Jekaterinburg – Novokuzneck 2:3 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Novosibirsk 2:1 (kon.) | Ufa – D. Moskva 2:4 (kon.)
Jugra Chanty-Mansijsk – Čeljabinsk 3:4 (0:1 po s.n.) | Kazaň – Chabarovsk 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – Togliatti 3:0 (kon.)
Čerepovec – Nižnekamsk 2:3 (0:1 po s.n.) | Novgorod – Dinamo Minsk 1:2 (po pr.) | Helsinki – Viťaz 3:4 (kon.)
Petrohrad – Vladivostok 4:3 (kon.) | Riga – A. Mytišči 4:2 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Amur Chabarovsk
Utorok 23.09.2014, 17:00 • TatNeft Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:00
    V momente, kedy hlásateľ v aréne Kazane ohlásil posledné dve minúty tretej tretiny, mohol štvrtý gól domácich pridať Mirnov, no Borisov aj teraz ukázal, že je pánom brankárom.
     
    50:15
    Burmistrov mal na hokejke definitívne rozuzlenie, no Borisova prekonať nedokázal. Ruský brankár hostí si poradil i s následnými dorážkami.
     
    50:12
    Jevgenij Orlov dostal menší trest, presilovku si zahrajú aj hokejisti Barsu Kazaň.
     
    47:45
    Garipov mal veľmi dobre zakrytý výhľad, no aj napriek tomu si dokázal nájsť letiaci puk po strele Loginova od modrej čiary a nepustil ho za svoj chrbát, rovnako ako si poradil i s nasledovnou dorážkou.
     
    40:15
    Alexander Svitov to prehnal pri napádaní s agresivitou a zbytočným faulom tak posiela svoj tím do trojice. Veľká šanca pre Amur na vrátenie sa do boja o body.
     
    38:45
    Šanca pre Amur prichádza v presilovke, ktorú si hostia zahrajú po faule Michajla Varnakova, ktorý sa dnes už dva krát dokázal strelecky presadiť.
    Michajl VARNAKOV - 3:1
     
    34:07
    Bars Kazaň dala gól!
    Rýchly brejk v podaní domácej Kazane zakončil po prihrávke Janneho Pesonena MICHAJL VARNAKOV, po ktorého strele sa puk odrazil od jednej tyčky do druhej. Arbitri si neboli istý, či to bol gól, v hre sa tak pokračovalo a celá situácia sa pri najbližšom prerušení hry diskutovala s video-rozhodcom, ktorý potvrdil, že sa jednalo o regulárny gól! Asistencie: Janne Pesonen.
    Justin AZEVEDO - 2:1
     
    31:47
    Bars Kazaň dala gól!
    Domácim sa podarilo korunovať svoj veľký nápor a gólom v presilovej hre sa tak po prvý raz v zápase dostali do vedenia! Strelecky sa presadil JUSTIN AZEVEDO, ktorý napriahol a príklepom to trafil utešeným spôsobom do horného rohu Borisovovej svätyne. Asistencie: Igor Mironov, Sergej kosticyn.
     
    31:07
    Faul Tommiho Taimiho hlavným arbitrom neunikol. Kazaň si zahrá presilovku, čo pri súčasnom tlaku domácich nie je pre Amur najlepšia správa.
     
    28:22
    Gól v tejto fáze druhej tretiny už doslova visí na vlásku. Strhnúť vedenie na domácu stranu mohol kapitán Alexander Svitov, no ten len rozozvučal tyčku hosťujúcej svätyne.
     
    27:22
    Borisov je v doterajšom priebehu obrovskou oporou svojho tímu. Hosťujúci brankár sa skvelo presunul a zneškodnil pokus Malychina z dobrej streleckej pozície.
     
    24:25
    Prvé vylúčenie prostrednej tretiny registrujeme na strane Amuru, previnil sa Safronov.
     
    16:00
    Mironov dostal výbornú prihrávku do stopercentnej šance, bol sám pred Borisovom, no fantasticky ešte dokázal zasiahnuť jeden z obrancov Amuru, ktorý domácemu útočníkovi klepol po hokejke a puk následne skončil len na ochrannej sieti.
     
    14:30
    Amur prepásol obrovskú šancu na prinavrátenie svojho vedenia! Hostia sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, na ktorého konci bol Michel Miklík. Slovenský útočník dostal prihrávku pred polo-prázdnu domácu svätyňu, no nedokázaj ju trafiť!
    Michajl VARNAKOV - 1:1
     
    11:16
    Bars Kazaň dala gól!
    Chabarovsk sa však z vedenia príliš dlho tešiť nemohol, Kazani sa veľmi rýchlo podarilo vsietiť vyrovnávajúci zásah. Malchin posunul puk do dobrej streleckej pozície Pesonenovi, ktorého strelu síce dokázal Borisov zneškodniť, no puk vyrazil len ku MICHAJLOVI VARNAKOVI, ktorý s dorážkou už nemal žiadne problémy. Asistencie: Jane Pesonen, Fjodor Malychin.
    Marcel HAŠČÁK - 0:1
     
    09:07
    Chabarovsk dal gól!
    Presilovkovej formácii Amuru sa podarilo pretaviť výhodu o jedného hráča do strelenie otváracieho gólu celého duelu. V neprehľadnej situácii pred domácim bránkoviskom sa najlepšie zorientoval MARCEL HAŠČÁK, ktorý pretlačil puk za chrbát Garipova. Asistencia: Jesse Niinimaki.
     
    07:14
    Domáci Kirill Petrov je vylúčený za hákovanie, čo znamená presilovkovú možnosť Amuru Chabarovsk.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 12. Michajl Varnakov (Jane Pesonen, Fjodor Malychin), 32. Justin Azevedo (Igor Mironov, Sergej Kosticyn), 35. Michajl Varnakov (Janne Pesonen) – 10. Marcel Haščák (Jesse Niinimaki)


    Ak Bars Kazaň: Garipov (Nilsson) – Denisov, Rylov, Nikulin, Kornějev, Heshka, Paigin, Medvěděv, Musin – Bodrov, Svitov, Obuchov – Koscicyn, Mirnov, Azevedo – Möller, Petrov, Burmistrov – Varnakov, Pesonen, Malychin.
    Amur Chabarovsk: Borisov (Bolšakov) – Taimi, Safronov, Ježov, Loginov, Kurbatov, Terjajev, Peretjagin, Těreščenko – Špirko, Tarasov, Junkov – Niinimäki, Miklík, Haščák – Fisenko, Lugin, Orlov – Baškirov, Litovčenko, Železňov.

    Rozhodca: Gusev, Bukin – Gorděnko, Tomilov