Wolfsburg – Mönchengladbach 2:1 (kon.) | Stuttgart – Hoffenheim 5:1 (kon.) | Augsburg – Leverkusen 3:3 (kon.)
Brémy – Hannover 4:1 (kon.) | Frankfurt – Ingolstadt 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Schalke 1:3 (kon.)
Dortmund – Bayern 0:0 (kon.)
koniec
FC Augsburg
3:3 (2:0)
Bayer Leverkusen
Sobota 05.03.2016, 15:30 • SGL Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
    90+3. Hakan Çalhanoğlu (LEV) - 3:3
     
    90+3
    Bayer Leverkusen dal gól! Farmaceuti opäť raz vstali z mŕtvych. V dnešnom zápase prehrávali už 3:0, no nakoniec si z Augsburgu odvezú bod. HAKAN ÇALHANOĞLU premenil pokutový kop strelou po ľavej ruke brankára a vyrovnáva stav zápasu na konečných 3:3.
    90+2. Jeffrey Gouweleeuw (AUG)
     
    90+2
    Pokutový kop pre Leverkusen! Jeffrey Gouweleeuw pri snahe zablokovať strelu z vnútra šestnástky zahral úmyselne rukou, a tak dostáva rovno červenú kartu.
     
    88
    V závere zápasu dostáva žltú kartu aj Christoph Kramer, ktorý v strede ihriska fauloval Caiubyho.
     
    85
    Striedanie na oboch stranách. Domáci kouč vystriedal Daniela Baiera a na ihrisko posiela Kostasa Stafylidisa. Na druhej strane končí Robbie Kruse, ktorého vystiredal Vladlen Yurchenko.
    80. Paul Verhaegh (LEV) - 3:2
     
    80
    Bayer Leverkusen dal gól! Tak ešte je všetko otvorené. Hakan Çalhanoğlu zahrával z ľavej strany rohový kop a lopta sa od domáceho kapitána PAULA VERHAEGHA nešťastne odrazila do siete.
     
    79
    Leverkusen bude zahrávať priamy kop. Navyše, za svoj nedovolený zákrok dostáva žltú kartu Dominik Kohr.
     
    74
    Tak napokon Leverkusen strieda len raz. Z ihriska odchádza obranca Tin Jedvaj, ktorého nahradil útočne ladený Marlon Frey.
     
    69
    V dnešnom zápase končí aj mimoriadne aktívny Alexander Esswein. Na jeho miesto prichádza Tobias Werner.
    60. Karim Bellarabi (LEV) - 3:1
     
    60
    Bayer Leverkusen dal gól! Farmaceuti už v tejto sezóne predviedli nekoľko skvelých obratov a dokazujú, že dnešný zápas ešte nevzdávajú. Po pravej strane sa dostal k strele z vnútra šestnástky KARIM BELLARABI a razantnou strelou prekvapil Marwina Hitza.
    57. Ku Ča-čchol (AUG) - 3:0
     
    57
    FC Augsburg dal gól! Domáci spravili zrejme rozhodujúci krok k dnešnému cennému víťazstvu. Po centri z ľavej strany Alfreð Finnbogason parádne sklepol loptu pre KOO JA-CHEOLA, ktorý podareným half-volejom skompletizoval hattrick.
     
    46
    Na začiatku druhého polčasu sme svedkami prvého striedania. Hong Jeong-ho v dnešnom zápase končí a na jeho miesto nastupuje Christoph Janker.
    44. Ku Ča-čchol (AUG) - 2:0
     
    44
    FC Augsburg dal gól! Obrovská chyba brankára Lena je potrestaná. Hosťujúci gólman nedokázal loptu skrotiť v súboji s útočníkom Alfreðom Finnbogasonom. Ten mu ju vypichol a z ťažkého uhla trafil do tyče. Následne sa lopta odrazila späť do hry a podobne ako pri prvom góle ju dorazil do siete KOO JA-CHEON.
     
    40
    Augsburg mohol zveľadiť svoj náskok. Alexander Esswein poslal z pravej strany skvelý center do malého vápna, kde bol úplne voľný Alfreð Finnbogason. Islanďan pohotovo hlavičkoval, no trafil len Bernda Lena.
     
    25
    Leverkusen bude zahrávať priamy kop z pomerne dobrej pozície. Navyše za zákrok na Juliana Brandta vidí žltú kartu Hong Jeong-ho.
    21. Admir Mehmedi (LEV)
     
    21
    Veľké šťastie stálo na strane domáceho tímu. Leverkusen vyrazil do kontry a hoci na trávnik spadol Karim Bellarabi pokračoval v akcii. Lopta sa dostala na kopačku Admira Mehmediho, ktorý prízemnou strelou trafil ľavú žrď.
    6. Ku Ča-čchol (AUG) - 1:0
     
    6
    FC Augsburg dal gól! Domáci sa pomerne prekvapujúco dostávajú do vedenia. Chybu Wendella využil Alexander Esswein, posunul si loptu do palebnej pozície, no ľavačkou trafil brvno. Lopta sa ale následne odrazila priamo pred KOO JA-CHEOLA, ktorý ju z tesnej blízkosti upratal do siete.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 6. Ku Ča-čchol, 44. Ku Ča-čchol, 57. Ku Ča-čchol – 60. Bellarabi, 80. Verhaegh (vla.), 90+3. Çalhanoğlu (pen.)

    Karty:   25. Hong Čong-ho (AUG), 79. Kohr (AUG) – 88. Kramer (LEV)   90+2. Gouweleeuw (AUG)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 9:14.
    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh, Gouweleeuw, Hong Čong-ho (46. Janker), Max – Kohr, Baier (85. Stafylidis) – Esswein (69. Werner), Ku Ča-čchol, Caiuby – Finnbogason.
    Náhradníci: Manninger – Janker, Al. Ajeti, Altintop, Werner, Stafylidis.

    Bayer Leverkusen: Leno – Boenisch, Jedvaj (74. Frey), Ramalho, Wendell – Brandt, Kramer, Çalhanoğlu, Mehmedi – Bellarabi, R. Kruse (85. V. Jurčenko).
    Náhradníci: Krešić – Henrichs, Frey, Džalto, V. Jurčenko, Boeder.

    Rozhodca: Markus Schmidt