Heerenveen – Heracles 0:1 (kon.) | Feyenoord – Graafschap 3:1 (kon.) | Zwolle – Willem II 4:1 (kon.)
Cambuur – Kerkrade 0:1 (kon.)
koniec
SC Heerenveen
0:1 (0:1)
Heracles Almelo
cz Sobota 19.03.2016, 18:30 • Abe Lenstra Stadion • Holandská Eredivisie • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešní večer vše! Přeji vám krásný zbytek sobotního večera a u dalšího textového přenosu zase brzy na shledanou! (20:26:31)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 12:13.
     
    Utkání mezi Heerenveenem a Heraclesem Almelo právě skončilo! V nepříliš pohledném utkání jsme viděli jen minimum šancí, jinak šlo o zápas plný nepřesností ve finální fázi. Utkání rozhodl jedinou brankou český legionář Jaroslav Navrátil, který ve 33. minutě rozhodl o tom, že Heracles si ze hřiště svého dnešního soupeře odveze 3 body a polepší si v boji o předkolo Evropské ligy.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Opět to byl hostující Zomer, který se položil do střely jednoho z hráčů domácího celku. Střela van Ooijena končí pouze na noze hostujícího stopera.
     
    90+2
    Krásný centr z levé strany poslal jeden z domácích hráčů. Míč se dostal až na hlavu te Vredeho, které nedokázal svou hlavičku usměrnit mezi tři tyče.
     
    90+1
    K další střele se dostal domácí Larsson, bylo to opět na hranici vápna. Do jeho střely se však dobře položil bránící Zomer a střelu tak zablokoval.
     
    90
    Rohový kop rozehrál van Ooijen, jeho centr však nebyl povedený a na přední tyči jej odvrací jeden z obránců Heerenveenu.
     
    89
    Heracles se středem dostal až k vápnu Heerenveenu, střelu Weghorsta však srazil bránící Otigba pouze na rohový kop.
     
    88
    Další střídání domácího týmu. Ze hry je stažen záložník Throsby, nahrazuje jej čerstvý Veerman.
     
    87
    Hosté se snažili ještě kombinovat ve středu hřiště, finální přihrávka na Weghorsta byla však příliš dlouhá a míč tak pohodlně sbírá brankář Mulder.
     
    86
    Heerenveen se teď probíjel po levém křídle, Zeneli se kličkou doprostřed dokázal dostat do vápna, jeho střela však míří nad branku.
     
    85
    Hráči domácího týmu již nemají moc času, jejich útočné akce však velmi často končí nepřesnou finální nahrávkou nebo dobrým dostupováním hráčů Heraclesu.
     
    85
    Máme zde další střídání v řadách Heraclesu. Do hry naskakuje čerstvý Darri, ze hry je naopak stažen Illias Bel Hassani.
     
    83
    Ze sedmadvaceti metrů vypálil domácí Larsson, jeho tvrdá rána minula pravou šibenici zhruba o metr. Krásná střela domácího záložníka.
     
    82
    Opět to byl aktivní Zeneli, který se zhruba na dvaceti metrech od branky Heraclesu uvolnil a vypálil tvrdou ránu. Do střely mu však včas skočil obránce Droste, který střelu zablokoval.
     
    81
    K další střele z hranice vápna se dostal opět domácí hráč, tentokrát útočník Zeneli, jeho střela však postrádala razanci a tak jí brankář Castro s přehledem chytá.
     
    80
    Larsson se dostal ke střele z hranice vápna, jeho rána však mířila pouze doprostřed branky, kde stál připravený brankář Castro.
     
    79
    Rohový kop Heerenveenu pouze proletěl malým vápnem Heraclesu, když ani jeden z hráčů a ani brankář Castro nebyli schopni míč zasáhnout.

    Jakub Hataš

    Góly: 33. Navrátil


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 12:13.
    SC Heerenveen: Mulder (C) – Marzo, Otigba, van Aken (78. van den Boomen), Cavlan – Thorsby (88. Veerman), Sam Larsson, St. Juste – Slagveer, te Vrede, Zeneli.
    Náhradníci: De Fockert – Bijker, van Koesveld, van den Boomen, Veerman, Huizing, Amin.

    Heracles Almelo: B. Castro – Droste, te Wierik, Zomer, Fledderus (C) – Bruns, Pelupessy, Bel Hassani (85. Darri) – Navrátil (78. van Ooijen), Weghorst, Gosens.
    Náhradníci: Fij – Bosz, Darri, Gladon, van Ooijen, García, Hoogma.

    Rozhodca: Allard Lindhout – Brondijk, Bexkens. (vš. Nizozemsko)