CSKA Moskva – FK Krasnodar 1:0 (kon.) | Machačkala – Samara 1:1 (kon.) | Groznyj – Kazaň 0:0 (kon.)
Zenit – Saransk 1:0 (kon.)
koniec
Anži Machačkala
1:1 (0:0)
FC Krídla Sovietov Samara
cz Nedeľa 17.03.2013, 12:45 • Anzhi Arena, Machačkala • Ruská Premier Liga
     
    Utkání 21. kola tak končí překvapivou dělbou bodů. Samara i přesto, že hrála většinu utkání o desíti dokázala ve druhém poločase udeřit, když rychlou akci poslal do branky Kornilenko. Anži se i přes vytrvalou převahu nedokázalo výrazněji prosadit a v 81. minutě pouze vyrovnalo na konečných 1:1 zásluhou dlouhána Traorého. (14:47:02)
     
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Snad poslední akci utkání poslal Ješčenko z pravé strany do pokutového území na Traorého, který však ve výskoku pálí nad branku.
     
    90+5
    Tlak domácích fotbalistů tak končí a už jen velmi těžko se dostanou před Veremka.
     
    90+4
    Po dlouhém autu zkoušel nůžky Achmedov, jenže pouze trefil Josepha-Reinetteho, a tak vidí žlutou kartu.
     
    90+4
    Další centr Samuela Eto'a z levé strany šel opět do vápna na Traorého. Před ním odvrátil Veremko, ale Šatov bude moci z pravé strany vhazovat.
     
    90+3
    Míč byl však vyražen, a tak ze slibné pozice mnoho nebylo. Eto'o jej sice posléze opět vrátil do vápna, jenže tam kraluje muž utkání Veremko, který boxuje do zámezí.
     
    90+3
    Na útočné polovině Machačkaly fauluje Verkhovtsov, a tak uvidíme přímý kop z levé strany. Míč poletí z kopačky Eto'a do pokutového území.
     
    90+2
    Samara vybojovala rohový kop, který rozehrál na krátko Němov s Taranovem. Ten se však příliš nepovedl, a tak rychle rozehrává Gabulov.
     
    90+1
    Anzhi Arena uvidí ve druhé poločase nastavení pět minut.
     
    90
    Carcela Gonzalez našel z pravé strany hlavičku Joaa Carlose, který ji poslal do vápna na Traorého. Ten se sice o k míči tlačil srdnatě, jenže Veremko je u něj dřív, a tak je brankář hostů faulován.
     
    89
    Brankář hostů Veremko si za své neustálé zdržování hry ve druhém poločase připisuje žlutou kartu.
     
    88
    Po následném centr Traorého fauloval brankáře Veremka Smolov, a tak je hra přerušena. To sice nevěděl Joao Carlos, který z bezprostřední blízkosti ještě zakončoval, jenže i tak branku vysoko přestřelil.
     
    87
    Hosté se brání a doufají ve zlatý bod. Centr z pravé strany zastavil Bruno Teles, který odkopává na útočnou polovinu.
     
    86
    Eto'o našel centrem z levého křídla v pokutovém území Achmedova, jenže ten hlavou míří zhruba dva metry mimo branku Samary.
     
    85
    Následná kombinace domácích se sice opět dostala bez potíží na útočnou polovinu, jenže tam úspěšná není. Veremko s následným odkopem od branky příliš nespěchá.
     
    83
    Jenže svěřencům Guuse Hiddinka remíza proti oslabenému soupeři nestačí. Svižnou akci po levém křídle centroval do vápna Žirkov, jenže před hráči ve žlutých dresech Anži zasahuje opět Veremko.
     
    83
    Hosté naposledy střídají. Goreuxe nahrazuje na trávníku Elisejev.
     
    81
    Machačkala právě vstřelila branku!
    Anži přeci jenom vyrovnává! Obrovský tlak domácího celku přináší srovnání v 81. minutě! Žirkov na levé straně posunul na Smolova, jehož centr ještě Joao Carlos hlavičkoval pouze do připraveného Veremka, jenže dorážku LACINY TRAORÉHO již překonávající se brankář Samary vyrazit nedokázal, a tak kapituluje.
     
    80
    Ve vápně hostů byl sražen vlastním brankářem Joseph-Reinette, a tak se hra kvůli ošetření přerušuje.
     
    78
    I další zakončení Anži končí v rukavicích skvělého Veremka. Eto'o protlačil míč středem obrany na Traorého, který v pokutovém území rychle zakončoval, avšak jeho tečovaná rána končí v rukavicích brankáře Samary.
     
    76
    Další snaha domácích! Centr z pravé strany v podání Ješčenka našel Smolova, který ale z malého vápna pálí hodně nepřesně mimo. Velká šance domácích tak končí k nelibosti fandů v nové Anzhi Areně neúspěchem.
     
    75
    Žirkov posunul na levé straně na Eto'a, jehož střela snad přes pět hráčů Samary sice prošla, ale Veremko opět chytá.
     
    75
    Joao Carlos našel dlouhým míčem na hranici pokutového území Traorého, jenže tomu je odvrácen do zámezí Taranovem.
     
    73
    Anži dobře rozebralo hostující obranu, když Carcela Gonzalez pěkně uvolnil na levé křídlo Smolova. Ten však místo prudké rány zkoušel Veremka obstřelit, jenže brankář Samary si s nepříliš dobře umístěnou střelou poradil a chytá.
     
    73
    Traoré je sice u míče celkem často, jenže zatím se mu vůbec nedaří. Teď znovu upadl po souboji s Verkhovtsovem, jenže ani tentokrát to faul není.
     
    71
    Smolovova rána po posunutí Žirkova je vytlačena z levé strany na roh, který však domácím vůbec nevyšel. Druhý jmenovaný je totiž po jeho exekuci na krátko chycen v ofsajdu.
     
    70
    Carcela Gonzalez našel na pravém křídle Traorého, který si zkoušel vymodlit faul na Verkhovtsovi, jenže neúspěšně. Teatrální pád domácího dlouhána zůstává bez potrestání.
     
    69
    Ojedinělý útok hostů ze Samary zastavuje na pravém křídle Šatov, jenže fauluje dobře hrajícího Goreuxe.
     
    67
    Smolov táhl rychlou akci Anži po levém křídle, kde se zbavil protihráče, ale míč mu utekl na Traorého. Ten po souboji s hostujícím obráncem upadl, jenže sudí Meškov penaltu nenařizuje.
     
    66
    Domácí ihned zkouší vyrovnat, jenže Achmedov fauluje rychlejšího Němov, a tak hraje Samara.
     
    64
    Guus Hiddink reaguje druhým střídáním. Tagiberkova nahrazuje Carcela Gonzalez.
     
    63
    Samara právě vstřelila branku!
    Šok pro domácí hráče přináší 63. minuta. Rychlý brejk po pravé straně se přes Angbwu a Goreuxe dostal na hranici pokutového území na SERGEJE KORNILENKA, který prudkou ranou o horní tyč posílá Křídla Sovětů překvapivě do vedení 1:0!
     
    63
    Smolov poslal z pravé strany přesný míč do vápna na Ješčenka, jenže tomu v nejhorší možnou chvíli odskočil, a tak nezakončuje.
     
    61
    Obrana hostů hraje na samé hranici sebeobětování. V pokutovém území byl sestřelen Tagirbekov, jenže hra pokračovala a dostala se na levou stranu na Traorého. Ten sice kličkou vyšachoval dva strážce, jenže při následné střele mu skočil do rány Němov, který tak míč na Veremka nepustil.
     
    59
    Lacina Traoré bojoval o míč s Joseph-Reinettem, jenže v ostrém souboji fauluje, a tak akce domácích pokračovat nebude. Samara rozehrála přímý kop až do vápna, kde Joao Carlos odvrátil na roh.
     
    56
    Po něm se domácí tým snažil snad třikrát zakončit, jenže vždy mu byla rána zblokována. Až se na pravé straně dostal ke střele Ješčenko, jenže vysoko přestřeluje.
     
    55
    Achmedov dostal z pravé strany míč do pokutového území, kde je mu odvrácen na rohový kop. Pro Anži bude již pátý, soupeř na svůj první stále čeká.
     
    53
    Velká šance domácího celku! Smolov krásně prošel po levé straně až k centru, který byl sražen na Tagirbekova, jenže domácí bek branku nedává. Byl sice v těžkém úhlu, ale i tak proti němu stál pouze brankář Veremko, který však nohou zázračně vyráží!
     
    50
    Samara je v úvodu druhého poločasu pod velkým tlakem. Z levé strany se dobře uvolnil Eto'o, jenže jeho následný centr na Traorého obrana hostů zastavila.
     
    49
    Anži si následně moc přálo pokutový kop, když byl na hranici pokutového území dosti necitlivě povalen Goreuxem Žirkov, jenže sudí nechal hru pokračovat. Zakončení se posléze ujal Eto'o, ale Veremko je připraven.
     
    49
    Smolov hledal z pravé strany na hranici pokutového území Traorého, jenže ten míč netrefil.
     
    48
    Oleg Šatov prošel s trochou štěstí až do pokutového území, kde se zbavil Taranova, jenže jeho následná rána nebyla dobrá. Přízemní pokus měl slabou razanci, a tak jej Veremko chytá.
     
    46
    Domácí Guus Hiddink společně se svým realizačním týmem stahuje ze hry Jucileie, kterého nahradí útočník Lacina Traoré.
     
    46
    Dvě střídání o poločasové přestávce. Nejprve hosté, kteří Lachjalova nahradí Kornilenkem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvod patřil překvapivě aktivnější Samaře, která hrozila především v osobě Lachjalova, jenže branky se nedočkala. Anži se rozebíhalo hůře, ale od druhé části poločasu bylo jasně lepší. Ve 36. minutě byl navíc po druhé žluté vyloučen hostující Amisulašvili, a tak hraje Machačkala prot desíti. Největší šanci si Hiddinkova družina připsala v nastaveném čase, ve kterém parádní exekuci přímého kopu v podání Eto'a vyrazil skvěle Veremko. Druhý poločas začne v nové Anzhi Areně přibližně v 13:55
     
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Eto'o míč poslal přes zeď více než dobře, jenže z branky se neraduje. Kameruncovu exekuci brankář Veremko fantastickým zákrokem likviduje, když těsně před brankovou čárou vyráží mimo!
     
    45+3
    V samém závěru poločasu budou mít domácí hráči po faulu na Ješčenka výhodu přímého kopu z hranice pokutového území, kde hráče Anži poslal k zemi Verkhovtsov.
     
    45+1
    V té první našel centrem z pravé strany Šatov naskakujícího Tagirbekova, jenže ten míří z celkem dobré pozice hodně nepřesně.
     
    45+1
    První poločas je v Machačkale nastaven o dvě minuty.
     
    45
    Přímý kop ze zhruba pětadvaceti metrů poslal na branku Lachjalov, jenže vysoko přestřeluje, a tak může být Gabulov v absolutním klidu.
     
    44
    Žlutá karta do domácích řad. Pádícího Goreuxe zastavil Joao Carlos, a tak tu máme první trest pro Anži.
     
    43
    Vorobjova napadala až za hranicí pravidel dvojice Smolov-Ješčenko, a tak sudí Meškov hru přerušuje. Rozehrávají hosté.
     
    42
    Šance domácích. Po faulu na Tagirbekova centroval z přímého kopu do vápna Šatov a na míč si naskakoval Joao Carlos. Před ním odvrátil na poslední chvíli těsně mimo na rohový kop jeden z hostujících beků.
     
    40
    Hosté v návaznosti na červenou kartu střídají. Caballera nahradí Verkhovtsov.
     
    39
    Šatov kombinoval na pravém křídle přes Smolova, ale obrana hostí si poradila a Němov je následně faulován.
     
    36
    A následně logicky i kartu barvy červené. Samara tedy od 36. minuty hraje v desíti mužích za červenou kartu Amisulašviliho.
     
    36
    Jenže o pár vteřin později tu máme dost možná klíčový moment dnešního střetnutí. Amisulašvili ostře zajel do domácího kapitána Samuela Eto'a, a tak vidí druhou žlutou kartu.
     
    36
    Domácí favorit se zatím trápí. Bruna Telese fauluje při snaze o napadání mrštný Smolov, a tak od své branky rozehraje Veremko.
     
    34
    Středem domácí obrany se zkoušel prosadit po nahrávce od Lachjalova jeho kolega Caballero, jenže Joao Carlos zapracoval na jedničku a míč za svá záda nepustil.
     
    32
    Anži kombinuje po pravé straně přes Šatova, jenže ten se k dobrému centru ne a ne propracovat. Po jednom zblokovaném vhazoval do vápna Ješčenko, jenže před Žirkovem odvrátil Taranov.
     
    29
    Podobná akce i na straně druhé. Achmedov si narazil o Žirkova a z pokutového území centroval přízemním pokusem na malé vápno, kde před domácími hráči ve žlutých dresech odpaluje do zámezí Bruno Teles.
     
    27
    A další pohledná akce hostujícího celku vedeného Gadžim Gadžijevem. Lachjalov na jejím konci centroval z pravé strany na nabíhajícího Vorobjova, jenže před ním stačil míč vyrazit na poslední chvíli Gabulov.
     
    25
    Na druhé straně připravil zakončení pro Achmedova jeho kolega Smolov, jenže první jmenovaný ranou bez přípravy pálí mimo Veremkovu bránu.
     
    25
    FK Křídla Sovětů Samara zatím ukazují, že fotbal hrát umí. Pěkná kombinační akce šla na pravé křídlo na Goreuxe, který zkoušel zakončit a nevystřelil zle. Jeho pokus z těžkého úhlu míří zhruba dva metry od branky.
     
    23
    Domácí Žirkov vyvezl po levé straně míč na útočnou polovinu, kde ho však nepochopil Tagirbekov, a tak mohou hrát po nepřesné nahrávce hosté.
     
    21
    Eto'o si na hranici pokutového území narazil míč o Šatova, jenže k zakončení se z pravé strany nedostal. Dobře totiž zapracoval Bruno Teles.
     
    20
    Samara se na druhé straně díky nedůslednosti domácí obrany dostala opět do zakončení. Caballero míří z pokutového území nad Gabulovu branku.
     
    19
    Přímý kop z dobré pozice ale bohužel pro domácí poslal Jurij Žirkov jen do dobře postavené zdi.
     
    18
    Na hranici pokutového území hostí je Smolov ostře faulován Amisulašvilim, a tak vidíme první žlutou kartu utkání.
     
    17
    Šatov na pravé straně posunul na střed hřiště, kde se chtěl prosadit Eto'o, jenže obránce Samary neobhodil.
     
    15
    Obrovská šance domácího týmu! Nahrávku z pravé strany našel za hostující obranu kapitán Anži Samuel Eto'o, který utíkal sám na Veremka. Míč mu skákal, a tak chtěl hvězdný hráč v domácím dresu přehodit brankáře Samary efektním lobem, jenže ten skvěle chytá!
     
    14
    Samara se zatím ukazuje celkem v dobrém světle. Její další útočnou akci zakončil Vorobjov do rukavic připraveného brankáře Gabulova.
     
    13
    Zakončení i na domácí straně. Smolov sice Eto'ovi vrátil, jenže tomu skočil do rány Taranov. Odražený míč napálil Jucilei, ale branku netrefil.
     
    12
    První střelu utkání si připisuje Lachjalov, jenže jeho slabá rána z levé strany je pro Gabulova lahůdkou a bez problémů ji chytá.
     
    11
    Změnit to chtěl Smolov, který si na pravém křídle sice pěkně obhodil protihráče, jenže jeho následný centr končí v rukavicích Veremka.
     
    10
    Domácí Anži si zatím na útočné polovině moc neví rady. Eto'o se sice na pravé straně uvolňoval přes Bruna Telese, jenže Jucilei nenahrál přesně, a tak akce končí.
     
    8
    Na útočné polovině i nadále hrozí hosté, ale akce z pravého křídla centrem pokutovým územím pouze proletěla, a tak může být Gabulov v klidu.
     
    6
    Do slibné pozice nabíhal z levé strany hostující Lachjalov. Míč si dovedl až do pokutového území, jenže tam jej skvělým obranným zákrokem připravil o zakončení stoper domácích Ewerthon. První nebezpečný moment tak končí lépe pro domácí Anži.
     
    5
    Goreux dobíhal míč na pravou stranu, kde se sice přes Tagirbekova dostal, ale jelikož to bylo z faulem, tak je hra logicky přerušena.
     
    4
    Po něm se sice k míči dostal brankář Samary Veremko, ale již o pár vteřin později mají balon zpět hráči Machačkaly.
     
    3
    Tagirbekov dobře zastavil hostující akci a narazil si o Žirkova. Při pokusu o centr je jeho míč tečován, a tak tu máme první roh utkání.
     
    2
    První útočnou akci domácích táhl po pravé straně Ješčenko, ale dobře zahrál Bruno Teles, a tak se domácí hráč k centru nedostal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Nyní již je ke startu utkání vše připraveno, výkop budou mít hráči FK Křídla Sovětů Samara.
     
    Otevření Anzhi Areny je ještě před výkopem doprovázeno různými ceremoniemi, a tak se start utkání o pár desítek vteřin zdrží.
     
    Domácí tým dnes křtí novou moderní Anzhi Arenu, pro kterou to bude první ostrý start. Do této doby hrálo Anži na Dinamo Stadionu, či zápasy v pohárové Evropě v Lužnikách v Moskvě.
     
    Úvodní sestavy:

    Anži Machačkala: Gabulov – Ješčenko, Joao Carlos, Ewerthon, Tagirbekov – Achmedov, Jucilei – Šatov, Smolov, Žirkov – Eto'o.

    Manažer: Guus Hiddink

    FK Křídla Sovětů Samara:Veremko – Angbwa, Taranov, Amisulašvili, Bruno Teles – Němov, Vorobjov, Goreux, Joseph-Reinette – Caballero, Lachjalov.

    Trenér: Gadži Gadžijev

    Rozhodčí: Vitalij Meškov – Ilja Barišnikov, Valerij Dančenko.
     
    Avšak ani Anži neprožívá zrovna nejlepší období. Tým, který bojuje o titul a momentálně je na druhé příčce nevyhrál již čtyři soutěžní utkání v řadě a ztráta z minulého kola byla více než šokující. Svěřencům Guuse Hiddinka se nepovedlo vyhrát na hřišti posledního Saransku, kde prohrál 2:0. Ve čtvrtek navíc tým vypadl z pohárové Evropy, když vypadl po prohře 1:0 s Newcastlem. Machačkala se tak může soustředit jen na domácí soutěž, kde ztrácí 21. kolem na vedoucí CSKA pět bodů.
     
    Samara přijíždí v pozici čtrnáctého celku tabulky. Svěřenci Gadžiho Gadžijeva budou o holé přežití v nejvyšší soutěži pravděpodobně bojovat do posledních kol, a tak by dnešní export bodů znamenal velké překvapení. Jeho umístění by jej v této chvíli poslalo do baráže o udržení, na klidné pozice ztrácí pět bodů. Hostující tým sice začal jarní odvetnou část soutěže výhrou v Permu, jenže v minulém kole doma prohrál po špatném výkonu 2:0.
     
    Hezké odpoledne při sledování ruské Premier Ligy. Zajímat nás bude duel Anži Machačkala - FK Křídla Sovětů Samara.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:45.

    Martin Mišovec

    Góly: 81. Traoré – 63. Kornilenko

    Karty:   90+4. Achmedov (MCK) – 18. Amisulašvili (KSS), 36. Amisulašvili (KSS), 89. Veremko (KSS)   36. Amisulašvili (KSS)


    Anži Machačkala: Gabulov – Ješčenko, Joao Carlos, Ewerthon, Tagirbekov (64. Carcela Gonzalez) – Achmedov, Jucilei (46. Traoré) – Šatov, Smolov, Žirkov – Eto'o.

    Manažer: Guus Hiddink

    FC Krídla Sovietov Samara: Veremko – Angbwa, Taranov, Amisulašvili (36. ČK), Bruno Teles – Němov, Vorobjov, Goreux (83. Elisejev), Joseph-Reinette – Caballero (40. Verkhovtsov), Lachjalov (46. Kornilenko).

    Trenér: Gadži Gadžijev

    Rozhodca: Vitalij Meškov – Ilja Barišnikov, Valerij Dančenko