Lisabon – Benfica 0:1 (kon.)
koniec
Sporting Lisabon
0:1 (0:1)
Benfica Lisabon
cz Sobota 05.03.2016, 21:45 • Estádio José Alvalade, Lisabon (kapacita: 50.466 diváků) • Primeira Liga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:50:45)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 15:21.
     
    Je dobojováno! V souboji městských rivalů vítězí Benfica Lisabon! O jedinou branku utkání se ve 20. minutě postaral Konstantinos Mitroglou! Sporting si sice v utkání vytvořil více příležitostí, ale žádnou z nich nedokázal využít! Největší šanci na vyrovnání zahodil dvacet minut před koncem Bryan Ruiz, který netrefil z těsné blízkosti prázdnou branku! V závěru utkání byl ještě vyloučen v tu chvíli už vystřídaný Adrien Silva! Sporting si touto porážkou výrazně zkomplikoval cestu za titulem! Benfica se totiž po vítězství vyhoupla na čelo tabulky a třetí Porto se zítra na Sporting může dotáhnout na rozdíl jediného bodu!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Benfica drží míč na polovině Sportingu. Šance domácího týmu na vyrovnání se rychle rozplývají. Tohle by si už hosté měli pohlídat.
     
    90+4
    William Carvalho přišel o balón na půlící čáře. Domácí fotbalisté jsou v křeči. Sporting se nemůže dostat na dostřel Edersonovy svatyně.
     
    90+3
    Další akce Sportingu končí ofsajdem! Hranici posledního obránce si nepohlídal Slimani. Hosté s rozehrávkou nebudou nikterak pospíchat.
     
    90+2
    Takřka dvě minuty z nastaveného času už jsou minulostí. Sporting aktuálně kombinuje na vlastní polovině. Na domácích fotbalistech jsou patrné známky frustrace.
     
    90+1
    Hra je pozastavena! Brankář Ederson si přivodil nějaké zranění a musí být ošetřován. Hostujícímu gólmanovi se na nohy pochopitelně příliš nechce.
     
    90
    Nad rámec hrací doby se nastavuje pět minut!
     
    89
    Přihrávka Williama Carvalha za obranu Benficy nenašla nikoho v zelenobílém dresu. Sporting se stále nemůže prodrat k šanci, ze které by vytěžil vyrovnávací branku.
     
    88
    Vystřídaný Adrien Silva si otevřel pusu na hlavního rozhodčího, který si jej dovolil vyloučit! Kapitán Sportingu ve dnešním utkání obdržel zbytečnou červenou kartu a zmešká příští zápas! Počet hráčů na trávníku se však nemění.
     
    87
    Hostující Sanches se nepříjemně srazil s jedním z domácích fotbalistů. Hostující středopolař kvůli této žluté kartě přijde o start v příštím utkání.
     
    86
    Jefferson se podél levé postranní čáry vysunul až k pokutovému území. Domácí obránce centroval před branku, ale jeho přihrávku po zemi přečetl brankář Ederson.
     
    85
    Salvio si sbíhal na dlouhý odkop od branky. Prudký míč se mu od hrudníku odrazil mimo hrací plochu. Šance Sportingu na vyrovnávací gól stále žije.
     
    84
    Jefferson ukradl míč jednomu z hostujících fotbalistů, kteří však míč rychle získali zpět na své kopačky. Podle rozhodčího to bylo s faulem, rozehrávat bude Sporting.
     
    83
    Joao Mário napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti. Jeho dělovka pravou nohou mířila k tyči, kterou minula jen o několik decimetrů!
     
    82
    Hosté vhazovali na polovině Sportingu. Almeida nezpracoval míč podle svých představ, kulatý nesmysl mu utekl daleko od nohy a poté se jej zmocnili domácí.
     
    81
    Benfica se brání bez větších problémů! Ruiz šel k zemi hodně ochotně a rozhodčí dal jasným gestem najevo, že tentokrát faul za žádnou cenu neodpíská.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 20. Mitroglou

    Karty:   52. Gaitán (SPL), 70. Jefferson (SPL) – 46. Jonas (BNF), 67. Mitroglou (BNF), 71. Nilsson-Lindelöf (BNF), 87. Sanches (BNF)   88. Silva (SPL)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 15:21.
    Sporting Lisabon: Rui Patrício – Pereira (78. Schelotto), Ewerton, Coates, Jefferson – Joao Mario, Adrien Silva (78. Martins), William Carvahlo , Bruno César (60. Gutiérrez) – Ruiz, Slimani
    Náhradníci: Jug, Schelotto (78. Pereira), Aquilani, Guttérrez (60. Bruno César), Naldo, Martins (78. Adrien Silva), Barcos

    Benfica Lisabon: Ederson – Eliseu, Jardel, Nilsson-Lindelöf – Almeida, Sanches, Samaris, Pizzi (74. Fejsa) – Gaitán, Mitroglou (67. Jimenéz), Jonas (78. Salvio)
    Náhradníci: Semedo, Talisca, Lopes, Fejsa (74. Pizzi), Jimenéz (67. Mitroglou), Salvio (78. Jonas), Guedes,

    Rozhodca: Dias – Tavares, Rodrigues