Mallorca – Levante 1:1 (kon.) | Zaragoza – Rayo Vallecano 3:0 (kon.) | Sevilla – Espanyol 3:0 (kon.)
Barcelona – Real Betis 4:2 (kon.)
koniec
Real Zaragoza
3:0 (1:0)
Rayo Vallecano
Nedeľa 05.05.2013, 17:00 • Estadio de la Romareda (Zaragoza) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Vážení futbaloví priaznivci. Dovoľte, aby som Vás privítal pri online textovom prenose , v ktorom sa bližšie pozrieme na zápas španielskej La ligy . V ňom na seba narazia hráči Realu Zaragoza , ktorý na svojom štadióne privítajú futbalistov Raya Vallecana .
     
    Domáca Zaragoza sa nachádza na 19. mieste ligovej tabuľky a je veľmi výrazne zapletená do boja o udržanie v najvyššej súťaži. V doterajšom priebehu získali domáci 30 bodov, za osem víťazstiev a šesť patových výsledkov. Ako porazení odchádzali domáci až v devätnástich dueloch. Domáci dokázali v posledných piatich zápasoch získať štyri body, za jednu výhru a jednu remízu. Vo zvyšných troch prípadoch teda z ihriska odchádzali porazení. Spomínané víťazstvo sa zrodilo práve v minulom kole, keď Zaragoza taktiež pred vlastnými divákmi porazila Mallorcu 3:2. Ako ste sa už mohli dočítať vyššie, domáci bojujú o udržanie sa medzi elitou. Na 17. miesto zaručujúce záchranu strácajú domáci len jeden jediný bod, a ak chcú súboj o záchranu vyhrať, musia v tomto zápase bez podmienečne bodovať. Samozrejme, naj ideálnejšie by pre nich boli body tri.
     
    Rayo Vallecano je na tom podstatne lepšie ako jeho súper a bezstarostne prebýva v kľudnom strede tabuľky, na 8. mieste. Doterajší priebeh priniesol hosťom 46 bodov, za štrnásť výhier a štyri remízy. Horkosť prehry hostia okúsili v pätnástich prípadoch. Posledných päť zápasov prinieslo hosťom štyri body, za jednu výhru a dva patové výsledky. Prehrali teda tri zápasy. Predchádzajúce stretnutie im prinieslo bod za remízu s Osasunou 2:2. Vallecanu už o nič významné nejde. Pohárove priečky sú už stratená a tak sa môžu futbalisti hostí futbalom vo zvyšnom priebehu ročníka baviť.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Zaragoza: Roberto – Alvaro, Loovens, Sapunaru, Minero – Apono, Montanes, Pinter – Rodri, Postiga, Rodriguez.

    Rayo Vallecano: Ruben – Casado, Arbilla, Amat, Figueras – Carlos, Trashorras, Fuego, Vazquez – Dominguez, Piti.

    Rozhodca: Teixeira – Diáz, Torre.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Výkop obstarali domáci, ktorí nastúpili v bielo-modrých dresoch. Hostia pre dnešok zvolili červeno-čiernu kombináciu.
     
    2
    Prvá vážnejšia situácia pred jednou z brán, o ktorú sa postaral Carlos. Jeho center do pokutového územia odvrátil jeden z domácich obrancov.
     
    3
    Hostia kombinujú na vlastnej polovici, odkiaľ sa budú snažiť niečo vymyslieť smerom dopredu. V úvode zápasu majú loptu na kopačkách častejšie práve oni.
     
    4
    Domáci útočník Postiga teraz poslal do pokutového územia hostí veľmi peknú loptu, no bohužiaľ pre domácich sa pred brankárom Rubénom nik z hráčov Zaragozy nenachádzal. Loptu tak v pohode do svojich rukavíc chytil Ruben a dlhým výkopom ju poslal dopredu,
     
    5
    Po zlokovanej strele domácich budeme sledovať vôbec prvý rohový kop v zápase.
     
    6
    V krátkom časovom intervale sme sledovali aj druhý roh domácich. Ani v jednom prípade to však nič významné pre obranu hostí neznamenalo. Loptu teraz Ruben v pohode chytil do rukavíc a hru upokojil.
     
    10
    Strelou z veľkej diaľky to skúšal Apono, no trafil iba jedného z brániacich hráčov. Následne sa zblokovaná lopta dostala až k Rubenovi.
     
    11
    Ospravedlňujeme sa, že sme Vám teraz ponúkali dianie zo štadióna v Zaragoze nepravidelnými príspevkami, no mali sme menšie technické problémy.
     
    12
    Na druhej strane sme videli strelu od hostí, no tá dopadla presne tak, ako tá domácich pred pár okamihmi. Zblokovaná a loptu majú domáci.
     
    13
    Center Montanesa z krídla mal nájsť v pokutovom území niekoho zo spoluhráčov, no našiel len rukavice pripraveného Rubena.
     
    14
    V úvodnej už skoro pätnásť minútovke vidíme aktivitu na oboch stranách, no zatiaľ na prvú vážnejšiu šancu, či tlak stále čakáme.
     
    15
    Teraz sa lopta od domácich futbalistov dostala opäť len do rukavíc Rubena. Ten sa zatiaľ v tomto zápase musí cítiť ako na tréningu centrovaných lôpt.
     
    16
    Hostia sa snažili presadiť kombinačnou hrou po zemi. Domáci pre túto snahu nemali pochopenia a v blízkosti poliacej čiary sa dopustili faulu. Na lopte ostávajú hostia.
     
    17
    Akcia hostí stroskotala na dobre organizovanej obrane domácich. Lopta sa dostala až k brankárovi Robertovi, ktorý je zatiaľ v menšej permanencii ako jeho kolega na opačnej strane.
     
    18
    Postupným útokom sa príliš ďaleko nedostali ani domáci. V blízkosti poliacej čiary boli odzbrojení a útočiť tak teraz môžu hosťujúci futbalisti.
     
    19
    Faul Vazqueza na pravom krídle prináša pre domácich priamy kop, ktorý bude takým skráteným rohom.
     
    20
    Na center Apona si naskočil stopér a kapitán González. Jeho hlavička smerovala do priestoru troch tyčí, no Ruben loptu bez problémov chytil.
     
    21
    Ďalší faul na polovici Vallecana, ktorého obeťou sa stal jeden z domácich hráčov. Hostia začínajú pritvrdzovať, čo sa domácim hráčom a pochopiteľne ani fanúšikom nepáči.
     
    22
    Domáci na lopte. Svoju akciu však rozbiehajú z hlboký defenzívnych pozícií.
     
    23
    Montanes dostal dobrú prihrávku do behu, vnikol z ľavého krídla do šestnástky a snažil sa prihrať pred bránu svojim spoluhráčom. Bol však dobre zakrižovaný a navyše nevybojoval ani roh.
     
    24
    Domáci boli v hojnom počte v ofenzíve, no sami sa o svoje postavenie pripravili nepresnosťou.
     
    25
    Domáci budú po ruke Figuerasa v pokutovom území kopať penaltu !
     
    25
    Práve previnilec Figueras ešte navyše videl aj žltú kartu.
     
    26
    Zaragoza dala gól! Loptu si na biely bod položil APONO a s prehľadom zakončil. Loptu poslal do ľavého dolného rohu, pri čom brankár Ruben sa hodil na opačnú stranu. Domáci vedú !
     
    27
    Domáci získali loptu a snažili sa ju okamžite poslať kolmo dopredu. Obranca hostí dobre zasiahol a loptu odkopol na aut.
     
    28
    Sapunaru sa snažil vniknúť do pokutového územia po pravom krídle. Obrana hostí pred ním odkopla na rohový kop.
     
    29
    Center domácich z rohového kopu odhlavičkoval jeden z brániacih hráčov vedľa pravej žrde na ďalší roh.
     
    29
    Aj s tým si však dokázala obrana hostí poradiť a loptu odvrátila do bezpečia. Pri lopte práve hráči Vallecana.
     
    29
    V rýchlom brejku sa do úniku po ľavom krídle dostal Piti, ktorý loptu poslal po zemi do pokutového územia. Na túto prihrávku sa naťahovali aj hráči domácich aj hostia, no zasiahol ju hráč v bielo-modrom, ktorý ju poslal na rohový kop.
     
    30
    S rohom z pravej strany si dokázala domáca obrana poradiť bez najmenších problémov. Domáci môžu ísť do ofenzívy.
     
    31
    Hra sa nám začína trošku vyrovnávať. O čosi viac sa dopredu snažia tlačiť aj hostia, čo je ale z ich strany logické, kedže prehrávajú.
     
    32
    Teraz však musela byť ich útočná snaha prerušená, kvôli ofsajdovému postaveniu Pitiho.
     
    33
    Na lopte domáci futbalisti, ktorí sa snažia presadiť do pokutového územia hostí krátkymi prihrávkami.
     
    34
    Avšak, podobne ako Piti sa teraz za obrannou líniou ocitol aj Postiga. Rozhodca mu odmával ofsajd.
     
    35
    Domáci boli prostredníctvom autového vhadzovania na polovici súpera, no sami sa odtiaľ vyhnali. Prihrávku však nespracoval jeden z domácich hráčov a loptu doskackala až za bránkovú čiaru.
     
    36
    Ďalší aut z pravej strany. Tentoraz to domáci vyriešili lepšia a dokázali odcentrovať pred bránu. Tam sa však nepresadil nik z domácich hráčov. Hostia odhlavičkovali preč.
     
    37
    Domáci chceli hostí odzbrojiť od lopty a vydať sa do brejku, no boli až príliš aktívni a dopustili sa nedovoleného zákroku.
     
    38
    Loptu dostal do behu na ľavé krídlo Piti, ktorý ju ľavačkou poslal okamžite pred bránu. Lopta bola zrazená a nabrala čudesný smer. Padala do domácej brány, no Roberto si dal pozor a bez problémov ju dokázal chytiť.
     
    39
    Peknú strelu Domingueza z voleja smerujúcu na pravú tyč musel Roberto vyraziť na rohový kop.
     
    40
    S rohovým kopom si dokázala domáca obrana poradiť a loptu z pokutového územia odpratali. Pri lopte však na súperovej polovici hostia ostali.
     
    41
    Arbilla sa síce ocitol na zemi, no bol to práve on, kto sa dopustil faulu.
     
    42
    Hostia získali v strede poľa loptu a okamžite sa snažili vysunúť rozbehnutého útočníka. Domáci stopéri si však dali pozor a hostí do šance nepustili.
     
    43
    Domáci boli s loptou na kopačkách na polovici súpera, no prišli o ňu a následne sa dopustili faulu.
     
    44
    Piti sa krátkymi kľučkami dokázal dostať na stred ihriska a z cca 22 metrov ľavačkou vypálil. Bránu sa mu však trafiť nepodarilo.
     
    45
    Mineiro na ľavej strane výborne zabojoval a dokázal sa na druhý krát presadiť a odcentrovať pred bránu, kde volejom zakončil Rodri. Netrafil však ľavačkou priestor brány.
     
    45
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45+1
    Posledná akcia v prvom polčase patrila hosťom. Arbilla dostal loptu na pravom krídle a loptu poslal do pokutového územia, odkiaľ ju domáci obrancovia odvrátili.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Po prvom polčase teda vedie domáca Zaragoza, ktorú do vedenia dostal úspešne premenenou penaltou Apono. Podarí sa hosťom v druhom dejstve vyrovnať alebo si domáci postrážia víťazstvo ? Toto všetko sa dozvieme v druhom polčas,e ktorý môžte sledovať s nami už o pár minút.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci, ktorí sa však s loptou príliš nepohrali a odovzdali ju svojmu súperovi.
     
    47
    Po dlhom aute a následnom hlavičkovom vysunutí na ľavom krídle loptu vybojoval Postiga, ktorý ju pod seba do pokutového územia prihral Rodrimu. Ten to napálil len do brániacich hráčov.
     
    48
    Po faule budú pri lopte domáci futbalisti. Späť do hry ju pošle brankár Roberto.
     
    49
    Domáci dostali loptu na ľavom krídle, po ktorom mohli zaútočiť, no dobre tam zasiahol brániaci hráč hostí, ktorý odvrátil na aut.
     
    49
    Domáci s autu nedokázali nič vyťažiť a loptu odovzdali hráčom Vallecana, od ktorých sa v druhom polčase očakáva vyššia aktivita.
     
    50
    Postiga dostal dobrú prihrávku na ľavé krídlo, odkiaľ poslal do pokutového územia Vallecana center, ktorý Ruben dokázal vyboxovať.
     
    51
    Zaragoza dala gól! Domáci zvyšujú svoje vedenie už na rozdiel dvoch gólov ! V pokračovaní akcia sa lopta dostala na pravé krídlo, odkiaľ prišiel center na zadnú tyč, kde bol práve zabudnutý Postiga. S jeho hlavičkovým zakončením si ešte Ruben poradil, no loptu vyrazil len k nohám RODRIHO, ktorý už nemal problém poslať loptu do odkrytej svätyne.
     
    52
    Prvé striedanie v zápase pripravil tréner hostí, ktorí z ihriska stiahol Casada a na jeho pozíciu poslal Adriana.
     
    53
    Hostia začínajú svoju akciu postupným útokom, ktorý zakladajú z vlastnej polovice ihriska.
     
    54
    Domáci držia opraty tohto zápasu jasne vo svojich rukách. Hostí nepúšťajú prakticky k ničomu.
     
    55
    Hráči Vallecana sa snažili preniesť hru na pravé krídlo, no tam úspešne zasiahol jeden z domácich hráčov, ktorý ju odvrátil na aut.
     
    56
    Práve striedajúci hráč Adrian vidí žltú kartu za faul na domácich hráčov.
     
    56
    Druhé striedanie v radoch hostí. Ihrisko opustil Trashorras, ktorý svoje miesto prenechal Pereaovi.
     
    57
    Akcia domácich je vedená po pravom krídle. Hostia ju zatiaľ zastavili a loptu odvrátili na aut.
     
    57
    V následnom pokračovaní akcie bol na pravom krídle zostrelený domáci Dominguez. Žlté napomenutie za to vidí Pinter.
     
    59
    Domácim to teraz po ľavom krídle nevyšlo podľa predstáv. Hostia vyštartovali do protiútoku so slušným počtom hráčov.
     
    60
    Brejk však bol zabrzdený a zmenil sa na postupný a pomalý útok.
     
    60
    Lopta vyslaná z ľavého krídla sa dostala na pravé krídlo ku Carlosovi, ktorý sa snažil obohrať domáceho obrancu. Ten mu to nedovolil a loptu poslal na roh.
     
    61
    Domáci tréner prichystal dvojité striedanie, ktoré sa uskutoční čoskoro.
     
    61
    Hostia sa z rohového kopu nedokázali dostať do vážnejšej šance.
     
    61
    Tak domáci tréner zatiaľ posiela na ihrisko len jedného čerstvého hráča, Rochinu, ktorý na pľaci nahradí Rodrigueza.
     
    62
    Po peknej pätičke sa k lopte dostal práve striedajúci Rochina, ktorý sa okamžite po svojom príchode mohol zapísať do streleckej listiny. Jeho strela ľavačkou len preletela ponad brvno.
     
    63
    Podarí sa ešte hosťom niečo v poslednej tridsať minútovke vymyslieť ?
     
    64
    Momentálne sa hrá taký medzi šestnástkový futbal v strede poľa. Ani jednému z tímov sa do útoku príliš nechce.
     
    65
    Aj napriek tomu sú však domáci lepším tímom a vedenie si jednoznačne zaslúžia. Hostia v dnešnom zápase neukázali prakticky nič, čo by stálo za zmienku.
     
    67
    Carlos bol faulovaný vybojoval pre svoj tím priamy kop.
     
    68
    Striedajúci hráč domáceho celku Ruben Rochina sa pred chvíľkou mohol do štatistík zapísať strelecky. To mu nevyšlo a tak sa zapísal aspoň vďaka žltej karte, ktorú videl z rúk hlavného rozhodcu-
     
    69
    Striedanie na strane hostí. Ihrisko opustil Vazquez, na ktorého miesto vybehol Tamudo.
     
    70
    Hostia tak už vyčerpali všetky možnosti na striedanie a zápas už musia dohrať v tomto zložení. Ak mám byť však úprimný, tak zmeny v tíme hostí príliš veľkú zmenu nepriniesli.
     
    72
    Striedajú aj domáci. Ihrisko opúšťa strelec druhého presného zásahu Rodri, ktorý svoje miesto uvoľnil pre Movilu.
     
    73
    Hra je v posledných minútach veľmi neatraktívna. Loptu majú na kopačkách chvíľu hráči jedného tímu a chvíľu toho druhého, no ani jeden z tímov si nevie vypracovať väčšiu šancu.
     
    74
    Domáci hráč Sapunaru videl z rúk hlavného rozhodcu pána Teixeiru žltú kartu.
     
    75
    Brankár Roberto, ktorý háji svätyňu Zaragozy sa teraz dobre predviedol, keď dokázal výborne zasiahnuť proti ojedinelej šanci Vallecana. Pre brankára to nie je jednoduché, byť celý zápas bez práce a potom čeliť šanciam.
     
    77
    Hostia si konečne dokázali vypracovať poriadnu gólovú šancu na prekonanie Roberta, za ktorého chrbát už aj dokonca loptu dostali, no za domáceho strážcu svätyne zasiahol na čiare jeden zo stopérov, ktorý loptu v ceste do brány zastavil.
     
    78
    Pred sebou máme spolu s nadstaveným časom ešte niečo okolo pätnástich minút. Na gól u čakáme od začiatku prvého polčasu. Dočkáme sa ho ešte v tomto zápase ?
     
    80
    Veľká šanca domácich na úplné rozhodnutie zápasu ostala nevyužitá ! Heldér Postiga bežal na Rubéna z uhlu sám, zakončil, no jeho strela minula tesne bránu !
     
    82
    Hosťujúce Vallecano malo k dispozícii rohový kop, no nič podstatné z neho vyťažiť nedokázali.
     
    83
    Domáci v pohode kombinujú na svojej polovici, nikam sa neponáhľajú a zápas už prakticky dohrávajú.
     
    84
    Hostia majú k dispozícii na dva góly už len pár minút, no myslím si, že malá kto verí, že by ešte hostia s týmto zápasom niečo urobili. Podľa mňa tomu neveria už ani oni sami.
     
    85
    Domáci mali k dispozícii rohový kop, ktorý rozohral Movilla, no žiadne nebezpečenstvo to pre bránu Vallecana neznamenalo.
     
    86
    Movilla vzápätí uvidel žltú kartu.
     
    86
    Posledné striedanie domáceho tímu. Ihrisko opúšťa Pinter a na jeho miesto naskakuje Romaric.
     
    87
    Hostia sa snažia stále niečo vymyslieť a streliť aspoň čestný gól, no nevedia sa za žiadnu cenu presadiť.
     
    89
    Hostia si vybojovali priamy kop z veľmi nebezpečnej vzdialenosti. Žeby sa im podarilo presadiť aspoň takýmto spôsobom ?
     
    89
    Hostia vystrelili na bránu, no Roberto si bez problémov dokázal poradiť.
     
    90
    Nadstavovať sa budú štyri minúty.
     
    90+1
    Postiga mal obrovskú šancu na 3:0, no ani tú nedokázal využiť. Portugalčan si brankára pekne obišiel, no po tom, trafil len do tyčky.
     
    90+1
    Zaragoza dala gól! Domácim sa predsa len podarilo dať gól na 3:0. Cca z 30 metrov napriahol APONO a tvrdou ranou k tyči nedal brankárovi absolútne žiadnu šancu.
     
    90+3
    Bežia posledné sekundy zápasu. Už sa pravdepodobne nič nestane a čoskoro príde koniec.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tento zápas nám napokon skončil 3:0. V druhom polčase ešte pridali za domácich góly Rodri a aj po druhý krát v zápase Apono. Pre domácich znamená toto víťazstvo veľmi veľa. V boji o záchranu sú tri body obrovskou vzpruhou. Hosťom táto prehra až tak nevadí, kedže sezónu už v podstate dohrávajú. Na dnes je to odo mňa všetko. Dočítania, niekedy opäť na onlajny.eu ! (18:54:41)

    Michal Bakoš

    Góly: 26. Apono, 51. Rodri, 90+1. Apono

    Karty:   68. Rochina (RZA), 74. Sapunaru (RZA), 86. Movilla (RZA) – 25. Figueras (VAL), 56. Adrian (VAL), 57. Pinter (VAL)


    Real Zaragoza: Roberto – Alvaro, Loovens, Sapunaru, Minero – Apono, Montanes, Pinter – Rodri, Postiga, Rodriguez.
    Rayo Vallecano: Ruben – Casado, Arbilla, Amat, Figueras – Carlos, Trashorras, Fuego, Vazquez – Dominguez, Piti.

    Rozhodca: Teixeira – Diáz, Torre