Třinec – Tappara 1:2 (kon.) | Pardubice – Bolzano 1:3 (kon.) | SaiPa – Zug 3:0 (kon.)
Jyväskylä – HV71 4:3 (2:0 po s.n.) | Villach – Ženeva 0:5 (kon.) | Eisbären – Fribourg 0:2 (kon.)
Mannheim – Sparta Praha 3:2 (po pr.) | Ingolstadt – Vítkovice 4:5 (2:3 po s.n.) | Zürich – Vienna 2:1 (po pr.)
Bern – Stavanger 0:2 (kon.) | Kloten – Salzburg 0:2 (kon.) | Färjestad – Vålerenga 4:1 (kon.)
Luleå – Rauma 3:1 (kon.) | Nottingham – Hamburg 3:1 (kon.) | Djurgården – Zlín 8:0 (kon.)
koniec
SC Bern
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Stavanger Oilers
cz Utorok 23.09.2014, 19:45Liga majstrov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    STAVANGER OILERS

    Norský hokejový celek vkročí do dalšího utkání hokejové ligy mistrů s pětibodovým ziskem v tabulce skupiny E, před Oilers pobývají Finové z Tampere a vedoucí mužstvo celého seskupení – český zástupce HC Oceláři Třinec. Norové doposud slavili dvě vítězství. Nejdříve porazili právě třinecké Oceláře na jejich ledě, později v samostatných nájezdech udolali Tapparu. Jak klíčový bude pro Stavanger dnešní střetnutí v hlavním městě Švýcarska? Pravděpodobně dost.
     
    SC BERN

    Bern musí snášet pozici nejhoršího výběru tabulky své skupiny, ačkoliv čtvrtou příčku drží za stejného bodového zisku jako dnešní soupeř Stavanger, právě Švýcarům náleží pověstný černý Petr. Přesto mají muži ze země pokrytou horami Alpy v rukou žolíka mírného favorita duelu, případný převrat v tabulce chtějí nastartovat během dnešního podvěčera před zraky vlastních fanoušků. Nejvíce bodů nastřádal po záštitou evropské soutěže Bob Holloway, možná právě na něj v Bernu spoléhají.
     
    Vítejte u dalšího kola Hokejové Ligy mistrů. V rámci úterního podvečera se ve Švýcarsku utkají dva nejhorší celky skupiny E. Mezi mantinely schopnosti představí SC Bern a norský Stavanger Oilers.
     
    Tabulka skupiny E:

    1. HC Oceláři Třinec – 9 bodů
    2. Tappara Tampere – 5 bodů
    3. Stavanger Oilers – 5 bodů
    4. SC Bern – 5 bodů
     
    Hokejisté obou celků se již rozbruslují na ledě a zasypávají své brankáře prvními puky. Zatím jen na zkoušku, během několika minut ale čekejme ostrou bitvu o důležité body ve skupině E.
     
    Obě mužstva stojí na proti sobě na lajnách a vzájemně se zdraví, za pár mžiků padne na led úvodní buly duelu.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Bern: Bührer (Mischler) – Krueger, Furrer, Gerber, Blum, Kinrade, Gragnani, Randegger, Kreis – Holloway, Ritchie, Kobasew, Bertschy, Plüss, Scherwey, Rüfenacht, Gardner, P. Berger, Loichat, Reichert, A. Berger

    Stavanger Oilers: Smith (Holm) – Solberg, Plastino, Sveum, Veideman, Rokseth, Mostue, Hjelm, David – Lorentzen, Soares, Forsberg, Kissel, Daous, Kristiansen, Dahl-Andersen, Trettenes, Balcers, Roste Fossen, Hallem, Hoygard

    Rozhodčí: Smetana (AUT), Wiegand (SUI) – Kung (SUI), Tscherrig (SUI).
     
    Klasické motivování u každé z branek, hráči nabírají potřebné sebevědomí pro následující šedesátiminutovku a pomalu se scházejí u středového kruhu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Sotva hra začala, čárový rozhodčí vdechuje silou do píšťalky. Hostující kádr totiž poslal kus černé gumy až na zakázané uvolnění.
     
    00:40
    V útočné třetině drží kotouč muži v tmavějších trikotech, tedy hráči Bernu. K větším příležitostem každopádně prostor nedostávají.
     
    01:50
    Hostující hokejista Rokseth zahrozil od modré čáry střelou brankáři Bürherovi, ale ten jen poklidně vyrazil touš do rohu kluziště.
     
    02:49
    Přehazování puku z jedné strany na druhou příliš ohlasu na tribunách nebudí, muži na ledě potřebují zrychlit, pokud chtějí zatraktivnit pobyt mezi mantinely.
     
    03:18
    Bern zavezl kotouč za branku Smithe, jenže přihrávky kolem svatyně Stavangeru vedly pouze na hokejku Plüsse, jehož zakončení se neshledalo s úspěšností.
     
    03:48
    Na chvíli převzali chuť zaútočit Norové, když navštívil prostor před Bührerem. Brankář SC Bern zatím ale zůstává úplně v klidu.
     
    04:30
    Že by defenzivní taktika hry? Bern tlačí na soupeře a snaží se co nejrychleji prodrat do zakončení, hosté zatím pouze odhazují kotouče za vlastní polovinu.
     
    04:51
    A to je nyní bude stát nevýhodu vhazování ve vlastní třetině, protože Stavanger poslal kotouč přes všechny čáry na icing.
     
    05:09
    První větší šanci v zápase hostů měl Plastino, jenže jeho pokus přes bránícího hráče těsně minul pravou tyčku.
     
    05:48
    Rozlehlá hala v hlavním městě Švýcarska skanduje a žádá si první branku, zatím však čeká marně. Norové se usadili na delší časový interval po boku gólmana Bührera.
     
    06:20
    Atraktivnímu hokeji ještě musí muži na ledě chvilku přičichnout, teď totiž na zakázané uvolnění poslali hrací pryž také domácí příslušníci.
     
    06:42
    Na chvíli kotouče ve středním pásmu, tam o něj usilovně a s vypětím zápolil Mostue ze Stavangeru. Nakonec o výhodu s kotoučem na holi přišel během přechodu do útočného pásma.
     
    07:20
    Smith musel zakročit lehkým povystrčením betonů před sebe, když vyrážel kotouč na vlastním brankovišti.
     
    08:01
    Krátká komerční pauza, hráči mohou odpočinout, i když zatím takové tempo ještě nabrat nestačili.
     
    08:11
    Už se ale znovu přerušuje, technický přestupek znamený postavení mimo hru v podání Stavanger Oilers.
     
    08:46
    Strkanice o puk v útočném pásmu norského mančaftu dopadla lépe pro Bern, který bez problému vyhodil. Právě teď se o útočnější hokej více snaží Stavanger.
     
    09:15
    Znovu arbitr píská do píšťalky, tentokráte po zákroku Smithe, následně i pro ofsajd SC Bern.
     
    09:40
    Holloway si sjížděl před pravou stranku brankoviště, aby dostal puk na hokejku, ale ten jeho hůl jen těsně minul.
     
    09:59
    Poprvé vidíme některého muže na trestné lavici. Dvě minuty za držení protihráče inkasuje hostující hokejista Henrik Solberg.
     
    10:40
    Domácí ale zatím mají problém se založením nějaké přesilovkové akce, Stavanger v pohodě vyhazuje přes všechny čáry. To se mu povedlo už dvakrát v krátkém časovém intervalu.
     
    11:25
    Přesilovka Stavanger Oilers se již překlenula do své druhé poloviny, zatím nestihlo mužstvo v černých trikotech ani vystřelit na svatyni Bührera.
     
    11:54
    Až nyní musel brankář Bührer vytasit lehoučký zákrok proti střele, která navíc letěla hodně pomalu a z veliké dálky. Vhazování proběhne právě před ním.
     
    12:10
    Teď už jsou hokejisté Bernu v plném počtu a mohou konečně myslet na hru do útoku, se kterou oba týmy zatím hodně otálí.
     
    12:58
    Domácí Scherwey ztratil dobře rozjetou akci za brankou, takže musí rychle zpátky, aby stihl vzdorovat protiútoku Stavangeru.
     
    13:30
    Ani na pozice obránců to dnes nevypadá výhodně, od modré čáry zkoušel pálit jeden z domácích beků. Avšak úplně bez výsledku, rána zavčas zblokována.
     
    14:12
    Stavanger už neměl dostatek sil na založení rychlé protiakce, takže musel vystřídat. I proto končí puk na hokejce Furrera, který rozehrává akci Švýcarů.
     
    14:29
    I druhé vyloučení padne na hostující hlavy. Tentokráte míří do boxu pro trestance za nedovolené bránění stavangerský Mats Mostue.
     
    15:09
    Přesilovka Bernu vypadá daleko lépe, než vypadal úvodní početní výhoda týmu Stavanger Oilers.
     
    15:20
    Branka gólmana Smithe vypadla ze svého základního postavení, proto musí být hra přerušena.
     
    16:16
    Bern dokázal svého dnešního soupeře dobře zatlačit do pásma a skoro celé dvě minuty tam pobývat, ale výsledek na skóre nevidíme.
     
    16:50
    Teď už navíc hrají hosté v plném počtu a pokračuje se ve hře pět proti pěti.
     
    17:30
    Uvidíme ještě v první periodě branku na jedné či druhé straně? Těžko říct, ale zatím to na přestřelku ve Švýcarsku rozhodně nevypadá, hraje se nyní převážně ve středním pásmu.
     
    18:00
    Začínají poslední dvě minuty první třetiny. Plastino vyváží kotouč daleko od své branky, aby zabránil případním komplikacím, zároveň zkusí zaútočit.
     
    18:20
    Lehká práce pro brankáře Bührera, který ukryl snadné nahození v rukavici, jež nosí na levé ruce.
     
    18:45
    Domácí sice unikali ve třech mužích směrem na branku Stavangeru, ale soupeř dokázal vyrovnat jejich množství. Je z toho pouze vhazování v útočné třetině Švýcarů.
     
    19:02
    V dobré příležitosti první lajna Bernu, ale zakončení se zatím zdá být obrovským problémem.
     
    19:24
    Ještě jeden ofsajd v první části, hra se vrací do středního pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme tu konec první třetiny utkání Ligy Mistrů, ve kterém zápolí švýcarský SC Bern a norský Stavanger Oilers. Fanoušci zatím příliš kvalitního hokeje neviděli, chybějí hlavně góly, možná i více přesilových her. Počkejme si, co přinese následujících dvacet minut.
     
    Halou zazněla siréna, za několik okamžiků přijedou obě mužstva zpátky na ledovou plochu. Tam zatím popojíždějí pouze muži v pruhovaných oblecích.
     
    Nyní ovšem přímo hokejisté Stavangeru vletěli mezi mantinely a vyčkávají příchod domácích bojovníků. Za malinkou chviličku bude vše připraveno k započetí prostřední dvacetiminutovky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhou část hry začínají s pukem na hokejkách muži v čeerných dresech, Bern může okamžitě po vhazování zaútočit na branku Smithe.
     
    20:40
    Bezchybnost norského brankáře zkusil po projetí po pravém mantinelu prověřit střelou zápěstím Gragnani, ale puk letěl hodně nad úroveň horní tyče.
     
    21:25
    Stavangeru se naopak protiútok vůbec nedaří založi a trápí se s rozehrávkou, stejně jako v předcházející dvacetiminutovce.
     
    22:07
    Až nyní musel být domácí strážce svatyně daleko obezřetnější, když zastavoval kus černé gumy povalující se nebezpečně u jeho levé tyčky.
     
    22:30
    Hokej ze strany na stranu pokračuje, Bern se ale snaží víc protlačit do koncovky, se kterou jsou na tom dnes oba celky zatím vskutku mizerně.
     
    23:09
    Zakázané uvolnění se pískat nebude, Bührer pouze vyjel za branku a rozehrál kotouč dopředu na spoluhráče.
     
    23:28
    Znovu ovace publika pro gólmana v tmavém dresu, teď i při sednutí dokázal zastavt skákající puk lapačkou a zabránit případnému nebezpečí.
     
    24:00
    Obránci Stavangeru měli opravdu co dělat, aby v pravém rohu obranného pásma zastavili dvojici dravých útočníků Bernu. Ta nakonec ztroskotala na doposud bezchybném Smithovi.
     
    24:23
    Vážnější situace v krátkém časovém sledu už podruhé, ale zase skvělý Smith udržel touš před brankovou čarou! Kreis nedokázal překonat z těsné blízkosti brankáře soupeře mezi betony.
     
    25:20
    Jinak to ani dopadnout nemohlo, Norové nestíhají napadat a dojíždět kotouče, z toho pramení vyhození na zakázané uvolnění.
     
    25:50
    Puk ve střední třetině, kde je také následně hra přerušena. Opět diváky zlobí pohledem technický přestupek v podobě postavení mimo hru.
     
    25:58
    Vylučuje se, nyní musí jít odpykat dvě minuty hokejista SC Bern Alain Berger, jenž se podle soudu rozhodčího provinil hákováním.
     
    26:20
    Stavanger se tak vůbec poprvé ve druhé části dostává pořádně před gólmana Bernu, zatím ovšem všechny přesilovkové střely létají mimo dosah zařízení.
     
    26:58
    Bührer ani pořádně zasahovat nemusí, pouze se ohlédl za jednou pumelicí letící až od modré čáry. Je pravda, že z té rány zahučela celá hala.
     
    27:05
    Hala hučí znovu, teďka už pořádně! Jeden ze střílejících beků Stavangeru nastřeluje pravou tyč bernské branky.
     
    27:45
    Poslední vteřiny z trestu Alaina Bergera ubíhají, za chvíli bude švýcarská posádka kompletní.
     
    28:00
    Už se hraje v pěti proti pěti, Oilers si vytvořili pouze jednu pořádnou příležitost, po které ale napálili pouze tyčku domácí svatyně.
     
    28:42
    Rokseth zkusil zvolit jistotu a rozjel se skoro sám proti Obraně SC Bern. Dokázal i vystřelit, ale znovu jeho rána zápěstím pouze rozezvučela mantinel za brankou.
     
    29:40
    Na malou chvíli hodně rušnou kolem tří tyčí Švýcarů, kde dva hráči spadli na led a puk se mezi nimi zamotal. Obrana Bernu vše zavčas a bez problémů vyřešila.
     
    29:54
    Komerční přestávka a společně s ní vyloučení na straně SC Bern. Dvě minuty za vysokou hůl inkasuje nešťastný Martin Plüss, jenž uhání za katr odpykat příslušnou časovou várku.
     
    30:08
    Dobrá střela na hranici útočného pásma v podání Solberga, jenže také na jeho pokus měl brankář Bührer pohodově políčeno.
     
    30:36
    Jsme kousek za polovinou základní hrací doby, Stavanger drží soupeře sevřeného v obranném pásmu, ale bez větší příležitostí kvalitně zakončit.
     
    31:00
    Oilers hrají přesilovou hru hodně přes obránce, prakticky jsou to pouze beci, kdo vysílá střely na branku Bernu. Ale taková taktika zatím ovoce nenese.
     
    31:35
    Znovu už zbývá z trestu domácího Martina Pllüse jen několik vteřinek, Bern brání v poklidném rytmu.
     
    32:14
    Naopak jsou v nevýhodě muži v bílých trikotech. Sotva se totiž vrátili domácí do plného počtu, Stavanger vyhazuje na icing a vhazování následuje právě po levici jeho muže v masce.
     
    32:27
    V přečíslení tři na dva ujížděli domácí útočníci, jenže u pravé tyče zakončující Gragnani nedokázal trefit puk tak, aby zaletěl přesně do sítě. Střelecké trápení pokračuje!
     
    32:58
    Fanoušci Bernu sice spokojeni vůbec nejsou, ale vidí dalšího muže jejich barev, který míří za katr. Dvě minu za hákování musí odpykat Kinrade.
     
    33:18
    Početní výhoda Stavangeru zatím vypadá hodně podobně jako ty předchozí. Občas sice vyletí nějaká jedovatá střelka, ale gólman Bernu na ní dostatečně vidí.
     
    34:05
    Dvě rány a dvě dorážky, takový je součet Stavangeru z posledních vteřin. Úspěšně zasahující Bührer se může zatím usmívat pod maskou.
     
    34:30
    Druhá polovina domácího oslabení už probíhá v klidu pro mančaft ze Švýcarska. Bern hned dvakrát poslal puk v pohodě přes všechny čáry až ke Smithovi.
     
    35:02
    Teď už navác hosté o přesilovku přichází, nevyužili ani další šanci při hře o jednoho muže v poli navíc.
     
    35:11
    Adrian Veideman musí prozměnu naskočit na trestnou, provinil se podražením a oslabuje Stavanger. Výhoda přesilovky pro domácí.
     
    35:48
    Jenže ani SC Bern nejeví nějakou výbornou hru v útočném pásmu během přesilové hry, Plastino okamžitě vytrousil puk z pod brusle a vyhodil přes všechny čáry.
     
    36:21
    Arénou znovu hučí pověstné "jéééj", protože kombinace skoro do prázdné branky nakonec skončila pro Bern neúspěšně. Navíc se bude vhazovat poblíž švýcarského brankáře.
     
    36:57
    Rozhodčí odpískal další zakázané uvolnění, po něm se hra přesunuje před gólmana Bührera.
     
    37:17
    Kde se vzali, tu se vzali, dva muži v černých trikotech kličkovali za brankou. Ale Smith nadále bezchybný a bez překvapení sám sebe.
     
    37:56
    Bernu už skončila početní výhoda, znovu se jen potvrdila velice špatná muška obou mančaftů. Nebo jen mají oba gólmani dobrý den a chytnou naprosto všechno?
     
    38:52
    Gólman švýcarských bojovníků se dvakrát otáčel od tyče k tyči, nejdříve musel blokovat u té levé pokus Lorentzenta, následně už ani nezasahoval.
     
    39:26
    Hraje se poslední minuta prostřední periody, kterou symbolicky hráči začínají ve střední třetině kluziště. Zatím to na úvodní gól nevypadá, pravděpodobně si na něj počkáme až do závěrečného dějství dnešního střetnutí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Spíše fotbalový výsledek sledují fanoušci ve Švýcarsku na světelné tabuli. Ačkoliv oba dva kádry dostaly plno šancí a přesilových her k dispozici, ani jeden kotouč ještě do sítě nespadl. Rozhodne pravědpodobně posledních dvacet minut.
     
    Do začátku třetí části zbývá něco málo přes dvě minuty, hokejisté obou mužstev nastoupí k poslední dvacetiminutovce za stejného stavu, za kterého nastupovali do prvních vteřin utkání. Tedy za stavu 0:0. Klidně se může stát, že jediný gól rozhodne celý mač, ale ještě nepředbíhejme. Obě mužstva předvádějí útočný hokej, pouze špatně míří.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Stavanger míří dopředu hned poté, co vyhrál úvodní vhazování ve třetí třetině, ale zatím beze střely a snahy zakončit.
     
    40:46
    Naopak teď zkusila zakombinovat trojice útočníků z Bernu, která nakonec prověřila mozornost Smithe jen ranou z dálky. Gerberův pokus zastavuje maskovaný muž z Norska lapačkou.
     
    40:58
    Ihned další střela, bohužel pro dychtivě čekající fanoušky Bernu mimo levou tyčku. Rána jen rozezvučela mantinel.
     
    41:14
    Následná situace se bez vyloučení neobejde. Dlouhé chvilky čekají norský Stavenger Oilers, protože Jean-Michel Daous inkasuje dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    41:32
    I když se původně Bern dostal s pukem až před soupeřova brankáře, musel zpátky na vlastní polovinu. O vyhození se předtím postaral hostující obránce Sveum.
     
    42:05
    Přesilovka nebo ne, hra obou týmů prostě v početní výhodě dneska nefunguje. Alespoň tedy v začátcích třetin, protože nyní host nemají vůbec žádný problém bránit.
     
    42:45
    Až nyní, gólman Smith vytahoval pravý beton k tyčce, protože dorážel na brankovišti velice hbitě a bez ustaní Kobasew!
     
    43:26
    Další přesilová hra se stala minulostí. SC Bern v ní dokázal vytvořit jedinou pořádnou šanci, ale ta skončila opětovně parádním zákrokem gólmana ze severní Evropy.
     
    43:46
    Kotouč si po delší časové odmlce mohl zkusit potěžka strážce domácích tří tyčí Bürher, jenž pouze zastavil touš klouzající kolem jeho zařízení.
     
    44:30
    Hra ze strany na stranu, obrázek duelu mezi Bernem a Stavangerem zůstává beze změn. Sem tam se naskytne nějaká střelecká příležitost, jako před chviličkou Martinu Pllüsovi.
     
    45:12
    Tři na tři ujížděla domácí trojice útočníků, soupeře v útočném pásmu přečíslit nedokázala. Přesto málem došlo ke střele z hokejky připraveného Kreisa. Ale těsně vedle.
     
    45:50
    Že by oba celky čekaly s přehnanou aktivitou směrem do útočných pozic až na poslední minuty třetí třetiny? Snaha zakončit na obou stranách barikády trošku opadá.
     
    46:30
    Pozor musí dávat obrana norské družiny, Martin Pllüs dostal chuť zakončit, když se původně probil pouze do mezikruží, ale tam o kus černé gumy přišel.
     
    46:45
    A pohodový zákrok v rozkleku pro strážce svatyně Stavangeru. Ten jen líbivě zaklekl, vytáhl lapačku, nechal rozhodčího přerušit hru a hezky si osprochoval masku čerstvou vodou z lahve. Docela pohodový a klidný přístup na to, že právě na gólmanech může záviset výsledek celého mače.
     
    47:09
    Zakázané uvolnění v dalším podání, tentokráte se po něm chytají za hlavu hokejisté odění do černých barev, kteří tak musí zpátky do pozice před vlastního gólmana.
     
    47:37
    Zakázané uvolnění, zakázané uvolnění, a zase to samé znovu. Tempo hry fanouškům v hledišti určitě vyhovovat nemůže, nyní zase icing využili k vyhození touše hostující muži.
     
    48:13
    Puk se motá znovu kolem branky Smithe, ale tentokráte neměl brankář Oilers nekterak veliké starosti s jeho přítomností.
     
    48:33
    Holloway zkoušel najít cestu zpoza branku dopředu před gólmana soupeře, jenže nyní byla obrana Stavangeru připravena zasáhnout proti nejvíce produktivnímu hráči bernské sestavy-
     
    49:14
    Hlavní rozhodčího fouká plnou parou do píšťalky ve chvíli, kdy se po tečované střele odráží kotouč do rukavice připraveného gólmana Bührera.
     
    49:36
    Příznivcům švýcarského hokeje se moc nelíbil zákrok na jednoho z jejich bránících hráčů, ale hra pokračuje dál, rozhodčí se nenechává rozhodit.
     
    50:30
    Dlouho se nikdo nepokusil o útočnou příležitost, hráči ani jednoho z přítomných mužstev na ledě nehledají případné skuliny dostatečně dobře.
     
    50:56
    Ale pozor, teď má šanci Stavanger v přesilové hře, která se mu dnes zatím moc nedaří. Flurrin Randegger dostává dvě minuty za podražení a je si svého přestupku vědom.
     
    51:13
    Domácí ale vědí, že za zády mají silnou oporu, která je dnes drží nad vodou. I nyní Bührer vytěsnujě kotouč ze svého brankoviště.
     
    51:57
    Muži v bílých dresech už dostatečně dlouho kombinují během přesilové hry, tam a zpátky létá kotouč z hole na hůl. Ale žádná lepší střela ze snahy Oilers nepramení.
     
    53:07
    Stavanger právě vstřelil branku!
    No tak se na to podívejme, z ničeho nic padá branka v posledních deseti minutách třetí části, dokonce máme na světelné tabuli stále vyznačenou přesilovou hru, kterou využívají Oilers. Domácí hala ve švýcarském Bernu ztichla, když kotouč pod horní tyčku umístil poměrně překvapivě CHRISTIAN DAHL-ANDERSEN . Ztuhlá defenzíva domácích takovou sprchu nečekala a musí rychle vymýšlet náhradní plán. Asistence: Josh Soares, Adrian Veideman.
    D. ANDERSEN - 0:1
     
    54:14
    Kotouč má v náruči brankář Bernu, zatím jediný gól padl před chvílí právě do jeho sítě.
     
    54:23
    Hráči Bernu najednou jakoby ztratili velikou chuť po útočném tažení, jsou i hodně nepřesní v nahrávkách.
     
    55:32
    Vše ale mohlo být úplně jinak, protože domácí dopravili kotouč do sítě. Rozhodčí ale ukazuje, že branka neplatí, protože ve chvíli, kdy kus černé gumy přešel brankovou čáru, nebylo vše kolem gólmana Smithe v pořádku.
     
    Ještě probíhá porada rozhodčích s oběma kapitány. Zatím to ale nevypadá, že by se mělo skóre měnit. Jeden z mužů v černém dresu pravděpodobně vystrnadil klec z jejího základního postavení dříve, než pryž přešla do klece.
     
    55:45
    Navíc se ještě na obou stranách barikády vylučuje. Hráč Bernu dostává dvě minuty za hrubost, stejně tak jeden z hokejistů Stavangeru odchází na trestnou lavici kvůli stejnému prohřešku.
     
    55:50
    Moc dlouho se neodehrálo od předchozího přerušení a bude se znovu dít něco zajímavého. Domácí hokejista byl nepříjemně sejmut soupeřem, ale podle rozhodčího v rámci pravidel.
     
    55:50
    Ve stejném čase si domácí tým SC Bern vybírá oddechový čas na poradu.
     
    55:50
    Tak nakonec rozhodčí přeci jen posílá jednoho z mužů Oilers za katr. Kristiansen inkasuje dvě minuty za nedovolené branění. Bude se modlit, že jeho tým přežije nepříjemné oslabení.
     
    56:17
    Od modré čáry zkusil kotouč pořádnou silou napálit obránce Krueger, jenže jeho pokus nedoletěl vůbec k brance a byl zblokován.
     
    56:54
    Zbývá něco málo přes tři minuty odehrát do konce základní hrací doby, Bern začíná další část přesilové hry ze svého obranného pásma.
     
    57:25
    Hodně kvalitní výkon brankáře Stavangeru Smithe, jenž zastavil prudce letící puk od modré čáry mezi betony. Vypadá to, že tento muž by zasloužil i čisté konto. Zvládne nelehký úkol?
     
    57:48
    Publikum piští, křičí, huláká. Ale bohužel pro Švýcary branka znovu nepadla, kotouč tentokráte nepřešel čáru díky dalšímu pohotovému zásahu Smithe!
     
    58:03
    Hlasatel již ohlásil poslední dvě minuty třetí třetiny, Bern je začíná na vlastní polovině. Právě z takového místa teď nebude mít lehké propracovat se na druhou stranu hřiště.
     
    58:41
    Domácí brankář odjíždí z branky, Bern zkouší hru s jedním mužem v poli navíc!
     
    59:02
    Hosté prázdnou branku netrefili, naopak pouze vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    59:02
    Trenér Stavangeru nechá odpočinout svěřence, timeout si prozměnu vybírá právě kouč Oilers.
     
    59:17
    Stavanger vyhazuje kus černé gumy alespoň do středního pásma, kde bude alespoň v trochu dostatečné vzdálenosti od svatyně maskovaného muže Smithe.
     
    59:32
    Stavanger právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Dlouho sice Stavanger váhal se svou případnou brankou do odkryté klece, ale teď už může v klidu vydechnout a pomalu začít slavit zisk tří bodů do aktuální tabulky. DAN KISSEL si počkal a poslal kotouč do odkrytého zařízení soupeře. Bez asistence.
    KISSEL - 0:2
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Zápas ve Švýcarsku je na samotném konci. Hokejisté Stavangeru zvítězili díky zásahu v druhé polovině třetí části a připisují tak do tabulky všechny tři body. Příznivci Bernu naopak neviděli ani jeden zásah svého týmu. To je ode mě pro dnešek vše, přeji pěkný zbytek večera. (22:09:23)

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 54. D.Andersen (Soares, Veideman), 60. Kissel


    SC Bern: Bührer (Mischler) – Krueger, Furrer, Gerber, Blum, Kinrade, Gragnani, Randegger, Kreis – Holloway, Ritchie, Kobasew, Bertschy, Plüss, Scherwey, Rüfenacht, Gardner, P. Berger, Loichat, Reichert, A. Berger
    Stavanger Oilers: Smith (Holm) – Solberg, Plastino, Sveum, Veideman, Rokseth, Mostue, Hjelm, David – Lorentzen, Soares, Forsberg, Kissel, Daous, Kristiansen, Dahl-Andersen, Trettenes, Balcers, Roste Fossen, Hallem, Hoygard

    Rozhodca: Smetana (AUT), Wiegand (SUI) – Kung (SUI), Tscherrig (SUI)