Skalica – Trenčín 1:2 (kon.) | Podbrezová – Slovan Bratislava 0:1 (kon.) | Dunajská Streda – Ružomberok 1:1 (kon.)
koniec
MFK Skalica
1:2 (0:2)
AS Trenčín
Sobota 05.03.2016, 17:00 • Futbalový štadión, Senica • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi Skalicou a Trenčínom po výsledku 1:2 si do tabuľky pripíše 3 body úradujúci majster Slovenska. Za Skalicu sa z penalty presadil Masaryk, za hostí skórovali Maierhofer a Bero.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (18:55:15)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Bežia posledné sekundy stretnutia, zdá sa, že už sa nič podstatné neudeje.
     
    90+3
    Hostia sa do pokutového územia súpera natlačili s jedenástimi mužmi, na hlavičku tam bol pripravený aj Krnáč, Trenčín ale dobre odvrátil.
     
    90+3
    Skalica zahráva rohový kop.
     
    90+3
    A ďalší ofsajd Masaryka. Skalica si vôbec nedáva pozor na podobné situácie a sama sa tak pripravuje o možnosť skórovať, hráči MFK nezvládajú záver zápasu podľa svojich predstáv.
     
    90+2
    Ulrich bol teraz príliš rýchly a ocitol sa v ofsajdovej pozícii. Pomerne časté prerušovanie hry Trenčínu nepochybne vyhovuje.
     
    90+1
    Masarykov center poriadne vystrašil obranné rady Trenčína, fantastický Šulek dobre zblokoval Skaličanov a nenechal ich presnejšie zakončiť!
     
    90
    Nadstavovať sa budú 4 minúty.
     
    90
    Čakáme už len na údaj o nadstavenom čase.
     
    90
    Šemrinec sa teraz s rozohrávkou vôbec neponáhľal, čo prekážalo hlavnému arbitrovi, ktorý vyťahuje žltú kartu – zdržiavanie hry.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Igor Šemrinec (AS Trenčín).
     
    89
    Skalica sa postarala o dlhý center, napokon ale jej útočnú snahu v pokutovom území súpera zastavil až možno zbytočný útočný faul.
     
    89
    Ďalší center, tentokrát odvrátený len za bránkovú čiaru, nasledovať bude roh Skalice.
     
    88
    Mazan nakopával loptu do stredu vápna, Koolwijk si ale dal pozor a tento center odvrátil do bezpečnej zóny. Trenčín sa teraz dobre bráni.
     
    87
    Na opačnej strane protiútok Trenčína, Krnáč sa celej situácii prizeral z vlastnej bránky, kde sledoval len nepresnú strelu hosťujúceho AS. Krnáč sa pokúsi o čo najdlhší nákop na útočnú polovicu Skalice.
     
    86
    Pavol Masaryk si v pokutovom území zbehol na prihrávku svojho spoluhráča, pre útočníka Skalice išlo o zaujímavú parketu, napokon ho ale zastavil ofsajdový verdikt.
     
    85
    Zápas sa pomaličky blíži ku svojmu záveru, Skalica už nebude mať na výber a bude musieť postupne otvárať svoju obranu, naopak, Trenčín sa s pribúdajúcim časom bude zameriavať už len na pozorné bránenie.
     
    84
    Dnešné stretnutie sleduje 1075 divákov.
     
    83
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Gino van Kessel, prichádza Dávid Guba.
     
    82
    Domáci ešte zahrávali rohový kop, po neprehľadnej pozícii chcel páliť Mazan, avšak jeho ranu dokázali Trenčania na niekoľkokrát upratať do bezpečia.
     
    81
    Obrovská šanca pre Skalicu, strieľaný center ešte padol na hlavu jedného z domácich, ktorý tesne pred Šemrincom loptu hlavou pridvihol, gólman Trenčína podržal zákrokom kola AS nad vodou!
     
    80
    Skalica bude zahrávať priamy voľný kop, lopta do pokutového územia poputuje z jeho rohu. Veľmi nebezpečná parketa!
     
    80
    Do konca zápasu ostáva ešte približne 10 minút. Pochopiteľne, ak neberieme do úvahy prípadný nadstavený čas, ktorý by v prípade druhého polčasu mohol bez problémov predstavovať aj 3 minúty.
     
    79
    Bero teraz krásnou kolmicou vysunul na ľavom krídle van Kessela, ktorý ešte chcel loptu pristaviť Koolwijkovi, o loptu ho už ale obrana dokázala pripraviť.
     
    78
    Mazan si teraz v pokutovom území pýtal faul, napokon ale celú situáciu ustál, aj preto posúdil hlavný arbiter Somoláni celú situáciu ako dovolenú.
     
    77
    Trenčín teraz využíva taktické striedanie, Schet sa z trávnika vôbec neponáhľa a zbiera cenné sekundy na hracej ploche.
     
    76
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Mitchell Schet, prichádza Jakub Holúbek.
     
    76
    Čas na vyrovnanie sa pre Skalicu kráti nebezpečne rýchlo, vzhľadom na fakt, že Trenčín hrá s desiatimi mužmi, ale misia na vyrovnanie rozhodne nie je nemožná.
     
    75
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Daniel Šebesta, prichádza Ľubomír Ulrich.
     
    74
    Mazan chcel centrovať spoza Skovajsu, napokon mu odkop nevyšiel a po zemi tak trafil len nohy obrancu. Skalica bude vhadzovať aut.
     
    74
    Center napokon smeroval k bližšej žrdi, v tomto priestore ale boli hostia sústredení s veľkým počtom hráčov a preto dokázali loptu poľahky upratať do bezpečia.
     
    74
    Skalica bude zahrávať rohový kop.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Mitchell Schet (AS Trenčín).
     
    72
    Dnes sa hrá veľmi tvrdo, ani jeden z celkov si nič nedaruje, sledovali sme ďalší nepríjemný súboj na obrannej polovici Skalice.
     
    71
    Masaryk bol teraz vysunutý zaujímavým spôsobom, keď sa rútil osamotený proti Šemrincovi, napokon sa ale pískal ofsajd, pomerne neskoro.
     
    70
    Mazan loptu odvrátil.
     
    70
    Loptu si napokon postavil Koolwijk, ktorý trafil len múr. To je pre Trenčín nepochybne škoda, aj keď jeho hráči ešte budú mať k dispozícii rohový kop.
     
    69
    Zbytočný faul Skalice, Trenčín teraz bude zahrávať priamy kop z veľmi výhodnej pozície!
     
    68
    V hre môžeme po dlhšom prerušení pokračovať.
     
    67
    Nuž, takéto filmovanie veru k futbalu rozhodne nepatrí. Rabiu sa ale snažil získať čo najviac sekúnd v prospech Trenčína, ktorému sa teraz na prvý pohľad zápas pevne uchytený v rukách pomaly rozpadáva pred očami.
     
    67
    Rabiu teraz protestne sedí na hracej ploche a pýta si ešte ošetrenie, jeho výraz v tvári ale rozhodne nenaznačuje, že by mal byť zranený.
     
    65
    Rabiu to teraz v súboji s Mazanom prehnal, keď prišliapol nohu hráčovi, ktorý už ležal na trávniku a tento zákrok Somoláni absolútne netoleroval.
     
    65
    Červenú kartu dostáva Ibrahim Rabiu (AS Trenčín).
     
    63
    Tak zápas teraz naberá celkom iný rozmer, opäť je to len o góle a Skalica bude chcieť tento fakt nepochybne využiť na zakladanie ďalších útočných akcií.
     
    62
    Skalica dala gól!
    Loptu si na biely bod postavil PAVOL MASARYK, ktorý pálil na opačnú stranu, ako sa hádzal Šemrinec, preto sa mohol potešiť z gólu.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Peter Kleščík (AS Trenčín).
     
    62
    Bola nariadená penalta v prospech Skalice!
     
    61
    Trenčín si teraz pýtal penaltu, tá sa ale nepískala. Naopak, Skalica dostane priestor na upokojenie hry, práve Trenčín sa totiž previnil proti pravidlám.
     
    60
    Po hodine hry to pritom mohlo byť už 0:3! Center na hranicu vápna našiel hlavu Skovajsu, ktorý sa skvelým spôsobom zavesil do vzduchu, Krnáč loptu vyťahoval z pravého rohu svojej brány.
     
    59
    Gino van Kessel bol teraz faulovaný, Dobrotka nezvládol osobný súboj a dáva Trenčínu možnosť na skórovanie po priamom voľnom kope.
     
    58
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Ikenna Paul Hillary, prichádza Peter Vaško.
     
    57
    Napokon sa to zaobišlo bez zranenia, našťastie sme tak nemuseli sledovať druhé vynútené striedanie zápasu. To je dobrou správnou nielen pre Trenčín, ale pre dobro celého zápasu.
     
    56
    Center tentokrát vyboxoval Krnáč, pri súboji ešte padol Šulek, ktorý sa poriadne ťažko zdvíha z trávnika.
     
    56
    Center bol zneškodnený Dobrotkom, lopta však opäť skončila len za bránkovou čiarou.
     
    56
    Rohový kop pre Trenčín.
     
    55
    Masaryk najskôr prenikol okolo Skovajsu, v pokutovom území mu ale došli sily a nedokázal prešprintovať práve Skovajsu, ktorému ešte dopomohol kapitán Kleščík.
     
    54
    Tento fakt sa snažil zmeniť Lukáš Hlavatovič, hráč v službách MFK si ale nedal pozor na vysoko postaveného Šemricna, ktorý loptu odkopol do bezpečnej zóny.
     
    53
    Úvodné minúty druhej časti hry veľa futbalových momentov do tejto chvíle nepriniesli, Trenčín hrá presne to, čo potrebuje a svojho súpera nepúšťa s loptou na útočnú polovicu.
     
    52
    Bero sa s loptou ponáhľal po ľavej strane šestnástky ku Krnáčovi, akýsi pokus o lob napokon skončil priamo v rukaviciach pozorného gólmana,
     
    51
    Tentokrát sme sledovali nákop priamo do stredu pokutového územia, loptu hráči Skalice z bodu na rozoranie penalty poslali do bezpečnej zóny.
     
    51
    Trenčín zahrával priamy voľný kop, dlhý center do vápna bol odvrátený len na rohový kop.
     
    50
    Schet bol faulovaný, žltú kartu vidí Vrablec.
     
    49
    Opäť to bol van Kessel, kto sa s loptou hnal smerom do pokutového územia Skalice, tentokrát ešte navyše mohol kombinovať so Schetom, o loptu však po dobrom sklze Dobrotku prišiel.
     
    49
    Na opačnej strane ihriska útočná snaha Gina van Kessela, ktorý sa prezentoval individuálnou akciou, jeho strela spoza šestnástky ale bola dobre zastavená domácou obranou.
     
    48
    Skaličania sa s loptou usadili pred Šemrincom, pre Trenčín to ale bolo v bezpečnej vzdialenosti od brány. Zmeniť to chcel Dobrotka, ktorý nízkym centrom spoluhráčov nenašiel.
     
    47
    Vyzerá to tak, že ani jeden z tímov po prvom polčase nestriedal. Odchod Jakubeka zo 42. minúte tak ostáva jedinou zmenou, ktorá sa zatiaľ na trávniku udiala.
     
    46
    Druhý polčas sa začal. O jeho úvodný výkop sa postarali tentokrát hráči Trenčína, ktorí sa s loptou pokúsia z vlastnej obrannej polovice odstať čo najskôr pred Krnáča.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas priniesol zaujímavý futbal z oboch strán, po 45 minútach hry sa z dvojgólového náskoku teší Trenčín, za ktorý sa postupne presadili Maierhofer aj Bero.

    Druhý polčas sa začne približne o 18:04.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Domáci ju strávili na útočnej polovici, rozbehnutý Masaryk ale nedokázal prešprintovať Skovajsu a loptu tak do siete neposlal.
     
    45
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    45
    Hrá sa posledná minúta prvého polčasu, budeme zvedaví, koľko k nej ešte hlavný arbiter Somoláni nadstaví.
     
    44
    Maierhofer sa ocitol v pokutovom území spoločne s van Kesselom, azda najvyšší muž na trávniku sa pritom spätnou prihrávkou snažil nájsť svojho spoluhráča, celá situácia ale bola včas prečítaná obranou.
     
    43
    Trenčín teraz hral zo zabezpečenej defenzívy a vo svojej rozohrávke si viackrát dopomohol aj Šemrincom. faktom je, že hráči AS sa v závere prvého polčasu skutočne nemajú kam ponáhľať.
     
    42
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Michal Jakubek, prichádza Martin Vrablec.
     
    42
    Skalica hrá stále s desiatimi hráčmi, nič ale nenasvedčuje tomu, že by sa Jakubek mal vrátiť na ihrisko. Zdá sa, že trénersky tím len hľadá adekvátnu náhradu.
     
    41
    Ešte predtým sa ale Hlavatovič snažil loptu presunúť na útočnú polovicu, vďaka Koolwijkovi mu to ale nevyšlo. Zblokovaná prihrávka končí v aute.
     
    40
    Jakubek nútene opúšťa hraciu plochu, to pre Skalicu rozhodne nie je dobrá správa, hráči MFK budú musieť využiť nútené striedanie.
     
    39
    Jakubek teraz po jednom zo súbojov ostal sedieť na hracej ploche, zdá sa, že má problémy s pravou nohou a už si na pomoc privoláva lekársky tím.
     
    38
    Napokon to ale hosťom nevyšlo, Trenčín sa pokúsil o nacvičený signál, lopta smerujúca do vápna ale nenašla ani jedného z hráčov odetých v čiernom.
     
    37
    Gino van Kessel opäť hľadal vo vápne Maierhofera, v tomto prípade ale zahrala obrana Skalice na výbornú a loptu poslal na rohový kop.
     
    36
    Od konca prvej časti hry nás delí ešte asi 10 minút, pochopiteľne, ak neberieme do úvahy prípadný nadstavený čas, ktorý by nemal predstavovať viac ako 1 minútu.
     
    35
    Jakubek teraz absolútne nezvládol spätnú prihrávku na Šebestu, ktorú dobre prečítal Koolwijk, ten loptu odvrátil za postrannú čiaru.
     
    34
    Gino van Kessel vyslal zaujímavý prízemný center do stredu vápna, dovolím si tvrdiť, že ak by Maierhofer v tomto osobnom súboji uspel, lopta by skončila v sieti.
     
    33
    Skalica loptu okopáva len ďaleko od svojej bránky, prioritou domáceho celku je hru v tejto chvíli upokojiť.
     
    32
    Maierhofer sa ocitol v ďalšej dobrej šanci, tentokrát sa dobre vyhol ofsajdovej pasci a vyštartoval pol lopte do vápna, napokon sa ale Krnáč dobre premiestnil k útočníkovi a jeho prízemnú strelu zastavil pravou nohou.
     
    31
    Bero sa ocitol s loptou pred Krnáčom, gólman Skalice ale fantasticky opustil svoju svätyňu a útočníkovi zmenšil strelecký uhol, strelu následne dokázal zraziť na rohový kop.
     
    31
    Pokračujeme v zápase, do konca prvého polčasu ostáva už len menej ako 15 minút. Čas dnes plynie skutočne rýchlo, hlavný arbiter nemá veľa dôvodov na častejšie prerušenie.
     
    30
    Po štandardnej situácii smeroval pred Šemrinca zaujímavý strieľaný center, Šebestovu loptu ale gólman AS stiahol zo vzduchu ako prvý.
     
    30
    Žltú kartu dostáva Ryan Koolwijk (AS Trenčín).
     
    29
    Hlinka teraz pri postrannej čiare tvrdo zasiahol Koolwijka, ktorému teraz podkopol nohy, našťastie sa to zaobišlo bez zranenia.
     
    28
    Gino van Kessel kombinoval so svojimi spoluhráčmi pred šestnástkou súpera, napokon to bol ale práve van Kessel, ktorý celú akciu zastavil zbytočným útočným faulom.
     
    27
    Skalica začína ukazovať svoje ofenzívne chúťky, dokázal to aj Šebesta, ktorý sa teraz pekne natlačil do vápna, po jeho individuálnom prieniku ale napokon strieľal len priamo do pripraveného Šemrinca.
     
    26
    Jakubek sa teraz zvíja v bolestiach na trávniku, zdá sa ale, že to nebude nič vážne a v zápase bude pokračovať.
     
    25
    Šebesta teraz po štandardnej situácii našiel vo vápne jedného zo svojich spoluhráčov, zakončeniu hlavou ale chýbala potrebná razancia, preto si s touto situáciu dokázal Šemrinec bez väčších problémov poradiť.
     
    24
    Masaryk nechcel pustiť súpera na útočnú polovicu, preto pri postrannej čiare vysoko napádal jeho rozohrávku, čo s a napokon ukázalo ako správny krok. Hoci lopta skončila v aute, Skalica získala minimálne čas na rozostavenie svojich hráčov.
     
    23
    Pre Skalicu to vyzerá už zle-nedobre. Nielen že inkasovali Záhoráci už dva výstavné kúsky, stále sa s loptou neodkážu natlačiť pred pokutové územie Šemrinca, tobôž nie ho ohroziť.
     
    22
    Trenčín dal gól!
    MATÚŠ BERO si teraz fantasticky zbehol do stredu vápna, kde sa objavil ako blesk z jasného neba a zúžitkoval milimetrovú prihrávku Scheta na strelenie druhého gólu.
     
    21
    Rabiu sa pokúšal o kolmicu pred šestnástku Skalice, v tomto priestore stál ale Majerník, ktorý celú situáciu kontroloval a loptu napokon prenechal Krnáčovi.
     
    20
    Za sebou máme už 20 minút z prvého polčasu, na svetelnej tabuli svieti stav 1:0 v prospech AS. Našťastie pre Skalicu, pokojne to už totiž mohlo byť aj o troch góloch.
     
    19
    Opäť nepresvedčivé odvrátenie lopty v prípade Skalice, hoci sa dnes očakávala herná prevaha AS, rozhodne nie až takáto. Futbalisti MFK sa s loptou nevedia dostať ani len za stredový kruh.
     
    18
    Maierhofer sa rútil do zaujímavej šance, keď sa mohol dostať priamo do súboja s Krnáčom, pozornému oku postranného arbitra ale neunikol fakt, že hráč Trenčína stál v ofsajdovej pozícii.
     
    17
    Snaha o protiútok Skalice sa skončila veľmi skoro, dokonca skôr, ako sa vôbec stihla začať. Domáci futbalisti stále pokračujú v útočnej nemohúcnosti.
     
    16
    Po rohu nastala ďalšia zaujímavá situácia, a síce v momente, kedy sa Schet dostal k odrazenej lopte. Jeho prvá strela bola síce zblokovaná, druhú ranu ale zastavilo až brvno.
     
    16
    Už to mohlo byť o dva góly! Skovajsa teraz vypálil azda z 35 metrov, jeho tvrdú ranu ale Krnáč vyrazil nad svoju bránku!
     
    15
    Bero našiel na pravej strane Scheta, ten sa ešte snažil posunúť lepšie postavenému spoluhráčovi, napokon ale neprekvapil domácu obranu.
     
    14
    Skalici vôbec nevychádza prechod stredom poľa, domáci sa do útoku dostanú vždy len bez lopty, čo pre nich za takéhoto stavu rozhodne nie je dobrá správa.
     
    13
    Bero teraz nezachytil dlhú prihrávku smerujúcu k ľavej postrannej čiare, aj preto dostanú domáci priestor na upokojenie hry. Nasledovať bude ich autové vhadzovanie.
     
    12
    Aktívny Maierhofer chcel loptu pristaviť jednému zo svojich spoluhráčov, v strede vápna ale našiel len trojicu pozorných obrancov, ktorí už vedeli, čo s loptou.
     
    11
    Opäť to bol Schet, kto operoval pred šestnástkou Skalice, v tomto prípade k nemu padala zaujímavá prihrávka, avšak skúsený futbalista loptu v tomto prípade netrafil vôbec.
     
    10
    Schet sa dostal na ľavej strane k voľnej lopte, jeho pokus o center bol dobre zblokovaný domácou obranou. K odrazenej lopte sa tak dostane Skalica.
     
    9
    Trenčín pokračuje vo svojej aktivite, stredom poľa ale teraz jeho hráči nepresunuli ani jednu loptu.
     
    8
    Trenčín dal gól!
    Ibrahim Rabiu na seba pri stredovom kruhu naviazal dvoch súperov, následne loptu poslal na ľavú stranu ihriska, odkiaľ prišiel výborný center na hranicu malého vápna. Tam už stál STEFAN MAIERHOFER, ktorý sa zavesil do vzduchu a hlavou prekonal Krnáča..
     
    7
    Na opačnej strane aktivita Kleščíka, ten si ale teraz so svojimi spoluhráčmi vôbec nerozumel, navyše, jeho strieľaný center ešte vietor odfúkol za bránkovú čiaru. Odkop od brány Krnáča.
     
    6
    Z prvej štandardnej situácie v zápasu napokon neprišlo nič zaujímavé. Dlhý center hľadal hlavy hráčov odetých v bielom, napokon ale loptu putovala len k futbalistom Trenčína.
     
    5
    Videli sme zaujímavú šancu Skalice, Masaryk využil svoju rýchlosť a v pokutovom území vysunul Mazana, našťastie pre Trenčín prišla len slabá strela, ktorú Šemrinec zrazil na roh.
     
    5
    Napriek tomu ale Trenčania smútiť nemusia. Hráči MFK si totiž opäť nerozumeli v rozohrávke, aj v tomto prípade to bol pokus o kolmicu, ktorý sa skončil za postrannou čiarou.
     
    4
    Rabiu sa teraz so svojou rozohrávkou vôbec neponáhľal, hráč hostí čakal na to, kým sa Trenčín rozostaví na útočnej polovici, napokon sa to ale ukázalo ako zbytočné. Lopty sa totiž zmocnila Skalica.
     
    3
    Trenčín sa prezentoval rýchlym prechodom stredom poľa, odkiaľ smerovala zaujímavá kolmica na ľavú stranu. Pred šestnástkou si loptu prevzal van Kessel, jeho strela po zemi Krnáčovi problémy nenarobila.
     
    2
    Vysoké napádanie zo strany Skalice teraz znemožňuje Trenčínu poslať loptu na útočnú polovicu, MFK vsádza od úvodu na aktívny futbal, uvidíme, či to na majstra bude platiť.
     
    1
    Netrvalo ale dlho a celok písaný ako domáci o loptu prišiel. Pri postrannej čiare si totiž jeho hráči celkom nerozumeli a lopta skončila vyznačeného priestoru.
     
    1
    Zápas sa začal, o úvodný výkop sa postarala Skalica. Tá loptu okamžite poslala na vlastnú polovicu, odkiaľ sa bude ponáhľať s rozohrávkou smerom dopredu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov už prichádzajú na hraciu plochu. Domáca Skalica dnes nastúpi v bielo-zelených dresoch, favorit z Trenčína si na Záhorie priniesol čiernu sadu dresov. Zápas sa o niekoľko minút začne.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Skalica: Krnáč – Dobrotka, Jakubek, Mazan, Hlinka – Šebesta, Hlavatovič, Majerník (C), Hillary – Masaryk, Hudák.
    Náhradníci: Bréda – Vaško, Švrček, Čermák, Ulrich, Neoveský, Vrablec.

    AS Trenčín: Šemrinec – Skovajsa, Schet, Šulek, Koolwijk – Rabiu, van Kessel, Madu, Kleščík (C) – Bero, Maierhofer.
    Náhradníci: Chovan – Holúbek, Bala, Lawrence, Kalu, Guba, Jančo.

    Rozhodca: Somoláni – Slyško, Kováč – Kráľovič.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní druhého jarného kola našej najvyššej futbalovej súťaže. Fortuna liga má dnes na programe aj zápas Skalice s Trenčínom, ktorý sa odohrá na senickom trávniku.

    Uvidíme súboj tímov z opačných koncov tabuľky. Skaličania sa priebežne nachádzajú na poslednej dvanástej priečke a ich primárnym cieľom je zachrániť sa v najprestížnejšej slovenskej futbalovej súťaži. Na svojom konte majú iba 13 bodov, na predposledné Michalovce strácajú dva bodíky. Ich celkové skóre je vysoko pasívne 18:41. Hosťujúci Trenčania sa po jeseni usadili na prvej priečke tabuľky, kde majú pred aktuálne druhým Slovanom Bratislava pri zisku 48 bodov štvorbodový náskok. Ich celkové skóre je 43:16.

    Na tento duel sa víťazne nenaladil ani jeden z tímov. Po začiatku jarnej časti boli Skaličania spokojní, veď na úvod zdolali Žilinu prekvapujúco 1:0, ale potom vycestovali na pôdu Dunajskej Stredy, s ktorou prehrali rovnakým najtesnejším možným rozdielom (0:1). Trenčianski futbalisti začali domácou prehrou 0:2 so Slovanom Bratislava a následne sa mali predstaviť v Žiline, avšak zápas bol pre nepriaznivé počasie preložený.

    Skalica a Trenčín sa už v aktuálnom ročníku raz stretli. Stalo sa tak ešte 26.09.2015 v rámci 11. kola, kedy sa uskutočnil duel pod hradom Matúša Čáka. Domáci Trenčania v ňom mali jasne navrch a po hetriku Matúša Bera vyhrali hladko 3:0.

    Jasným favoritom duelu budú hostia. Aktuálni lídri tabuľky by mali duel na dočasnom domácom trávniku Skaličanov zvládnuť bez výraznejších problémov, čomu nasvedčujú kurzy na ich triumf. Na ten vypísali bookmakeri stávkových kancelárií kurz iba 1.5, zatiaľ čo na výhru Skalice je to až 5.7. Remízu po deväťdesiatich minútach hry si môžete natipovať s kurzom približne 4.2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly: 62. Masaryk – 8. Maierhofer, 22. Bero

    Karty:   50. Vrablec (SKA) – 30. Koolwijk (TRE), 62. Kleščík (TRE), 73. Schet (TRE), 90. Šemrinec (TRE)   65. Rabiu (TRE)


    MFK Skalica: Krnáč – Dobrotka, Jakubek (42. Vrablec), Mazan, Hlinka – Šebesta (75. Ulrich), Hlavatovič, Majerník (C), Hillary (58. Vaško) – Masaryk, Hudák.
    Náhradníci: Bréda – Vaško, Švrček, Čermák, Ulrich, Neoveský, Vrablec.

    AS Trenčín: Šemrinec – Skovajsa, Schet (76. Holúbek), Šulek, Koolwijk – Rabiu, van Kessel (83. Guba), Madu, Kleščík (C) – Bero, Maierhofer.
    Náhradníci: Chovan – Holúbek, Bala, Lawrence, Kalu, Guba, Jančo.

    Rozhodca: Somoláni – Slyško, Kováč – Kráľovič