Slovensko – Rakúsko 1:0 (kon.) | Rusko – Ukrajina 3:0 (kon.) | Chorvátsko – Taliansko 0:0 (kon.)
Švajčiarsko – Švédsko 0:1 (kon.)
koniec
Slovensko
1:0 (0:0)
Rakúsko
Nedeľa 05.05.2013, 14:30 • Mestský futbalový štadión v Dubnici nad Váhom. • Majstrovstvá Európy do 17 rokov
Predzápasové kurzy
     
    80+
    Čmelík a Slaninka – dvaja hráči, ktorí sa postarali o gól dostali žlté karty po tom, čo si vyzliekli dresy.
     
    80+
    Slovensko dalo gól!
    Obrovská radosť v Dubnici! Dámy a páni toto je neuveriteľné!!! Čmelík sa uvoľnil na pravej strane, odkiaľ poslal ľahký prízemný center na MARTINA SLANINKU, ktorý z prvej pomedzi brankárové nohy strieľa pravdepodobne rozhodujúci gól zápasu! Tak toto je neskutočné!!
     
    80
    Nacvičený signál nevyšiel, strela končí na obrancovi. Následná dorážka taktiež neslávi úspech.
     
    79
    A paradoxne sme mohli inkasovať! Ripic sa dostal do samostatnej akcie, z pravej strany zakončil po zemi ale brankár Junas predviedol vynikajúci zákrok! Ešte roh pre hostí.
     
    77
    Obrovská šanca Slovenska na strelenie gólu! Hosťujúci hráč Steiner sa nechal vyprovokovať a za faul sklzom vidí druhú žltú kartu a následne červenú! Slovensko bude hrať posledné minúty v presilovke!
     
    72
    Podobný moment aj na druhej strane, za faul sklzom vidí kartu Kupec. Náš reprezentant bol však pri tomto zákroku trafený do intímnych partií a pomáhať musí i lekár.
     
    72
    Tak toto bolo naozaj nešportové. Do úniku chcel ísť Lesniak, ten bol však zo zadu zostrelený Steinerom, ktorý za faul sklzom vidí žltú kartu a celkom oprávnene.
     
    69
    Posledné striedanie hostí, v hre končí Baumgartner, na jeho miesto príde Probst.
     
    68
    Tak toto bolo naozaj parádne! Varga z prvej netrafil presne, následne však vyskúšal kapitán Haraslín efektné nožničky, lopta letela len centimetre nad brvno!
     
    65
    Opäť to hľadiskom len zahučalo. V sklze Káčer zakončil do brankára, tuším tam bol i jemný teč od žrde, ale lopta sa vrátila len do malej záhradky, odkiaľ ju obrancovia hostí odkopli. Toto si už pýtalo gól!
     
    63
    Avizované striedanie v hre, Lazaro ostal ležať na trávniku. Zraneného rakúskeho hráča vymení Steiner.
     
    62
    Slovensko strieda, v hre končí aktívny Vestenický a na jeho miesto prichádza Slaninka. O malý moment budú striedať i hostia.
     
    55
    Chyba v obrane hostí, k strele sa dostal Lesniak, no jeho zakončenie bolo tečované na roh!
     
    53
    Strieda Slovensko, v hre končí Nikolas Špalek, na jeho miesto príde Lukáš Čmelík.
     
    53
    Pozor na takéto momenty, Peric si sám ťahal loptu po pravom krídle, následne prízemne odcentroval, naši v sklze odvrátili na roh.
     
    44
    Prvá žltá karta v zápase, vidí ju náš reprezentant Denis Vavro. Faul, za ktorý dostal kartu však nebol tak vážny, aby ho rozhodca musel trestať kartou. Gozubuyuk ju však vytiahol.
     
    41
    Hostia robia polčasovú zmenu, v hre končí prekvapujúco Pellegrini, ktorý toho v kvalifikácii ukázal veľa, na druhý polčas prichádza Ripic.
     
    33
    Tento rohový kop bol oveľa vážnejší než si všetci myslia. Lesniak zatočil loptu tak, že by skončila v sieti, z bránkovej čiary odhlavičkoval Horvath!
     
    21
    Všetci sa chytáme za hlavu, všetci kričíme "áách".. Tomáš Vestenický z halfvoleja vypálil poriadnu delovku a trafil brvno! Neuveriteľné, koľko šancí sme už zahodili.
     
    15
    Lesniak to výborne od rohovej zástavky natočil ku vzdialenejšej žrdi, kde naskakoval Vavro a ten z prvej nedal!
     
    14
    Vestenický si sám nabehol do pásma, k zakončeniu sa ale nedostal, nakoľko bol Turschom skopnutý na zem! Jednalo sa o jasný faul ale holandský rozhodca Gozobuyuk nepíska penaltu! Namiesto toho iba roh!
     
    11
    Neuveriteľné čo sme teraz zahodili! Nádherná technická strela na vinkel v podaní Káčera, lopta minula bránu len o milimetre! Pri tyči sa snažil ešte naskakovať Vavro, ale ani ten loptu netrafil. Ale zatiaľ je to dobré, veľmi dobré!
     
    10
    Pozor na druhú stranu, naši faulovali na osi a hostia budú mať k dispozícii priamy kop z cca 25 metrov!
     
    8
    A mohlo to byť 1:0! Haraslín šikovne zatočil loptu do vápna, po jemnom teči sa k zakončeniu dostal Vestenický, no ten to netrafil ideálne, výrazne mu zakončenie odkopol obranca hostí. Pekná akcia!
     
    8
    Pozerajme sa však na druhú stranu. Haraslín ťahal loptu po ľavom krídle a bol faulovaný! Priamy kop pre Slovensko z dobrej pozície!
     
    1
    Záverečný turnaj Majstrovstiev Európy do 17 rokov na Slovensku práve začal!

    Peter Marienka

    Góly: 80+. Slaninka

    Karty:   44. Vavro (SVK), 72. Kupec (SVK), 80+. Čmelík (SVK), 80+. Slaninka (SVK) – 72. Steiner (AUT)   77. Steiner (AUT)


    Slovensko: Junas – Kadlec, Vavro, Káčer, Grič, Vestenický (62. Slaninka) , Špalek (53. Čmelík), Lesniak Kupec, Haraslín ("C"), Varga.
    Rakúsko: Schlager – Peric, Tursch ("C"), Grbic, Horvath, Pellegrini (41. Ripic), Lazaro (63. Steiner), Gluhakovic, Zivotic, Baumgartner (69. Probst).

    Rozhodca: Gozubuyuk (NED) – Koiv (EST), Zhuk (BLR)

    Diváci: 4116