Slovensko – Rakúsko 1:0 (kon.) | Rusko – Ukrajina 3:0 (kon.) | Chorvátsko – Taliansko 0:0 (kon.)
Švajčiarsko – Švédsko 0:1 (kon.)
koniec
Slovensko
1:0 (0:0)
Rakúsko
Nedeľa 05.05.2013, 14:30 • Mestský futbalový štadión v Dubnici nad Váhom. • Majstrovstvá Európy do 17 rokov
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:30.
     
    Majstrovstvá Európy do 17 rokov, ktoré sa poprvýkrát v ére samostatnosti konajú na Slovensku začínajú už v nedeľu, 5. mája! Vážení futbaloví priaznivci, Vítam Vás pri otváracom zápase záverečnej fázy šampionátu, na ktorom sa na Mestskom futbalovom štadióne v Dubnici nad Váhom predvedie Slovenská reprezentácia do 17 rokov. Ich prvým súperom budú mladíci z Rakúska.

    Slovensko ako usporiadateľská krajina kvalifikáciu hrať nemusela a miestenku na domácom šampionáte mala teda zaistenú.

    To sa však nedá povedať o Rakúšanoch, ktorí bojovali v skupine 2 o postup na záverečný turnaj ME. Rakúsko o miestenku bojovalo proti Írsku, Gruzínsku a Srbsku. Prvý zápas prehrali Rakúšania na pôde Írska 0:1. Potom však prišli už len dve výhry, najprv so Srbskom 1:0 (o gól sa postaral Pellegrini) a potom so Gruzínskom 2:1 (góly Zivotic, Grbic – Zarandia).

    Ako už bolo spomenuté, tento duel, ktorý začína o 14:30 otvára ME vo futbale do 17 rokov. Zhruba polhodinu pred úvodným výkopom sa Vám z Mestského futbalového štadióna v Dubnici nad Váhom ohlásime a už teraz sa na Vás tešíme. Sledujte Onlajny.eu!
     
    V tejto chvíli Vás zdravím z Mestského futbalového štadióna v Dubnici nad Váhom, ospravedlňujem sa za zdržanie. Na trávniku vidíme vlajky Slovenska a Rakúska, v strede obrovské logo ME U17, o malý moment uvidíme otvárací ceremoniál.
     
    Namiesto zostáv mi ale dali nominácie všetkých krajín.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Junas – Kadlec, Vavro, Káčer, Grič, Vestenický, Špalek, Lesniak Kupec, Haraslín ("C"), Varga.

    Rakúsko: Schlager – Peric, Tursch ("C"), Grbic, Horvath, Pellegrini, Lazaro, Gluhakovic, Zivotic, Baumgartner.

    Rozhodcovia: Gozubuyuk (NED) – Koiv (EST), Zhuk (BLR).
     
    Za ohromného potlesku prichádzajú na trávnik aktéri oboch tímov.
     
    Slovensko bude hrať v modrých dresoch, rakúšania v bielo-čiernej kombinácii.
     
    Nasledujú národné hymny.
     
    Máme za sebou hymny, takisto aj úvodný ceremoniál, zápas o malý moment začne! Prajem príjemný športový zážitok a držte palce našim mladíkom!!
     
    Ešte fotografia, priateľský pozdrav medzi kapitánmi a rozhodcami. Hráči vykopli 17 lôpt medzi divákov. Pekné gesto!
     
    Na tribúne vidieť množstvo dôležitých funkcionárov, či už z UEFA alebo SFZ. Štadión je slušne zaplnený, vypredaný však nie je. Odhadujem to tak na 4 tisíc ľudí.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Záverečný turnaj Majstrovstiev Európy do 17 rokov na Slovensku práve začal!
     
    1
    Naši futbalisti mali úvodný výkop, do útoku sa už ale nedostali, rozhodca zapískal prvý faul.
     
    2
    Horvathova kolmica nebola príliš dôrazná, Špalek dokázal odkopnúť v sklze na aut. Vidíme zatiaľ pekný kombinačný futbal!
     
    2
    Ozývajú sa aj fankluby, slovenský je hlasnejší, ale i Rakúšania sú počuť. Vráťme sa ale k hre, z pravého krídla skúšal nacentrovať po zemi Grbic, ale naši odvrátili hravo.
     
    3
    Aj my sme mohli ísť do sľubnej šance, Vestenický však nezachytil vysokú loptu. Hostia odvrátili, o loptu ešte bojoval kapitán Haraslín, no takisto bez úspechu.
     
    4
    Rakúsko pri lopte, hostia sa postupnými prihrávkami dostali do útoku, po narážačke vyskúšal krížnu strelu opäť Grbic, ale lopta len preletela cez vápno. Čo sa týka počasia, v Dubnici panuje nádherné jarné počasie, je tu zhruba 20°C, bezvetrie a slnečno. Ideálne podmienky na futbal.
     
    5
    Zblokovaný center bol zdvihnutý do výšky, pred našim gólmanom Junasom ešte vyskakoval na hlavičku Pellegrini, no náš brankár bol vyšší a loptu zachytil do rukavíc.
     
    6
    Hostia teraz v útoku moc nepochodili, ich hra bola našimi prečítaná. Po odkope sa bude len vhadzovať.
     
    6
    Znovu takmer identická situácia, našim sa zatiaľ darí plniť si defenzívne povinnosti. Loptu sa snažil vyviezť Grič, jeho kolmica ale bola prečítaná.
     
    7
    Pekné zakončenie rakúšana Grbica, lopta letela v miernej výške, nášmu brankárovi síce svieti do očí slnko, no i tak loptu hravo skrotil.
     
    8
    Pozerajme sa však na druhú stranu. Haraslín ťahal loptu po ľavom krídle a bol faulovaný! Priamy kop pre Slovensko z dobrej pozície!
     
    8
    A mohlo to byť 1:0! Haraslín šikovne zatočil loptu do vápna, po jemnom teči sa k zakončeniu dostal Vestenický, no ten to netrafil ideálne, výrazne mu zakončenie odkopol obranca hostí. Pekná akcia!
     
    10
    Pozor na druhú stranu, naši faulovali na osi a hostia budú mať k dispozícii priamy kop z cca 25 metrov!
     
    10
    Pre gólmana Junasa to bola však malina. Lopta obstrelila múr, a následne skončila v náručí nášho brankára. Hráme zatiaľ umne!
     
    11
    Neuveriteľné čo sme teraz zahodili! Nádherná technická strela na vinkel v podaní Káčera, lopta minula bránu len o milimetre! Pri tyči sa snažil ešte naskakovať Vavro, ale ani ten loptu netrafil. Ale zatiaľ je to dobré, veľmi dobré!
     
    12
    Škoda, že sme sa nedostali do akcie, kapitán Haraslín dostal prihrávku do behu, ale lopta bola pomalá. Zachytil ju posledný obranca.
     
    13
    Jakub Grič zahral na stredovej čiare nedovolene, svojho súpera hokejovým bodyčekom odrovnal. Lopta teda prisúdená hosťom.
     
    13
    Znovu sme sa snažili dostať do útoku a znovu v tom mal prsty náš kapitán Haraslín. Ten si totiž nabiehal na kolmicu, ktorá bola teraz až prisilná. Akcia ocenená potleskom od divákov.
     
    14
    Vestenický si sám nabehol do pásma, k zakončeniu sa ale nedostal, nakoľko bol Turschom skopnutý na zem! Jednalo sa o jasný faul ale holandský rozhodca Gozobuyuk nepíska penaltu! Namiesto toho iba roh!
     
    15
    Lesniak to výborne od rohovej zástavky natočil ku vzdialenejšej žrdi, kde naskakoval Vavro a ten z prvej nedal!
     
    16
    Hosťom teraz lopta od kopačky nejako nepríjemne odskočila, prácu bude mať teda brankár Junas. Ten sa ale moc nenadrel, v podstate ju iba pozbieral. Čo sa týka atmosféry tu v Dubnici – je to neuveriteľné, že si až toľko ľudí našlo cestu na futbal. Nakoľko sa jedná o zápas našich reprezentantov, je logické, že diváci prišlo v takom počte. Ďalším plusom je nádherné počasie a takisto zaujímavý šampionát a súper. Mňa ako dlhoročného návštevníka MFK Dubnica a komentátora pre tento klub tento pohľad na tribúnu naozaj teší. Je pekné vidieť, že tribúny opäť žijú. Kiež by to bolo tak aj počas klubovej sezóny.
     
    18
    Vráťme sa ale k hre. Špalek mal sťaženú situáciu, jeho center z pravého krídla bol dvakrát zblokovaný, no na tretíkrát to už vyšlo. Vestenický bol však v ofsajde a rozhodca píska.
     
    19
    Rakúsko zakladá ďalší útok, vzrastovo nízky Horvath prenechal loptu vysokému Grbicovi, ktorý ani nemal príliš komu a tak sa rozhodol pre jednoduchý center do vápna. Ten naši hravo odvrátili.
     
    20
    Horvath sa teraz skúšal predrať cez štvoricu našich, ale tí ho odstavili od lopty. Naša rýchla kontra taktiež neslávi úspech, z cca 20 metrov vyskúšal Káčer padajúci list, ale lopta bola privysoká.
     
    21
    Všetci sa chytáme za hlavu, všetci kričíme "áách".. Tomáš Vestenický z halfvoleja vypálil poriadnu delovku a trafil brvno! Neuveriteľné, koľko šancí sme už zahodili.
     
    21
    Náš tréner, Ladislav Pecko, dáva hlasno pokyny svojim zverencom. Hostí koučuje pán Hermann Stadler.
     
    22
    Teraz sa hra trochu upokojila, začala sa i trochu kúskovať, videli sme sériu vhadzovaní. Loptu kontrolujú však naši futbalisti a z hĺbky obrany skúšajú nový recept na útok.
     
    23
    Slovensko chcelo ísť dopredu postupnou kombinačnou hrou, s touto snahou sme to možno až prešpekulovali a lopta končí za postrannou čiarou. Skúsme to jednoduchšie.
     
    25
    K hre toho teraz nemám čo povedať, dlho sa v podstate nehralo ako hralo, jednoduchý center Vavro tečoval na kopačku Grbica, ktorý si nestihol spracovať loptu. Následne na to sa hostia vystavili ofsajdu.
     
    26
    Šampionát do 17 rokov výrazne pomôže dubnickému futbalu a štadiónu. Tribúny sú totiž čiastočne zrekonštruované a to je fajn. Slovensko zahráva rohový kop.
     
    26
    Lesniak poslal loptu od rohovej zástavky k bližšej žrdi, kde si naskakoval Vestenický, no ten hlavou prepálil. Táto akcia nebola taká vážna, ako tie predošlé.
     
    27
    Káčer a Gluhakovic sa v strede ihriska zrazili, loptu prisúdil rozhodca hosťom. Inak však vidíme pekný čistý futbal.
     
    27
    Túto vetu však nepotvrdzuje situácia, ktorá sa práve stala. Grbic nešportovo prichytil Griča za dres, náš reprezentant mu za to uštedril lakeť do chrbta. Rozhodca ich oboch upozorňuje, následne si títo dvaja hráči podali ruky a v hre pokračujeme. Lopta pre Slovensko.
     
    29
    Poriadne nepresná strela Káčera, je však pozitívne, že sme stále nasťahovaní na útočnej polovici a strieľame, čo nám sily stačia. Už aby to tam padlo.
     
    30
    Znovu sa s tým naši dlho paprali pri čiare a znovu sme loptu stratili. Grič zle odkopol, Špalek ešte horšie.
     
    30
    Pekný úmysel, škoda že to nevyšlo. Grič z hĺbky obrany poslal nádhernú kolmicu pomedzi piatich hráčov Rakúska, Vestenický však nemal dostatočnú rýchlosť na to, aby túto loptu chytil.
     
    31
    Keby to tu nepoznám, tak ani neverím, že som na Slovensku. Okolo seba totiž počujem len hlasy rakúskych zástupcov médii, občas začuť angličtinu.
     
    32
    Po vhadzovaní a následnom centri na druhú stranu prišlo zakončenie z kopačky Gluhakovica, to ale brankár s pokojom chytil. Bol totiž dobre postavený.
     
    32
    Mimo hracej plochy vidíme rozcvičovať sa Lukáša Čmelíka, ťažko povedať, či Slovensko bude striedať ešte pred polčasom, alebo až po prestávke.
     
    33
    Slovensko sa opäť derie do útoku, znovu v tom mal prsty Lesniak, vybojoval aspoň roh.
     
    33
    Tento rohový kop bol oveľa vážnejší než si všetci myslia. Lesniak zatočil loptu tak, že by skončila v sieti, z bránkovej čiary odhlavičkoval Horvath!
     
    34
    Slovensko zahrávalo priamy kop po ruke, táto štandardka sa podobala na roh. Na loptu si naskakovalo viacero hráčov v modrom, no ani jeden ju nedokázal usmerniť do siete. Pokračujeme však v útočnom ťažení.
     
    35
    ... v tejto chvíli však ťaženie končí, píska sa útočný faul.
     
    35
    Lazaro sa snažil preniesť ťažisko hry na druhú stranu, jeho pass po výške bol ale pretiahnutý a končí za čiarou.
     
    36
    Káčer to trochu prehnal, jeho strela bola privysoká.
     
    37
    Center z ľavej strany od Kupca bol prislabý, hostia dokázali odvrátiť odkopom. V posledných momentoch sa toho veľa neudialo, spomenúť možno akurát tak faul zhruba pri stredovej čiare. Výhoda pre Slovensko.
     
    38
    Teraz sa asi všetci čudujú, prečo holandský rozhodca zapískal proti nám. Očividne si pomýlil strany, jednoznačne išlo o faul hostí. Tak či onak, naša akcia končí.
     
    38
    Kadleca otravoval dobiedzajúci útočník, preto sa mu nepodarilo poslať loptu smerom dopredu. Získali ju teda hostia, budú vhadzovať.
     
    39
    Hrá sa dosť po výške, z rakúskej strany možno i trochu nervózne. Naši pri lopte, nákopom sa snažia ísť dopredu.
     
    40
    Vestenický pri rohu loptu nevybojoval, úspešnejší bol rakúsky bek, ktorý dokonca odkopol až na našu polovicu.
     
    40
    Naši mohli ísť dopredu, trochu sa i ponúkali a nakoniec to končí u brankára.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    V prvom polčase sme gól nevideli, naši mali však územnú a takisto i streleckú prevahu. Spomenúť treba najmä trojičku Vestenický – Káčer – Lesniak, ktorí mali najväčšie šance nášho celku. Pokračujeme zhruba o 15:27.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Junas – Kadlec, Vavro, Káčer, Grič, Vestenický, Špalek, Lesniak Kupec, Haraslín ("C"), Varga. Tréner: Ladislav Pecko.

    Rakúsko: Schlager – Peric, Tursch ("C"), Grbic, Horvath, Pellegrini, Lazaro, Gluhakovic, Zivotic, Baumgartner. Tréner: Hermann Stadler.

    Rozhodcovia: Gozubuyuk (NED) – Koiv (EST), Zhuk (BLR) – Donauskas (LTU).
    Pozorovateľ: Vassaras (GRE),
    UEFA delegát: Zavrl.
     
    Cez prestávku vidíme na trávniku najmladšie talenty, ktoré hrajú minifutbal.
     
    V Dubnici na tribúne nefunguje elektrina, dúfam, že mi batéria vydrží.
     
    Chvalabohu už naskočila, tak to bude v poriadku. Druhý polčas za pár minútiek začne.
     
    Futbalisti sa vracajú na trávnik, dúfam, že sa na svoje miesta vrátia i diváci, nakoľko teraz na trávnik vôbec nevidím.
     
    41
    Začal druhý polčas.
     
    41
    Hostia robia polčasovú zmenu, v hre končí prekvapujúco Pellegrini, ktorý toho v kvalifikácii ukázal veľa, na druhý polčas prichádza Ripic.
     
    42
    V úvode druhého polčasu budú mať hostia k dispozícii priamy kop takmer z rohu vápna.
     
    42
    Chvalabohu hostia nakopli len do múru. Som rád, že SBSkár, ktorý stál a bránil vo výhľade tu prítomným novinárom pochopil, že zavadzia a odišiel.
     
    42
    Druhý polčas zatiaľ patrí jednoznačne hosťom, ich nakopávaná lopta vyzerala nebezpečne, no Junas ju chytil do rúk.
     
    43
    Dnešné stretnutie sleduje 4116 divákov. Naozaj pekná návšteva!
     
    44
    Naši pekne zakombinovali, umne, donútili súpera urobiť chybu a odkopnúť na aut. Postupne sa dostávame do útoku, je to ale trochu brdzené. Za čiarou vidíme rozcvičovať sa trojicu našich a takisto trojicu náhradníkov Rakúska.
     
    44
    Prvá žltá karta v zápase, vidí ju náš reprezentant Denis Vavro. Faul, za ktorý dostal kartu však nebol tak vážny, aby ho rozhodca musel trestať kartou. Gozubuyuk ju však vytiahol.
     
    45
    Našim sa nedarí a nedarí, akoby ostali mysľami v šatni. Zbytočný faul Káčera.
     
    46
    Hostia ale tento faul nepotrestali, štandardka sa im nevydarila, naši boli dobre pozične rozmiestnený. Navyše môžeme ísť do kontry!
     
    47
    A takmer sa z toho zrodila gólová šanca. Vestenický skúsil obaľovačku, do dráhy strely však vložil obranca Baumgartner nohu a tečovanú loptu chytil brankár Schlager do rúk.
     
    48
    Káčer sa nádherne obtočil okolo trojice obrancov a dokonca i odcentroval. Túto loptu hostia ešte odvrátili, no získal ju znovu Vestenický, ktorý sa snažil obhodiť si posledného beka, ale ten ho odstavil a loptu zo zeme pozbieral brankár. Je však dobré, že sme sa prebudili a pokračujeme v útočnej snahe z prvého polčasu.
     
    50
    Teraz sa naozaj všetci čudujú, prečo rozhodca píska znovu proti nám. Náš kapitán Haraslín sa zrazil so súperom.
     
    51
    V posledných momentoch vidíme predovšetkým súboje o loptu, hrá sa šestnástkový futbal. Snažíme sa však dostávať do útok, obrancovia hostí ale dobre pracujú.
     
    52
    Na radosť fanúšikov hostí sa rakúski futbalisti do 17 rokov pekne kombinačne drali do útoku, stroskotali však na štvrtom obrancovi.
     
    53
    Pozor na takéto momenty, Peric si sám ťahal loptu po pravom krídle, následne prízemne odcentroval, naši v sklze odvrátili na roh.
     
    53
    Strieda Slovensko, v hre končí Nikolas Špalek, na jeho miesto príde Lukáš Čmelík.
     
    54
    Vestenický poriadne zavaril domácej obrane, ktorá sa možno až zbytočne dlho hrala s loptou. Vestenický súpera vysoko napádal a takmer sa mu podarilo loptu vybojovať.
     
    55
    Chyba v obrane hostí, k strele sa dostal Lesniak, no jeho zakončenie bolo tečované na roh!
     
    55
    Tento rohový kop sa nám príliš nevydaril, Varga pri zakončení bodyčekom poslal brankára i s loptou do brány. Gól rozhodne nemôže platiť a rozhodca píska faul. Varga sa športovo ospravedlnil.
     
    56
    Vestenický to myslel dobre, no i tak sa mu nepodarilo obhodiť si obrancu, ktorý ho šikovne telom odstavil. Stále čakáme na úvodný gól zápasu, už by sa naozaj patrilo.
     
    57
    Loptu sme prakticky odovzdali, zbytočný nákop smerom dopredu nenašiel vôbec nikoho, iba brankára Schlagera.
     
    58
    Naša obrana teraz zapracovala naozaj veľmi dobre, rakúšanov nevpustila do šestnástky, takisto im nedovolila zakončiť spoza vápna. Zakladáme protiútok.
     
    59
    Škoda toho, čerstvý hráč, Čmelík mal našliapnuté do útoku, sily mu však začínali dochádzať a tak sa k zakončeniu nedostal. Skúsil ešte zaseknutie, no to obrancovia prečítali.
     
    61
    Vidíme sériu vhadzovaní, raz pri lopte my, raz Rakúšania. Až teraz sa do útoku vyhrnul Ripic, ktorý ale taktiež nedokázal spoza obrancu vystreliť. Budeme striedať.
     
    62
    Slovensko strieda, v hre končí aktívny Vestenický a na jeho miesto prichádza Slaninka. O malý moment budú striedať i hostia.
     
    63
    Vavro zasiahol pred dobiedzajúcim Ripicom.
     
    63
    Avizované striedanie v hre, Lazaro ostal ležať na trávniku. Zraneného rakúskeho hráča vymení Steiner.
     
    65
    Po dlhom striedaní pokračujeme v hre, pri lopte Slovensko a ideme dopredu!
     
    65
    Opäť to hľadiskom len zahučalo. V sklze Káčer zakončil do brankára, tuším tam bol i jemný teč od žrde, ale lopta sa vrátila len do malej záhradky, odkiaľ ju obrancovia hostí odkopli. Toto si už pýtalo gól!
     
    66
    Káčer prekazil rozohrávku hostí, chcel ísť do brejku, no loptu si hodil priďaleko a posledný bek ju prihral brankárovi. Ten rozohral.
     
    67
    Nový muž na ihrisku, Slaninka, dobiedzal a snažil sa vybojovať loptu v útoku, obranca ho telom od lopty odstavil. Rakúsko bude znovu striedať.
     
    68
    Tak toto bolo naozaj parádne! Varga z prvej netrafil presne, následne však vyskúšal kapitán Haraslín efektné nožničky, lopta letela len centimetre nad brvno!
     
    69
    Posledné striedanie hostí, v hre končí Baumgartner, na jeho miesto príde Probst.
     
    70
    Čmelík vyriešil situáciu zbrklo, jeho strela z pravého krídla bola dosť zbytočná.
     
    70
    Hostia dokázali po zblokovanej strele získať rohový kop, ktorý však našťastie pre nás nezahrali dobre. Loptu zo vzduchu zčesal Junas.
     
    72
    Tak toto bolo naozaj nešportové. Do úniku chcel ísť Lesniak, ten bol však zo zadu zostrelený Steinerom, ktorý za faul sklzom vidí žltú kartu a celkom oprávnene.
     
    72
    Podobný moment aj na druhej strane, za faul sklzom vidí kartu Kupec. Náš reprezentant bol však pri tomto zákroku trafený do intímnych partií a pomáhať musí i lekár.
     
    74
    Črtajúce sa prečíslenie 3 na 2 sme nedokázali využiť, sami sme sa zbrzdili prihrávkou späť. Medzitým sa obrancovia stihli vrátiť.
     
    75
    Daniel Ripic sa teraz čuduje, prečo rozhodca píska, pri mikrosúboji však zasiahol Vavra do nohy. Úmyselné to ale nebolo.
     
    76
    Hostia išli do útoku, ich šancu sme ale zneškodnili už v zárodku. Naši obrancovia dobre odkopli.
     
    77
    Obrovská šanca Slovenska na strelenie gólu! Hosťujúci hráč Steiner sa nechal vyprovokovať a za faul sklzom vidí druhú žltú kartu a následne červenú! Slovensko bude hrať posledné minúty v presilovke!
     
    78
    To bola naozaj hrubá chyba Steinera. Poďme Slovensko, pokúsme sa to využiť!
     
    79
    Škoda, škoda, Káčer nedokázal vysokú loptu predĺžiť na nabiehajúceho Slaninku. Pozor na brejk hostí!
     
    79
    A paradoxne sme mohli inkasovať! Ripic sa dostal do samostatnej akcie, z pravej strany zakončil po zemi ale brankár Junas predviedol vynikajúci zákrok! Ešte roh pre hostí.
     
    79
    Naši sa ubránili a môžu ísť dopredu!
     
    80
    Priamy kop pre Slovensko z dobrej vzdialenosti!
     
    80
    Exekútorom priameho kopu bude pravdepodobne Káčer.
     
    80
    Nacvičený signál nevyšiel, strela končí na obrancovi. Následná dorážka taktiež neslávi úspech.
     
    80
    Hrací čas sa bude nadstavovať o tri minúty.
     
    80+
    Predĺžený pass na Haraslína nevyšiel, náš kapitán nemal šancu dobehnúť vysokú loptu.
     
    80+
    Hostia brzdia náš útok v stredovom kruhu, nedokážeme sa teraz dostať do úniku.
     
    80+
    Slovensko dalo gól!
    Obrovská radosť v Dubnici! Dámy a páni toto je neuveriteľné!!! Čmelík sa uvoľnil na pravej strane, odkiaľ poslal ľahký prízemný center na MARTINA SLANINKU, ktorý z prvej pomedzi brankárové nohy strieľa pravdepodobne rozhodujúci gól zápasu! Tak toto je neskutočné!!
     
    80+
    Čmelík a Slaninka – dvaja hráči, ktorí sa postarali o gól dostali žlté karty po tom, čo si vyzliekli dresy.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je tu koniec úvodného zápasu Majstrovstiev Európy do 17 rokov, Slovensko porazilo Rakúsko tesne 1:0, gól padol až v samom závere stretnutie, postaral sa oň Martin Slaninka, ktorý efektne prekonal hosťujúceho brankára! Dnes sme videli naozaj perfektný futbal, plný nádherných akcií, naozaj radosť sa pozerať. Slovensko teda získava prvé body do tabuľky. Ja sa Vám z Dubnice opäť ozvem v stredu, kedy bude na tomto štadióne hrať Rakúsko proti Švédsku. Slovenská reprezentácia sa sťahuje do Žiliny. Ďakujem Vám za pozornosť, lúči sa Peter Marienka, dočítania! (16:14:42)

    Peter Marienka

    Góly: 80+. Slaninka

    Karty:   44. Vavro (SVK), 72. Kupec (SVK), 80+. Čmelík (SVK), 80+. Slaninka (SVK) – 72. Steiner (AUT)   77. Steiner (AUT)


    Slovensko: Junas – Kadlec, Vavro, Káčer, Grič, Vestenický (62. Slaninka) , Špalek (53. Čmelík), Lesniak Kupec, Haraslín ("C"), Varga.
    Rakúsko: Schlager – Peric, Tursch ("C"), Grbic, Horvath, Pellegrini (41. Ripic), Lazaro (63. Steiner), Gluhakovic, Zivotic, Baumgartner (69. Probst).

    Rozhodca: Gozubuyuk (NED) – Koiv (EST), Zhuk (BLR)

    Diváci: 4116