Levante – Bilbao 0:2 (kon.) | Almería – Getafe 1:0 (kon.) | Sevilla – Espanyol 3:2 (kon.)
Barcelona – Villarreal 3:2 (kon.)
koniec
Levante UD
0:2 (0:0)
Athletic Club Bilbao
Nedeľa 01.02.2015, 12:00 • Estadio Ciudad de Valencia, Valencia • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iraola, prichádza Etxeita.
    Aritz ADURIZ - 0:2
     
    90
    Bilbao dalo gól! Myslím, že je definitívne rozhodnuté o tom, že z dnešného zápasu si všetky tri body odnesú futbalisti Athletica. Ich víťazstvo v poslednej minúte riadneho hracieho času spečatil svojím druhým presným zakončením v stretnutí ARITZ ADURIZ, ktorý si nabehol na peknú kolmicu a brankára Mariña šikovne a efektne obstrelil!
     
    87
    Aduriz sa do dejín zápasu zapisuje nielen ako strelec, ale takisto ako držiteľ žltého trestu.
     
    83
    Susaeta si na útočnej polovice pridržal za dres protihráča, ktorý ho úspešne obohral, za čo si vyslúžil žltú kartu.
     
    79
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iker Muniain, prichádza San José.
     
    76
    Levante prepáslo obrovskú šancu na vyrovnanie. Proti najväčšej šanci domácich v druhom dejstve sa skvelým zákrokom vyznamenal Iraizoz, na ktorom si zuby vylámal Xumetra!
     
    73
    Žltú kartu dostáva Iturraspe (Athletic Club Bilbao).
     
    72
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza David Barral, prichádza Rubén García.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Oscar de Marcos (Athletic Club Bilbao).
     
    62
    Žltú kartu dostáva David Barral (Levante UD).
     
    57
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Ivnaschitz, prichádza Uche.
    - 0:1
     
    48
    Bilbao dalo gól! Očakávaného gólu sme sa dočkali už v úvode druhého dejstva. Z pravej strany priletel do stredu pokutového územia Levante center, ktorý si výborne skrotil ARITZ ADURIZ. Ten si loptu spracoval, pripravil na ľavačku a guľatý nezmysel nechytateľne upratal prízemnou strelou k ľavej žrdi Mariñovej svätyne!
     
    47
    Futbalisti Bilbaa po strele z vnútra pokutového územia už oslavovali gól. Brankár Diego Mariño však svoju minelu napravil a loptu stihol zachytiť pred bránkovou čiarou.
     
    46
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza López, prichádza Susaeta.
     
    46
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Simão, prichádza Diop.
     
    36
    Po rohovom kope Bilbaa vyrazilo Levante do pekelne rýchlej kontry. Svoje rýchle nohy rozkmital Xumetra, ktorý prenikol po pravom krídle a predložil loptu Moralesovi. Ten z dobrej pozície síce pozornosť Iraizoza preveril, no strele chýbala lepšia výška i razancia.
     
    32
    Morales je zatiaľ bezpochyby najlepším hráčom zápasu. Na pravom krídle opäť preukázal svoju famóznu rýchlosť, protihráčom ukázal len chrbát a do šestnástky nasmeroval nepríjemný center. Ten defenzíva Bilbaa stačila odvrátiť.
     
    23
    Žltú kartu dostáva Simão (Levante UD).
     
    22
    V priebehu jedinej minúty bol po dvoch rohových kopoch nasledujúcich v rade za sebou ku gólu blízko Simão. Ten sa dva krát dokázal uvoľniť a položiť do vzduchu, no najprv stroskotal na pozornom zákroku Iraizoza a v druhom prípade jeho hlavičke chýbalo trošku presnosti!
     
    21
    Dve prihrávky smerujúce za obrany boli neúspešné, a tak si Victor Camarasa povedal, že nebude nič vymýšľať a vyskúša to strelou z úctyhodnej vzdialenosti. Loptu vo vzduchu hlavou tečoval Iturraspe, ktorý si takmer strelil vlastenca! Skutočne nechýbalo veľa, aby sa od hlavy hosťujúceho záložníka lopta dostala za chrbát Iraizoza.
     
    15
    Morales dostal síce od Simãa veľmi ťažkú prihrávku, no dokázal sa skvelo zbaviť atakujúceho protihráča a namieril si to rovnou čiarou až k pokutovému územiu Bilbaa. Z jeho hranice vyslal krížny pokus, ktoré preletel povedľa pravej žrde Iraizozovej svätyne!
     
    12
    Ošúchaná športová fráza nedáš-dostaneš sa opäť raz mohla naplno prejaviť v praxi. Po krásnej kombinácii mohol vsietiť otvárací gól zápasu Iker Munian, no ten vo vyloženej šanci loptu napálil len do tyče!
     
    11
    Laporte spravil pod tlakom vysokého pressingu Levante obrovskú hrubicu. Loptu v snahe zahrať malú domov posunul do vlastnej šestnástky na Davida Baralla. Ten už mohol radšej zakončovať, ako hľadať ešte lepšie postaveného spoluhráča. Taký sa však pred bránou Iraizoza nenachádzal!
     
    5
    David Barral si šikovne obhodil Andoniho Iraolu, ktorý zatiahol za záchrannú brzdu a rozbehnutého protihráča radšej zastavil aj za cenu žltej karty.

    Michal Bakoš

    Góly: 48. Aritz Aduriz, 90. Aritz Aduriz

    Karty:   23. Simão (LVN), 62. David Barral (LVN) – 5. Andoni Iraola (ATB), 62. Oscar de Marcos (ATB), 73. Iturraspe (ATB), 83. Susaeta (ATB), 87. Aduriz (ATB)


    Levante UD: Mariño – García Juanfran (C), El Adoua, Vyntra, Morales – Simão, Camarasa – Ivanschitz, V. Casadesús, Xumetra – Barral.
    Náhradníci: J. Fernández – Diop, El Zhar, Rubén García, Mari, J. Gavilán, Uche.

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Iraola, Gurpegi (C), Laporte, Balenziaga – Iturraspe, M. Rico – Muniain, de Marcos, López Cabrera – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – Aqueche, Etxebarria, Etxeita, Williams, Susaeta, San José.

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, Carrera