CSKA Moskva – FK Krasnodar 1:0 (kon.) | Machačkala – Samara 1:1 (kon.) | Groznyj – Kazaň 0:0 (kon.)
Zenit – Saransk 1:0 (kon.)
koniec
Anži Machačkala
1:1 (0:0)
FC Krídla Sovietov Samara
cz Nedeľa 17.03.2013, 12:45 • Anzhi Arena, Machačkala • Ruská Premier Liga
     
    90+4
    Po dlouhém autu zkoušel nůžky Achmedov, jenže pouze trefil Josepha-Reinetteho, a tak vidí žlutou kartu.
     
    89
    Brankář hostů Veremko si za své neustálé zdržování hry ve druhém poločase připisuje žlutou kartu.
     
    83
    Hosté naposledy střídají. Goreuxe nahrazuje na trávníku Elisejev.
     
    81
    Machačkala právě vstřelila branku!
    Anži přeci jenom vyrovnává! Obrovský tlak domácího celku přináší srovnání v 81. minutě! Žirkov na levé straně posunul na Smolova, jehož centr ještě Joao Carlos hlavičkoval pouze do připraveného Veremka, jenže dorážku LACINY TRAORÉHO již překonávající se brankář Samary vyrazit nedokázal, a tak kapituluje.
     
    76
    Další snaha domácích! Centr z pravé strany v podání Ješčenka našel Smolova, který ale z malého vápna pálí hodně nepřesně mimo. Velká šance domácích tak končí k nelibosti fandů v nové Anzhi Areně neúspěchem.
     
    64
    Guus Hiddink reaguje druhým střídáním. Tagiberkova nahrazuje Carcela Gonzalez.
     
    63
    Samara právě vstřelila branku!
    Šok pro domácí hráče přináší 63. minuta. Rychlý brejk po pravé straně se přes Angbwu a Goreuxe dostal na hranici pokutového území na SERGEJE KORNILENKA, který prudkou ranou o horní tyč posílá Křídla Sovětů překvapivě do vedení 1:0!
     
    53
    Velká šance domácího celku! Smolov krásně prošel po levé straně až k centru, který byl sražen na Tagirbekova, jenže domácí bek branku nedává. Byl sice v těžkém úhlu, ale i tak proti němu stál pouze brankář Veremko, který však nohou zázračně vyráží!
     
    46
    Domácí Guus Hiddink společně se svým realizačním týmem stahuje ze hry Jucileie, kterého nahradí útočník Lacina Traoré.
     
    46
    Dvě střídání o poločasové přestávce. Nejprve hosté, kteří Lachjalova nahradí Kornilenkem.
     
    45+3
    Eto'o míč poslal přes zeď více než dobře, jenže z branky se neraduje. Kameruncovu exekuci brankář Veremko fantastickým zákrokem likviduje, když těsně před brankovou čárou vyráží mimo!
     
    40
    Hosté v návaznosti na červenou kartu střídají. Caballera nahradí Verkhovtsov.
     
    36
    A následně logicky i kartu barvy červené. Samara tedy od 36. minuty hraje v desíti mužích za červenou kartu Amisulašviliho.
     
    36
    Jenže o pár vteřin později tu máme dost možná klíčový moment dnešního střetnutí. Amisulašvili ostře zajel do domácího kapitána Samuela Eto'a, a tak vidí druhou žlutou kartu.
     
    18
    Na hranici pokutového území hostí je Smolov ostře faulován Amisulašvilim, a tak vidíme první žlutou kartu utkání.
     
    15
    Obrovská šance domácího týmu! Nahrávku z pravé strany našel za hostující obranu kapitán Anži Samuel Eto'o, který utíkal sám na Veremka. Míč mu skákal, a tak chtěl hvězdný hráč v domácím dresu přehodit brankáře Samary efektním lobem, jenže ten skvěle chytá!
     
    6
    Do slibné pozice nabíhal z levé strany hostující Lachjalov. Míč si dovedl až do pokutového území, jenže tam jej skvělým obranným zákrokem připravil o zakončení stoper domácích Ewerthon. První nebezpečný moment tak končí lépe pro domácí Anži.

    Martin Mišovec

    Góly: 81. Traoré – 63. Kornilenko

    Karty:   90+4. Achmedov (MCK) – 18. Amisulašvili (KSS), 36. Amisulašvili (KSS), 89. Veremko (KSS)   36. Amisulašvili (KSS)


    Anži Machačkala: Gabulov – Ješčenko, Joao Carlos, Ewerthon, Tagirbekov (64. Carcela Gonzalez) – Achmedov, Jucilei (46. Traoré) – Šatov, Smolov, Žirkov – Eto'o.

    Manažer: Guus Hiddink

    FC Krídla Sovietov Samara: Veremko – Angbwa, Taranov, Amisulašvili (36. ČK), Bruno Teles – Němov, Vorobjov, Goreux (83. Elisejev), Joseph-Reinette – Caballero (40. Verkhovtsov), Lachjalov (46. Kornilenko).

    Trenér: Gadži Gadžijev

    Rozhodca: Vitalij Meškov – Ilja Barišnikov, Valerij Dančenko