Wolfsburg – Mönchengladbach 2:1 (kon.) | Stuttgart – Hoffenheim 5:1 (kon.) | Augsburg – Leverkusen 3:3 (kon.)
Brémy – Hannover 4:1 (kon.) | Frankfurt – Ingolstadt 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Schalke 1:3 (kon.)
Dortmund – Bayern 0:0 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
1:3 (1:2)
FC Schalke 04
Sobota 05.03.2016, 15:30 • RheinEnergieStadion (Kolín) • Nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Pekné sobotňajšie popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 25. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom stretnutí si sily zmerajú 1. FC Köln a FC Schalke 04.

    1. FC Köln

    Kolín sa momentálne nachádza uprostred tabuľky, s 30timi bodmi mu momentálne patrí 10. miesto. Len o jeden bod má viac Ingolstadt, na Wolfsburg stráca Kolín už 4 body. Naopak, iba s dvojbodovým odstupom mu na krk dýcha dvojica Stuttgart – Hamburg. V posledných zápasoch sa tímu príliš nedarilo, hráči z piatich stretnutí získali iba 5 bodov za jediné víťazstvo proti Frankfurtu a dve remízy na ihriskách súpera. Stalo sa tak v zápasoch proti Hamburgu a Ingolstadtu. V zvyšných dvoch zápasoch hráči súperovi nestrelili ani gól a tak vždy najtesnejším rozdielom podľahli Borussii Mönchengladbach a Herthe BSC.

    FC Schalke 04

    Dnešný tím hostí je na tom lepšie ako jeho súper, s 38 bodmi Schalke okupuje 6. miesto v tabuľke zaručujúce účasť v Európskej Lige UEFA. Hráči majú určite vyššie ambície, predsa len na priečky zaručujúce účasť v Lige Majstrov strácajú naozaj málo. Na Borussiu Mönchengladbach a Mainz strácajú jediný bod, na Herthu Berlín sú to 4 body. Z posledných piatich zápasov sa hráčom podarilo získať dokopy 8 bodov za domáce víťazstvá proti Wolfsburgu a Hamburgu a za remízy so Stuttgartom a Frankfurtom. Zvyšný zápas proti Mainzu hráči nezvládli a podľahli súperovi 2:1.
     
    História vzájomných zápasov:

    Schalke 0-3 Kolín
    Kolín 2-0 Schalke
    Schalke 1-2 Kolín
    Kolín 2-1 Schalke
    Kolín 1-4 Schalke
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Köln: Horn – Hector, Heintz, Maroh, Sørensen – Lehmann, Mladenović – Bittencourt, Gerhardt, Risse – Modeste
    Náhradníci: Mesenhöler – Vogt, Jojić, Osako, Hosiner, Olkowski, Mavraj

    FC Schalke 04: Fährmann – Aogo, Neustädter, Matip, Júnior Caiçara – Højbjerg, Geis – Belhanda, Meyer, Schöpf – Huntelaar
    Náhradníci: Giefer – Kolašinac, Di Santo, Sam, Sané, Kehrer, Riether

    Rozhodca: Stark – Kampka, Pickel.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v bielych dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v modrom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Kolínu, ich prvý postup do útoku im nevyšiel, naopak Maroh v šestnástke do tváre lakťom udrel prenikajúceho Højbjerga a rozhodca nariadil pokutový kop!
    1. Dominic Maroh (KLN)
     
    1
    Maroh navyše v prvej minúte zápasu vidí aj žltú kartu.
     
    2
    Schalke 04 dalo gól! Loptu si na biely bod postavil KLAAS-JAN HUNTELAAR a ten sa nemýlil. Horn síce takmer dosiahol na loptu, no chýbali mu potrebné centimetre. 0:1.
    2. Klaas-Jan Huntelaar (SCH) - 0:1
     
    4
    Tak toto je pre Kolín úvod ako zo zlého sna, uvidíme ako sa s rýchlym inkasovaným gólom vysporiadajú domáci hráči.
     
    5
    Ďalší faul Maroha tentoraz však v strednej časti ihriska. S domácim celkom to nevyzerá dobre.
     
    6
    Po vzdušnom súboji sa v šestnástke Kolínu tentoraz na trávniku ocitol Bittencourt, ktorý bol faulovaný útočiacim hráčom.
     
    7
    Inkasovaný gól hráčom očividne rozhodil, ich prihrávky sú nepresné, hráči si nevedia podržať loptu na svojich kopačkách po dlhšiu dobu, navyše život im znepríjemňujú hráči v modrom, ktorí aktívne napádajú ich rozohrávku.
     
    8
    V strede ihriska sa hlavami nepríjemne zrazili Matip a Modeste. Prvý menovaný sa z trávniku dvíha trošku otrasený, no nevyzerá to vážne.
     
    9
    Obrovská šanca na vyrovnanie! Mladenović výborne vybojoval loptu, vysunul Risseho, ktorý parádnym centrom našiel hlavu Modesteho, ktorý z ideálnej pozície hlavičkuje tesne mimo!
     
    10
    Akciu sme mali možnosť sledovať aj na opačnej strane, na jej konci bol Meyer, ktorému sa síce podarilo zakončiť zvnútra šestnástky, no bolo to nepresné.
     
    11
    Tak napokon sa ešte lopta odrazila od domáceho hráča, takže nasledovať bude rohový kop pre Schalke.
     
    12
    Len bravúrny zákrok Horna teraz zachránil Kolín od dvojgólovej straty! Už sa zdalo, že sa Kolín ubráni, lopta sa odrazila k Højbjergovi, ktorý nebezpečne vypálil a Horn iba končekmi prstov vyrazil na ďalší roh.
     
    13
    Tentoraz to už tak nebezpečné nebolo, domáci tím sa ubránil bez väčších problémov. Snahu hostí navyše prerušil útočný faul.
     
    14
    Faulujúcim hráčom bol tentoraz Huntelaar, odniesol si to jeden z domácich stopérov, hráči si dnes na ihrisku veru nič nedarujú.
     
    15
    Ďalšia veľká šanca na vyrovnanie a opäť zlyhal Modeste! Toho najprv výborne vysunul jeden z jeho spoluhráčov, okamžite ho však križovala dvojica hráčov. Modeste sa tak rozhodol pre prihrávku na Bittencourta, no prudkou prihrávkou ho zahnal do ťažkého uhla. Bittencourt mu okamžite loptu vracal no Modeste ju tesne pred bránou netrafil.
     
    16
    Do rýchleho protiútoku vyštartoval Aogo, ktorý si na ľavom krídle vypýtal faul a tak Schalke získava priamy kop.
     
    17
    Kolín sa dokázal ubrániť, no iba za cenu rohového kopu. Ten zahrával Geis, no iba priamo na hlavu brániaceho hráča v bielom.
     
    18
    Modeste sa nepresadil ani do tretice! Po krásnom vysunutí sa ocitol zoči voči brankárovi, ale napálil to iba presne do Fährmanna.
     
    19
    A ďalšia veľká šanca v priebehu pár sekúnd! Tentoraz po katastrofálnej rozohrávke stratil Fährmann loptu, Mladenović sa jej poľahky zmocnil , no podobne ako jeho spoluhráč, z ideálnej pozície to iba napral do brankára.
     
    20
    Tak toto sú trestuhodne zahodené šance, ktoré v konečnom dôsledku môžu domáci tím veľmi mrzieť. V prvých dvadsiatich minútach mohli hráči svojmu súperovi streliť minimálne 3 góly.
     
    21
    Mladenović postupoval po ľavej strane, bol tiesnený a tak sa mu nepodarilo odcentrovať. Útechou mu môže byť aspoň získaný rohový kop.
     
    22
    Z toho nijaké nebezpečenstvo pre bránu nevzniklo a tak zaútočiť mohli hostia. Ani im sa bránu ohroziť nepodarilo a tak budú zahrávať rohový kop.
     
    23
    Schalke 04 dalo gól! Nedáš – dostaneš. Už sa zdalo, že sa Kolín ubráni, Højbjerg však aj s kopou šťastia získal loptu ešte v súperovej šestnástke, prihral úplne voľnému MAXOVI MEYEROVI, ktorý prestrelil všetko čo mu stálo v ceste.
    23. Max Meyer (SCH) - 0:2
     
    25
    Tento gól je jednoznačne na vrub obrany Kolínu, hráči k bráneniu pristupovali veľmi laxne, čo hráči ako Meyer dokážu využiť.
     
    26
    Domáci tím sa okamžite pokúšal o vyrovnanie, no bolo to príliš zbrklé, Risse centroval iba do miest, kde sa nachádzali hráči v modrom.
     
    27
    Ďalšia takmer nebezpečná situácia pred Hornom! Maroh opäť bránil veľmi slabo, Huntelaar bez problémov cez neho prihral Geisovi, ktorému v poslednej sekunde do strely skočil druhý stopér.
     
    28
    Schalke tak malo k dispozícii rohový kop, tentoraz sa Kolín oslobodil bez najmenšieho problému. Hrá sa v strede ihriska.
     
    29
    To ale netrvalo dlho. Geis zahrával priamy kop na Matipa, ktorý okamžite z prvej posielal prudkú loptu pred bránu. Tam si nabiehali Meyer aj Neustädter, no ani jeden z nich ju netrafil.
     
    30
    Aj naďalej sa hrá na polovici Kolínu, teraz však podstatne ďalej od Hornovej brány, ktorý momentálne môže byť v kľude.
     
    31
    Postupne sa hra presunula bližšie k stredovému kruhu, tam momentálne vyslovene navrch nemá ani jeden z tímov.
     
    32
    Už sa zdalo, že sa hráči Kolínu dostanú do rýchlej akcie, no hráči si v strede ihriska v kombinácii na jeden dotyk nerozumeli a celú akciu spomalili.
     
    33
    1. FC Köln dáva gól! Teraz im to však už vyšlo! LEONARDO BITTENCOURT sa sám predral do útoku, nebezpečnou strelou najprv rozhodil Fährmanna, ktorý iba vyrazil na kopačky Mladenovića, ktorý Bittencourtovi vrátil a ten sa už na druhý raz nemýlil.
    33. Leonardo Bittencourt (KLN) - 1:2
     
    34
    Len pár sekúnd na to sme mohli byť svedkami tretieho gólu Schalke! Okamžite po rozohrávke vpred vyštartovala trojica hráčov v modrom, predviedla nám rýchlu akciu, na konci ktorej z ťažkej pozície zakončoval Belhanda, no iba do brvna!
     
    35
    Ďalekonosnou strelou sa nám následne prezentoval Geis, no jeho pokus nepatril k tým najpresnejším.
     
    36
    Každopádne domáci hráči po znížení výrazne ožili, viac napádajú rozohrávku súpera, zrejme sa budú snažiť o vyrovnanie ešte v prvom polčase.
     
    37
    Domácemu tímu sa teraz nepáči verdikt postranného rozhodcu, ktorý prisúdil vhadzovanie súperovi, no ich protesty sú samozrejme márne.
     
    38
    Kolín je síce aktívnejším celkom, no nedarí sa mu dostať sa na dostrel brány, nie tak ju ešte ohroziť strelou.
     
    39
    O loptu sa bojuje prevažne v strednej časti ihriska, na trávniku čoraz väčšiu úlohu zohrávajú nervy.
     
    40
    Mladenović odvádza na krídle dobrú prácu, neustále napáda súperovu rozohrávku, cez neho sa dnes do útoku dostáva naozaj ťažko.
     
    41
    Hostia sa snažia ukľudniť hru, dopredu sa už toľko netlačia, skôr sa snažia udržať loptu na svojich kopačkách do konca prvého polčasu.
     
    42
    Teraz im to však nevyšlo, Risse získal loptu, postúpil do útoku po pravom krídle a prudkým centrom hľadal Modesteho. Ten sa dostal do kontaktu s protihráčom, šiel k zemi no pokutový kop nasledovať nebude.
     
    43
    Čas do konca prvého polčasu nám rýchlo ubieha, hra sa znova presťahovala najmä do strednej časti ihriska.
     
    44
    Fährmann dobre čítal hru, Mladenović sa už už dostával do pokutového územia, no brankár hostí včas zareagoval a znemožnil mu zakončiť.
     
    45
    Bežia nám posledné sekundy riadnej hracej doby, zrejme sa už ničoho vzrušujúceho v prvom polčase nedočkáme. Uvidíme, či sa bude nadstavovať nejaká tá minútka navyše.
     
    45+1
    Tak napokon to bude jedna minúta nad rámec riadnej hracej doby prvého polčasu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V nej sme už nič zaujímavé nevideli a tak po prvom polčase hostia vedú 2:1. Videli sme zaujímavý futbal, väčšinu času sa hralo z jednej strany na druhú, obidva tímy mali viaceré šance na skórovanie, viac ich využilo práve Schalke. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme ani jednu zmenu v zostavách tímov, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    47
    Druhý polčas sa začal pomerne opatrne, aktívnejším dojmom síce zatiaľ pôsobia hráči Kolínu, no do útoku sa nedostávajú.
     
    48
    Ich snahu na polovici súpera napokon ukončila nepresná prihrávka, po ktorej lopta skončila presne na kopačkách jedného z obrancov.
     
    49
    Následne to hráči Kolínu vyskúšali dlhou kolmicou na Bittencourta, tento pass bol však prisilný a skončil mimo hracej plochy.
     
    50
    Aj naďalej sa hrá prevažne v strede ihriska, opatrná hra z obidvoch strán pokračuje.
     
    51
    Schöpf to skúsil z väčšej diaľky, na bránu posielal pomerne zradnú loptu, oblúčikom chcel prekvapiť Horna, no lopta napokon letí nad.
     
    52
    Rýchla akcia cez Bittencourta, ten sa ešte v otočka pokúšal prihrať Modestemu, zastavila ho obrana Schalke.
     
    53
    Belhanda to teraz s napádaním trošku prehnal, odniesol si to Hector, ktorý bol faulovaný vo vlastnom pokutovom území.
     
    54
    Na opačnej strane bol Bittencourtov center zrazený, no lopta sa ešte odrazila k jeho spoluhráčovi na hranicu šestnástky. Tam z prvej pálil Gerhardt, no bránu vysoko prestrelil.
     
    55
    Lehmannova nakopávaná lopta nebola márna, Bittencourt takmer pred brankárom stihol zareagovať, no nakoniec sa mu nepodarilo, mal na to naozaj málo času.
     
    56
    Od svojej brány tak rozohrával Fährmann, Kolín sa ale znova rýchlo dostáva do útočnej časti hracej plochy.
     
    57
    Domáci tím sa síce aj naďalej zdržiava v útoku, no bez výraznejšej akcie. Väčšinou sú to iba nepresné centre, alebo zrazené strely.
     
    58
    Fährmann nemusel zasahovať ani teraz, na hranici pokutového územia mu výrazne pomáhajú jeho spoluhráči.
     
    59
    Až teraz Fährmann vyboxoval pomerne nebezpečnú prihrávku na Modesteho, ktorý sa dostával za obranné línie Schalke.
     
    60
    Uf tak toto bolo nebezpečné. Kolín získal priamy kop, do strely z cca tridsiatich metrov sa poriadne oprel Risse a brankár hostí mal veru čo robiť aby vyrazil na roh.
     
    61
    Pred ním ešte príde prvé striedanie v zápase, za Schalke nastúpi Sané, ktorý na trávniku vystrieda Schöpfa.
     
    62
    Ani túto štandardtku hráči Kolnu nevyžili a postupne boli vytlačení až na svoju vlastnú polovicu ihriska.
     
    63
    Domáci tím získal vhadzovanie na svojej vlastnej polovici ihriska, Heintz si tam ešte niečo vybavoval s postranným rozhodcom, je nám však záhadou o čo išlo.
     
    64
    V útoku sa teraz držia hostia, je to určite príjemná zmena po tom ako sa v podstate prvých dvadsať minút druhého polčasu bránili.
     
    65
    Nepresný pass na Modesteho skončil v rukaviciach Fährmanna. Tempo hry nám oproti prvému polčasu výrazne pokleslo.
     
    66
    Risse bojoval o loptu pri rohovej zástavke, odcentrovať sa mu napokon nepodarilo, no získal aspoň ďalší rohový kop pre svoj tím.
     
    67
    Nič z toho, ani táto šanca sa hráčom nevydarila, Schalke sa oslobodilo bez najmenších problémov.
     
    68
    Atraktivite hry nepomáha ani fakt, že Schalke pri svojom vedení zvolilo taktiku bránenia tesného výsledku a hráči sa do útoku púšťajú naozaj minimálne.
     
    69
    Mladenović to s napádaním súperovej rozohrávky poriadne prehnal, dvakrát zozadu tvrdo atakoval protihráča. Za toto by kľudne mohol vyfasovať žltú kartu, no nedeje sa tak.
     
    70
    Začala sa nám posledná dvadsaťminútovka riadnej hracej doby, v útoku si teraz nerozumeli hráči Schalke, keď si na strieľanú prihrávku pred bránu zbiehali hneď dvaja hráči, pričom si navzájom zavadzali.
     
    71
    Prvýkrát v zápase strieda aj Kolín, do hry naskočí Hosiner, ktorý vystrieda Mladenovića.
     
    72
    A práve Hosiner bol na konci akcie Kolínu, po krásnej prihrávke pätičkou jeho zatočenú strelu Fährmann vytlačil na roh.
     
    73
    Z ihriska odchádza strelec prvého gólu v zápase Huntelaar, nahradí ho Di Santo.
     
    74
    Domáci hráči sa teraz sami zavreli pred vlastnou šestnástkou, mali loptu na svojich kopačkách, no nerozumeli si a súperovi darovali vhadzovanie.
     
    75
    Našťastie pre nich sa hostia v útoku dlho neohriali, no Kolínu sa míňa čas na vyrovnanie, zostáva im zhruba štvrťhodina.
     
    76
    Schalke 04 dalo gól! A Kolín to bude mať ešte ťažšie. Aogo dostal krásnu krížnu prihrávku až takmer k rohovej zástavke, odtiaľ si počkal a krásne načasoval prihrávku na nabiehajúceho FRANCA DI SANTA, ktorý nemal problém doraziť loptu do siete.
    76. Franco Di Santo (SCH) - 1:3
     
    77
    Tak, žeby bolo rozhodnuté? Domácemu tímu čas rýchlo beží a pokiaľ hráči nezapnú na plné obrátky s dnešným bodovým ziskom sa môžu rozlúčiť.
     
    78
    Geis, ktorý pred chvíľou krásne prihral Aogovi opúšťa ihrisko, na niečo cez 10 minút si zahrá aj Kolašinac.
     
    79
    Hosťom sa darí držať loptu ďaleko od svojej brány, navyše Belhandovi sa takmer podarilo ohroziť bránu, no z rohu šestnástky pálil vedľa.
     
    80
    Na opačnej strane sa peknou ďalekonosnou strelou prezentoval Risse. Lopta by zrejme smerovala do tyče, no Fährmann pre istotu vyráža na roh.
     
    81
    Domáci hráči boli vytlačení až pred svoju vlastnú šestnástku, odkiaľ budú zakladať ďalšiu útočnú akciu.
     
    82
    Tí ale stratili loptu na polovici súpera a Meyer okamžite vyštartoval do protiútoku. Už sa zdalo, že sa mu podarí prihrať Di Santovi, no v poslednom momente zakročil Heintz.
     
    83
    Ďalšia sľubná akcia Schalke. Znova akciu potiahol Meyer, ten pred bránu prihrával Sanému, ktorého zakončenie bolo zablokované. Lopta sa ešte odrazila k Belhandovi, no ten z takmer nulového uhla pálil nad.
     
    84
    Druhé striedanie na strane Kolínu znamená, že zápas predčasne končí pre Gerhardta, ktorého miesto zaujme Osako.
     
    85
    Osako to okamžite po príchode na trávnik skúšal srelou z viac ako 20 metrov, no neuspel, jeho strela po zemi míňa priestor brány.
     
    86
    Zdá sa, že je rozhodnuté, Kolínu sa stále nedarí vypracovať si nebezpečnú akciu a čas do konca stretnutia rýchlo ubieha.
     
    87
    Zdá sa, že sa bude zápas viac menej dohrávať, sledujeme najmä pokusy o nakopávané lopty na jednu či druhú stranu, no útočiaci hráči sa za nimi príliš neponáhľajú.
     
    88
    Meyer sa dostal až k hranici pokutového územia, tam šiel po kontakte s protihráčom k zemi, faul to ale nebol, rozhodca mu signalizuje aby rýchlo vstal.
     
    89
    Veľmi nepresný center v podaní Risseho, lopta končí mimo hracej plochy. Fährmann tak bude rozohrávať od svojej brány. Na tribúnach v sektore hostí sa medzitým začalo predčasne oslavovať víťazstvo Schalke.
     
    90
    Domáci hráči ešte mali snahu spraviť niečo s výsledkom dnešného zápasu, ich pokusy o strelu spoza šestnástky boli však zablokované.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať 3 minúty navyše.
     
    90+2
    Domáci tím tak dnes vyjde bodovo naprázdno. Hráčov budú mrzieť najmä nevyužité príležitosti v prvom polčase, keď len samotný Modeste mohol streliť tri góly.
     
    90+3
    A práve Modeste v poslednej minúte síce prekonal Fährmanna, no bolo to z metrového ofsajdu, takže gól pochopiteľne nebude platiť.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, dnešným víťazom sa stáva Schalke, ktoré o svojom víťazstve rozhodlo ešte v prvom polčase, gólovú poistku v tom druhom pridal striedajúci Di Santo. V druhom polčase sme videli aj márnu snahu Kolínu o vyrovnanie, no hráčom sa nedarilo nič vymyslieť, v závere akoby im dochádzali sily.

    Po dnešnom zápase Schalke poskočí na 4. miesto v tabuľke, naopak Kolín o jedno miesto klesne, v tabuľke ho obehne doteraz desiaty Stuttgart.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa.
     
    Držanie lopty: 47 % : 53 %.
    Strely na brán: 9:4. Strely mimo: 8:14. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15. (17:25:41)

    Andrej Marienka

    Góly: 33. Bittencourt – 2. Huntelaar (pen.), 23. Meyer, 76. Di Santo

    Karty:   1. Maroh (KLN)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 8:14. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15.
    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – F. Sørensen, Maroh, Heintz, Hector – Lehmann (C) – Risse, Gerhardt (84. Osako), Bittencourt, Mladenović (71. Hosiner) – Modeste.
    Náhradníci: Mesenhöler – Mavraj, Jojić, Hosiner, Olkowski, Osako, Vogt.

    FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara, Matip, Neustädter, Aogo – Geis (78. Kolašinac), Højbjerg – Schöpf (61. Sané), Meyer, Belhanda – Huntelaar (C) (73. Di Santo).
    Náhradníci: Giefer – Di Santo, Kehrer, Kolašinac, Riether, Sam, Sané.

    Rozhodca: Stark – Kampka, Pickel