Augsburg – Frankfurt 2:1 (kon.) | Bayern – Stuttgart 1:0 (kon.) | Hannover – Freiburg 3:2 (kon.)
Hertha – Dortmund 0:4 (kon.) | Hoffenheim – Braunschweig 3:1 (kon.) | Leverkusen – Brémy 2:1 (kon.)
Mainz – Hamburger 3:2 (kon.) | Schalke – Norimberk 4:1 (kon.) | Wolfsburg – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
4:1 (2:0)
1. FC Norimberk
Sobota 10.05.2014, 15:30 • Veltins-Aréna • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Duel FC Schalke 04 a 1. FC Norimberg sa skončil. Po ňom sa tešia z víťazstva a hlavne priameho postupu do skupinovej fázy Ligy Majstrov futbalisti domáceho celku. Vyhrali 4 : 1 po góloch Matipa, Neustädtera, Draxlera a Obasiho. Čestný gól hostí pridal Drmic. Schalke 04 dnes vyhral úplne zaslúžene a výsledkom rozdielu triedy posiela jej dnešného súpera Norimberg o triedu nižšie.

    To je odo mňa na dnes všetko. Ďakujem vám za pozornosť a verím, že nám ostanete verní aj v budúcnosti a to napríklad už aj dnes večer počas zápasu MS Slovensko – Kanada. Prajem vám príjemný zvyšok víkendu. Dovidenia! (17:26:18)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Schalke 04 dalo gól!

    Šialený koniec zápasu nám priniesol ďalší gól. Domáci sa po rozohrávke v stredovom kruhu nemaznali a okamžite sa pustili do útoku. CHINEDU OBASI si z obranou hostí urobil dobrý deň keď sa s nimi pohrajkal a následne vystrelil. V prvom momente to vyzeralo tak, že Rakovsky loptu chytil, no tá sa cez neho nešťastne predrala a dokotúľala sa do brány.
     
    90+1
    Norimberg dal gól!

    Po priamom kope domácich hostia získali loptu a pustili sa do rýchleho protiútoku. Prvá strela od hráča Norimbergu sa gólom neskončila, no po následnom odrazení sa k nej dostal JOSIP DRMIČ, ktorý do prázdnej brány nemal problém skórovať.
     
    90
    Žltú kartu dostává Tekerci (1. FC Norimberg).
     
    89
    Blíži sa nám koniec zápasu, kde by sa už nič prekvapivého nemalo stať. O výsledku je rozhodnuté, diváci sa bavia a hráči domácich si užívajú futbal.
     
    88
    Z následnej kontry mohol zvýšiť na 4:0 Howedes. Blokovaný hráčom Norimbergu vystrelil na bránu a v nej sa teraz predviedol brankár Rakovsky. Po peknom zákroku získal loptu pre tím.
     
    87
    Po ľavej strane rozvíjal útok Tekerci. Vpredu sa snažil nájsť spoluhráča, no pri lopte bol skôr domáci futbalista.
     
    85
    Centroval do päťky, kde na loptu najskôr nikto nedokázal siahnuť až sa nakoniec dostala k brankárovi, ktorú ju vyboxoval do bezpečia.
     
    84
    Roh získali domáci. Zahrať ho prichádza Matip.
     
    83
    Loptu predsa len získali a aj sa im podarilo priblížiť k bráne Schalke. Tam už boli bezzubí a ani nevystrelili.
     
    82
    Hostia nevedia siahnuť na loptu. Ja na nich vidieť, že sú riadne deprimovaní.
     
    81
    Domáci tím si aj vypracoval šancu na gól. Draxler sa prebíjal po pravej strane šestnástky kde sa mi podarilo aj vypáliť. Rakovsky sa však už nemýlil.
     
    80
    Máme 10 minút pred koncom. Schalke 04 ešte stále nie uspokojená. Tlačí sa dopredu a do konca zápasu si trúfa ešte minimálne na jeden gól.
     
    79
    Schalke bolo blízko aj ku gólu číslo 4. Po prihrávke do šestnástky sa Boateng ocitol nikym nekrytý zoči voči brankárovi hostí a už mi chýbalo loptu len umiestniť. To sa mi nepodarilo a tak je stav aj naďalej 3:0.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Meyer, prichádza Obasi.
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Hoogland, prichádza Howedes.
     
    77
    Schalke sa už v týchto chvíľach naozaj nikam neponáhľa. Hostia sú zrazení na kolenách a tento osud už nezvráti ani Mak.
     
    76
    Schalke 04 dalo gól!

    O bodoch je definitívne rozhodnuté. JULIAN DRAXLER dostal prihrávku pred šestnástkou hostí. Obišiel si Starka a ľavačkou vystrelil ku pravej žrdi, kde brankár hostí nestihol zareagovať.
     
    75
    Po súboji v obrannom pásme hostí skončil Matip na zemi a skoro vletel aj do reklamného panelu.
     
    74
    Prvý dotyk s loptou má Mak už za sebou. Pekne prihral spoluhráčovi, ktorý už poslal dopredu veľmi nepresný center. Loptu pôjde vhadzovať späť do ihriska domáci hráč.
     
    73
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Szalai, prichádza Kirchhoff.
     
    72
    Na ihrisku sa nám predsa len predstaví aj slovenský zástupca. Držme palce, aby Mak hral v posledných 20 minútach čo najlepšie.
     
    71
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Hloušek, prichádza Mak.
     
    70
    Do pokutového územia poslal veľmi nepresný center na ktorý nezareagoval ani jeden jeho spoluhráč. Loptu získali hráči v modrom.
     
    69
    Hostia získali rohový kop, ktorý zahrá Drmic.
     
    68
    Následný priamy kop asi z 25 metrov skončil opäť neúspešne a opäť nebola ohrazená brána hostí. Tvrdá strela totiž smerovala nad bránku.
     
    67
    Peknú výmenu lôpt predviedli Goretzka a Mayer. Prvý menovaný bol pri prenikaní faulovaný hráčom hostí Frantzom, ktorý vidí ďalšiu žltú kartu.
     
    66
    Ani ďalší útok po ľavej strane úspešne pre hostí neskončil. Drmicovi rozhodca odpískal postavenie mimo hry.
     
    65
    Drmic bojoval, makal, šiel ako sa len dalo cez viacerých hráčov Schalke. O loptu na jeho smolu pred pokutovým územím aj tak prišiel.
     
    64
    Ani Norimberg svoju vlastnú príležitosť nevyužil keď aj tuto skončila lopta nad bránou Fährmanna.
     
    63
    Prenikajúceho Anghu fauloval Matip. Teraz uvidíme priamy kop z 20 pre zmenu na druhej strane.
     
    62
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Balitsch, prichádza Tekerci.
     
    60
    V druhom polčase je hra viac menej vyrovnaná. Možno menšiu prevahu majú hráči domácich.
     
    59
    Následný priamy kop strielal na bránu Ayhan, no netrafil sa. Lopta letela vysoko nad.
     
    58
    Aj tretiu žltú kartu zápasu si odváža futbalista Norimbergu. Stark fauloval prenikajúceho Meyera a tak mi budeme svedkami priameho kopu asi z 20 metrov.
     
    57
    Hostia si vybojovali roh, ktorý nebol ažtak ďaleko aby skončil úspešne. Lopta sa dostala na vzdialenejšiu tyč na Drmica, ktorému sa však ani na dva krát nepodarilo dorazil loptu do brány.
     
    56
    Do kontry sa dostal Draxler, ktorý si potiahol loptu po ľavej strane. Podarilo sa mu aj presť cez hosťujúceho obrancu, no potom už jeho center na Naustädtera neskončil úspešne.
     
    55
    Aj teraz šiel útok po pravej strane cez Anghu. Prihral spoluhráčovi, ktorý už bol okamžite odzbrojený.
     
    53
    Hostia sa stále snažia a útočia. Finálna fáza im ani v druhom polčase veľmi nevychádza.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 61973 divákov.
     
    52
    "Starí majstri" sa stále nevzdávajú. Vytvorili aj peknú akciu, z ktorej neboli ďaleko od gólu. Z pravej strany prihral na nikým nekrytého Drmica Pacholík. Prvý menovaný tesne minul.
     
    51
    Už mohlo byť všetko rozhodnuté! Po prihrávke si to na bránu namieril Meyer a aj sa mu podarilo vystreliť riadne štipľavú strelu s ktorou opečiatkoval brvno hostí.
     
    50
    Zatiaľ určite nie. Loptu získali "Baníci", ktorý sa pustili do rýchleho protiútoku. Loptu dostal Goretzka, ktorý za hranicou šestnástky veľmi pekne vystrelil. Jeho strela letela len necelý meter nad bránou.
     
    49
    Norimberg začína druhý polčas aktívnešie ako ten prvý. Prinesie mu to aj gól?
     
    48
    Prvú strelu na bránu v druhom polčase si vyskúšali aj hostia. Bola to však slabučká strela s ktorom Fährmann nemohol mať problémy.
     
    47
    Ten sa mu nevydaril, no loptu získal rýchlo späť. Bola poslaná na autora druhého gól na Neustädtera. On poslal prízemnú prihrávku z ľavej strany a tá tesne minula až troch jeho spoluhráčov.
     
    46
    V druhom polčase mal výkop domáci tím. Na prekvapenie sa nestiahol a práve naopak šiel hneď do útoku.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas je za nami. Po ňom je určite spokojnejší domáci celok, ktorý vyhráva 2:0 po góloch Matipa a Neustädtera až zo záveru polčasu. Domáci vedú rozhodne zaslúžene. Sú aktívnejší a hlavne aj nebezpečnejší. Na druhej strane sa hostia vôbec nevedia chytiť. Jedna skôr náhodná superšanca na dobrý výsledok stačiť nemôže. Podarí sa trénerovi hostí počas prestávky správne nabudiť svojich zverencov aby zabojovali ešte o body? Verím, že odpoveď na túto otázku si pozriete spolu so mnou v druhom polčase.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Schalke 04 dalo gól!

    Všetko je nakoniec úplne inak. Do kontry sa po získaní lopty pustil domáci tím a hosťom sa kruto pomstil. Najprv sa predieral dopredu Ayhan, ktorý sa aj pokúsil vystreliť na bránu, no trafil len protihráčov. Od nich sa lopta odrazila na nikým nekrytého ROMANA NEUSTADTERA, ktorý už nemal problém zakončiť.
     
    44
    Ku koncu polčasu sa ešte o vyrovnanie pokúšajú hostia. Uvidíme, či za ich aktivitu budú odmenení gólom.
     
    43
    Goretzka sa predieral po pravej strane až do šestnástky hostí medzi štyroch hráčov. Tam spadol a pýtal si aj penaltu. Rozhodca s tým nesúhlasil a tak sa v hre pokračuje ďalej.
     
    42
    Kamery nám teraz ponúkli pohľad aj na fans hostí. Tí sa síce zabávajú, ale sú otočení chrbtom k ihrisku. Zrejme reakcia na to, že ich tím stále prehráva.
     
    41
    Pri útoku bol teraz Szalaimu odpískaný aj šlapák. Loptu teda získali hostia.
     
    40
    Hra sa presunula znovu na druhú stranu kde dostal krásny, presný center na hlavu Szalai. On svoju príležitosť dostatočne nevyužil keďže hlavičkoval priamo do rukavíc brankára.
     
    39
    Dlhý center dostal Frantz. On sa však trochu zabudol a tak mu za zlé postavenie rozhodca odpísakal ofsajd. Frantza to dosť nahnevalo a kopol si aj do reklamného pútača.
     
    38
    Následný priamy kop letel na ľavú tyčku, kde bol Boateng. Center od domáceho hráča však nebol presný a tak sa Boatengovi loptu nepodarilo spracovať.
     
    37
    Počas útoku Meyera ho zastavil sklzom Nilsson. Je za to odmenený žltou kartou.
     
    36
    Center po faule letel na Frantza, ktorý sa ocitol v slušnej príležitosti na gól. K tomu mu chýbalo lepšie spracovanie lopty.
     
    35
    Zbytočným faulom v strede poľa sa predviedol aj domáci hráč. Loptu získali hostia.
     
    34
    Hra sa nám pomaly aj rozbieha. Teraz útok zakladali pre zmenu domáci po pravej strane. Odtiaľ centroval Hoogland pred brankára Rakovskeho, no tam už spoluhráča nenašiel.
     
    33
    V útoku aj hostia. Po tom ako si Angha prebral loptu, si ju ešte trochu potiahol a za šestnástkou vystrelil. Bránu podobne ako jeho spoluhráč netrafil. Lopta skončila nad bránou.
     
    31
    Pravačku asi z 25 metrov vyskúšal Neustädter. Strela to bola celkom pekná, no chýbala jej presnosť približne 2 metrov.
     
    30
    Za zbytočný faul v strede poľa vidí prvú žltú kartu v zápase hráč hostí Pachonik.
     
    29
    Teraz už Schalke bol o dosť nebezpečnejší. Boateng dostal prihrávku pred vápnom kde nebol nikým ohrozovaní. Vystrelil aj na bránu, no mieril dosť zle. Priamo do brankára.
     
    28
    Následný roh zahral Meyer, no z neho domáci nič nevyťažili. Loptu odhlavičkoval do bezpečia jeden z hráčov hostí.
     
    27
    Na to domáci hneď odpovedali. Pred šestnástkou dostal prihrávku Boateng, ktorý vyskúšal šťastie. Jeho strela na bránu sa odrazila tesne vedľa ľavej tyčky.
     
    26
    Asi som to zakríkol. Norimberg bol zničoho nič veľmi blízko gólu. Loptu dostal na pravú stranu Angha, ktorý poslal polocenter, polostrelu na bránu, ktorá nakoniec skončila na ľavej tyčke. Ku gólu chýbalo naozaj málo.
     
    25
    Hostia síce teraz držia loptu na svojich kopačkách, no vpredu sú zatiaľ úplne bezzubí a tak to budú mať veľmi náročné na získanie aspoň bodu.
     
    24
    Domáci sa tak pustili dopredu, no ďaleko sa nedostali. Neustädter poslal veľmi nepresnú prihrávku, ktorá skončila mimo ihriska.
     
    23
    Hráči Schalke sa opäť stiahli na vlastnej strane a to sa už prestalo páčiť aj poniektorým ich fanúšikom, ktorí sú zvedaví na futbal a nie zdržovanie.
     
    22
    Nový hráč na ihrisku Colak chcel vysunúť svojho spoluhráča do šance jeden na jedného, ale lopta bola nakoniec zblokovaná a útočná akcia sa skončila.
     
    21
    Domáci sa nikam neponáhľajú. Loptu si už teraz bez problémov prihrávajú na vlastnej polovici a nevyzerá, že by sa niekam chystali.
     
    20
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Feulner, prichádza Colak.
     
    19
    Ďalší faul. Znovu na strane hostí. Teraz sa previnil Hloušek a tak je lopta naďalej v moci domácich. Čaká nás prekvapivé striedanie.
     
    18
    Hostia sa snažili niečo vymyslieť vpredu, no boli až príliš aktívni. Hasebemu rozhodca odpískal útočný faul.
     
    17
    Loptu poslal na bližšiu žrď, kde jeden z domácich futbalistov poslal loptu von z ihriska. Vykopávať bude Rakovsky.
     
    16
    Vybojovali si aj roh. Zahrá ho Meyer.
     
    15
    Po faule v strednom pásme zostáva lopta aj naďalej u modrých.
     
    14
    Atmosféra je na domácom štadióne perfektná. Na sedenie nie je vidieť ani jedno voľné miesto a za to na druhej strane fanúšikov je počuť stále.
     
    13
    Domácim bol odpískaný faul. Štandarku zahral Hloušek. Poslal pridlhý center, ktorý skončil v náručí Fährmanna.
     
    12
    Schalke sú naďalej lepší v hre. Hostí púšťa k lopte málokedy a už teraz kontroluje zápas.
     
    11
    Teraz sa hostia už už približovali, no boli zastavení postranným rozhodcom, ktorý odpískal postavenie mimo hry.
     
    9
    Konečne sa Norimbergu podarilo trochu dlhšie podržať loptu, no veľmi im to platné nebolo keďže sa k Fährmannovi nepriblížili.
     
    8
    Vôbec sa im to nedarí. Práve naopak útočia aj naďalej domáci, ktorí sú už povzbudení gólom.
     
    7
    Hostia už od začiatku len potvrdili ich celú sezónu. Od 6. minúty musia naháňať skóre a to bude pre nich veľmi ťažké.
     
    6
    Schalke 04 dalo gól!

    Roh šiel opäť zahrať Meyer a centroval veľmi dobre priamo na hlavu JOELA MATIPA, ktorý vyskočil najlepšie a pohodovo otvára dnešné skóre.
     
    5
    Modrí boli naďalej v útočnom snažení a získali aj ďalší roh.
     
    4
    Z rohu Rakovsky ohrozený nebol. Lopta len presvišťala okolo šestsnástky až skončila za autovou čiarou.
     
    3
    Schalke bordových ďaleko nepustil. Práve naopak po získaní lopty zaútočil Draxler po ľavej strane. Už sa chystal centrovať, no v poslednej chvíli ho zblokoval Angha na roh.
     
    2
    Boateng zle spracoval loptu a preto o ňu jeho tím ukrátil. Do útoku sa môžu pustiť hostia.
     
    1
    Úvodný výkop zaznamenali hostia a hneď sa pokúsili o útok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    - 1
    Hráči už nastúpili na ihrisko. Domáci sa predstavia v tradičných modrých dresoch a hostia odohrajú dnešný duel v dresoch bordovej farby.
     
    - 25
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Hoogland, Kolasinac, Ayhan, Matip – Meyer, Goretzka, Boateng, Draxler, Neustädter – Szalai.
    Náhradníci: Hildebrand – Kirchhoff, Höwedes, Sané, Farfán, Obasi, Annan.

    1. FC Norimberg: Rakovsky – Nilsson, Angha, Hloušek, Stark – Balitsch, Hasebe, Feulner, Frantz, Pachonik – Drmić.
    Náhradníci: Uphoff – Kiyotake, Mak, Bihr, Gärtner, Tekerci, Colak.

    Rozhodca: Zwayer – Borsch, Lupp..
     
    1. FC Norimberg je pred posledným 34. kolom na predposlednom 17. mieste, kde už nie je šanca na záchranu, kde už nie je šanca zabojovať a možno aj položiť život za záchranu v Bundeslige, kde už je rozhodnuté, že Norimberg nemeckú najvyššiu súťaž opustí! Je tu však možnosť napraviť si česť aspoň trochu a posledný zápas v najvyššej súťaži vyhrať. Norimberg nazbieral za 33 kôl 26 bodov za 5 víťazstiev, 11 remíz a 17 prehier pri skóre 36:66. Forma pre hosťujúci klub je viac ako desivá. Norimberg totiž z posledných 11 kôl vyhral len jeden jediný krát, keď porazil 26. 3. na domácej pôde Stuttgart. Odvtedy prehral nad Freiburgom, Monchengladbachom, Wolfsburgom, Leverkusenom, Mainzom a Hannoverom. V poslednom kole hosťom však naozaj o nič nejde. Podarí sa im tento kľud premeniť v prospech body? To sa dozvieme až na zápase, v ktorom dúfam, že budete s nami..
     
    FC Schalke 04 sa nachádza po 33. kole, teda tesne pred koncom, na nádhernom 3. mieste 3 body pred jej nasledovníkom Bayerom Leverkusen a 7 bodov stráca na 2. miesto, na už nedosiahnuteľný Dortmund. Pre domáci tím je to však určite úspech. Ak Schalke skončí na bronzovom stupienku, tak si zlepší postavenie z predošlého ročníka, kde skončil na 4. pozícii. Forma z posledných kvôl však pre domáci klub nie je najpriaznivejšia. Z posledných 10 kôl Gelsenkirchen zaznamenal 5 víťazstiev, 2 remízy a 3 prehry. Celkovo má skóre 59:42 pri 18 víťazstvách, 7 remízach a 8 prehrách. Dokopy presne pred koncom nazbieral 61 bodov. Domácemu klubu stačí na prebojovanie sa do skupinovej časti Ligy Majstrov získať 1 bod. Podarí sa mu to?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Na programe máme posledné kolo nemeckej najvyššej súťaže. V 34. kole Bundesligy budeme svedkami duelu FC Schalke 04 – 1. FC Norimberg. Schalke ešte bojuje o priamy postup do Ligy Majstrov a Norimberg by si rád napravil chuť víťazstvom v poslednom kole nemeckej najvyššej sútaže, kde je isté, že po skončení ročníka 2013/2014 túto súťaž opustí.

    Milan Vrábeľ

    Góly: 6. Matip, 45. Neustädter, 76. Draxler, 90+2. Obasi – 90+1. Drmic

    Karty:   30. Pachonik (NRM), 37. Nilsson (NRM), 58. Stark (NRM), 67. Frantz (NRM), 90. Tekerci (NRM)


    FC Schalke 04: Fährmann – Hoogland, Kolasinac, Ayhan, Matip – Meyer, Goretzka, Boateng, Draxler, Neustädter – Szalai.
    Náhradníci: Hildebrand – Kirchhoff, Höwedes, Sané, Farfán, Obasi, Annan.

    1. FC Norimberk: Rakovsky – Nilsson, Angha, Hloušek, Stark – Balitsch, Hasebe, Feulner, Frantz, Pachonik – Drmić.
    Náhradníci: Uphoff – Kiyotake, Mak, Bihr, Gärtner, Tekerci, Colak.

    Rozhodca: Zwayer – Borsch, Lupp.

    Diváci: 61 973