Lisabon – Arouca 5:1 (kon.) | Setúbal – Porto 0:1 (kon.)
koniec
Sporting Lisabon
5:1 (4:0)
FC Arouca
cz Sobota 19.03.2016, 19:30 • Estádio José Alvalade, Lisabon (kapacita: 50.466 diváků) • Primeira Liga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Sporting Lisabon potvrdil v domácím prostředí pozici favorita v FC Aroucu porazil vysoko 5:1!

    Sporting vstupoval do dnešního souboje v pozici favorita, nicméně se v souboji s pátou Aroucou očekával vyrovnaný souboj. Už v devatenácté minutě však Sporting vedl 2:0 po brankách Téa Gutérreze a João Mário. Sporting následně dominoval a ve 32. minutě se prosadil opět João Mário. V závěru poločasu domácí vybojovali rohový kop, ze kterého se prosadil opět Téo Gutiérrrez!

    Přesně po hodině hry přidal domácí Brayn Ruiz pátou branku svého týmu a schylovalo se k debaklu. Hned o sedm minut později však přesnou hlavičkou snížil Gege a zaznamenal čestný úspěch svého týmu!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se budu těšit brzy nashledanou! (21:27:50)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Sporting vybojoval v samotném závěru ještě rohový kop, kterého se ujal Aquilani. Italský záložník poslal míč do středu vápna, avšak obrana hostujícího celku centr odvrátila.
     
    90+1
    Tak, hlavní rozhodčí nakonec nastavuje ještě dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Coates dokázal vybojovat míč na pravé straně, kde obral Hugo Bastu. Domácí hráč si vysloužil potlesk zaplněných tribun a vypadá to, že Sporting dohraje dnešní utkání s míčem na kopačkách.
     
    89
    Bruno César se pokoušel uvolnit na levém křídle, nicméně jeho postup zastavil nedovoleným zákrokem obránce Lima a Sporting zůstane u míče!
     
    88
    Dnešní utkání se již pomalu dohrává. Máme před sebou zřejmě poslední dvě minuty dnešního utkání, neboť lze jen těžko předpokládat, že by hlavní rozhodčí za tohoto stavu nastavoval nějakou minutku ...
     
    87
    Hostujícímu celku se rohový kop nepodařil a dopředu mířil Sporting, který stihl také vybojovat rohový kop. Exekuce se ujal opět Aquilani, avšak Gege dokázal míč odhlavičkovat.
     
    86
    Střídající Intima dokázal odcentrovat z pravé strany. Před brankou se nacházel pouze Scholotto, který překvapil Patrícia i všechny fanoušky a poslal míč na vlastní branku, naštěstí míč mířil nad břevno, avšak zas tolik nechybělo!
     
    85
    Hned poté však přišla velká šance Sportingu! Aquilani uvolnil na pravém křídle Gelsona Martinse, který přesnou přízemní přihrávkou našel na hranici vápna Carvalha, jehož rána však skončila v náruči Bracalliho!
     
    84
    Sporting naprosto ovládá závěr dnešního zápasu a vybojoval další rohový kop. Exekuce se ujal opět Aquilani, nicméně ani tentokrát jeho centr žádného z jeho spoluhráčů nenašel.
     
    82
    Sporting pokračuje v aktivním pojetí a v závěru zápasu svého soupeře jasně přehrává. Domácí celek vybojoval rohový kop, kterého se ujal Aquilani. Jeho centr byl však odvrácen!
    81. Martins mířil ve velké šanci nad branku
     
    81
    Na pravém křídle krásně zakombinoval Gutiérrez, který si narazil míč s Aquilanim a našel na hranici vápna volného Gelsona Martinse. Střídající hráč se opřel do míče, avšak mířil nad branku!
     
    80
    Sporting kontroluje hru na útočné polovině a dnešní výhru si již zcela jistě pohlídá!
     
    79
    Střelec zatím poslední branky v dnešním utkání, Gege, nezvládl souboj na pravé straně s Carvalhem, kterého poslal k zemi. Manuel Oliveira mu uděluje žlutou kartu!
     
    78
    Exekuce rohového kopu se ujal střídající Alberto Aquilani, jehož centr se snesl do středu vápna, avšak obrana hostů dokázala míč odhlavičkovat.
     
    77
    Sporting postupoval rychle vpřed, celou akci táhl středem hřiště William, který poslal křížný centr do vápna, na ten si nabíhal Barcos. Obránce Albín však dokázal míč odvrátit na rohový kop!
    Na Estádio José Alvalade dnes dorazila velmi početná návštěva!

     
    76
    Arouca následně postupovala do protiútoku, ze kterého vybojovala rohový kop. Exekuce se ujal Artur, jehož centr však dokázala obrana Sportingu odvrátit!
     
    75
    Scholotto se však následně dostal k míči zpět, zakombinoval na pravé straně s Máriem a znovu odcentroval. Jeho centr sice našel Barcose, avšak ten byl hodně překvapený, že k němu míč došel, a tak ani nezakončil!
     
    74
    Střídající Gelson Martins se dokázal uvolnit na pravé straně a našel ve středu Mária. Ten vrátil míč na pravou stranu pro Scholotta, který odcentroval, avšak jeho centr byl odvrácen!
     
    73
    Arouca vhazovala z levé straně, kde se Albín pokoušel najít střídajícího Intimu. Toho však letící míč přelétl a dopředu mohou zamířit opět domácí!
     
    72
    Sporting momentálně kontroluje hru na útočné polovině. Při kombinaci je sice poměrně agresivně napadán, avšak domácí hráči si zatím dokázali poradit!
     
    71
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Ivo Rodrigues, přichází Jorginho Intima.
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Bryan Ruiz, přichází Gelson Martins.
     
    69
    Exekuce rohového kopu se ujal Artur, jehož centr však dokázala obrana Sportingu odvrátit! Hned poté však na levé straně fauloval střídající Aquilani a hra je přerušena!
     
    68
    Arouca pokračuje v aktivním výkonu a po dobré kombinaci dokázala na útočné polovině vybojovat další rohový kop tohoto zápasu.
    67. GEGE - 5:1
     
    67
    Arouca právě vstřelila branku!
    Gólového hody na Estádio José Alvalade pokračují a přesného zásahu se dočkala také Arouca! Z rohového kopu hosté neudeřili, nicméně poté se míč dostal na levou stranu k Limovi, jehož přesný centr dolétl na hlavu GEGEHO a na jeho hlavičku byl Patrício krátký!
     
    66
    Bracalli poslal dlouhý nákop na útočnou polovinu, kterým našel Valenteho. Ten posunul míč k Rodriguesovi, který vyslal nepříjemnou ránu, tu Patrício vyrazil na rohový kop!
     
    65
    Sporting se opět dokázal usadit na útočné polovině a do středu hřiště dostal přihrávku Bryan Ruiz. Střelec poslední branky dnešního zápasu se dostal k technické střele, ta se mu však příliš nepovedla a Bracalli míč v pohodě lapil.
     
    63
    Další žlutou kartu v dnešním utkání uděluje hlavní rozhodčí Ivo Rodriguesovi, který na levé straně nestíhal v souboji Coatesovi, a tak ho zatahal za dres!
     
    62
    Arouca se dostávala do postupného útoku, který táhl středem hřiště Artur Moreira. Na hostujícího záložníka si počíhal Semedo, který ho poslal nedovoleným způsobem k zemi.
     
    61
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Slimani, přichází Barcos.
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Adrien Silva, přichází Alberto Aquilani.
    60. Bryan RUIZ - 5:0
     
    60
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Přesně po hodině hry přidává domácí celek svůj pátý gól v tomto zápase a fanoušci si dnešní zápas doslova užívají, tedy přesněji, fanoušci Sportingu. Slimani se dostal k míči v levé části vápna a následnou přihrávkou našel BRYANA RUIZE, který krásnou střelou poslal míč do růžku branky!
     
    59
    Adrien Silva se dostal ve středu hřiště pod velký tlak napadajícího hráče, nicméně domácí kapitán situaci zvládl a Sporting míří vpřed!
     
    58
    Arouca postupovala do dalšího postupného útoku, který táhl po pravé straně Hugo Basto. Postup hostujícího záložníka však dokázal zastavil mladý Semedo!
     
    56
    Rozehrávky se ujal Bruno César, nicméně jeho centr nebyl povedený a Arouca mířila do přečíslení. Celou akci zakončil střelou z levé strany Lima, nicméně Patrícia dokázal míč vyrazit!
     
    55
    Sporting teď bude mít k dispozici zajímavou standardní situaci! Střídající Albín totiži spadl po souboji s Adrienem Silvou, nicméně o faul se nejednalo a rozhodčí odpískal hru rukou hostujícího hráče.
     
    54
    Exekuce rohového kopu se ujal Ruiz, jehož centr však dokázala obrana hostujícího celku odvrátit. Ruiz se dostal k míči znovu a pokoušel se ho vrátit do vápna, obrana hostů i tentokrát dokázala zareagovat skvěle!
    Na Estádio José Alvalade panuje skvělá atmosféra

     
    53
    Slimani dostal dobrou přihrávku na hranici vápna od Scholotta. Jeho následné zakončení však dokázal zblokovat obránce Gege na rohový kop!
     
    52
    Semedo je již za postranní čárou a za malou chvíli by se měl zapojit zpět do hry. Mezitím Sporting rozehrál a z pravé strany odcentroval Coates. Jeho centr však skončil v náruči Bracalliho.
     
    51
    Semedo svedl ve středu hřiště hodně těžký souboj s Arturem Moreirou. Oba hráči se střetli hlavami, daleko hůře na tom skončil domácí záložník, který byl po souboji hodně otřesený. Momentálně je v péči lékařů!
     
    50
    Sporting následně vyrazil do protiútoku, který táhl středem hřiště Semedo. Jeho nýsledný centr hledal za obranou Gutiérreze, avšak ten se nacházel v ofsajdu.
     
    49
    Nuno Coelho se pokoušel uvolnit na pravé straně, jeho postup však zastavil nedovoleným zákrokem Mário. Arouca měla k dispozici standardní situaci, avšak z té zahrozit nedokázala.
     
    47
    Hned na začátku druhého poločasu vybojoval Sporting zajímavou standardní situaci, které se ujal Bruno César. Jeho centr hledal na zadní tyči Scholotta, avšak Bracalli dokázal zasáhnout!
     
    46
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Velázquez, přichází Albín.
     
    46
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Mateus, přichází Maurides.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Sporting vstupoval do dnešního souboje v pozici favorita, nicméně se v souboji s pátou Aroucou očekával vyrovnaný souboj. Už v devatenácté minutě však Sporting vedl 2:0 po brankách Téa Gutérreze a João Mário. Sporting následně dominoval a ve 32. minutě se prosadil opět João Mário. V závěru poločasu domácí vybojovali rohový kop, ze kterého se prosadil opět Téo Gutiérrrez!

    Druhý poločas začne přibližně v 20:36!
     
    45
    První poločas skončil.
    45. Téo GUTIÉRREZ - 4:0
     
    45
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    A z následného rohového kopu se domácí celek prosazuje počtvrté! Exekuce rohového kopu se ujal Bruno César, jehož centr tentokrát našel Carvalha, který dostal míč k TÉO GUTIÉRREZOVI, ten míč lehce tečoval a zaznamenal druhou branku v zápase!
     
    44
    Právě Bruno César se dokázal na levé straně krásně uvolnil a následně ještě hledal Adriena Silvu, ten sice neodcentroval, nýbrž vybojoval rohový kop!
     
    43
    Domácí celek získal míč na vlastní polovině a postupoval do protiútoku, který táhl středem hřiště Bruno César. Následná nahrávka brazilského záložníka však mířila na Slimaniho, který se nacházel v ofsajdu!
     
    42
    Coates táhl další akci Sportingu po pravé straně. Následně si narazil míč s Semedem, avšak přes Velázqueze přejít nedokázal!
     
    41
    Arouca velmi rychle rozehrála a postupovala do protiútoku. Nuno Coelho dostal prostor na levé straně, a tak odcentroval, avšak svým centrem našel pouze rukavice Patrícia!
     
    40
    Adrien Silva našel na pravé straěn naběhnutého Gutiérreze, který si udělal prostor pro centr, nicméně raději zkusil kličku, a ta mu v souboji s Gegem nevyšla.
     
    38
    Arouca se dostala po delší době do protiútoku, který táhl po pravé straně Mateus. Hostující záložník si navedl míč do středu a nebezpečně vypálil. Jeho rána však mířila do připraveného Patrícia.
     
    36
    Sporting je v posledních minutách jasně dominantní a svého soupeře prakticky k ničemu nepouští. Joao Mário dostal ideální přihrávku na levé křídlo, kde odcentroval přes Limu, avšak jeho centr odvrátil Gege!
     
    35
    Coates se dokázal uvolnit na pravé straně a mířil do zajímavého pozice. Jeho následná přihrávka měla najít Slimaniho, avšak těsně před ním míč odkopl obránce Lima!
     
    34
    Sporting však stále nemá dost! Stoper Schlotto posílal dlouhý centr za obranu, na který si nabíhal Slimani. Alžírský útočník se však nacházel v ofsajdu ...
    32. Joao MÁRIO - 3:0
     
    32
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Sporting v dnešním utkání zatím jasně dominuje a dostává se již do tříbrankového vedení! Domácí kapitán Adrien Silva si ve středu hřiště krásně narazil míč a následně uvolnil na levé straně JOAA MÁRIA, jehož krásná technická rána zamířila přesně k tyči!
     
    30
    Slimani si dokázal na útočné polovině obhodit Nuno Coelha, který však následně raději fauloval a hra je přerušena.
     
    28
    Semedo uvolnil na pravé straně Coatese, který odcentroval, avšak byl bráněn Limou a poslal míč do zámezí!
     
    26
    William Carvalho se pokoušel uvolnit ve středu hřiště, nicméně ho fauloval Nuno Valente a hra je přerušena!
     
    25
    Domácí celek kontroluje hru na útočné polovině a do útoku se rozhodně nežene. Domácí se rychle dostali do dvoubrankového vedení a momentálně mohou hrát v pohodě!
     
    23
    Arouca se pokoušel zahrozit přes pravou stranu, kudy postupoval Nuno Valente. Domácí Adrien Silva však předvedl ukázkový obranný skluz a míč vybojoval.
     
    21
    Sporting vybojoval zajímavou standardní situaci, které se ujal Semedo. Jeho centr však obrana hostů dokázala odvrátit!
    19. Joao MÁRIO - 2:0
     
    19
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    A vzápětí se dostává domácí celek již do dvoubrankového vedení! Sporting se dostal do protiútoku, který táhl po levé straně Gutiérrez. Jeho následná přihrávka našla JOAA MÁRIA, jehož střela mířila přesně k tyči!
     
    18
    Arouca se však z inkasované branky dokázala velmi rychle oklepat a vybojovala rohový kop! Exekuce se ujal Artur, avšak jeho centr obrana Sportingu odvrátila!
    16. Téo GUTIÉRREZ - 1:0
     
    16
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Sporting se dostává po patnácti minutách hry do vedení! Domácí vybojovali rohový kop, kterého se ujal Bruno César. Jeho centr našel ve vápně Mária. Jeho následnou hlavičku lehce tečoval TÉO GUTIÉRREZ a míč skončil v brance!
     
    14
    Arouca se následně usadila na útočné polovině a z pravé straně přilétl do vápna centr od Velázqueze. Jeho centr se snášel na hlavu Iva Rodríguese, avšak ten míč těsně netrefil!
     
    13
    Arouca si zatím vede na hřišti Sportingu poměrně dobře. Tentokrát se dostala do zajímavého protiútoku, jenže Nuno Valente nedokázal na pravé straně přejít přes Ruize a míč je v zámezí.
     
    11
    Sporting směřoval do protiútoku, který táhl po pravé straně Semedo, avšak jeho následný centr dokázal Nuno Coelho odvrátit!
     
    9
    Arouca dokázala vybojovat další zajímavou standardní situaci, které se ujal opět Artur. Jeho centr byl tentokrát povedenější, avšak zkušený Patrício míč vyboxoval.
     
    8
    Arouca dokázala vybojovat míč na vlastní polovině a postupovala do protiútoku. Do zakončení se dostal González, avšak mířil mimo branku.
     
    6
    Sporting nyní kombinuje na útočné polovině a hledá ideální cestu do vápna svého soupeře. Arouca zatím stojí v obranném bloku a vyčkává!
     
    4
    Obránce Coates si udělal prostor na levém křídle, odkud svým centrem našel ve vápně Gutiérreze, jehož hlavička mířila mimo. Domácí forvard se však nacházel v ofsajdu!
     
    3
    Arouca se následně dokázala udržet na útočné polovině a vše vyrezultovalo ve střelu Mateuse. Ta však mířila hodně mimo branku!
     
    2
    Hned ve druhé minutě se Arouca probojoval k zajímavé standardní situaci, které se ujal Artur. Jeho centr však nebyl povedený a obrana Sportingu se dokázala ubránit!
     
    1
    Hlavní rozhodčí Manuel Oliveira právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli k dispozici hráči Sportingu, kteří se hned dostávali do rychlého útoku, avšak přihrávku Semeda dokázal odkopnout Lima.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí právě přivedl oba týmy na trávník Estádia José Alvalade, za malou chvilku začínáme!
     
    FC AROUCA
    Malý portugalský klub v letošní sezoně překvapuje svými výkony a momentálně se nachází na pátém místě ligové tabulky se ziskem 41 bodů. Arouca má navíc velkou šanci proklouznout do pohárové Evropy, neboť na šesté Rio Ave má náskok pěti bodů! Do dnešního zápasu však nevstupuje v roli favorita a na hřišti druhého celku tabulky to bude mít hodně těžké ...

    V posledních zápasech se však Arouce poměrně daří! Nejprve tento portugalský celek doma remízoval se čtvrtou Bragou 0:0, i tak však mohl být kouč Lito Vidigal spokojený. Následně Arouca dokázala uspět na hřišti Tondely 1:0 a stejným poměrem porazila v domácím prostředí také Setúbal.
     
    Příjemný sobotní večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Portugalská Primeira Liga má dnes na programu dva zápasy 27. kola. My se společně zaměříme na souboj Sportingu Lisabon s FC Aroucou. Úvodní výkop je naplánován v Lisabonu v 19:30 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    SPORTING LISABON
    Sporting před novou sezonou přivedl kouče Jorge Jesuse, který působil dlouhá léta v týmu Benfiky, městského rivala Sportingu. Nový kouč zvedl výkony lisabonského celku a Sporting je stále ve hře o ligový titul. Momentálně se nachází na druhé příčce se ziskem 62 bodů. Na vedoucí Benfiku ztrácí pouhé dva body...

    V posledních zápasech se však Sportingu příliš nedařilo. Vše začalo prohrou 1:3 na hřišti Leverkusenu, která znamenala konec portugalského celku v Evropské lize. Následovala bezbranková remíza na hřišti Guimarãese, kde Sporting ztratil důležité body. Hned poté přišel šlágr a zároveň městské derby s Benfikou. O jedinou branku se postaral řecký střelec Mitroglou, který zařídil cenné vítězství svého celku. V posledním kole však Sporting situaci zvládl a na hřišti Estoriu uspěl 2:1!

    Jan Havlovic

    Góly: 16. Gutiérrez, 19. Mário, 32. Mário, 45. Gutiérrez, 60. Ruiz – 67. Gege

    Karty:   63. Rodrigues (ARC), 79. Gege (ARC)


    Sporting Lisabon: Patrício – Coates, Adrien Silva (61. Aquilani), Scholotto, William Carvalho, Mário, Semedo, Ruiz (71. Martins), Gutiérrez, Bruno César, Slimani (61. Barcos)
    Náhradníci: Ewerton, Aquilani, Jug, Barcos, Carlos Mané, Ricardo Esgaio, Gelson Martins

    FC Arouca: Bracalli – Velázquez (46. Albín), Nuno Coelho, Lima, Gege, Hugo Basto, Artur Moreira, Nuno Valente, Mateus (46. Maurides), Ivo Rordigues (71. Intima), Walter González
    Náhradníci: Pintssilgo, Jorginho Intima, Albín, Jubal, Rudi Sacramento, Zequinha, Maurides

    Rozhodca: Manuel Oliveira – Ribeiro, Leandro (vš. Portugalsko)