Jekaterinburg – Novokuzneck 2:3 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Novosibirsk 2:1 (kon.) | Ufa – D. Moskva 2:4 (kon.)
Jugra Chanty-Mansijsk – Čeljabinsk 3:4 (0:1 po s.n.) | Kazaň – Chabarovsk 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – Togliatti 3:0 (kon.)
Čerepovec – Nižnekamsk 2:3 (0:1 po s.n.) | Novgorod – Dinamo Minsk 1:2 (po pr.) | Helsinki – Viťaz 3:4 (kon.)
Petrohrad – Vladivostok 4:3 (kon.) | Riga – A. Mytišči 4:2 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Amur Chabarovsk
Utorok 23.09.2014, 17:00 • TatNeft Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Kazaň potvrdila v súboji s Amurom Chabarovsk rolu papierového favorita, strelila tri góly a do tabuľky si zapísala ďalšie víťazstvo. S týmto konštatovaním a želaním pekného zvyšku večera sa s vami lúčim. (19:17:02)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Od modrej to ešte vyskúšal Litovčenko, no jeho strela nepatrila do kategórie najnebezpečnejších a Garipovovi prakticky nenarobila žiadne starosti.
     
    58:00
    V momente, kedy hlásateľ v aréne Kazane ohlásil posledné dve minúty tretej tretiny, mohol štvrtý gól domácich pridať Mirnov, no Borisov aj teraz ukázal, že je pánom brankárom.
     
    56:49
    Po ľavom krídle ešte prenikol do útočného pásma Orlov, ktorý poslal puk smerom na bránu Kazane, no Garipov zasahovať nemusel.
     
    56:00
    Kazaň bez najmenších problémov kontroluje hru a jej hráči už pomaly vyčkávajú na klaksón, ktorý ukončí tretiu tretinu i celý zápas.
     
    55:05
    Hosťom sa už dramaticky rýchlo kráti čas.
     
    54:10
    Petrov si pekne vymenil puk s Burmistrovom, ktorý mu vrátil puk pred bránu do streleckej pozície. Borisov bol opäť na mieste.
     
    52:15
    Hosťom sa podarilo ubrániť presilovke Kazane, no v tomto momente a za aktuálneho stavu nie je až tak pozitívna informácia. Amur potrebuje urýchlene dať kontaktný gól.
     
    50:15
    Burmistrov mal na hokejke definitívne rozuzlenie, no Borisova prekonať nedokázal. Ruský brankár hostí si poradil i s následnými dorážkami.
     
    50:12
    Jevgenij Orlov dostal menší trest, presilovku si zahrajú aj hokejisti Barsu Kazaň.
     
    50:00
    Do konca tretej tretiny ostáva ešte desať minút. Ak sa v hernom prejave oboch mužstiev nič výrazné nezmení, práve sledujeme pravdepodobne aj posledných desať minút dnešného duelu.
     
    49:10
    Junkov, ktorý spoločne s Rastislavom Špirkom nastupuje v prvej útočnej formácii Amuru, sa snažil niečo vymyslieť, jeho nahodenie si však Garipov postrážil.
     
    48:11
    Domáci sú už v pätici, pokračovať budeme po reklamnej prestávke.
     
    47:45
    Garipov mal veľmi dobre zakrytý výhľad, no aj napriek tomu si dokázal nájsť letiaci puk po strele Loginova od modrej čiary a nepustil ho za svoj chrbát, rovnako ako si poradil i s nasledovnou dorážkou.
     
    46:50
    Už viac ako polovicu hry v oslabení majú domáci za sebou a zatiaľ nemôžeme povedať, že by boli pod nejakým výraznejším tlakom svojho súpera.
     
    45:45
    Domáci svojou nedisciplinovanosťou dávajú hosťom ešte aspoň akú-takú nádej na prípadné vyrovnanie. Po faule Kornejeva totiž Amur má k dispozícii presilovku.
     
    44:35
    Domácim sa bez problémov darí kontrolovať hru. Pri hre piatich na piatich je Kazaň lepším tímom na ľade. Čakáme, či sa Amur dostane do výraznejšieho tlaku.
     
    43:00
    Medvedev bol prihrávkou zahnaný do stredného pásma.
     
    42:16
    Svitov je späť na ľadovej ploche, domáci sa bez výraznejších ťažkostí dokázali ubrániť.
     
    41:30
    Z ľavej strany vyskúšal strelecké šťastie Marcel Haščák, no slovenský krídelník po druhý raz v zápase nebol pri zakončení úspešný.
     
    40:56
    Kazaň už dokázala prečkať najhoršie chvíle, domáci bránia vo štvorici, navyše sa im podarilo získať aj vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    40:15
    Alexander Svitov to prehnal pri napádaní s agresivitou a zbytočným faulom tak posiela svoj tím do trojice. Veľká šanca pre Amur na vrátenie sa do boja o body.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine dokázala Kazaň streliť dva góly, ktorými dokonala obrat výsledku vo svoj prospech.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:44
    Puk sa pomalinky do-kĺzal až do domáceho bránkoviska, kde kraľuje Gavrilov, ktorý puk prikryl a hosťom tak nedal najmenšiu šancu na dorážku,
     
    38:54
    Domáci odpálili puk cez celú dĺžku klziska a v prostrednej tretine sa bude hrať už len jedna minútka.
     
    38:45
    Šanca pre Amur prichádza v presilovke, ktorú si hostia zahrajú po faule Michajla Varnakova, ktorý sa dnes už dva krát dokázal strelecky presadiť.
     
    36:00
    Domáci majú zápas s Amurom Chabarovsk jasne pod svojou kontrolou, a to ako z hľadiska hry, tak aj z hľadiska výsledku. Amur čaká veľmi ťažká úloha, ak ešte bude chcieť s duelom niečo urobiť.
    Michajl VARNAKOV - 3:1
     
    34:07
    Bars Kazaň dala gól!
    Rýchly brejk v podaní domácej Kazane zakončil po prihrávke Janneho Pesonena MICHAJL VARNAKOV, po ktorého strele sa puk odrazil od jednej tyčky do druhej. Arbitri si neboli istý, či to bol gól, v hre sa tak pokračovalo a celá situácia sa pri najbližšom prerušení hry diskutovala s video-rozhodcom, ktorý potvrdil, že sa jednalo o regulárny gól! Asistencie: Janne Pesonen.
     
    33:10
    Petrov sa pokúsil prekonať defenzívu Amuru riskantnou prihrávkou, no tú obrana hostí dokázala zastaviť. Hostia však smerom dopredu nedokázali nič vymyslieť.
    Justin AZEVEDO - 2:1
     
    31:47
    Bars Kazaň dala gól!
    Domácim sa podarilo korunovať svoj veľký nápor a gólom v presilovej hre sa tak po prvý raz v zápase dostali do vedenia! Strelecky sa presadil JUSTIN AZEVEDO, ktorý napriahol a príklepom to trafil utešeným spôsobom do horného rohu Borisovovej svätyne. Asistencie: Igor Mironov, Sergej kosticyn.
     
    31:07
    Faul Tommiho Taimiho hlavným arbitrom neunikol. Kazaň si zahrá presilovku, čo pri súčasnom tlaku domácich nie je pre Amur najlepšia správa.
     
    30:00
    Hostia si nepostrážili prechod cez útočné pásmo, čo zastavilo pokus o ich ofenzívny výpad. Hra je teda prerušená v momente, kedy sa zápas láme do svojej druhej polovice.
     
    28:22
    Gól v tejto fáze druhej tretiny už doslova visí na vlásku. Strhnúť vedenie na domácu stranu mohol kapitán Alexander Svitov, no ten len rozozvučal tyčku hosťujúcej svätyne.
     
    27:22
    Borisov je v doterajšom priebehu obrovskou oporou svojho tímu. Hosťujúci brankár sa skvelo presunul a zneškodnil pokus Malychina z dobrej streleckej pozície.
     
    26:01
    Nikulin nabil na strelu Kornejevovi, s ktorého delovkou i následnou dorážkou Kosticyna si Borisov dokázal poradiť.
     
    25:27
    Aktivitu domácich v útočnom pásme prerušil úspešným zákrokom Borisov.
     
    24:25
    Prvé vylúčenie prostrednej tretiny registrujeme na strane Amuru, previnil sa Safronov.
     
    23:40
    Hokejisti Amuru sa snažia hroziť najmú z brejkov, teraz im však kontra príliš nevyšla. Hostia si v útočnom pásme neposunuli dobre puk.
     
    23:23
    Kapitán domácich Svitov preveril strelou Borisovovu pozornosť, ktorý si dokázal s týmto zakončením poradiť.
     
    21:58
    Strela Michela Miklíka bola vytečovaná na ochrannú sieť.
     
    21:00
    Domáci už, samozrejme, hrajú v plnom počte. Hra je prerušená potom, čo puk opustil ľadovú plochu. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej tretine sme videli dva presné zásahy, ktoré padli v krátkom slede za sebou. Na úvodný gól Haščáka o dve minúty reagoval dorážkou znamenajúcou vyrovnanie Varnakov.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:55
    Hosťom sa už ponúknutú príležitosť v prvej tretine využiť nepodarí. Po prestávke budú hrať hokejisti Amuru v presile len niekoľko sekúnd.
     
    18:50
    Obranca Ježov strelou od modrej čiary len trafil brániaceho hráča, Amur prišiel o útočné pásmo. Do konca prvej tretiny niečo málo cez jednu minútku.
     
    18:07
    Bodrov sa previnil faulom v útočnej tretine, po ktorom bude nasledovať presilovka Amuru.
     
    18:00
    Borisov radšej upokojil hru a pokrytím puku ju prerušil. Hokejisti Amuru by o remízový stav určite neradi prišli tesne pred prvým odchodom do kabín.
     
    17:00
    Tieto fázy prvej časti hry jasne patria domácemu tímu. Ďalšiu strelu vyprodukoval smerom na Borisova obranca Medvedev, ktorý však nezakončil úspešne.
     
    16:00
    Mironov dostal výbornú prihrávku do stopercentnej šance, bol sám pred Borisovom, no fantasticky ešte dokázal zasiahnuť jeden z obrancov Amuru, ktorý domácemu útočníkovi klepol po hokejke a puk následne skončil len na ochrannej sieti.
     
    15:12
    Domáci predviedli pohľadnú kombináciu, na ktorej konci bola zadovka Svitova a pohotové zakončenie Obuchova. Borisov úspešne zasiahol.
     
    14:30
    Amur prepásol obrovskú šancu na prinavrátenie svojho vedenia! Hostia sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, na ktorého konci bol Michel Miklík. Slovenský útočník dostal prihrávku pred polo-prázdnu domácu svätyňu, no nedokázaj ju trafiť!
     
    14:08
    Fjodor Malchin si chcel po gólovej prihrávke rozšíriť svoje štatistiky aj o presný zásah, svoju strelu však nenamieril presne a Borisov zasahovať nemusel.
     
    12:14
    Ďalšiu strelu na Borisova vyslal domáci obranca Nikulin, no brankár hostí tentoraz predviedol úspešný zákrok.
    Michajl VARNAKOV - 1:1
     
    11:16
    Bars Kazaň dala gól!
    Chabarovsk sa však z vedenia príliš dlho tešiť nemohol, Kazani sa veľmi rýchlo podarilo vsietiť vyrovnávajúci zásah. Malchin posunul puk do dobrej streleckej pozície Pesonenovi, ktorého strelu síce dokázal Borisov zneškodniť, no puk vyrazil len ku MICHAJLOVI VARNAKOVI, ktorý s dorážkou už nemal žiadne problémy. Asistencie: Jane Pesonen, Fjodor Malychin.
    Marcel HAŠČÁK - 0:1
     
    09:07
    Chabarovsk dal gól!
    Presilovkovej formácii Amuru sa podarilo pretaviť výhodu o jedného hráča do strelenie otváracieho gólu celého duelu. V neprehľadnej situácii pred domácim bránkoviskom sa najlepšie zorientoval MARCEL HAŠČÁK, ktorý pretlačil puk za chrbát Garipova. Asistencia: Jesse Niinimaki.
     
    07:14
    Domáci Kirill Petrov je vylúčený za hákovanie, čo znamená presilovkovú možnosť Amuru Chabarovsk.
     
    05:57
    Domáci vyhodili puk cez všetky čiary, rozhodcovia však nepískajú zakázané uvoľnenie, a tak musí v hre pokračovať hosťujúci zadák Tereščenko.
     
    04:30
    Hostia svoj rýchly ofenzívny výpad zakončili strelou, o ktorú sa postaral Junkov, no puk skončil len v Garipovovom postoji.
     
    03:23
    Borisov si na konto pripísal úspešný zákrok, po ktorom je hra prerušená a pokračovať sa bude vhadzovaním v útočnom pásme Kazane.
     
    02:20
    Hosťujúci Obuchov sa dostal s pukom do útočného pásma, bol v miestach, z ktorých sa dalo zakončovať, no k strele ho nepustila domáca defenzíva.
     
    00:30
    Po úvodnom buly sme zaznamenali prvý pobyt Kazane v blízkosti Borisova, ktorého sa však domácim nepodarilo ohroziť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    AK Bars Kazaň: Garipov (Nilsson) – Denisov, Rylov, Nikulin, Kornějev, Heshka, Paigin, Medvěděv, Musin – Bodrov, Svitov, Obuchov – Koscicyn, Mirnov, Azevedo – Möller, Petrov, Burmistrov – Varnakov, Pesonen, Malychin.

    Amur Chabarovsk: Borisov (Bolšakov) – Taimi, Safronov, Ježov, Loginov, Kurbatov, Terjajev, Peretjagin, Těreščenko – Špirko, Tarasov, Junkov – Niinimäki, Miklík, Haščák – Fisenko, Lugin, Orlov – Baškirov, Litovčenko, Železňov.

    Rozhodca: Gusev, Bukin – Gorděnko, Tomilov.
     
    Všetkým priaznivcom ruskej KHL želám príjemný utorňajší podvečer, ktorý vás pozývam spríjemniť si sledovaním online prenosu zo stretnutia AK Barsu Kazaň a Amuru Chabarovsk.

    Oba tímy doposiaľ v novom ročníku odohrali osem zápasov. Lepšie sa darilo Kazani, ktorej sa podarilo až v šiestich z nich bodovať, čo domácich vynieslo na tretie miesto Východnej konferencie.

    Chabarovsk, ktorého farby háji aj trojica Slovákov, je priebežne na deviatom mieste Východnej konferencie. Na poslednú priečku zaručujúcu postup do play-off však hostia strácajú len dva bodíky.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 12. Michajl Varnakov (Jane Pesonen, Fjodor Malychin), 32. Justin Azevedo (Igor Mironov, Sergej Kosticyn), 35. Michajl Varnakov (Janne Pesonen) – 10. Marcel Haščák (Jesse Niinimaki)


    Ak Bars Kazaň: Garipov (Nilsson) – Denisov, Rylov, Nikulin, Kornějev, Heshka, Paigin, Medvěděv, Musin – Bodrov, Svitov, Obuchov – Koscicyn, Mirnov, Azevedo – Möller, Petrov, Burmistrov – Varnakov, Pesonen, Malychin.
    Amur Chabarovsk: Borisov (Bolšakov) – Taimi, Safronov, Ježov, Loginov, Kurbatov, Terjajev, Peretjagin, Těreščenko – Špirko, Tarasov, Junkov – Niinimäki, Miklík, Haščák – Fisenko, Lugin, Orlov – Baškirov, Litovčenko, Železňov.

    Rozhodca: Gusev, Bukin – Gorděnko, Tomilov