CSKA Moskva – FK Krasnodar 1:0 (kon.) | Machačkala – Samara 1:1 (kon.) | Groznyj – Kazaň 0:0 (kon.)
Zenit – Saransk 1:0 (kon.)
koniec
Anži Machačkala
1:1 (0:0)
FC Krídla Sovietov Samara
cz Nedeľa 17.03.2013, 12:45 • Anzhi Arena, Machačkala • Ruská Premier Liga
     
    Utkání 21. kola tak končí překvapivou dělbou bodů. Samara i přesto, že hrála většinu utkání o desíti dokázala ve druhém poločase udeřit, když rychlou akci poslal do branky Kornilenko. Anži se i přes vytrvalou převahu nedokázalo výrazněji prosadit a v 81. minutě pouze vyrovnalo na konečných 1:1 zásluhou dlouhána Traorého. (14:47:02)
     
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Snad poslední akci utkání poslal Ješčenko z pravé strany do pokutového území na Traorého, který však ve výskoku pálí nad branku.
     
    90+5
    Tlak domácích fotbalistů tak končí a už jen velmi těžko se dostanou před Veremka.
     
    90+4
    Po dlouhém autu zkoušel nůžky Achmedov, jenže pouze trefil Josepha-Reinetteho, a tak vidí žlutou kartu.
     
    90+4
    Další centr Samuela Eto'a z levé strany šel opět do vápna na Traorého. Před ním odvrátil Veremko, ale Šatov bude moci z pravé strany vhazovat.
     
    90+3
    Míč byl však vyražen, a tak ze slibné pozice mnoho nebylo. Eto'o jej sice posléze opět vrátil do vápna, jenže tam kraluje muž utkání Veremko, který boxuje do zámezí.
     
    90+3
    Na útočné polovině Machačkaly fauluje Verkhovtsov, a tak uvidíme přímý kop z levé strany. Míč poletí z kopačky Eto'a do pokutového území.
     
    90+2
    Samara vybojovala rohový kop, který rozehrál na krátko Němov s Taranovem. Ten se však příliš nepovedl, a tak rychle rozehrává Gabulov.
     
    90+1
    Anzhi Arena uvidí ve druhé poločase nastavení pět minut.
     
    90
    Carcela Gonzalez našel z pravé strany hlavičku Joaa Carlose, který ji poslal do vápna na Traorého. Ten se sice o k míči tlačil srdnatě, jenže Veremko je u něj dřív, a tak je brankář hostů faulován.
     
    89
    Brankář hostů Veremko si za své neustálé zdržování hry ve druhém poločase připisuje žlutou kartu.
     
    88
    Po následném centr Traorého fauloval brankáře Veremka Smolov, a tak je hra přerušena. To sice nevěděl Joao Carlos, který z bezprostřední blízkosti ještě zakončoval, jenže i tak branku vysoko přestřelil.
     
    87
    Hosté se brání a doufají ve zlatý bod. Centr z pravé strany zastavil Bruno Teles, který odkopává na útočnou polovinu.
     
    86
    Eto'o našel centrem z levého křídla v pokutovém území Achmedova, jenže ten hlavou míří zhruba dva metry mimo branku Samary.
     
    85
    Následná kombinace domácích se sice opět dostala bez potíží na útočnou polovinu, jenže tam úspěšná není. Veremko s následným odkopem od branky příliš nespěchá.
     
    83
    Jenže svěřencům Guuse Hiddinka remíza proti oslabenému soupeři nestačí. Svižnou akci po levém křídle centroval do vápna Žirkov, jenže před hráči ve žlutých dresech Anži zasahuje opět Veremko.
     
    83
    Hosté naposledy střídají. Goreuxe nahrazuje na trávníku Elisejev.
     
    81
    Machačkala právě vstřelila branku!
    Anži přeci jenom vyrovnává! Obrovský tlak domácího celku přináší srovnání v 81. minutě! Žirkov na levé straně posunul na Smolova, jehož centr ještě Joao Carlos hlavičkoval pouze do připraveného Veremka, jenže dorážku LACINY TRAORÉHO již překonávající se brankář Samary vyrazit nedokázal, a tak kapituluje.
     
    80
    Ve vápně hostů byl sražen vlastním brankářem Joseph-Reinette, a tak se hra kvůli ošetření přerušuje.

    Martin Mišovec

    Góly: 81. Traoré – 63. Kornilenko

    Karty:   90+4. Achmedov (MCK) – 18. Amisulašvili (KSS), 36. Amisulašvili (KSS), 89. Veremko (KSS)   36. Amisulašvili (KSS)


    Anži Machačkala: Gabulov – Ješčenko, Joao Carlos, Ewerthon, Tagirbekov (64. Carcela Gonzalez) – Achmedov, Jucilei (46. Traoré) – Šatov, Smolov, Žirkov – Eto'o.

    Manažer: Guus Hiddink

    FC Krídla Sovietov Samara: Veremko – Angbwa, Taranov, Amisulašvili (36. ČK), Bruno Teles – Němov, Vorobjov, Goreux (83. Elisejev), Joseph-Reinette – Caballero (40. Verkhovtsov), Lachjalov (46. Kornilenko).

    Trenér: Gadži Gadžijev

    Rozhodca: Vitalij Meškov – Ilja Barišnikov, Valerij Dančenko