Austria – Wolfsberger 0:0 (kon.) | Salzburg – Mattersburg 2:1 (kon.) | Rheindorf Altach – Grodig 1:0 (kon.)
Admira Wacker Mödling – Sturm Graz 1:0 (kon.)
koniec
SC Rheindorf Altach
1:0 (0:0)
SV Grodig
cz Sobota 19.03.2016, 18:30 • CASHPOINT Arena, Altach • Rakúska Bundesliga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Rheindorf Altach v posledním ligovém utkání ukončil dlouhé čekání na výhru a v sobotu večer ho čeká na domácím stadionu důležité střetnutí proti poslednímu Grödigu, který zaznamenal poslední výhru 2. prosince. Důležitým soubojem v boji o záchranu a „šest“ bodů Vás s velkým potěšením provede Tomáš Reiner.
     
    Rheindorf Altach:

    Altach v posledním ligovém zápase rakouské Tipico Ligy na hřišti Riedu zaznamenal od 12. prosince první výhru a ukončil své šestizápasové čekání na na plný bodový zisk. Domácí budou spoléhat proti Grödigu na služby Louise Ngwata-Mahopa a Martina Harrery, kteří společně nastříleli devět ligových branek. První jmenovaný hráč jich zaznamenal pět, zatímco Harrera o jednu méně. Největší hrozbou ovšem bude pro hosty útočník Johannes Aigner, který letos vstřelil sedm gólů a je nejlepším střelcem svého týmu.
    Fotbalisté domácího Rheindorfu Altach během rozcvičení.

     
    Grödig:

    Grödig nedokázal udržet svého nejlepšího střelce a po odchodu Venuta, který v jeho dresu v letošní sezóně vstřelil sedm branek, ho čeká tuhý boj o záchranu. Venuto přestoupil 8. ledna do Austrie Vídeň a výrazně tak oslabil kvalitu hostujícího týmu. Fotbalisté domácího Grödigu naposledy zvítězili 2. prosince, když na hřišti Mattersburgu zvítězili 2:0, od té doby však nezískali tři body v devíti ligových zápasech v řadě.
    Hráči hostujícího Grödigu vybíhající na hrací plochu.

    ...los geht's in Altach mit dem Aufwärmprogramm

    Zveřejnil(a) SV Grödig dne 19. březen 2016
     
    Úvodní sestavy:

    SC Rheindorf Altach: Kobras – Lienhart, César Ortiz, Zech, Lucas Galvão – Jäger – Salomon, Hofbauer, Netzer, Schreiner – Aigner. (rozestavení 4-1-4-1)
    Náhradníci: Brandner, Harrer, Roth, Zwischenbrugger, Luxbacher, Schilling, Prokopič. Trenér: Damir Canadi.

    SV Grödig: Swete – Kainz, Maak, Baumgartner, Strobl – Brauer, Rasner – Schütz, Derflinger, Denner – Sulimani. (rozestavení 4-2-3-1)
    Náhradníci: Wallner, Pichler, Ofosu, Kerschbaum, Itter, Strasser, Goiginger. Trenér: Peter Schöttel.

    Rozhodčí: Sascha Amhof. Asistenti: Stephane De Almeida, Bekim Zogaj. Čtvrtý rozhodčí: Andreas Heiß.
     
    Fotbalisté obou týmů už jsou připraveni na hrací ploše a utkání mezi Rheindorfem a Grödigem může začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté domácího Altachu obstarali výkop zápasu a po pravém křídle vyrazili do útoku, který zastavil faulující Lukas Denner.
     
    2
    Patrick Salomon se ujal rozehrávky a do pokutového území Grödigu poslal dlouhý pas, ten ovšem na vzdálenější levé tyči v pohodě stáhl ze vzduchu brankář Rene Swete.
     
    3
    Domácí jsou favoritem dnešního zápasu, oba týmy ale bojují o záchranu a papírové předpoklady se nemusí vždy potvrdit.
     
    4
    Altach rozjel středem hřiště pohlednou kombinaci a zpoza šestnáctky napřáhl k pěkné přízemní střele, která mířila k pravé tyči, Rene Swete byl ale včas na zemi a jeho pokus zastavil.
     
    5
    Domácí fotbalisté z pravého křídla poslali do šestnáctky pěkný pas, jeden z jeho fotbalistů ho ale v pokutovém území nedokázal pravačkou dostatečně zasáhnout a míč skončil v náručí Reneho Sweteho.
     
    6
    Altach je během úvodních minut aktivnější, zatím se mu ale nepodařilo vstřelit gól.
     
    7
    Grödig přečkal úvodní tlak domácího týmu a nyní jsou to jeho hráči, kteří mají míč častěji na svých kopačkách.
     
    8
    Fotbalisté Grödigu obléhali pokutové území domácího Altachu, do zakončení se ovšem nedostali.
     
    9
    Grödig dnes musí bezpodmínečně zvítězit, chce-li pomýšlet na záchranu.
     
    10
    Ze zápasu uplynulo téměř deset minut a zatím jsme v CASHPOINT Areně nebyli svědky žádného gólu.
     
    11
    Hra se během posledních okamžiků vyrovnala a oba týmy svádí boj o střed hrací plochy.
     
    12
    Domácí se po delší odmlce dostali podruhé v zápase do zakončení, následná střela Altachu zpoza šestnáctky ale postrádala přesnost a zamířila mimo.
     
    13
    Andreas Lienhart odvedl na pravé straně skvělou práci, když obral o míč unikajícího Roberta Strobla a odkopl míč za postranní čáru.
     
    14
    Grödig vybojoval rohový kop, po kterém se jeden z hostujících hráčů na vzdálenější pravé tyči dostal k hlavičce, ta ovšem zamířila pouze doprostřed brány, kde stál připravený brankář Martin Kobras.
     
    15
    Daniel Schütz zůstal ležet na hrací ploše v blízkosti střídaček, hra ale nebyla přerušena, a tak se musel vrátit rychle na nohy.
     
    16
    Grödig rozjel na levém křídle nádhernou kombinaci a po sérii narážeček se pokusil o kolmou přihrávkou do šestnáctky, ta ale skončila pouze na jednom z obránců Rheindorfu Altach.
     
    17
    Žlutou kartu dostává Aigner (SC Rheindorf Altach).
     
    18
    Johannes Aigner se mezi trojicí protihráčů dokázal na levé straně šestnáctky dostat do zakončení, jeho následná střela levačkou z otočky ale zamířila vedle levého horního rohu brány.
     
    19
    Johannes Aigner je ústřední postavou posledních okamžiků zápasu, když nejprve viděl žlutou kartu a krátce na to se dostal na levé straně šestnáctky do zakončení, to ovšem bylo nepřesné.
     
    20
    Johannes Aigner to vzápětí zkusil pravačkou a jeho přízemní střela zamířila zhruba o dva metry vedle pravé tyče.
     
    21
    Fotbalisté Altachu na chvíli dali lidově řečeno „čuchnout“ Grödigu, nyní jsou ale opět pány na hřišti.
     
    22
    Rheindorf Altach se snažil na levém křídle v blízkosti šestnáctky dostat ke střele, jeho následný pokus byl ale sražen na rohový kop.
     
    23
    Andreas Lienhart rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a do šestnáctky poslal pěkný centr, jenže na přední tyči stál pouze připravený brankář Rene Swete, který míč stáhl ze vzduchu.
     
    24
    Altach začíná utahovat šrouby v polovině prvního poločasu a hosté z Grödigu se pouze a jen brání.
     
    25
    Běží pětadvacátá minuta utkání a zatím jsme ani na jedné straně nezaznamenali nějakou vyloženou brankovou příležitost, která by zaváněla úvodním gólem.
     
    26
    Dominik Baumgartner odvedl na levé straně poloviny svého týmu skvělou práci a před jedním z hráčů domácího Rheindorfu Altach míč odkopl za postranní čáru.
     
    27
    Domácí fotbalisté měli k dispozici autové vhazování, jenže krátce po něm o míč po nepřesné přihrávce přišli.
     
    28
    Když to nejde postupnou kombinací, tak hosté zkusili založit útok dlouhým diagonálním pasem do šestnáctky, na jejíž levé stran číhali dva hráči Grödigu, ani jednomu se ale míč nepodařilo zpracovat tak, aby se mohl pokusit ohrozit bránu Altachu.
     
    29
    Lukas Denner v blízkosti půlící čáry inkasoval tvrdý úder zezadu a ocitl se na hrací ploše. Vše se ale obešlo bez karty.
     
    30
    Hra byla na chvíli přerušena, nyní už je ale Lukas Denner zpět na nohou a utkání může po krátké odmlce pokračovat.
     
    31
    Domácí hráči se na levé straně šestnáctky po odvráceném centru dostali k odraženému míči a napřáhli k pohotové střele, ta ovšem zamířila vedle vzdálenějšího pravého horního rohu.
     
    32
    Benjamin Sulimani spálil obrovskou příležitost! Dva obránci Altachu se špatně domluvili uprostřed šestnáctky s brankářem Martinem Kobrasem, a tak dlouho si dávali přednost, až se k míči dostal Benjamin Sulimani a z úhlu mohl uklízet míč z levé strany šestnáctky do prázdné brány, jenže v rozhodující chvíli mu skočil a zamířil vedle bližšího horního rohu brány!
    32. Benjamin Sulimani minul prázdnou bránu v obrovské šanci.
     
    33
    Fotbalisté Grödigu mohli rychle uštknout jako had, domácí hráči Altachu ale nakonec bolestivému kousnutí unikli.
     
    34
    Altach na obrovskou šanci Grödigu reaguje a okamžitě na levé straně hřiště kuje útočné pikle.
     
    35
    Rheindorf na levé straně vybojoval standardní situaci, po jejímž rozehrání se dostával na hranici malého pokutového území do šance Johannes Aigner, pomezní rozhodčí mu ale vzápětí odmával ofsajd.
     
    36
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát deset minut. Rheindorf Altach hraje v důležitém souboji o záchranu a šest bodů s Grödigem bez branek 0:0.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Galvão (SC Rheindorf Altach).
     
    38
    Hosté na pravém křídle v blízkosti půlící čáry rozehráli standardní situaci a do šestnáctky poslali podruhé v zápase dlouhý diagonální pas, který Altach uprostřed šestnáctky odvrátil do bezpečí.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Schütz (SV Grödig).
     
    39
    Daniel Schütz u postranní čáry vlétl do souboje s protihráčem pořádně zostra a poté se s ním začal strkat.
     
    40
    Patrick Salomon zůstal v blízkosti střídaček ležet na hrací ploše poté, co ve hlavičkovém souboji inkasoval nepříjemný úder do oblasti břicha.
     
    41
    Patrick Salomon se po pár okamžicích zvedl z chladného trávníku a vypadá to, že bude v pořádku.
     
    42
    Johannes Aigner se po dlouhém autovém vhazování svého spoluhráče z pravé strany dostal uprostřed šestnáctky k hlavičce, míč se mu ale nepodařilo dobře zasáhnout a jeho následný pokus vůbec nezamířil na bránu.
     
    43
    Grödig po odvráceném centru Altachu z pravé strany rozjel středem hřiště rychlý protiútok, ten ale vzápětí zhatily nepřesná přihrávka a pokus o zrychlení hry.
     
    44
    Do konce prvního poločasu zbývají odehrát necelé dvě minuty a s největší pravděpodobností se v jeho závěru gólu nedočkáme.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Sulimani (SV Grödig).
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Altach vstoupil do důležitého souboje o záchranu skvěle, jenže ze svého tlaku vyprodukoval pouze jednu střelu na bránu, stejně jako na opačné straně hráči Grödigu, ti si ovšem kromě jedné hlavičky mířící doprostřed brány vypracovali na rozdíl od svého soupeře obrovskou šanci. Benjamin Sulimani se v pokutovém území dobře vrhl mezi dva obránce a po jejich špatné komunikaci s brankářem Martinem Kobrasem mohl míč z úhlu uklízet do prázdné brány, jenže mu v rozhodující chvíli skočil a jeho pokus zamířil vedle bližšího levého horního rohu brány. Skóre po prvním poločase. Rheindorf Altach 0 Grödig 0.
    Porovnání obou týmů před začátkem dnešního zápasu. Grödig vstřelil o jeden gól více než domácí Rheindorf. Útok není úplně tím místem, ve kterém hosty tlačí v letošní sezóně bota.

    Der Saison-Vergleich mit dem SCR Altach lässt eine offene Partie erwarten. Hoffentlich mit dem besseren Ende für den SV Grödig.

    Zveřejnil(a) SV Grödig dne 17. březen 2016
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Salomon, přichází Prokopič.
     
    46
    Hostující fotbalisté Grödigu rozehráli druhých pětačtyřicet minut, do kterých oba týmy vstupují ze bezbrankového stavu 0:0.
     
    47
    Žádný z trenérů během přestávky nesáhl ke střídání, takže na obou stranách jsou na hřišti základní jedenáctky.
     
    48
    Omlouvám se, k jedné změně přece jen došlo. Na domácí straně opustil hřiště o přestávce Patrick Salomon, kterého nahradil Boris Prokopič.
     
    49
    Philipp Netzer si nechal na levé straně šestnáctky míč skočit a poté napřáhl k pohotové střele, kterou jeden z hostujících hráčů ve skluzu srazil k zemi, a Rene Swete ukryl míč v náruči.
     
    50
    Benjamin Sulimani dostal nádhernou kolmou přihrávku do šestnáctky za obranu a z její pravé strany napřáhl levačkou k diagonální přízemní střele, která těsně zamířila vedle vzdálenější pravé tyče!
    50. Benjamin Sulimani skvěle načasoval náběh za obranu.
     
    51
    Benjamin Sulimani měl v dnešním zápase na kopačce dvě slibné brankové příležitosti a obě dvě na levé straně šestnáctky, obě dvě ale zamířily mimo. Dva zatím není jeho šťastné číslo.
     
    52
    Při předchozí situaci Benjamin Sulimani skvěle načasoval svůj náběh, po kterém se z ničeho nic ocitl za dvěma obránci Altachu.
     
    53
    Robert Strobl fauloval na levé straně poloviny Grödigu v blízkosti šestnáctky a domácí budou zahrávat standardní situaci.
     
    54
    Christian Derflinger na pravé straně rozehrál standardní situaci, místo centru ale zvolil tvrdou ránu mířící z úhlu přesně pod břevno, brankář Rene Swete byl ale na místě a jeho nebezpečnou ránu rukavicemi vyboxoval do bezpečí!
     
    55
    Rheindorf Altach se pokusil zrychlit hru kolmou přihrávkou, ta ale byla nepřesná a zamířila do území nikoho.
     
    56
    Rheindorf Altach právě vstřelil branku!
    JOHANNES AIGNER dostal v pokutovém území příliš mnoho prostoru a posílá Altach po necelé hodině hry do vedení!! Hráči Grödigu nedokázali v šestnáctce odvrátit vysoký míč a Johannes Aigner je za to dokonale potrestal, když se na značce pokutového území dostal mezi dvěma protihráči ke střele a pod padajícím Renem Swetem zamířil ke vzdálenější levé tyči.
    56. Johannes AIGNER - 1:0
     
    57
    Johannes Aigner potvrdil roli kanonýra a vstřelil v letošní sezóně rakouské Tipico Bundesligy svůj osmý gól.
     
    57
    Střídání v týmu SV Grödig: ze hřiště odchází Denner, přichází Ofuso.
     
    58
    Altach byl během dosavadního průběhu zápasu aktivnější a s přimouřením oka je jeho vedení zasloužené.
     
    59
    Benjamin Sulimani neproměnil v obou poločasech jednu skvělou brankovou příležitost a jeho tým za to nyní pyká.
     
    60
    Hostující trenér Peter Schöttel rukou naznačil, že rozhodčí příliš mluví, a okamžitě byl vykázán na tribunu.
     
    61
    Ze zápasu uplynula hodina hry, po které Altach vede nad posledním Grödigem zásluhou Johannese Aignera 1:0.
     
    62
    Grödig se horko těžko dostává k pokutového území Altachu, jehož hráči až na dvě výjimky skvěle brání.
     
    63
    Emanuel Schreiner u postranní čáry zbytečně zajel do svého protihráče a za ostrý skluz byl potrestán žlutou kartou.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Schreiner (SC Rheindorf Altach).
     
    65
    Dominik Baumgartner se uprostřed šestnáctky po rozehrání standardní situace Grödigu dostal k hlavičce, která se od jednoho z hráčů Altachu odrazila vysoko nad horní tyč.
     
    66
    Následný rohový kop hostujícího celku nic nepřinesl a Rheindorf Altach se definitivně ubránil.
     
    67
    Daniel Schütz se v pokutovém území skvěle opřel placírkou do centru z pravého křídla a střelou o zem se pokusil zaskočit brankáře Martina Kobrase, jeho následný pokus ale zamířil těsně nad! To byl další obrovská šance, kterou hosté nevyužili.
     
    68
    Grödig dnes nehraje špatně, jenže na hřišti Altachu v důležitém souboji o záchranu prohrává nejtěsnějším rozdílem 1:0.
     
    69
    Hosté musí zlepšit svou defenzivní hru, jinak se s rakouskou Bundesligou s největší pravděpodobností rozloučí.
     
    70
    Do konce utkání zbývá odehrát něco málo přes dvacet minut a Grödig se stále marně snaží zareagovat na vedení Altachu.
     
    71
    Emanuel Schreiner zahrál v blízkosti pokutového území rukou a daroval tak Grödigu volný přímý kop z velmi výhodné pozice.
     
    72
    Fotbalisté Grödigu rozehráli volný přímý kop nakrátko a poté napřáhli ke střele, která mířila přesně do levého horního rohu brány, Martin Kobras ale vytáhl fantastický zákrok a pokus hostujících fotbalistů vytáhl tygřím skokem na rohový kop!
    72. Martin Kobras podržel svůj tým fantastickým zákrokem.
     
    73
    Následný rohový kop žádné nebezpečí nepřinesl a domácí hráči Altachu následný centr z levé strany hřiště odvrátili.
     
    74
    Grödig by teď dal zřejmě všechno alespoň za zisk jednoho bodu, k tomu je ale blízko a zároveň hodně daleko.
     
    75
    Střídání v týmu SV Grödig: ze hřiště odchází Derflinger, přichází Wallner.
     
    76
    Martin Kobras před pár okamžiky podržel svůj tým výtečným zákrokem a Altach čtvrthodiny před koncem zápasu vede nad posledním Grödigem stále 1:0.
     
    77
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Netzer, přichází Zwischenbrugger.
     
    78
    Oba týmy během druhého poločasu sáhly ke dvěma střídáním a ještě mají jednu možnost, jak oživit svou hru.
     
    79
    Grödig je podle mého osobního názoru v dnešním zápase vzhledem k velkým brankovým příležitostem nakonec lepším týmem, jenže skóre hovoří pro Altach.
     
    80
    Altach vstřelil v letošní sezóně rakouské Bundesligy s dnešní trefou Johannese Aignera 31 gólů, tedy stejný počet gólů, jako Grödig.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá odehrát necelých deset minut a vzhledem k jednobrankovému náskoku domácího Altachu je výsledek utkání stále otevřený.
     
    82
    Damir Canadi připravil poslední změnu v dnešním utkání a ze hřiště odchází za potlesku fanoušků Emanuel Schreiner.
     
    83
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Schreiner, přichází Harrer.
     
    84
    Střídání v týmu SV Grödig: ze hřiště odchází Rasner, přichází Goiginger.
     
    85
    Oba týmy v rychlém sledu využili poslední střídání a domácí trenér Damir Canadi poslal do hry žolíka.
     
    86
    Martin Harrer v letošní sezóně rakouské Bundesligy vstřelil čtyři branky a třetím nejlepším střelcem svého týmu.
     
    87
    Od týmu hrajícího o sestup byste během závěrečných minut čekali tlak, jenže Grödig se do něj nemůže dostat.
     
    88
    Všechny možnosti jak oživit hru hosté využili a nyní děj se vůle boží. Jenže ani ten Pán nahoře Grödigu nepomůže, pokus se v závěru utkání bude prezentovat nepřesnými přihrávkami a zbytečnými ztrátami míče.
     
    89
    Altach na levé straně navíc vybojoval rohový kop, který samozřejmě rozehrál nakrátko, aby ušetřil cenné sekundy.
     
    90
    Zdržování hry má ovšem jedno úskalí, hráči v něm totiž trochu poleví a tým, který prohrává, může vyrazit do rychlého protiútoku.
     
    90+1
    Nad rámec veledůležitého souboje o záchranu mezi Altachem a Grödigem byly nastaveny 4 minuty.
     
    90+2
    Nyní přichází to, co jsme celou dobu čekali, tedy tlak Grödigu, jenže domácí hráči jejich centry v pohodě odvrací.
     
    90+3
    Hosté mají k dispozici standardní situaci a s ní zřejmě také poslední možnost, jak ohrozit bránu brankáře Martina Kobrase.
     
    90+4
    Střídající Roman Wallner napřáhl z dálky k přízemní střele, která po rozehrání standardní situace mířila k bližší levé tyči, a Martin Kobras ji měl zdánlivě v náručí, ten mu ale vzápětí vypadl a hosté rozehrávali rohový kop, který nic nepřinesl.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Rheindorf Altach zvládl důležitý souboj o záchranu a na své konto si připisuje „šest“ bodů. Grödig odehrál skvělé utkání a vytvořil si několik brankových příležitostí, jenže největší tři nedokázal využít, a tak výrazný krok k záchraně udělali zásluhou kanonýra Johannese Aignera krátce po přestávce hráči Altachu. Konečný výsledek. Rheindorf Altach 1 Grödig 0. (20:21:53)

    Tomáš Reiner

    Góly: 56. Aigner

    Karty:   17. Aigner (ALT), 37. Galvão (ALT), 64. Schreiner (ALT) – 38. Schütz (GRD), 45. Sulimani (GRD)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:20.
    SC Rheindorf Altach: Kobras – Lienhart, César Ortiz, Zech, Lucas Galvão – Jäger – Salomon (46. Prokopič), Hofbauer, Netzer (C) (77. Zwischenbrugger), Schreiner (83. Harrer) – Aigner. (rozestavení 4-1-4-1)
    Náhradníci: Brandner, Roth, Luxbacher, Schilling. Trenér: Damir Canadi.

    SV Grodig: Swete – Kainz, Maak, Baumgartner, Strobl (C) – Brauer, Rasner (84. Goiginger) – Schütz, Derflinger (75. Wallner), Denner (57. Ofuso) – Sulimani. (rozestavení 4-2-3-1)
    Náhradníci: Pichler, Kerschbaum, Itter, Strasser. Trenér: Peter Schöttel.

    Rozhodca: Sascha Amhof. Asistenti: Stephane De Almeida, Bekim Zogaj. Čtvrtý rozhodčí: Andreas Heiß