Sunderland – Norwich 1:1 (kon.) | Tottenham – Fulham 0:1 (kon.) | Chelsea – West Ham 2:0 (kon.)
Wigan – Newcastle 2:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
0:1 (0:0)
Fulham FC
Nedeľa 17.03.2013, 16:00 • Wihte Hart Line • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Hostia tlmia nápor domácich striedaním. Ihrisko opúšťa Ruiz González, na miesto ktorého na posledné minútky vybieha Urby Emanuelson.
     
    90
    Tak tá vytúžená šanca pre Kohútov predsa len prišla. Gareth Bale dostal na pravé krídlo výborný prihrávku, nádhernou prihrávkou nártom našiel v šesnástke voľného Defoua, ktorý vystrelil, no jeho obrovskú šancu skvele vychytal Schwarzer. Vynikajúci zákrok tohto golmana.
     
    77
    Práve za faul na Karagounisa, ktorý pred chvíľkou odišiel z ihriska, vidí Dempsey žlté napomenutie.
     
    77
    Prvé striedanie v zápase pripravil aj Martin Jol. Z hracej plochy odstupuje Karagounis a na hracej ploche ho nahradil Enoh.
     
    70
    Brankár hostí Marc Schwarzer si pripisuje prvý úspešný zákrok až v 70. minúte. Po Caulkerovej spätnej prihrávke vystrelil v pokutovom území Defoe. Austrálsky veterán si pripisuje skvelý zásah.
     
    67
    ... z centrom z rohu si dokázala domáca obrana poradiť. Medzi tým posledné striedanie domáceho celku. Ihrisko opúšťa Dembelé, ktorému dnešný zápas príliš nevyšiel a na jeho miesto prichádza Carroll.
     
    62
    Domác reagujú na nepriaznivý vývoj zápasu striedaním. Ihrisko opúšťa Sigurdsson, na miesto ktorého vybehol klasický útočník Jermaine Defoe.
     
    58
    ... už mohlo byť 0:2 ! Karagounisov center na prvú tyč skvele posunul na zadnú Ruiz, kde bol úplne voľný Hangeland, no hlavička vysokého stopéra tesne minula domácu svätyňu.
     
    52
    Fulham FC dal gól! Hostia sa v tomto zápase ujímajú vedenia. Dúfajme, že tento presný zásah naštartuje najmä domácich a my uvidíme lepší futbal. Dejagah sa v strede poľa skvele uvoľnil, zbavil sa dvoch protihráčov, vysunul na pravom krídle Riethera, ktorý okamžite poslal loptu pred bránu nabiehajúcemu BERBATOVOVI a ten strelou z prvej po zemi prekonáva Llorisa.
     
    46
    André Villas-Boas sa rozhodol cez polčas striedať. Z ihriska stiahol Michaela Dawsna, na miesto ktorého poslal Clinta Dempseyho, ktorý ku Kohútom presúpil práve z Fulhamu.
     
    43
    Berbatov sa teraz ocitol na pravom krídle, odkiaľ poslal prízemný center do pokutového územia domáceho celku. Po lopte vybehol Lloris, mal s ňou chvíľku problémy, no nakoniec ju skrotil a ukryl vo svojom náručí.
     
    40
    Pekný pas od Ruiza, ktorý našiel rozbehnutého Riiseho na ľavom krídle, ten mal pred bránou dvoch spoluhráčov vrátane Berbatova, no center sa pred bránu domácich nedostal, bol zblokovaný na roh...
     
    22
    k strele na hranici šesnástky sa dostal Sigurdsson. Pokus ľavačkou sa však medzi tri tyče nevošiel, lopta domácemu hráčovi nesadal na nohu ideálne.
     
    16
    Hostia sa po prvý krát v zápase pripomenuli v ofenzíve prostredníctvom rohového kopu, ktorý zahrával Duff. Z tejto situácie však väčšia hrozba pre domácu obranu nevzyšla. Medzi tým dostal žlté napomenutie hosťujúci Dejagah.
     
    6
    Na Sigurdssonov center si výborne naskočil klenot domáceho celku Bale. Jeho hlavička mierila do brány, no čiare ju odvrátil jeden z hostí.

    Michal Bakoš

    Góly: 52. Berbatov

    Karty:   77. Dempsey (TOT) – 16. Dejagah (FUL)


    Tottenham Hotspur: Lloris - Naughton, Caulker, Dawson, Vertonghen, Sigurdsson, Parker, Dembelé, Assou-Ekotto, Bale, Adebayor
    Fulham FC: Schwarzer - Reither, Senderos, Hangeland, Riise, Dejagah, Sidwell, Karagounis, Duff, Ruiz González, Berbatov

    Rozhodca: Jones - Mullarkey, Ledger