Jekaterinburg – Novokuzneck 2:3 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Novosibirsk 2:1 (kon.) | Ufa – D. Moskva 2:4 (kon.)
Jugra Chanty-Mansijsk – Čeljabinsk 3:4 (0:1 po s.n.) | Kazaň – Chabarovsk 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – Togliatti 3:0 (kon.)
Čerepovec – Nižnekamsk 2:3 (0:1 po s.n.) | Novgorod – Dinamo Minsk 1:2 (po pr.) | Helsinki – Viťaz 3:4 (kon.)
Petrohrad – Vladivostok 4:3 (kon.) | Riga – A. Mytišči 4:2 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Amur Chabarovsk
Utorok 23.09.2014, 17:00 • TatNeft Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Kazaň potvrdila v súboji s Amurom Chabarovsk rolu papierového favorita, strelila tri góly a do tabuľky si zapísala ďalšie víťazstvo. S týmto konštatovaním a želaním pekného zvyšku večera sa s vami lúčim. (19:17:02)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Od modrej to ešte vyskúšal Litovčenko, no jeho strela nepatrila do kategórie najnebezpečnejších a Garipovovi prakticky nenarobila žiadne starosti.
     
    58:00
    V momente, kedy hlásateľ v aréne Kazane ohlásil posledné dve minúty tretej tretiny, mohol štvrtý gól domácich pridať Mirnov, no Borisov aj teraz ukázal, že je pánom brankárom.
     
    56:49
    Po ľavom krídle ešte prenikol do útočného pásma Orlov, ktorý poslal puk smerom na bránu Kazane, no Garipov zasahovať nemusel.
     
    56:00
    Kazaň bez najmenších problémov kontroluje hru a jej hráči už pomaly vyčkávajú na klaksón, ktorý ukončí tretiu tretinu i celý zápas.
     
    55:05
    Hosťom sa už dramaticky rýchlo kráti čas.
     
    54:10
    Petrov si pekne vymenil puk s Burmistrovom, ktorý mu vrátil puk pred bránu do streleckej pozície. Borisov bol opäť na mieste.
     
    52:15
    Hosťom sa podarilo ubrániť presilovke Kazane, no v tomto momente a za aktuálneho stavu nie je až tak pozitívna informácia. Amur potrebuje urýchlene dať kontaktný gól.
     
    50:15
    Burmistrov mal na hokejke definitívne rozuzlenie, no Borisova prekonať nedokázal. Ruský brankár hostí si poradil i s následnými dorážkami.
     
    50:12
    Jevgenij Orlov dostal menší trest, presilovku si zahrajú aj hokejisti Barsu Kazaň.
     
    50:00
    Do konca tretej tretiny ostáva ešte desať minút. Ak sa v hernom prejave oboch mužstiev nič výrazné nezmení, práve sledujeme pravdepodobne aj posledných desať minút dnešného duelu.
     
    49:10
    Junkov, ktorý spoločne s Rastislavom Špirkom nastupuje v prvej útočnej formácii Amuru, sa snažil niečo vymyslieť, jeho nahodenie si však Garipov postrážil.
     
    48:11
    Domáci sú už v pätici, pokračovať budeme po reklamnej prestávke.
     
    47:45
    Garipov mal veľmi dobre zakrytý výhľad, no aj napriek tomu si dokázal nájsť letiaci puk po strele Loginova od modrej čiary a nepustil ho za svoj chrbát, rovnako ako si poradil i s nasledovnou dorážkou.
     
    46:50
    Už viac ako polovicu hry v oslabení majú domáci za sebou a zatiaľ nemôžeme povedať, že by boli pod nejakým výraznejším tlakom svojho súpera.
     
    45:45
    Domáci svojou nedisciplinovanosťou dávajú hosťom ešte aspoň akú-takú nádej na prípadné vyrovnanie. Po faule Kornejeva totiž Amur má k dispozícii presilovku.
     
    44:35
    Domácim sa bez problémov darí kontrolovať hru. Pri hre piatich na piatich je Kazaň lepším tímom na ľade. Čakáme, či sa Amur dostane do výraznejšieho tlaku.
     
    43:00
    Medvedev bol prihrávkou zahnaný do stredného pásma.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 12. Michajl Varnakov (Jane Pesonen, Fjodor Malychin), 32. Justin Azevedo (Igor Mironov, Sergej Kosticyn), 35. Michajl Varnakov (Janne Pesonen) – 10. Marcel Haščák (Jesse Niinimaki)


    Ak Bars Kazaň: Garipov (Nilsson) – Denisov, Rylov, Nikulin, Kornějev, Heshka, Paigin, Medvěděv, Musin – Bodrov, Svitov, Obuchov – Koscicyn, Mirnov, Azevedo – Möller, Petrov, Burmistrov – Varnakov, Pesonen, Malychin.
    Amur Chabarovsk: Borisov (Bolšakov) – Taimi, Safronov, Ježov, Loginov, Kurbatov, Terjajev, Peretjagin, Těreščenko – Špirko, Tarasov, Junkov – Niinimäki, Miklík, Haščák – Fisenko, Lugin, Orlov – Baškirov, Litovčenko, Železňov.

    Rozhodca: Gusev, Bukin – Gorděnko, Tomilov