Wolfsburg – Mönchengladbach 2:1 (kon.) | Stuttgart – Hoffenheim 5:1 (kon.) | Augsburg – Leverkusen 3:3 (kon.)
Brémy – Hannover 4:1 (kon.) | Frankfurt – Ingolstadt 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Schalke 1:3 (kon.)
Dortmund – Bayern 0:0 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
1:3 (1:2)
FC Schalke 04
Sobota 05.03.2016, 15:30 • RheinEnergieStadion (Kolín) • Nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    84
    Druhé striedanie na strane Kolínu znamená, že zápas predčasne končí pre Gerhardta, ktorého miesto zaujme Osako.
     
    80
    Na opačnej strane sa peknou ďalekonosnou strelou prezentoval Risse. Lopta by zrejme smerovala do tyče, no Fährmann pre istotu vyráža na roh.
     
    78
    Geis, ktorý pred chvíľou krásne prihral Aogovi opúšťa ihrisko, na niečo cez 10 minút si zahrá aj Kolašinac.
    76. Franco Di Santo (SCH) - 1:3
     
    76
    Schalke 04 dalo gól! A Kolín to bude mať ešte ťažšie. Aogo dostal krásnu krížnu prihrávku až takmer k rohovej zástavke, odtiaľ si počkal a krásne načasoval prihrávku na nabiehajúceho FRANCA DI SANTA, ktorý nemal problém doraziť loptu do siete.
     
    73
    Z ihriska odchádza strelec prvého gólu v zápase Huntelaar, nahradí ho Di Santo.
     
    71
    Prvýkrát v zápase strieda aj Kolín, do hry naskočí Hosiner, ktorý vystrieda Mladenovića.
     
    61
    Pred ním ešte príde prvé striedanie v zápase, za Schalke nastúpi Sané, ktorý na trávniku vystrieda Schöpfa.
     
    60
    Uf tak toto bolo nebezpečné. Kolín získal priamy kop, do strely z cca tridsiatich metrov sa poriadne oprel Risse a brankár hostí mal veru čo robiť aby vyrazil na roh.
     
    34
    Len pár sekúnd na to sme mohli byť svedkami tretieho gólu Schalke! Okamžite po rozohrávke vpred vyštartovala trojica hráčov v modrom, predviedla nám rýchlu akciu, na konci ktorej z ťažkej pozície zakončoval Belhanda, no iba do brvna!
    33. Leonardo Bittencourt (KLN) - 1:2
     
    33
    1. FC Köln dáva gól! Teraz im to však už vyšlo! LEONARDO BITTENCOURT sa sám predral do útoku, nebezpečnou strelou najprv rozhodil Fährmanna, ktorý iba vyrazil na kopačky Mladenovića, ktorý Bittencourtovi vrátil a ten sa už na druhý raz nemýlil.
    23. Max Meyer (SCH) - 0:2
     
    23
    Schalke 04 dalo gól! Nedáš – dostaneš. Už sa zdalo, že sa Kolín ubráni, Højbjerg však aj s kopou šťastia získal loptu ešte v súperovej šestnástke, prihral úplne voľnému MAXOVI MEYEROVI, ktorý prestrelil všetko čo mu stálo v ceste.
     
    19
    A ďalšia veľká šanca v priebehu pár sekúnd! Tentoraz po katastrofálnej rozohrávke stratil Fährmann loptu, Mladenović sa jej poľahky zmocnil , no podobne ako jeho spoluhráč, z ideálnej pozície to iba napral do brankára.
     
    18
    Modeste sa nepresadil ani do tretice! Po krásnom vysunutí sa ocitol zoči voči brankárovi, ale napálil to iba presne do Fährmanna.
     
    15
    Ďalšia veľká šanca na vyrovnanie a opäť zlyhal Modeste! Toho najprv výborne vysunul jeden z jeho spoluhráčov, okamžite ho však križovala dvojica hráčov. Modeste sa tak rozhodol pre prihrávku na Bittencourta, no prudkou prihrávkou ho zahnal do ťažkého uhla. Bittencourt mu okamžite loptu vracal no Modeste ju tesne pred bránou netrafil.
     
    12
    Len bravúrny zákrok Horna teraz zachránil Kolín od dvojgólovej straty! Už sa zdalo, že sa Kolín ubráni, lopta sa odrazila k Højbjergovi, ktorý nebezpečne vypálil a Horn iba končekmi prstov vyrazil na ďalší roh.
     
    9
    Obrovská šanca na vyrovnanie! Mladenović výborne vybojoval loptu, vysunul Risseho, ktorý parádnym centrom našiel hlavu Modesteho, ktorý z ideálnej pozície hlavičkuje tesne mimo!
    2. Klaas-Jan Huntelaar (SCH) - 0:1
     
    2
    Schalke 04 dalo gól! Loptu si na biely bod postavil KLAAS-JAN HUNTELAAR a ten sa nemýlil. Horn síce takmer dosiahol na loptu, no chýbali mu potrebné centimetre. 0:1.
     
    1
    Maroh navyše v prvej minúte zápasu vidí aj žltú kartu.
    1. Dominic Maroh (KLN)
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Kolínu, ich prvý postup do útoku im nevyšiel, naopak Maroh v šestnástke do tváre lakťom udrel prenikajúceho Højbjerga a rozhodca nariadil pokutový kop!

    Andrej Marienka

    Góly: 33. Bittencourt – 2. Huntelaar (pen.), 23. Meyer, 76. Di Santo

    Karty:   1. Maroh (KLN)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 8:14. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15.
    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – F. Sørensen, Maroh, Heintz, Hector – Lehmann (C) – Risse, Gerhardt (84. Osako), Bittencourt, Mladenović (71. Hosiner) – Modeste.
    Náhradníci: Mesenhöler – Mavraj, Jojić, Hosiner, Olkowski, Osako, Vogt.

    FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara, Matip, Neustädter, Aogo – Geis (78. Kolašinac), Højbjerg – Schöpf (61. Sané), Meyer, Belhanda – Huntelaar (C) (73. Di Santo).
    Náhradníci: Giefer – Di Santo, Kehrer, Kolašinac, Riether, Sam, Sané.

    Rozhodca: Stark – Kampka, Pickel