     
    90+2
    Tento zápas sa už zrejme iba dohráva. Chelsea síce napáda vysoko, ale United sa už k ničomu neženie. Pozitívnou správou je fakt, že druhý zápas anglickej súťaže sa neskončí remízou 0:0.
     
    90+3
    "Červení diabli" majú možnosť priameho kopu tesne za polovicou. V 16-tke súpera sú už nasťahovaný všetci hráč, lenže Chelsea sa na teraz ubránila.
     
    90+4
    Po tom ako sa ubránila Chelsea prichádza faul Torresa. Manchester United to skúša z ďalšieho priameho kopu, ktorý nie je taktiež úspešným.
     
    90+4
    Odkop od domácej brány až na polovicu súpera. Loptu v súboji vyhral Luiz, ktorý sa s ňou dostal dosť ďaleko, lenže neuspel.
     
    90+4
    Skončil aj nastavený čas a pri lopte v zadných radoch hráči Chelsea, konkrétne brankár Peter Čech. Ten si s rozohrávkou dáva naozaj na čas. Vyzerá to tak, že je rozhodnuté.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa nám druhý dnešný zápas anglickej súťaže Premier League, ktorá v spoločnom súčte v dvoch zápasov sa lúči so sobotou so skóre 1:0.

    V dnešnom derby zápas vyhráva ten šťastnejší, ktorými sú hráči Chelsea, tí sa dostali do vedenia v závere stretnutia zásluhou Matu.

    Rozhodujúci moment zápasu: Najskôr to vyzeralo, že sa má pískať faul na Rooneyho, ale pokračovalo sa v hre. Protiútok s koncovkou JUANA MATU, ktorý s tečom obrancu zasúva loptu do tyče a následne sa odráža do brány.
     
    Z mojej strany to je na dnes naozaj všetko. Úprimne mám toho dosť po dvoch zápasoch Premier League, ale som rád, že som tu mohol byť s vami a komentovať Vám dnešný zápas. Príjemný zvyšok večera praje Tomáš Batiz. (18:55:40)

    Tomáš Batiz

    Góly: 87. Mata

    Karty:   52. Vidić (MU), 81. Jones (MU) – 86. Luiz (CHE)   89. Rafael (MU)


    Manchester United: Lindegaard – Rafael, Evans, Vidic, Evra – Jones, Anderson, Cleverley – Valencia, Giggs – Van Persie
    Chelsea FC: Čech – Azpilicueta, Ivanovič, David Luiz, Cole – Lampard, Ramires – Oscar, Mata, Moses – Demba Ba

    Rozhodca: Webb ─ Mullarkey, Massey