Trenčín – Slovan Bratislava 4:1 (kon.)
koniec
AS Trenčín
4:1 (2:0)
ŠK Slovan Bratislava
Nedeľa 05.05.2013, 19:00Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:30.
     
    V nedeľu sa bude dohrávať 29. kolo Corgoň ligy. V tomto prenose si posvietime na duel medzi domácim AS Trenčín a hosťami z ŠK Slovan Bratislava.

    AS Trenčín je v tomto ročníku na výbornom štvrtom mieste. Túto pozíciu si vybojovalo najmä na jeseň, kde výrazne tímu pomohol ostrostrelec David Depetris z Argentíny. Tento hráč však už tím opustil. AS má pred týmto zápasom na svojom konte 41 bodov, čo je tak isto ako piaty Ružomberok a o jeden menej ako tretie Košice. V minulom kole cestoval Trenčín do Trnavy, odkiaľ si odviezol prehru 0:2.
    Štatistika AS Trenčín: 28 zápasov, 41 bodov, 10-11-7 (V-R-P), skóre 39:31, forma PPRRR.

    ŠK Slovan Bratislava prežíva úspešnú sezónu. Tento tím sa usalašil na vrchu tabuľky a už teraz má deväťbodový náskok pred Senicou. Slovan navyše minulý utorok vyhral Slovenský Slovnaft Cup. V Ružomberku, kde sa hralo finále, zdolal bratislavský tím Žilinu 2:0. Slovan teda kráča za titulom, čím si zabezpečí double. V minulom kole Slovan zdolal na domácom trávniku Senicu 3:2.
    Štatistika ŠK Slovan Bratislava: 28 zápasov, 55 bodov, 15-10-3 (V-R-P), skóre 49:25, forma VRRRR.

    Tieto dva tímy sa v tomto ročníku stretli už dvakrát. V 7. kole sa v Trenčíne zrodila remíza 2:2, v 18. kole vyhrala Bratislava doma 3:1.

    Stávkové kancelárie tipujú, že tento zápas bude vyrovnaný – potvrdzuje to i ich kurzová ponuka. Výhra domácich je odhadnutá kurzom 2.81, výhra hostí má kurz 2.35. Miernym favoritom sú však hostia.
     
    Príjemný podvečer spod hradu Matúša Čáka. Všetko sa schyľuje k začiatku zápasu, v ktorom môže bratislavský Slovan získať ligový titul v prípade trojbodového víťazstva.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Trenčín: Volešák – Čögley, Kleščík, Da Silva, Mazáň – Mazan, Lobotka, Štefánik, Holúbek – Kubík – William.

    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký – Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Pauschek – Kladrubský – Grendel, Milinkovič, Halenár– Peltier, Soumah.

    Rozhodca: Hrčka – Súkeníková, Jankovič..
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Slovanisti už zakladajú svoj prvý útok po ľavej strane. Lopta sa po niekoľkých odrazoch dostala až takmer k Peltierovi, ktorý ale neuspel v súboji s vybiehajúcim Volešákom.
     
    2
    Hostia si následne vybojovali priamy kop, ktorý bude zahrávať Milinkovič.
     
    2
    Lopta smerovala na Halenára, ktorý ju sklepol pre Gorosita, ale toho dokázal zo šance vytlačiť Lobotka.
     
    4
    Slovanisti zatiaľ od úvodu zápasu viac aktívnejším tímom. Teraz sa o strelu z veľkej diaľky snažil Kladrubský, ale jeho prízemný pokus bez problémov kryje Volešák.
     
    4
    Teraz sa aj domáci na chvíľu zdržali na útočnej polovici, ale nerozumeli si v rozohrávke, čo malo za následok stratu lopty.
     
    5
    Trenčania sa však k lopte vrátia po tom, ako sa nedovoleným zákrokom prezentoval Erik Grendel na Petra Mazana v strede poľa.
     
    6
    Bagayoko zahral rukou, čo dáva domácim možnosť zahrať priamy kop. Loptu do pokutového územia pošle Štefánik.
     
    6
    Štefánik dobre zatočil loptu. Na hlavičku si vyskočil William, ale nedal gól.
     
    7
    Trenčín dal gól!
    Teraz sa to však už brazílskemu útočníkovi v službách AS Trenčín podarilo. WILLIAM dostal výbornú prihrávku od Štefánika do ulice, vnikol do pokutového územia a presnou ľavačkou prestrelil Putnockého.
     
    9
    Trenčín dal gól!
    Neskutočné, čo sa v Trenčíne deje. Kubík ušiel po ľavej strane Bagayokovi. Následne trenčiansky hráč spadol na zem, nepískala sa však penalta. Slovanisti ale prestali hrať a JAKUB HOLÚBEK poslal loptu do siete.
     
    10
    Belasí pritvrdili v súbojoch v strede poľa, čo sa domácim fanúšikom na tribúne nepáči. Dožadujú sa žltej karty tuším pre Kladrubského, ale hlavný rozhodca zatiaľ s kartami mlčí.
     
    11
    Bagayoko sa snažil založiť útočnú akciu po pravej strane autovej čiary, ale dobre mu loptu zblokoval Kubík, ktorý ju v následnom súboji pre Trenčín aj vybojoval.
     
    11
    Opäť súboj Bagayoko – Kubík a tentoraz z neho vyšiel lepšie obranca belasých, pretože Kubík čakal s loptou tak dlho, že mu sama ušla od kopačky po jemnom posúvaní dopredu.
     
    12
    Šanca aj na druhej strane. Po ľavom krídle sa veľmi dobre presadil Pauschek, ktorý sa dostal až pred pokutového územia. Následne posielal center na hranicu bieleho bodu, odkiaľ sa loptu pokúšal trafiť Lester Peltier, ale jeho ľavačka nebola presná.
     
    13
    Belasí stále nechávajú pootvorené dvere obrany, čoho Trenčania jasne využívajú. Prišla ďalšia prihrávka do behu až trom hráčom AS naraz, ale Grendel bežecký súboj s Mazanom zvládol.
     
    14
    Ďalšia rýchla akcia AS. Po pravej strane bežal s loptou na kopačke Štefánik, ktorý sa snažil centrovať na Williama. Lopta však prešla až takmer na Kubíka pred bránku, dobrým obranným zákrokom sa prezentoval Bagayoko.
     
    16
    Peter Mazan už už prenikal do pokutového územia po pravej strane, ale podľa hlavného rozhodcu si loptu posunul rukou, preto sa pískalo. Lopta pre Slovan.
     
    17
    Nakopnutá lopta smerom dopredu, za ktorou bežali vzájomne ako domáci William, tak hosťujúci Bagayoko, ktorý sa po súboji ocitol na zemi. Pískal sa faul.
     
    17
    Rýchla a hlavne nebezpečná akcia hostí. V hlavnej úlohe bol Marko Milinkovič, ktorý sa takmer dostal do zakončenia nebyť obranného zákroku domácej defenzívy, ktorá odvrátila loptu na roh.
     
    18
    Následne sme videli Halenárov center z pravého okraja pokutového územia, na ktorý vyskakoval Gorosito, ale jeho hlavička smerovala príliš vysoko nad bránu.
     
    19
    Vidíme prvú žltú kartu v zápase, dostal ju domáci Da Silva.
     
    20
    Máme za sebou 20 minút hry a videli sme dva góly, zaujímavých momentov však bolo viac. Veríme, že v minimálne takomto tempe budeme pokračovať aj naďalej, pretože zatiaľ sa hrá veľmi dobrý futbal.
     
    21
    Domáci hráči zakombinovali na útočnej polovici, finálna prihrávka smerovala na Kubíka, ktorý bol však podľa verdiktu čiarového rozhodcu v ofsajde.
     
    22
    V posledných sekundách vidíme množstvo súbojov, po ktorých končia hráči jedného či druhého tímu na trávniku. Teraz je na ňom opäť Bagayoko, ale vyzerá to tak, že bude môcť pokračovať v hre.
     
    23
    Trošku kostrbatejšia rozohrávka domácich, po ktorej sa však napokon zrodila gólová šanca. Prišla prihrávka vzduchom, do ktorej nabiehal Kubík. Loptu si nechal padať na ľavú stranu, pretože Putnocký si nebol istý vybehnutím, ale jednou rukou napokon zachránil celú situáciu !
     
    25
    Teraz sme mali možnosť vidieť niekoľko sporných verdiktov rozhodcov, ktoré znamenali viackrát loptu pre Slovan. To sa pochopiteľne nepáči domácim tribúnam.
     
    25
    Ďalšia rýchla možnosť, ktorá prekvapuje obranu belasých. Lopta smerovala totiž za defenzívnu líniu, za ktorou sa však ocitol v momente prihrávky aj William.
     
    26
    Mazáňova lopta po výške, ktorú sklepával Kubík, pripravila gólovú možnosť Štefánikovi. Ten sa rozhodol zakončiť, ale svojím pokusom netrafil priestor brány.
     
    27
    Na druhej strane rýchla kontra. Lopta sa cez Soumaha a Peltiera dostala až k Pauschekovi, ktorý sa snažil vybojovať pokutový kop, ale na toto mu hlavný rozhodca neskočil.
     
    30
    Po polhodine hry prišiel náznak šance belasých, s ktorou však Halenár nenaložil najlepšie. Centrovanú loptu zľava sa snažil umiestniť do brány volejom, ale loptu poslal vysoko nad.
     
    30
    Chybná rozohrávka domáceho tímu pripravila šancu pre Peltiera, ktorý ľahko získal loptu. Volešák však veľmi dobre čítal hru, vybehol proti útočníkovi Slovana a výborne zasiahol. Na Peltiera sa ešte právom hneval Milinkovič, ktorého mal napravo úplne voľného pred opustenou bránou, ale neprihral mu.
     
    33
    Tentoraz pekná akcia aj na domácej strane. Kubík posunul loptu z ľavej strany na Williama, ktorý ešte špičkou kopačky presúval na Štefánika. Tomu lopta letela priamo na nohu, a tak sa do nej oprel a len tesne minul priestor Putnockého brány.
     
    34
    Prvá ŽK aj na strane Slovana, zaslúžene ju za faul zozadu vidí Lukáš Pauschek.
     
    35
    Trenčania rýchlo rozohrali svoju akciu, loptu sa snažil centrovať z ľavej strany Holúbek, ale chýbalo tomu viac razancie. Putnocký si pripísal ľahký zákrok.
     
    35
    Štefánik to skúša z veľkej diaľky opäť a ani tentoraz tomu veľa nechýbalo. Putnocký sa hodil na loptu, ale ani v tomto prípade nemusel zasahovať.
     
    37
    Veľmi dobrý záber Williama, ktorý takmer prešprintoval na pravej strane Pauscheka. Ten si musel dať pozor a púšťal loptu na Putnocký, ktorý si počkal, pokým pretne trajektória loptu hranicu veľkého vápna, aby ju mohol chytiť do rúk.
     
    39
    Malá "prehadzovaná" lopty v okolí šestnástky Slovana, nakoniec sa celá situácia skončila istým výskokom Putnocký, ktorý loptu stiahol zo vzduchu.
     
    40
    Do konca prvého polčasu nám ostáva päť minút. Kvalita futbalu je stále na vysokej úrovni.
     
    41
    Halenár sa teraz uvoľnil pred šestnástkou kľučkou do protismeru, vysunul Soumaha, ale jeho postavenie počas prihrávky bolo za defenzívnou líniou AS Trenčín. Ofsajd.
     
    42
    Gorosito fauloval pri rohovej zástavke Kubíka, Trenčania ešte dostanú v závere polčasu možnosť na štandardnú situáciu.
     
    43
    Holúbek však zatočil loptu nepresne, navyše s priveľkou razanciou. Lopta len preletela cez pokutové územie Slovana.
     
    45
    Opäť menšie nedorozumenie obrany AS a brankára Volešáka mohol využiť Peltier, ale Trenčan Kleščík to napokon všetko zvládol.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Po prvom polčase vyhráva AS Trenčín nad Slovanom už 2:0. Domácim patril najmä úvod stretnutia, v 7. minúte sa strelecky presadil William, o dve minúty na to ho napodobnil Holúbek. AS Trenčín mal v prvej štyridsaťpäť minútovke streleckú i útočnú prevahu.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Trenčania vstúpili do druhého polčasu vcelku aktívne. Donútili spraviť hostí chybu, po ktorej sa dostal do šance Štefánik. Volil prihrávku na Williama, ale jeho strela z otočky bola zblokovaná.
     
    48
    Hrá sa zatiaľ stále na obrannej polovici bratislavského Slovana, ale nič vážnejšie sa tam nedeje.
     
    48
    Trenčín dal gól!
    A výborný vstup AS potvrdzuje do druhého polčasu tretím gólom. Na Kubíkov center do pokutového územia naskočil WILLIAM, od ktorého sa lopta odrazila do brány.
     
    50
    Trenčania pri chuti. Teraz prišla ďalšia krížna prihrávka do rýchleho útoku , ktorý ťahal Mazan. Bol však zastavený ofsajdovým verdiktom.
     
    51
    Mazan teraz predviedol kombináciu s Williamom, zásluhou ktorej sa mohli dostať domáci do ďalej šance, ale tentoraz bola obrana hostí pozorná.
     
    52
    A pani rozhodkyňa odkývala ďalší ofsajd, tentoraz prerušila v hre na pravej strane Kubíka.
     
    52
    Milinkovič našiel pred pokutovým územím Grendela, ktorému sa nepodarilo dostať sa s ňou do šance. Napokon zakončil celú situáciu strelou, respektíve strieľaným centrom z pravej strany Halenár, ale vychytal ho Volešák.
     
    54
    Mazanova akcia, ktorou preniesol hru Holúbeka. Ten posielal strieľaný center do pokutového územia. Do lopty sa snažil predkom kopačky vletieť Kubík, ale netrafil ju.
     
    55
    Trenčín dal gól!
    Obrana Slovana zostala opäť vygumovaná. Prešla za ňou vysoká lopta, ktorú si FRANTIŠEK KUBÍK spracoval pre seba a v samostatnom sóle na bránke vycvičil milimetrovo presným zakončením aj Putnockého !
     
    56
    A domácim sa máli ! Slovan je dnes zrelý na uterák, a to už minimálne v tejto fáze hry. Kubík si vymenil loptu s Mazanom, ale následne sa vrátil Kubík do hry z ofsajdu.
     
    57
    Najskôr MIlinkovičove sólo skončilo na rukaviciach brankára Volešáka, potom rýchly protiútok AS. Rozhodca po faule ponechal výhodu a len tak tak, že lopta neskončila v sieti aj po piatykrát !
     
    57
    Kladrubský zabrúsil jedného z hráčov AS prenikajúceho do útoku a zaslúžene videl žltú kartu.
     
    58
    Slovan v šanci na prvý gól v zápase. Prišiel strelecký pokus, hoci vám ostanem dlžný meno strelca, lopta len tesne míňala ľavú tyč domácej brány !
     
    60
    Po hodine hry striedanie hostí. Namiesto Kladrubského prichádza Sabo.
     
    60
    A za Soumaha prichádza na ihrisko Hlohovský.
     
    61
    Ďalšia gólová šanca AS Trenčín. Mazan sa preštrikoval v pokutovom území do zakončenia a Putnocký vyráža jeho strelu len na roh !
     
    61
    Dnešné stretnutie sleduje 4129 divákov.
     
    61
    Pekná kombinácia Kubíka s Williamom. Obaja teraz belasú obranu opäť vycvičili a hoci mal možnosť Kubík zakončiť svojou silnejšou ľavačkou, pokus mu zblokovala obrana hostí.
     
    61
    Sabo sa chcel teraz prekľučkovať až do zakončenia pred šestnástkou domáceho tímu. Napokon sa mu to aj podarilo, ale zakončenia bolo z jeho práce najhoršie. Pomalá a nepresná strela.
     
    64
    Trenčania stále aktívnejší a lepší v zakončení.
     
    65
    Trenčania to opäť skúsili loptou po výške. Úspešne sa usadili pred šestnástkou Slovana a celú situáciu zakončil strelou spred nej Mazan, ktorú Putnocký musel vyrážať na roh.
     
    67
    Ďalšia prihrávka za obranu Slovana a opäť prešla. Kubík si loptu spracoval, snažil sa ju pohodiť si ju kolenom, ale bol zozadu potlačený Bagayokom. Penalta sa však nepískala ani v tomto prípade.
     
    69
    William priťukol pätou loptu Holúbekovi, ktorý ihneď vysúval rozbehnutého Kubíka, ale ten bol opäť v ofsajde.
     
    70
    Fyzický súboj Da Silvu s Halenárom zvládol domáci stopér na výbornú. Bez problémov ho odblokoval od lopty a získal päťku.
     
    71
    Slovanisti sa teraz na dlhšiu chvíľku usadili pred pokutovým územím AS. Prišiel center od Bagayoka z pravej strany, ktorý odvracal Čogley hlavičkou na roh.
     
    73
    Psychika Slovana je takmer na dne. Nepresnosť hráčov belasých doslova "zdobí".
     
    74
    Adrián Guľa siahol prvýkrát po zmene v zápase. Z ihriska odišiel za bujarého potlesku Mazan, nahradil ho Frimmel.
     
    77
    Teraz sme videli štandardnú situáciu, ktorú zahrával Marko Milinkovič, z ktorej však gól v sieti Volešáka nevidíme.
     
    77
    Slovan dal gól!
    Z následného rohového kopu Milinkoviča však prišiel konečne gól Slovanistov. Jeho autorom bol NICOLAS GOROSITO po utešenej hlavičke.
     
    70
    Halenárov pokus z priameho kopu nebol zlý. Lopta však letela priamo do stredu brány, kde stál pevne postavený Volešák. Ten loptu boxuje smerom von z brány.
     
    80
    Desať minút pred koncom sa Slovan dostáva do väčšej aktivity smerom dopredu, ale v tomto čase je to už viac-menej bezpredmetné. Halenárov center končí v aute.
     
    81
    Peltier bicykluje v pokutovom území, ale lopta sa mu zamotala medzi nohy a hostia prišli o loptu.
     
    82
    Obrovská šanca Milinkoviča po prihrávke od Halenára. Belasý futbalista sa však zoči-voči Volešákovi nepresadil.
     
    83
    Frimmelov pokus, ktorý sa ocitol v šanci v pokutovom území. Jeho strelu ale vyráža Putnocký na rohový kop.
     
    84
    Marko Milinkovič videl ŽK za dohrávaný súboj v strede poľa.
     
    85
    Trenčania sa cez niekoľko prihrávok dostali k centru do pokutového územia z ľavej strany, ale v šestnástke niekto z bielych nebol, preto loptu stiahol zo vzduchu Putnocký.
     
    88
    Stretnutie sa pomaly chýli ku koncu, Slovanisti ešte v snahe o estetickú úpravu inak jasného výsledku s jasným priebehom.
     
    89
    Druhá zmena domácich strieda dnes výborne hrajúceho Williama a na ihrisko posiela Adiho.
     
    90
    Poznáme aj nadstavený čas, hra sa bude predlžovať o dve minúty.
     
    90+1
    A posledná zmena. Ďuriška prichádza za Kubíka.
     
    Koniec zápasu. (20:49:04)

    Tomáš Kyselica

    Góly: 7. William, 9. Holúbek, 48. William, 55. Kubík – 77. Gorosito

    Karty:   19. Silva (TRE) – 34. Pauschek (SBA), 57. Kladrubský (SBA), 84. Milinkovič (SBA)


    AS Trenčín: Volešák – Čögley, Kleščík, Da Silva, Mazáň – Mazan, Lobotka, Štefánik, Holúbek – Kubík – William.
    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký – Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Pauschek – Kladrubský – Grendel, Milinkovič, Halenár– Peltier, Soumah.

    Rozhodca: Hrčka – Súkeníková, Jankovič.

    Diváci: 4129