Třinec – Tappara 1:2 (kon.) | Pardubice – Bolzano 1:3 (kon.) | SaiPa – Zug 3:0 (kon.)
Jyväskylä – HV71 4:3 (2:0 po s.n.) | Villach – Ženeva 0:5 (kon.) | Eisbären – Fribourg 0:2 (kon.)
Mannheim – Sparta Praha 3:2 (po pr.) | Ingolstadt – Vítkovice 4:5 (2:3 po s.n.) | Zürich – Vienna 2:1 (po pr.)
Bern – Stavanger 0:2 (kon.) | Kloten – Salzburg 0:2 (kon.) | Färjestad – Vålerenga 4:1 (kon.)
Luleå – Rauma 3:1 (kon.) | Nottingham – Hamburg 3:1 (kon.) | Djurgården – Zlín 8:0 (kon.)
koniec
SC Bern
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Stavanger Oilers
cz Utorok 23.09.2014, 19:45Liga majstrov
Predzápasové kurzy
Partner:
    KISSEL - 0:2
     
    59:32
    Stavanger právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Dlouho sice Stavanger váhal se svou případnou brankou do odkryté klece, ale teď už může v klidu vydechnout a pomalu začít slavit zisk tří bodů do aktuální tabulky. DAN KISSEL si počkal a poslal kotouč do odkrytého zařízení soupeře. Bez asistence.
     
    59:02
    Trenér Stavangeru nechá odpočinout svěřence, timeout si prozměnu vybírá právě kouč Oilers.
     
    58:41
    Domácí brankář odjíždí z branky, Bern zkouší hru s jedním mužem v poli navíc!
     
    57:48
    Publikum piští, křičí, huláká. Ale bohužel pro Švýcary branka znovu nepadla, kotouč tentokráte nepřešel čáru díky dalšímu pohotovému zásahu Smithe!
     
    55:50
    Tak nakonec rozhodčí přeci jen posílá jednoho z mužů Oilers za katr. Kristiansen inkasuje dvě minuty za nedovolené branění. Bude se modlit, že jeho tým přežije nepříjemné oslabení.
     
    55:50
    Ve stejném čase si domácí tým SC Bern vybírá oddechový čas na poradu.
     
    55:45
    Navíc se ještě na obou stranách barikády vylučuje. Hráč Bernu dostává dvě minuty za hrubost, stejně tak jeden z hokejistů Stavangeru odchází na trestnou lavici kvůli stejnému prohřešku.
     
    Ještě probíhá porada rozhodčích s oběma kapitány. Zatím to ale nevypadá, že by se mělo skóre měnit. Jeden z mužů v černém dresu pravděpodobně vystrnadil klec z jejího základního postavení dříve, než pryž přešla do klece.
     
    55:32
    Vše ale mohlo být úplně jinak, protože domácí dopravili kotouč do sítě. Rozhodčí ale ukazuje, že branka neplatí, protože ve chvíli, kdy kus černé gumy přešel brankovou čáru, nebylo vše kolem gólmana Smithe v pořádku.
    D. ANDERSEN - 0:1
     
    53:07
    Stavanger právě vstřelil branku!
    No tak se na to podívejme, z ničeho nic padá branka v posledních deseti minutách třetí části, dokonce máme na světelné tabuli stále vyznačenou přesilovou hru, kterou využívají Oilers. Domácí hala ve švýcarském Bernu ztichla, když kotouč pod horní tyčku umístil poměrně překvapivě CHRISTIAN DAHL-ANDERSEN . Ztuhlá defenzíva domácích takovou sprchu nečekala a musí rychle vymýšlet náhradní plán. Asistence: Josh Soares, Adrian Veideman.
     
    50:56
    Ale pozor, teď má šanci Stavanger v přesilové hře, která se mu dnes zatím moc nedaří. Flurrin Randegger dostává dvě minuty za podražení a je si svého přestupku vědom.
     
    42:45
    Až nyní, gólman Smith vytahoval pravý beton k tyčce, protože dorážel na brankovišti velice hbitě a bez ustaní Kobasew!
     
    41:14
    Následná situace se bez vyloučení neobejde. Dlouhé chvilky čekají norský Stavenger Oilers, protože Jean-Michel Daous inkasuje dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    35:11
    Adrian Veideman musí prozměnu naskočit na trestnou, provinil se podražením a oslabuje Stavanger. Výhoda přesilovky pro domácí.
     
    32:58
    Fanoušci Bernu sice spokojeni vůbec nejsou, ale vidí dalšího muže jejich barev, který míří za katr. Dvě minu za hákování musí odpykat Kinrade.
     
    32:27
    V přečíslení tři na dva ujížděli domácí útočníci, jenže u pravé tyče zakončující Gragnani nedokázal trefit puk tak, aby zaletěl přesně do sítě. Střelecké trápení pokračuje!
     
    29:54
    Komerční přestávka a společně s ní vyloučení na straně SC Bern. Dvě minuty za vysokou hůl inkasuje nešťastný Martin Plüss, jenž uhání za katr odpykat příslušnou časovou várku.
     
    27:05
    Hala hučí znovu, teďka už pořádně! Jeden ze střílejících beků Stavangeru nastřeluje pravou tyč bernské branky.
     
    25:58
    Vylučuje se, nyní musí jít odpykat dvě minuty hokejista SC Bern Alain Berger, jenž se podle soudu rozhodčího provinil hákováním.
     
    24:23
    Vážnější situace v krátkém časovém sledu už podruhé, ale zase skvělý Smith udržel touš před brankovou čarou! Kreis nedokázal překonat z těsné blízkosti brankáře soupeře mezi betony.
     
    14:29
    I druhé vyloučení padne na hostující hlavy. Tentokráte míří do boxu pro trestance za nedovolené bránění stavangerský Mats Mostue.
     
    09:59
    Poprvé vidíme některého muže na trestné lavici. Dvě minuty za držení protihráče inkasuje hostující hokejista Henrik Solberg.
     
    09:40
    Holloway si sjížděl před pravou stranku brankoviště, aby dostal puk na hokejku, ale ten jeho hůl jen těsně minul.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 54. D.Andersen (Soares, Veideman), 60. Kissel


    SC Bern: Bührer (Mischler) – Krueger, Furrer, Gerber, Blum, Kinrade, Gragnani, Randegger, Kreis – Holloway, Ritchie, Kobasew, Bertschy, Plüss, Scherwey, Rüfenacht, Gardner, P. Berger, Loichat, Reichert, A. Berger
    Stavanger Oilers: Smith (Holm) – Solberg, Plastino, Sveum, Veideman, Rokseth, Mostue, Hjelm, David – Lorentzen, Soares, Forsberg, Kissel, Daous, Kristiansen, Dahl-Andersen, Trettenes, Balcers, Roste Fossen, Hallem, Hoygard

    Rozhodca: Smetana (AUT), Wiegand (SUI) – Kung (SUI), Tscherrig (SUI)