Heerenveen – Heracles 0:1 (kon.) | Feyenoord – Graafschap 3:1 (kon.) | Zwolle – Willem II 4:1 (kon.)
Cambuur – Kerkrade 0:1 (kon.)
koniec
SC Heerenveen
0:1 (0:1)
Heracles Almelo
cz Sobota 19.03.2016, 18:30 • Abe Lenstra Stadion • Holandská Eredivisie • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Přeji příjemný sobotní podvečer všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes máme na programu 28. kolo nizozemské Eradivisie. Společně se zaměříme na utkání mezi domácím SC Heerenveen a hostujícím Heraclesem Almelo. Výkop utkání je naplánován na 18:30.
     
    SC Heerenveen

    Domácí celek se momentálně nachází na 13. příčce v tabulce. Ztráta na pohárovou Evropu činí 6 bodů, což je ještě možné dohnat. Naopak náskok na pozici, která by Heerenveen odsoudila k sestupu do druhé ligy, je 9 bodů, což je stále ohrožením. Domácí celek tak bude muset zabrat, pokud chce uniknout sestupovým starostem a zároveň se reálně porvat o postup do předkola Evropské ligy.
     
    Heracles Almelo

    Hostující celek dokázal v letošní sezóně posbírat již 41 bodů, což momentálně stačí na krásnou 6. příčku, která by Heracles posunula do předkola Evropské ligy. K tomu, aby se Heracles udržel v boji o Evropu, bude dnes potřebovat nutně bodovat. Poslední vzájemné utkání vyhrál Heracles na své hřišti 2:0 a tak má v dnešním zápase rozhodně na co navazovat!
     
    Úvodní sestavy:

    SC Heerenveen: Mulder (C) – Marzo, Otigba, van Aken, Cavlan – Thorsby, Sam Larsson, St. Juste – Slagveer, te Vrede, Zeneli.
    Náhradníci: De Fockert – Bijker, van Koesveld, van den Boomen, Veerman, Huizing, Amin.

    Heracles Almelo: B. Castro – Droste, te Wierik, Zomer, Fledderus (C) – Bruns, Pelupessy, Bel Hassani – Navrátil, Weghorst, Gosens.
    Náhradníci: Fij – Bosz, Darri, Gladon, van Ooijen, García, Hoogma.

    Rozhodčí: Allard Lindhout – Brondijk, Bexkens. (vš. Nizozemsko).
    Rozcvička na Abe Lenstra Stadion.

    Warming up in het Abe Lenstra stadion #scHeerenveen

    Fotka zveřejněná uživatelem sc Heerenveen (@scheerenveenofficial),


     
    Oba celky už se připravují na úvodní výkop, za pár vteřinek utkání začne!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali hráči Heraclesu, kteří se hned hnali do vápna středem hřiště. Pelupessyho průnik však zastavila obrana Heerenveenu.
     
    2
    Domácí celek zkouší kombinovat středem hřiště, po přiťuknutí Slagveera se před vápnem s míčem ocitl Zeneli, jeho akci však zabrzdilo špatné zpracování míče.
     
    3
    Krásnou akci na pravém křídle předvedl domácí celek, Slagveer se však nedostal ani k centru, když jej dobře zastavil hostující Droste.
     
    4
    Středem hřiště se probil hostující Weghorst, když však s míčem prošel do vápna, moc si ho předkopl a už jej nestihl zastavit na hrací ploše.
     
    5
    Hostující obránci teď kombinovali na vlastní polovině, Droste pak poslal dlouhý nákop dopředu po pravé lejně, kterým však nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    6
    Hráči Heerenveenu se snaží uklidnit hru, kombinaci středem hřiště zkoušel Larsson s Thorsbym, jejich akce však končí nepřesností Larssona v kombinaci.
     
    7
    Bel Hassani posílal krásný centr ze středu hřiště na levé křídlo, míč si však nezpracoval Gosens, který tak pouze vrátil míč hráčům Heerenveenu.
     
    8
    Pelupessymu se podařilo zastavit průnik středem hřiště, který zkoušel domácí Larsson, získal míč pro svůj tým a hostující obránci tak mohou kombinovat na vlastní polovině.
     
    9
    Hráči Heraclesu se snaží kombinovat na levém křídle, dobře dostupující obrana domácího celku jim však nedává moc možností. Další akci se podařilo přerušit Otigbovi, který zastavil kombinaci Gosense s Weghorstem.
     
    10
    Hostující celek se probil k šestnácte soupeře po levé straně hřiště, centr Fledderuse do vápna radši odvrátil jeden z domácích obránců na rohový kop.
     
    10
    Roh rozehrál Bel Hassani, kterému se jeho kop vůbec nepovedl a poslal do protiútoku hráče Heerenveenu. Ti však nedokázali včas doplnit osamoceného Zeneliho, který tak o míč přišel.
     
    11
    Hostující Heracles je na začátku zápasu výrazněji aktivnějším týmem, Heerenveenu se daří dostat do útoku jen sporadicky. Další akci na pravé straně předvedl Jaroslav Navrátil, který po průniku vybojoval roh pro svůj celek.
     
    12
    Z dalšího rohu se hostujícímu celku nepodařilo nic vymyslet, takže míč ze vzduchu celkem pohodlně stahuje domácí brankář Mulder.
     
    13
    Hostující Droste se dral s míčem po pravé lajně vpřed, zastavit ho musel až za cenu faulu domácí van Aken. Rozhodčí Lindhout mu důrazně domluvil, kartu však mu však neukázal.
     
    14
    Do rychlého brejku se dostal domácí útočník Slagveer, toho však ve vápně velmi dobře vytlačil až do zámezí obránce Zomer, odkopávat od branky tak bude brankář Castro.
     
    15
    Hostující Heracles se teď snaží uklidnit tempo hry, obránci kombinují na své vlastní polovině a vyčkávají na vhodnou příležitost k útoku.
     
    16
    Hráči hostí zahráli krásnou kombinaci na jeden dotyk ve středu hřiště, jíž vyřadili tři domácí borce. Jejich akci však zmařila špatná nahrávka Pelupessyho.
     
    18
    Hostující útočník Weghorst se probíjal skrz obranu domácích na levém křídle, ze své akce vytěžil alespoň roh pro Heracles.
     
    18
    Rohový kop zahrál kapitán Fledderus, jeho centr však nedokázal útočník Gosens poslat ani mezi tři tyče.
     
    19
    Po pravé straně se krásně prosmýkl hostující Navrátil, jeho přízemní centr do vápna Heerenveenu však sbírá pouze domácí brankář Mulder.
     
    20
    K dalšímu dlouhému míči si hledal cestu hostující kapitán Fledderus, na zádech jej však dokázal udržet obránce Marzo. Mulder tak bude odkopávat od vlastní branky.
     
    21
    Domácí celek se po delší odmlce dostal do útoku. Zeneli se ocitl na pravém rohu malého vápna, míč mu však stihl ukopnout obránce Zomer.
     
    22
    Fledderus se snažil prudkou přihrávkou do středu hřiště najít Weghorsta, ten však dostal míč příliš na paty a neměl šanci si jej dobře zpracovat.
     
    23
    Ke střele se dokázal dostat domácí útočník te Vrede, svojí střelou však minul levou tyčku Castrovi branky. Hostující brankář tak bude vykopávat.
     
    24
    Další útočná akce Heerenveenu, opět po levém křídle. Do vápna si zabíhal Zeneli, k míči se však nedokázal dostat dříve, než obránce Droste, který tak míč uklízí do bezpečí.
     
    25
    Hostující obránce Zomer posílal nákop až do vápna Heraclesu, Weghorst jej však nestihl na hrací ploše a tak má míč opět domácí tým.
     
    27
    Hru obou celků teď doprovází velké množství chyb a nepřesností. Jak Heerenveen, tak Heracles se teď několikrát dostávali do kombinaci, která skončila vinou špatné finální přihrávky.
     
    28
    Hostující Gosens teď krásně ve skluzu zastavil průnik domácího Marzo na pravém křídle. Vypadalo to, že se u toho sám drobně zranil, nicméně po krátkém ošetření je zpět na nohou.
     
    29
    Domácí borci se teď snažili k vápnu Heraclesu přiblížit dlouhými nákopy na hrot, ani jeden z domácích útočníků se však k míči nedokázal dostat.
     
    30
    Fledderus zahrával další rohový kop z levé strany, jeho centr však dopadl pouze na hlavu bránícího Otigby, takže míč mají opět hráči Heerenveenu.
     
    31
    Navrátil se na pravé straně pokusil kombinovat se spoluhráčem Pelupessym, ten však Navrátilovi nedokázal vrátit míč do běhu a tak celou akci přerušil domácí Cavlan.
     
    32
    Kombinace domácího celku na levém křídle nevyústila v nic vážného a tak se k míči dostávají hráči Heraclesu, kteří rozjíždějí nebezpečnou akci středem.
     
    33
    Heracles právě vstřelil branku!
    A máme tu první branku dnešního utkání! Bel Hassani poslal krásnou nahrávku za obranu Heerenveenu, kterou si dokázal najít JAROSLAV NAVRÁTIL, který tak otevírá skóre dnešního zápasu!
    33. Jaroslav NAVRÁTIL - 0:1
     
    34
    Hráči domácího celku jsou zaskočeni brankou hostí a snaží se okamžitě odpovědět. Akce na pravém křídle však k ničemu nevedla, obrana Heraclesu si s ní poradila.
     
    36
    Obrana hostujícího celku v klidu kombinuje na vlastní polovině a vyčkává na vhodnou příležitost k útoku. Heerenveen se snaží aktivně napadat, zatím však bez výsledku.
     
    37
    Hráči Heraclesu jsou velmi aktivní, další akci středem hřiště rozjel Pelupessy, jeho přihrávku do vápna však včas zastavil domácí van Aken.
     
    38
    Ke střele se na hranici velkého vápna dostal hostující Bel Hassani, jeho střela však postrádala jak razanci, tak i přesnost.
     
    39
    Velká šance domácího celku! Heerenveen se dostal až do vápna hostí, tam však nedokázal brankáře Castra překonat ani jeden z hráčů domácích, když Castro vytáhl dva pěkné zákroky!
    39. Velká šance domácího celku, kterou vychytal Castro!
     
    41
    Hostující celek se snaží proniknout k vápnu domácího týmu po pravém křídle, kde je velmi aktivní jediný dnešní střelec Navrátil. Ten si však míč moc předkopl a tak z jeho akce není nic.
     
    42
    Domácí se snaží probít do vápna hostí všemi způsoby, kombinace středem teď však skončila pouze výborným zákrokem bránícího van Akena.
     
    43
    Domácí Slagveer postupoval s míčem po pravé lajně, kde jej čistě zastavil kapitán Fledderus, domácí se však snaží vymodlit u rozhodčího přímý kop.
     
    44
    Centr do vápna z pravého křídla zvládl s přehledem zlikvidovat hostující brankář Castro, který rovnou zakládá útočnou akci Heraclesu.
     
    45
    Domácí celek se bude muset ubránit ještě jednomu rohovému kopu Heraclesu, který získal útočník Weghorst a zahrávat jej bude kapitán Fledderus.
     
    45+1
    Fledderus svým centrem našel Brunse, ten však sám před brankou nedokázal pořádně trefit míč.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první polovinu dnešního střetnutí. Hosté jsou výrazně aktivnějším týmem, čemuž odpovídá i jeijch poločasové vedení 1:0. Zatím jedinou branku dnešního zápasu obstaral český legionář Jaroslav Navrátil ve 33. minutě! Zvládne Heerenveen dohnat manko ve druhém poločase? To se dozvíme zhruba v 19:33, kdy by mělo druhé dějství začít!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas zahájili hráči Heerenveenu, kteří se dlouhým nákopem na pravé křídlo dostávají do prvního útoku. Jejich snaha končí nepřeností Larssona.
     
    47
    Hostující celek se snažil prokombinovat na polovinu soupeře středem hřiště, Bel Hassani byl však včas a čistě zastaven.
     
    48
    Do první vetší šance druhého poločasu se dostal domácí Zeneli! Ten se s míčem otočil ve vápně Heraclesu, jeho střela mu však vůbec nesedla a branku vůbec netrefil.
     
    49
    Po levé straně se probíjel domácí Larsson, jeho průnik však včas pro Heracles zastavil Pelupessy. Domácí tak získavají alespoň přímý volný kop z levé strany.
     
    49
    Larssonův centr dopadl na hlavu te Vredeho, ten však nedokázal zacílit mezi tři tyče Castrovi branky.
     
    50
    Domácí vletěli do druhého poločasu mnohem aktivněji! Další akci po levém křídle vedl St. Juste, jeho průnik však zabrzdila jeho vlastní nepřesnost.
     
    51
    Domácí celek dokázal dostat dobrým napadáním do svízelné situace brankáře Castra, který před dotírajícím Zenelim stihl míč odkopnout za pět minut dvanáct.
     
    52
    Krásnou akci na levé straně předvedli hosté, když se ve vápně dostal ke střele hostující Gosens. Jeho střela však mířila do zámezí po zásahu domácího Marza, hosté tak mají alespoň roh.
     
    53
    Rohový kop zahrával tradičně kapitán Heraclesu Fledderus, jeho centr však neznamenal pro Muldera žádné větší nebezpečí.
     
    54
    Před vápnem Heerenveenu byl faulován Weghorst, přímý kop Bel Hassaniho sice poté našel hlavu jednoho z jeho spoluhráčů, míč však letěl vysoko nad branku.
     
    56
    Domácí se dostali do krásné akce před vápnem Heraclesu, kterou zakončoval Thorsby, jeho střelu však pouze vyrazil hostující brankář Castro.
     
    57
    Domácí hráči se teď snaží zklidnit hru kombinací na své polovině, hráči Heraclesu se je však snaží vytrvale napadat.
     
    58
    Do zakončení se po akci na pravém křídle dostával hostující Bel Hassani, od míče jej však čistým zákrokem dokázal odstavit bránící Cavlan.
     
    59
    Dlouhý centr na hranici vápně Heerenveenu poslal hostující obránce Zomer, Weghorst však souboj s bránícím Otigbou nevyhrál a míč mají domácí.
     
    60
    S míčem se na levém křídle zdařile probíjel domácí Cavlan, po dlouhém průniku však nedokázal míč zkrotit a ten tak putuje do zámezí, z čeho bude aut pro hostující Heracles.
     
    62
    Hráči domácího celku se teď na pár minut usadili kolem vápna Heraclesu, žádnou nebezpečnou situaci si ale vytvořit nedokázali. Střela Otigby z pravého rohu vápna mířila pouze na branku Castra.
     
    63
    Ve středu hřiště se krásně uvolnil hostující Pelupessy, jeho dělovku však dokázal dobře bránící van Aken zablokovat stehnem. K odraženému míči se však dostal Bruns a Heracles zakládá další útok.
     
    64
    Na hranici vápna Heerenveenu se krásně uvolnil hostující Weghorst, který posunul míč na Gosense. Ten však byl moc pasivní a než k němu doputoval míč, stihl jej vracející se obránce Marzo odkopnout.
     
    65
    Dlouhý nákop brankáře Castro na rozběhnutého Weghorsta stihl včas odklidit dobře vyběhnutý brankář Heerenveenu Mulder.
     
    66
    Domácí celek opět kombinoval na levé straně poblíž vápna Heraclesu. Přímo do vápna však žádný centr ani přihrávka nedoputovala.
     
    67
    Bel Hassani se krásně prosmýkl na pravé straně, míč však držel zbytečně dlouho a byl o něj připraven Cavlanem. Heracles však bude mít k dispozici rohový kop.
     
    68
    Z dalšího rohového kopu nedokázal Heracles vymyslet žádnou vážnější šanci a tak obrana Heerenveenu celkem s poklidem míč odvrací.
     
    69
    Dlouhý centr na pravé straně dobíhal Jaroslav Navrátil, který dokázal přesprintovat Cavlana. Ten již poněkolikáté v utkání fauluje, rozhodčí Lindhout však ani teď kartu neudělil.
     
    70
    Navrátil opět úřadoval na pravé straně hřiště, kdy se mu povedlo šikovně přehodit bránícího Cavlana. Jeho akce však k ničemu vážnému nevedla.
     
    71
    Přízemní centr Bel Hassaniho z pravé strany do vápna nenašel nikoho z jeho spoluhráčů, míč tak na přední tyči rázně odkopává stoper domácích van Aken.
     
    72
    Dlouhý nákop před vápno Heraclesu dokázal zkrotit te Vrede, jeho přihrávka doleva na Zeneliho však nebyla přesná a tak má míč opět Heracles.
     
    73
    Středem hřiště postupoval hostující záložník Bruns, ten si však nepohlídal vlastní záda a zezadu jej o míč připravil dobře se vracející Larsson.
     
    74
    Do pěkné akce se dostal domácí útočník te Vrede, jeho střelu dokázal Castro vytáhnout konečky prstů jen o kousek. Celou akci ale anuloval zvednutý praporek pomezního rozhodčího, který signalizoval ofsajd.
     
    75
    Hráčům domácího celku ubíha čas velmi rychle, do konce zbývá zhruba čtvrt hodiny a nervozita se pomalu, ale jistě vkrádá na kopačky hráčů Heerenveenu. Další jednoduchou přihrávku teď zkazil domácí Throsby.
     
    76
    Rohový kop zahrával hostující kapitán Fledderus, jeho centr však dopadl pouze na hlavu Cavlana, který odvrací. Míč doputoval na velké vápno k Bel Hassanimu, který z voleje nedokázal propálit hradbu těl před sebou.
     
    77
    Centr z pravé strany si dokázal ve vápně najít útočník te Vrede, jeho hlavička však mířila zhruba dva metry vedle Castrovi pravé tyče.
     
    78
    Máme tu první střídání v dnešním zápase. Ze hřiště odchází prozatím jediný střelec utkání Jaroslav Navrátil, místo něj přichází van Ooijen.
     
    78
    A střídá i domácí celek, ze hry je stažen stoper van Aken, nahrazen je van den Boomenem.
     
    79
    Rohový kop Heerenveenu pouze proletěl malým vápnem Heraclesu, když ani jeden z hráčů a ani brankář Castro nebyli schopni míč zasáhnout.
     
    80
    Larsson se dostal ke střele z hranice vápna, jeho rána však mířila pouze doprostřed branky, kde stál připravený brankář Castro.
     
    81
    K další střele z hranice vápna se dostal opět domácí hráč, tentokrát útočník Zeneli, jeho střela však postrádala razanci a tak jí brankář Castro s přehledem chytá.
     
    82
    Opět to byl aktivní Zeneli, který se zhruba na dvaceti metrech od branky Heraclesu uvolnil a vypálil tvrdou ránu. Do střely mu však včas skočil obránce Droste, který střelu zablokoval.
     
    83
    Ze sedmadvaceti metrů vypálil domácí Larsson, jeho tvrdá rána minula pravou šibenici zhruba o metr. Krásná střela domácího záložníka.
     
    85
    Máme zde další střídání v řadách Heraclesu. Do hry naskakuje čerstvý Darri, ze hry je naopak stažen Illias Bel Hassani.
     
    85
    Hráči domácího týmu již nemají moc času, jejich útočné akce však velmi často končí nepřesnou finální nahrávkou nebo dobrým dostupováním hráčů Heraclesu.
     
    86
    Heerenveen se teď probíjel po levém křídle, Zeneli se kličkou doprostřed dokázal dostat do vápna, jeho střela však míří nad branku.
     
    87
    Hosté se snažili ještě kombinovat ve středu hřiště, finální přihrávka na Weghorsta byla však příliš dlouhá a míč tak pohodlně sbírá brankář Mulder.
     
    88
    Další střídání domácího týmu. Ze hry je stažen záložník Throsby, nahrazuje jej čerstvý Veerman.
     
    89
    Heracles se středem dostal až k vápnu Heerenveenu, střelu Weghorsta však srazil bránící Otigba pouze na rohový kop.
     
    90
    Rohový kop rozehrál van Ooijen, jeho centr však nebyl povedený a na přední tyči jej odvrací jeden z obránců Heerenveenu.
     
    90+1
    K další střele se dostal domácí Larsson, bylo to opět na hranici vápna. Do jeho střely se však dobře položil bránící Zomer a střelu tak zablokoval.
     
    90+2
    Krásný centr z levé strany poslal jeden z domácích hráčů. Míč se dostal až na hlavu te Vredeho, které nedokázal svou hlavičku usměrnit mezi tři tyče.
     
    90+3
    Opět to byl hostující Zomer, který se položil do střely jednoho z hráčů domácího celku. Střela van Ooijena končí pouze na noze hostujícího stopera.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Utkání mezi Heerenveenem a Heraclesem Almelo právě skončilo! V nepříliš pohledném utkání jsme viděli jen minimum šancí, jinak šlo o zápas plný nepřesností ve finální fázi. Utkání rozhodl jedinou brankou český legionář Jaroslav Navrátil, který ve 33. minutě rozhodl o tom, že Heracles si ze hřiště svého dnešního soupeře odveze 3 body a polepší si v boji o předkolo Evropské ligy.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 12:13.
     
    To je ode mě pro dnešní večer vše! Přeji vám krásný zbytek sobotního večera a u dalšího textového přenosu zase brzy na shledanou! (20:26:31)

    Jakub Hataš

    Góly: 33. Navrátil


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 12:13.
    SC Heerenveen: Mulder (C) – Marzo, Otigba, van Aken (78. van den Boomen), Cavlan – Thorsby (88. Veerman), Sam Larsson, St. Juste – Slagveer, te Vrede, Zeneli.
    Náhradníci: De Fockert – Bijker, van Koesveld, van den Boomen, Veerman, Huizing, Amin.

    Heracles Almelo: B. Castro – Droste, te Wierik, Zomer, Fledderus (C) – Bruns, Pelupessy, Bel Hassani (85. Darri) – Navrátil (78. van Ooijen), Weghorst, Gosens.
    Náhradníci: Fij – Bosz, Darri, Gladon, van Ooijen, García, Hoogma.

    Rozhodca: Allard Lindhout – Brondijk, Bexkens. (vš. Nizozemsko)