Wolfsburg – Mönchengladbach 2:1 (kon.) | Stuttgart – Hoffenheim 5:1 (kon.) | Augsburg – Leverkusen 3:3 (kon.)
Brémy – Hannover 4:1 (kon.) | Frankfurt – Ingolstadt 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Schalke 1:3 (kon.)
Dortmund – Bayern 0:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
0:0 (0:0)
Bayern Mníchov
Sobota 05.03.2016, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Šláger 25. kola nemeckej Bundesligy ponúkol výborný zápas, ktorému ale chýbalo to podstatné, góly. Šance sme videli na oboch stranách aj v druhom polčase, no Roman Bürki i Manuel Neuer neinkasovali. Snáď najväčšiu mal Arturo Vidal, no po rohovom kope trafil len do brvna. Po remíze 0:0 si tak Bayern udržal 5-bodový náskok pred svojim hlavným konkurentom v boji o majstrovský titul. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (20:26:37)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    V jedinej nadstavenej minúte strieda aj Dortmund. Na záverečné sekundičky prichádza Nuri Şahin a na lavičku odchádza İlkay Gündoğan.
     
    90
    Xabi Alonso nebude v zápase pokračovať. Namiesto záložníka prichádza vystužiť defenzívne rady marocký obranca Medhi Benatia.
     
    89
    Do streleckého zakončenia sa nedostal Arjen Robben a takisto má menšie zdravotné problémy aj Xabi Alonso. Hra je tak prerušená.
     
    88
    Dortmund mohol skórovať. Z pravej strany poslal center na zadnú žrď Pierre-Emerick Aubameyang, našiel Adriána Ramosa, no kolumbijský útočník nehlavičkoval presne.
     
    87
    Roman Bürki v pohode kryje center Philippa Lahma z pravej strany. Švajčiarsky brankár sa snaží okamžite rozohrať útočnú akciu svojho tímu.
     
    86
    Bayern Mníchov kontroluje loptu na svojich kopačkách a vyzerá to tak, že by z dnešného zápasu bral aj jednobodový zisk.
     
    85
    Ten zahrali zverenci Pepa Guardiolu na krátko. Následne pekne zakombinovali a k strele sa dostal Thomas Müller. Jeho pokus ale mieril nad bránu Romana Bürkiho.
     
    84
    Matts Hummels si počínal nedovolene v súboji s Robertom Lewandowskim. Bavori tak budú mať možnosť zahrávať priamy kop.
     
    83
    K strele spoza šestnástky sa dostal Henrikh Mkhitaryan. Pokus arménskeho futbalistu bol však zblokovaný na rohový kop. Po jeho rozohraní sa domáci nedokázali presadiť.
     
    82
    Manuel Neuer sa pri odkope síce pošmykol, ale našťastie pre hostí nevyrobil kiks, ktorý by Bayern stál inkasovaný gól.
     
    81
    Prvýkrát v zápase strieda aj Thomas Tuchel. Ten z ihriska sťahuje Marca Reusa, ktorého na posledných 10 minút vymení útočník Adrián Ramos.
     
    80
    Bayern Mníchov zahrával priamy kop. Jeho exekútorom bol francúzsky záložník Frank Ribéry, no jeho prízemný center odvrátil İlkay Gündoğan.
     
    79
    Roman Bürki bol poriadne vybehnutý z brány, čo sa snažil využiť Xabi Alonso. Ten počas svojej kariéry už podobné góly dal, no teraz pálil mimo.
     
    77
    Rohový kop neznamenal pre domácich žiadne nebezpečie. O niekoľko chvíľ neskôr sa do zakončenia dostal Arturo Vidal, no poradne prestrelil bránu, ktorú háji Roman Bürki.
     
    76
    Thomas Müller zakombinoval s Arjenom Robbenom. Následne mu chcel vrátiť loptu, no tá sa od Svena Bendera odrazila za čiaru. Budeme svedkami rohového kopu.
     
    75
    Prvé striedanie v dnešnom zápase. Na záverečnú štvrťhodinu vybehne uzdravený Frank Ribéry, ktorý vymení Douglasa Costu.
     
    74
    Joshua Kimmich sa vybral na útočný výlet, no v kombinácii s Thomasom Müllerom si vôbec nerozumel. Nasleduje len odkop od brány.

    Miroslav Kováčik

    Góly:

    Karty:   37. S. Bender (DOR) – 21. Alonso (BAY)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:11. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:11.
    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, S. Bender, Hummels (C), Schmelzer – Gündoğan (90+1. Şahin), Weigl, Durm – Mchitarjan, Aubameyang, Reus (81. Ramos).
    Náhradníci: Weidenfeller – G. Castro, Ginter, Leitner, Ramos, Şahin, Subotić.

    Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C), Kimmich, Alaba, Bernat – Alonso (90. Benatia), Arturo Vidal – Robben, T. Müller, Costa (75. Ribéry) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Th. Alcântara, Benatia, Rafinha, Ribéry, Götze, Rode.

    Rozhodca: Tobias Stieler