Lisabon – Arouca 5:1 (kon.) | Setúbal – Porto 0:1 (kon.)
koniec
Sporting Lisabon
5:1 (4:0)
FC Arouca
cz Sobota 19.03.2016, 19:30 • Estádio José Alvalade, Lisabon (kapacita: 50.466 diváků) • Primeira Liga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Sporting Lisabon potvrdil v domácím prostředí pozici favorita v FC Aroucu porazil vysoko 5:1!

    Sporting vstupoval do dnešního souboje v pozici favorita, nicméně se v souboji s pátou Aroucou očekával vyrovnaný souboj. Už v devatenácté minutě však Sporting vedl 2:0 po brankách Téa Gutérreze a João Mário. Sporting následně dominoval a ve 32. minutě se prosadil opět João Mário. V závěru poločasu domácí vybojovali rohový kop, ze kterého se prosadil opět Téo Gutiérrrez!

    Přesně po hodině hry přidal domácí Brayn Ruiz pátou branku svého týmu a schylovalo se k debaklu. Hned o sedm minut později však přesnou hlavičkou snížil Gege a zaznamenal čestný úspěch svého týmu!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se budu těšit brzy nashledanou! (21:27:50)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Sporting vybojoval v samotném závěru ještě rohový kop, kterého se ujal Aquilani. Italský záložník poslal míč do středu vápna, avšak obrana hostujícího celku centr odvrátila.
     
    90+1
    Tak, hlavní rozhodčí nakonec nastavuje ještě dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Coates dokázal vybojovat míč na pravé straně, kde obral Hugo Bastu. Domácí hráč si vysloužil potlesk zaplněných tribun a vypadá to, že Sporting dohraje dnešní utkání s míčem na kopačkách.
     
    89
    Bruno César se pokoušel uvolnit na levém křídle, nicméně jeho postup zastavil nedovoleným zákrokem obránce Lima a Sporting zůstane u míče!
     
    88
    Dnešní utkání se již pomalu dohrává. Máme před sebou zřejmě poslední dvě minuty dnešního utkání, neboť lze jen těžko předpokládat, že by hlavní rozhodčí za tohoto stavu nastavoval nějakou minutku ...
     
    87
    Hostujícímu celku se rohový kop nepodařil a dopředu mířil Sporting, který stihl také vybojovat rohový kop. Exekuce se ujal opět Aquilani, avšak Gege dokázal míč odhlavičkovat.
     
    86
    Střídající Intima dokázal odcentrovat z pravé strany. Před brankou se nacházel pouze Scholotto, který překvapil Patrícia i všechny fanoušky a poslal míč na vlastní branku, naštěstí míč mířil nad břevno, avšak zas tolik nechybělo!
     
    85
    Hned poté však přišla velká šance Sportingu! Aquilani uvolnil na pravém křídle Gelsona Martinse, který přesnou přízemní přihrávkou našel na hranici vápna Carvalha, jehož rána však skončila v náruči Bracalliho!
     
    84
    Sporting naprosto ovládá závěr dnešního zápasu a vybojoval další rohový kop. Exekuce se ujal opět Aquilani, nicméně ani tentokrát jeho centr žádného z jeho spoluhráčů nenašel.
     
    82
    Sporting pokračuje v aktivním pojetí a v závěru zápasu svého soupeře jasně přehrává. Domácí celek vybojoval rohový kop, kterého se ujal Aquilani. Jeho centr byl však odvrácen!
    81. Martins mířil ve velké šanci nad branku
     
    81
    Na pravém křídle krásně zakombinoval Gutiérrez, který si narazil míč s Aquilanim a našel na hranici vápna volného Gelsona Martinse. Střídající hráč se opřel do míče, avšak mířil nad branku!
     
    80
    Sporting kontroluje hru na útočné polovině a dnešní výhru si již zcela jistě pohlídá!
     
    79
    Střelec zatím poslední branky v dnešním utkání, Gege, nezvládl souboj na pravé straně s Carvalhem, kterého poslal k zemi. Manuel Oliveira mu uděluje žlutou kartu!
     
    78
    Exekuce rohového kopu se ujal střídající Alberto Aquilani, jehož centr se snesl do středu vápna, avšak obrana hostů dokázala míč odhlavičkovat.
     
    77
    Sporting postupoval rychle vpřed, celou akci táhl středem hřiště William, který poslal křížný centr do vápna, na ten si nabíhal Barcos. Obránce Albín však dokázal míč odvrátit na rohový kop!

    Jan Havlovic

    Góly: 16. Gutiérrez, 19. Mário, 32. Mário, 45. Gutiérrez, 60. Ruiz – 67. Gege

    Karty:   63. Rodrigues (ARC), 79. Gege (ARC)


    Sporting Lisabon: Patrício – Coates, Adrien Silva (61. Aquilani), Scholotto, William Carvalho, Mário, Semedo, Ruiz (71. Martins), Gutiérrez, Bruno César, Slimani (61. Barcos)
    Náhradníci: Ewerton, Aquilani, Jug, Barcos, Carlos Mané, Ricardo Esgaio, Gelson Martins

    FC Arouca: Bracalli – Velázquez (46. Albín), Nuno Coelho, Lima, Gege, Hugo Basto, Artur Moreira, Nuno Valente, Mateus (46. Maurides), Ivo Rordigues (71. Intima), Walter González
    Náhradníci: Pintssilgo, Jorginho Intima, Albín, Jubal, Rudi Sacramento, Zequinha, Maurides

    Rozhodca: Manuel Oliveira – Ribeiro, Leandro (vš. Portugalsko)