Wolfsburg – Mönchengladbach 2:1 (kon.) | Stuttgart – Hoffenheim 5:1 (kon.) | Augsburg – Leverkusen 3:3 (kon.)
Brémy – Hannover 4:1 (kon.) | Frankfurt – Ingolstadt 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Schalke 1:3 (kon.)
Dortmund – Bayern 0:0 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
1:3 (1:2)
FC Schalke 04
Sobota 05.03.2016, 15:30 • RheinEnergieStadion (Kolín) • Nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držanie lopty: 47 % : 53 %.
    Strely na brán: 9:4. Strely mimo: 8:14. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15. (17:25:41)
     
    Je dobojované, dnešným víťazom sa stáva Schalke, ktoré o svojom víťazstve rozhodlo ešte v prvom polčase, gólovú poistku v tom druhom pridal striedajúci Di Santo. V druhom polčase sme videli aj márnu snahu Kolínu o vyrovnanie, no hráčom sa nedarilo nič vymyslieť, v závere akoby im dochádzali sily.

    Po dnešnom zápase Schalke poskočí na 4. miesto v tabuľke, naopak Kolín o jedno miesto klesne, v tabuľke ho obehne doteraz desiaty Stuttgart.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    A práve Modeste v poslednej minúte síce prekonal Fährmanna, no bolo to z metrového ofsajdu, takže gól pochopiteľne nebude platiť.
     
    90+2
    Domáci tím tak dnes vyjde bodovo naprázdno. Hráčov budú mrzieť najmä nevyužité príležitosti v prvom polčase, keď len samotný Modeste mohol streliť tri góly.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať 3 minúty navyše.
     
    90
    Domáci hráči ešte mali snahu spraviť niečo s výsledkom dnešného zápasu, ich pokusy o strelu spoza šestnástky boli však zablokované.
     
    89
    Veľmi nepresný center v podaní Risseho, lopta končí mimo hracej plochy. Fährmann tak bude rozohrávať od svojej brány. Na tribúnach v sektore hostí sa medzitým začalo predčasne oslavovať víťazstvo Schalke.
     
    88
    Meyer sa dostal až k hranici pokutového územia, tam šiel po kontakte s protihráčom k zemi, faul to ale nebol, rozhodca mu signalizuje aby rýchlo vstal.
     
    87
    Zdá sa, že sa bude zápas viac menej dohrávať, sledujeme najmä pokusy o nakopávané lopty na jednu či druhú stranu, no útočiaci hráči sa za nimi príliš neponáhľajú.
     
    86
    Zdá sa, že je rozhodnuté, Kolínu sa stále nedarí vypracovať si nebezpečnú akciu a čas do konca stretnutia rýchlo ubieha.
     
    85
    Osako to okamžite po príchode na trávnik skúšal srelou z viac ako 20 metrov, no neuspel, jeho strela po zemi míňa priestor brány.
     
    84
    Druhé striedanie na strane Kolínu znamená, že zápas predčasne končí pre Gerhardta, ktorého miesto zaujme Osako.
     
    83
    Ďalšia sľubná akcia Schalke. Znova akciu potiahol Meyer, ten pred bránu prihrával Sanému, ktorého zakončenie bolo zablokované. Lopta sa ešte odrazila k Belhandovi, no ten z takmer nulového uhla pálil nad.
     
    82
    Tí ale stratili loptu na polovici súpera a Meyer okamžite vyštartoval do protiútoku. Už sa zdalo, že sa mu podarí prihrať Di Santovi, no v poslednom momente zakročil Heintz.
     
    81
    Domáci hráči boli vytlačení až pred svoju vlastnú šestnástku, odkiaľ budú zakladať ďalšiu útočnú akciu.
     
    80
    Na opačnej strane sa peknou ďalekonosnou strelou prezentoval Risse. Lopta by zrejme smerovala do tyče, no Fährmann pre istotu vyráža na roh.
     
    79
    Hosťom sa darí držať loptu ďaleko od svojej brány, navyše Belhandovi sa takmer podarilo ohroziť bránu, no z rohu šestnástky pálil vedľa.

    Andrej Marienka

    Góly: 33. Bittencourt – 2. Huntelaar (pen.), 23. Meyer, 76. Di Santo

    Karty:   1. Maroh (KLN)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 8:14. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15.
    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – F. Sørensen, Maroh, Heintz, Hector – Lehmann (C) – Risse, Gerhardt (84. Osako), Bittencourt, Mladenović (71. Hosiner) – Modeste.
    Náhradníci: Mesenhöler – Mavraj, Jojić, Hosiner, Olkowski, Osako, Vogt.

    FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara, Matip, Neustädter, Aogo – Geis (78. Kolašinac), Højbjerg – Schöpf (61. Sané), Meyer, Belhanda – Huntelaar (C) (73. Di Santo).
    Náhradníci: Giefer – Di Santo, Kehrer, Kolašinac, Riether, Sam, Sané.

    Rozhodca: Stark – Kampka, Pickel