Levante – Bilbao 0:2 (kon.) | Almería – Getafe 1:0 (kon.) | Sevilla – Espanyol 3:2 (kon.)
Barcelona – Villarreal 3:2 (kon.)
koniec
Levante UD
0:2 (0:0)
Athletic Club Bilbao
Nedeľa 01.02.2015, 12:00 • Estadio Ciudad de Valencia, Valencia • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase padli dva góly. O oba sa postaral ten istý muž, útočník Bilbaa Aritz Aduriz, ktorý tak rozhodol, že všetky tri body pribudnú na konto favorizovaného celku stretnutia.

    Na záver mi už len ostáva poďakovať sa všetkým za pozornosť. Prajem ešte príjemný zvyšok víkendu a školákom pekný prázdninový pondelok. (13:51:23)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iraola, prichádza Etxeita.
     
    90+1
    Nadstavujú sa ešte tri minúty. Práve prebieha prvá z nich .
    Aritz ADURIZ - 0:2
     
    90
    Bilbao dalo gól! Myslím, že je definitívne rozhodnuté o tom, že z dnešného zápasu si všetky tri body odnesú futbalisti Athletica. Ich víťazstvo v poslednej minúte riadneho hracieho času spečatil svojím druhým presným zakončením v stretnutí ARITZ ADURIZ, ktorý si nabehol na peknú kolmicu a brankára Mariña šikovne a efektne obstrelil!
     
    88
    Hosťujúci zakončovateľ chcel definitívne rozhodnúť o troch bodoch pre svoj tím, no jeho pokus skončil len na pripravenej defenzíve Levante.
     
    87
    Aduriz sa do dejín zápasu zapisuje nielen ako strelec, ale takisto ako držiteľ žltého trestu.
     
    86
    Akciu domácich prerušil jednak dobrý defenzívny zákrok jedného z brániacich hráčov a takisto ofsajdový verdikt postranného arbitra.
     
    85
    Striedajúci Garcia to určte takto nezamýšľal, no jeho center takmer zapadol pod brvno svätyne Bilbaa. Celú situáciu kontroloval Iraizoz.
     
    83
    Susaeta si na útočnej polovice pridržal za dres protihráča, ktorý ho úspešne obohral, za čo si vyslúžil žltú kartu.
     
    82
    Ak do úvahy berieme aj nadstavený čas, tak domácim do konca stretnutia ostáva približne desať minút. Defenzíva Athletica však zatiaľ stojí na veľmi pevných nohách.
     
    81
    Futbalisti z Bilbaa získali autové vhadzovanie na polovici súpera a s jeho zahrávaním sa, pochopiteľne, vôbec neponáhľajú.
     
    79
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iker Muniain, prichádza San José.
     
    78
    Iturraspe nakoniec v stretnutí bude môcť pokračovať. Aj napriek tomu sa však na lavičke Bilbaa chystá nejaké striedanie.
     
    76
    Levante prepáslo obrovskú šancu na vyrovnanie. Proti najväčšej šanci domácich v druhom dejstve sa skvelým zákrokom vyznamenal Iraizoz, na ktorom si zuby vylámal Xumetra!
     
    75
    Domáci rozohrali priamy kop zaujímavým signálom, na ktorého konci bolo zakončenie z vnútra pokutového územia. Tá však nemala gólové parametre ani náhodou.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Iturraspe (Athletic Club Bilbao).

    Michal Bakoš

    Góly: 48. Aritz Aduriz, 90. Aritz Aduriz

    Karty:   23. Simão (LVN), 62. David Barral (LVN) – 5. Andoni Iraola (ATB), 62. Oscar de Marcos (ATB), 73. Iturraspe (ATB), 83. Susaeta (ATB), 87. Aduriz (ATB)


    Levante UD: Mariño – García Juanfran (C), El Adoua, Vyntra, Morales – Simão, Camarasa – Ivanschitz, V. Casadesús, Xumetra – Barral.
    Náhradníci: J. Fernández – Diop, El Zhar, Rubén García, Mari, J. Gavilán, Uche.

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Iraola, Gurpegi (C), Laporte, Balenziaga – Iturraspe, M. Rico – Muniain, de Marcos, López Cabrera – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – Aqueche, Etxebarria, Etxeita, Williams, Susaeta, San José.

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, Carrera