Wolfsburg – Mönchengladbach 2:1 (kon.) | Stuttgart – Hoffenheim 5:1 (kon.) | Augsburg – Leverkusen 3:3 (kon.)
Brémy – Hannover 4:1 (kon.) | Frankfurt – Ingolstadt 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Schalke 1:3 (kon.)
Dortmund – Bayern 0:0 (kon.)
koniec
FC Augsburg
3:3 (2:0)
Bayer Leverkusen
Sobota 05.03.2016, 15:30 • SGL Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Sledovali sme fantastický zápas. V 57. minúte zavŕšil hattrick Koo Ja-cheol a zdalo sa, že Augsburg si dokráča za troma bodmi. Leverkusen sa ale nevzdal a dokázal vyrovnať skóre na konečných 3:3. Najprv sa strelecky presadil Karim Bellarabi, následne si dal vlastný gól Paul Verhaegh a v nadstavenom čase premenil pokutový kop Hakan Çalhanoğlu. V závere bol ešte vylúčený Jeffrey Gouweleeuw, ktorý úmyselne hral rukou vo vlastnom pokutovom území. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim, no už necelú hodinku sa vidíme opäť pri zápase Borussia Dortmund – Bayern Mníchov. Zatiaľ dovidenia. (17:30:19)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+3. Hakan Çalhanoğlu (LEV) - 3:3
     
    90+3
    Bayer Leverkusen dal gól! Farmaceuti opäť raz vstali z mŕtvych. V dnešnom zápase prehrávali už 3:0, no nakoniec si z Augsburgu odvezú bod. HAKAN ÇALHANOĞLU premenil pokutový kop strelou po ľavej ruke brankára a vyrovnáva stav zápasu na konečných 3:3.
    90+2. Jeffrey Gouweleeuw (AUG)
     
    90+2
    Pokutový kop pre Leverkusen! Jeffrey Gouweleeuw pri snahe zablokovať strelu z vnútra šestnástky zahral úmyselne rukou, a tak dostáva rovno červenú kartu.
     
    90
    Toto hostí rozhodne nepoteší. Hlavný rozhodca Markus Schmidt nadstavuje v dnešnom zápase len 120 sekúnd.
     
    89
    Leverkusenu sa kráti čas. Z trojgólového manka stiahol už dve tretiny, no stále potrebuje streliť aspoň jeden gól. Ak sa tak nestane, prehrá štvrtý bundesligový zápas v rade.
     
    88
    V závere zápasu dostáva žltú kartu aj Christoph Kramer, ktorý v strede ihriska fauloval Caiubyho.
     
    86
    Domáci sa snažili predrať k centru, no svoje obranné povinnosti si splnil Admir Mehmedi. Ten však už ale upaľuje dopredu, kde bude prospešnejší pre tím.
     
    85
    Striedanie na oboch stranách. Domáci kouč vystriedal Daniela Baiera a na ihrisko posiela Kostasa Stafylidisa. Na druhej strane končí Robbie Kruse, ktorého vystiredal Vladlen Yurchenko.
     
    84
    Na druhej strane sa dostal do zakončenia Hakan Çalhanoğlu. Bohužiaľ, pre hostí jeho strela smerovala len do stredu brány, kde bol pripravený Hitz.
     
    83
    K streleckému pokusu sa dostal Brazílčan Caiuby. Jeho strela ale bola zblokovaná, a tak s ňou nemal Bernd Lena vážnejšie problémy.
     
    82
    Robbie Kruse spadol v pokutovom území súpera na zem, ale penalta z toho nebude. Naopak, dopredu môžu vyraziť domáci hráči.
     
    81
    Domáci dostali výhodu priameho kopu, ale do zakončenia sa nedostali. Tí sa viac-menej sústredia najmä na bránenie svojho tesného vedenia.
    80. Paul Verhaegh (LEV) - 3:2
     
    80
    Bayer Leverkusen dal gól! Tak ešte je všetko otvorené. Hakan Çalhanoğlu zahrával z ľavej strany rohový kop a lopta sa od domáceho kapitána PAULA VERHAEGHA nešťastne odrazila do siete.
     
    79
    Leverkusen bude zahrávať priamy kop. Navyše, za svoj nedovolený zákrok dostáva žltú kartu Dominik Kohr.
     
    78
    Julian Brandt poslal z ľavej strany prízemný center, no črtajúce nebezpečenstvo zažehnal obranca Jeffrey Gouweleeuw.
     
    77
    Julian Brandt stratil loptu tesne pred pokutovým územím domáceho tímu. Hlavný arbiter ale posúdil zákrok Dominika Kohra ako čistý.
     
    75
    Leverkusen oblieha domáce pokutové územia. K strele sa dostal Bellarabi i Mehmedi, no oba strelecké pokusy boli včas zblokované.
     
    74
    Tak napokon Leverkusen strieda len raz. Z ihriska odchádza obranca Tin Jedvaj, ktorého nahradil útočne ladený Marlon Frey.
     
    73
    Na striedačke hostí je rušno, a tak zrejme budeme svedkami striedania, možno aj viacerých.
     
    72
    Domáci futbalisti bojujú naďalej. Aj teraz dokázali vytlačiť rozohrávku Leverkusenu až pred brankára Bernda Lena.
     
    71
    Do streleckého zakončenia sa dostal Robbie Kruse. Jeho pokus z ťažkej pozície ale končí len nad bránou Marwina Hitza.
     
    70
    Máme pred sebou posledných 20 minút zápasu. Leverkusen je aktívnejší, no či sa mu podarí vyrovnať je zatiaľ hudbou budúcnosti.
     
    69
    V dnešnom zápase končí aj mimoriadne aktívny Alexander Esswein. Na jeho miesto prichádza Tobias Werner.
     
    66
    Sebastian Boenisch sa dostal k strele z spoza pokutového územia. Jeho pokus ale bol veľmi nepresný. Nasleduje iba odkop od domácej brány.
     
    65
    Augsburg zatiaľ fyzicky stačí svojmu súperovi a agresívne napáda jeho rozohrávku. Aj preto má Leverkusen také problémy pri prechodovej fáze.
     
    64
    Brazílčan Wendell posielal prízemný pas do šestnástky na Juliana Brandta. Hosťujúci stredopoliar sa ale k lopte nedostal, keďže dobre zapracoval Jeffrey Gouweleeuw.
     
    63
    Hostia to skúšali stredom, ale ten bol poriadne prehustený. Napokon sa k strele dostal Bellarabi, no tá bola zblokovaná lesom tiel pred domácou šestnástkou.
     
    62
    Leverkusen drží loptu na svojich kopačkách. Má územnú prevahu, ktorú bude chcieť zužitkovať.
     
    61
    Tak ešte nás zrejme čaká napínavá polhodinka. Leverkusen sa streleným gólom vrátil do hry, no čo najrýchlejšie by potreboval pridať ten kontaktný.
    60. Karim Bellarabi (LEV) - 3:1
     
    60
    Bayer Leverkusen dal gól! Farmaceuti už v tejto sezóne predviedli nekoľko skvelých obratov a dokazujú, že dnešný zápas ešte nevzdávajú. Po pravej strane sa dostal k strele z vnútra šestnástky KARIM BELLARABI a razantnou strelou prekvapil Marwina Hitza.
     
    59
    Po nepresnej prihrávke od Juliana Brandta sa do rýchlej kontry dostával Alexander Esswein. Toho ale čisto dokázal odzbrojiť Christoph Kramer.
    57. Ku Ča-čchol (AUG) - 3:0
     
    57
    FC Augsburg dal gól! Domáci spravili zrejme rozhodujúci krok k dnešnému cennému víťazstvu. Po centri z ľavej strany Alfreð Finnbogason parádne sklepol loptu pre KOO JA-CHEOLA, ktorý podareným half-volejom skompletizoval hattrick.
     
    56
    Ani v tomto prípade nenačasoval Robbie Kruse správne svoj nábeh a po prihrávke od Karima Bellarabiho sa opäť ocitol v ofsajde.
     
    55
    Karim Bellarabi vybojoval pre svoj tím roh. Po centri z pravej strany sa snažil zakončiť akciu obranca André Ramalho, no loptu dobre netrafil.
     
    54
    Robbie Kruse sa v zápase iba hľadá. Zatiaľ nie je adekvátnou náhradou za zraneného Stefana Kießlinga. Tentokrát sa ocitol v ofsajde.
     
    53
    Alexander Esswein sa skúšal presadiť proti presile hosťujúcich futbalistov. Napokon vybojoval aspoň vhadzovanie v blízkosti pokutového územia súpera.
     
    52
    Na dlhší časový úsek sa dostali k lopte hostia. Ich kombinácia je však príliš ďaleko od nebezpečných priestorov.
     
    51
    Sledujeme pomerne rozháraný úsek hry. Oba tímy ľahko prichádzajú o držanie lopty. Na druhej strane treba pochváliť aj dobré napádanie, najmä zo strany Augsburgu.
     
    50
    Alexander Esswein sa odhodlal k strele z veľkej diaľky. Jeho strela mierila vedľa brány a tečovať ju nedokázal ani Alfreð Finnbogason.
     
    49
    V druhom polčase pôsobí Leverkusen mierne ospalým dojmom. Zatiaľ sa dopredu príliš nehrnie a pokojne necháva rozohrávať domáci tím.
     
    48
    Nepresnosť v rozohrávke Leverkusenu. Hostia sa dostali s loptou za postrannú čiaru, a tak bude vhadzovať domáci Philipp Max.
     
    47
    Kórejčan Koo Ja-cheol si počínal nedovolene v súboji s Tinom Jedvajom. Hlavný arbiter tak prisudzuje loptu farmaceutom.
     
    46
    Na začiatku druhého polčasu sme svedkami prvého striedania. Hong Jeong-ho v dnešnom zápase končí a na jeho miesto nastupuje Christoph Janker.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme za sebou prvý polčas, ktorý vyznel lepšie pre domáce farby. Hrdinom doterajšieho priebehu zápasu je kórejský futbalista Koo Ja-cheol, ktorý dvakrát dorazil loptu do siete po tom, ako sa odrazila od konštrukcie brány. Leverkusen takisto opečiatkoval žrď pri strele Admira Mehmediho. Hostia tak prehrávajú 2:0 a v druhom polčase majú čo naprávať. Ten sa začne približne o 15 minút.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V závere prvého polčasu sa v postavení mimo hry ocitol Admir Mehmedi, čo neuniklo pozornosti postranného rozhodcu.
     
    45
    Leverkusen sa snaží v závere prvého polčasu ešte niečo vymyslieť. Bude mať k tomu ešte o minútu navyše, ktorú nadstavil hlavný rozhodca.
    44. Ku Ča-čchol (AUG) - 2:0
     
    44
    FC Augsburg dal gól! Obrovská chyba brankára Lena je potrestaná. Hosťujúci gólman nedokázal loptu skrotiť v súboji s útočníkom Alfreðom Finnbogasonom. Ten mu ju vypichol a z ťažkého uhla trafil do tyče. Následne sa lopta odrazila späť do hry a podobne ako pri prvom góle ju dorazil do siete KOO JA-CHEON.
     
    43
    Alfreð Finnbogason bol atakovaný v súboji s Andrém Ramalhom, no hlavný arbiter faul nepíska. Jeho rozhodnutie bolo správne, pretože obaja menovaní si pomáhali rukami.
     
    42
    K strele spoza pokutového územia sa dostal Philipp Max. Krajný obranca sa poriadne oprel do lopty, ale trafil len hosťujúceho hráča, ktorý stál pred ním.
     
    40
    Augsburg mohol zveľadiť svoj náskok. Alexander Esswein poslal z pravej strany skvelý center do malého vápna, kde bol úplne voľný Alfreð Finnbogason. Islanďan pohotovo hlavičkoval, no trafil len Bernda Lena.
     
    39
    Proti pravidlám sa previnil Christoph Kramer. Nemecký reprezentant fauloval jediného strelca doterajšieho priebehu zápasu – Koo Ja-cheola.
     
    38
    Farmaceuti neustále kombinujú, ale ich útočná snaha je zatiaľ ďaleko od domácej brány. Akoby ich hre chýbal moment prekvapenia.
     
    37
    Leverkusen bude vhadzovať, pretože loptu nekompromisne odkopol do bezpečia Jeffrey Gouweleeuw.
     
    36
    Leverkusen má jasnú územnú prevahu. Domáci sa v posledných piatich minútach poriadne nedostali k lopte. Napriek tomu stále vyhrávajú, pretože 6. minúte skóroval Koo Ja-cheol.
     
    35
    Priamy kop zahral Hakan Çalhanoğlu. Lopta sa však odrazila na hranicu šestnástky, kde bol pripravený Karim Bellarabi. Ten si loptu spracoval a pohotovo vystrelil. Jeho pokus ale Hitz vyráža na roh.
     
    34
    Karim Bellarabi vybojoval pre svoj tím štandardnú situáciu. Po prihrávke od Admira Mehmediho postupoval smerom k bráne, no nedovolene ho zastavil Dominik Kohr.
     
    33
    Markus Schmidt tentokrát nesiaha do svojho vrecka i keď zákrok v podaní Hakana Çalhanoğlua bol minimálne sporný.
     
    31
    Leverkusen dostal v strede poľa pomerne veľa priestoru. Karim Bellarabi chcel posunúť loptu na Kruseho, no výborne zasiahol Jeffrey Gouweleeuw.
     
    30
    Prvú polhodinu zápasu ukončuje prvý ofsajd dnešného zápasu. V postavení mimo hry sa ocitol Robbie Kruse, ktorý v útoku hostí nahradil Stefana Kießlinga.
     
    29
    Pri lopte sú opäť futbalisti Augsburgu. Tí si v rozohrávke pomáhajú aj spätnou prihrávkou na Marwina Hitza. Ten zatiaľ drží čisté konto.
     
    28
    Wendell išiel do súboja s Alexandrom Essweinom poriadne ostro, no jeho dôraz sa mu vyplatiť. Akcia domáceho tímu síce pokračovala, no Christoph Kramer sa dobre vrátil a vybojoval kop od brány.
     
    27
    Priamy kop napokon rozohral Wendell. Pekne obstrelil múr, no jeho strela ľavačkou skončila tesne vedľa brány Marwina Hitza.
     
    26
    S rozohrávkou priameho kopu sa čaká, pretože hlavný arbiter musí označiť miesto priestupku i dôkladne posunúť múr do správnej vzdialenosti.
     
    25
    Leverkusen bude zahrávať priamy kop z pomerne dobrej pozície. Navyše za zákrok na Juliana Brandta vidí žltú kartu Hong Jeong-ho.
     
    23
    Farmaceuti nedokázali zužitkovať výhodu štandardnej situácie. Naopak, pre domácich sa črtala šanca na brejk, no ani im sa nepodarilo dostať do zakončenia.
     
    22
    Strela v podaní Hakana Çalhanoğlua bola zblokovaná, a tak bude nasledovať rohový kop v prospech Leverkusenu.
    21. Admir Mehmedi (LEV)
     
    21
    Veľké šťastie stálo na strane domáceho tímu. Leverkusen vyrazil do kontry a hoci na trávnik spadol Karim Bellarabi pokračoval v akcii. Lopta sa dostala na kopačku Admira Mehmediho, ktorý prízemnou strelou trafil ľavú žrď.
     
    20
    Alexander Esswein bol pri postrannej čiare faulovaný. Nedovoleným zákrokom sa previnil brazílsky záložník Wendell.
     
    19
    Tempo hry po strelenom góle mierne opadlo. Zápas je často prerušovaný nielen faulami, ale aj vhadzovaniami. Skutočne nevidíme vydarený úsek hry.
     
    18
    Julian Brandt už nestihol loptu na hracej ploche, čo teší domácich priaznivcov. Nasleduje tak len odkop od Hitzovej brány.
     
    17
    Teraz sa nám roztrhlo vrece s nedovolenými zákrokmi. Na trávniku sa ocitol André Ramalho, a tak hlavný arbiter prisudzuje loptu hosťom.
     
    16
    Hakan Çalhanoğlu bol faulovaný Koo Ja-cheolom. Domáci futbalista to poriadne prehnal a priznám sa, že za podobné zákroky som videl už aj červenú kartu. Tentokrát však Markus Schmidt nesiaha do svojho vrecka.
     
    14
    Hong Jeong-ho si opäť splnil svoju defenzívnu prácu na jednotku. Poľahky odtlačil Robbieho Kruseho a nedovolil mu získať loptu.
     
    13
    Daniel Baier sa ocitol na zemi po súboji s Karimom Bellarabim. Domáci futbalista bude v poriadku a bez ošetrenia môže pokračovať.
     
    12
    Na druhej strane sa nepresným centrom z pravej strany prezentoval Paul Verhaegh. Nasleduje tak odkop od brány Bernda Lena.
     
    11
    Po rohovom kope sa dostal do zakončenia Tin Jedvaj, no jeho hlavička približne zo 16 metrov nemohla ohroziť domáceho brankára.
     
    10
    Karim Bellarabi sa dostával do malého vápna, no jeho snahu zakončiť akciu prekazil Hong Jeong-ho. Domáci obranca sa síce čuduje, no nasledovať bude rohový kop.
     
    9
    Hakan Çalhanoğlu sa dostal k strele spoza šestnástky. Pálil okamžite bez prípravy, no jeho pokus mieril nad bránu Marwina Hitza.
     
    8
    Jullian Brandt bol po pravej strane zastavený. Svoje obranné povinnosti si do bodky splnil Daniel Baier. Hostia pokračujú v útočnom snažení vhadzovaním.
     
    7
    Veľká radosť na štadióne v Augsburgu. Domáci skórovali ako prví, a tak dali hosťom jasný signál, že v dnešnom zápase sa pobijú o víťazstvo.
    6. Ku Ča-čchol (AUG) - 1:0
     
    6
    FC Augsburg dal gól! Domáci sa pomerne prekvapujúco dostávajú do vedenia. Chybu Wendella využil Alexander Esswein, posunul si loptu do palebnej pozície, no ľavačkou trafil brvno. Lopta sa ale následne odrazila priamo pred KOO JA-CHEOLA, ktorý ju z tesnej blízkosti upratal do siete.
     
    4
    Pekná akcia v podaní Alexandra Essweina. Ten sa otočil s loptou v pokutovom území a vystrelil. Jeho strela ale skončila len v náručí Bernda Lena.
     
    3
    Hostia sa skúšali presadiť stredom obrany, ale lopta sa na Karima Bellarabiho nedostala. Domáci obrancovia využili svoju prevahu a zažehnali nebezpečenstvo.
     
    2
    Hernú iniciatívu od začiatku prevzali farmaceuti, ktorí sú favoritmi dnešného zápasu. V Bundeslige ale prehrali 3 zápasy v rade, takže formu rozhodne nemajú.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali futbalisti Leverkusenu. V prvej akcii sa snažil vybojovať aspoň roh Robbie Kruse, no výborne si s ním poradil Jeffrey Gouweleeux.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh, Gouweleeuw, Hong Čong-ho, Max – Kohr, Baier – Bobadilla, Ku Ča-čchol, Caiuby – Finnbogason.
    Náhradníci: Manninger – Janker, Al. Ajeti, Esswein, Altintop, Werner, Stafylidis.

    Bayer Leverkusen: Leno – Jedvaj, Tah, Ramalho, Boenisch – Brandt, Kramer, Çalhanoğlu, Wendell – Bellarabi, R. Kruse.
    Náhradníci: Krešić – Henrichs, Frey, Džalto, Mehmedi, V. Jurčenko, Boeder.

    Rozhodca: Markus Schmidt.
     
    Nemecká Bundesliga má dnes na programe zápasy 25. kola. V našom priamom prenose sa budeme venovať dianiu vo WWK ARENE, kde domáci Augsburg privíta mierneho favorita z Leverkusenu. Zápas sa začína v tradičnom čase o 15:30 hod.

    AUGSBURG

    Augsburg je v tabuľke na priebežnom 13. mieste. Aktuálne sa nemôže pochváliť najlepšou formou, veď v posledných piatich zápasoch získal len štyri body. Takisto treba dodať, že okrem prehry s Bayernom nehrali zverenci trénera Markusa Weinzierla práve so silnými súpermi. Prehrali s Ingolstadtom, na pôde Hoffenheimu a zdolali len posledný Hannover (0:1). Augsburgu sa na domácej pôde príliš nedarí. Z tuctu domácich duelov vyťažil len 10 bodov a až v polovici prípadov nebodoval. Na pohode nemeckému klubu nepridalo ani to, že počas minulého týždňa vypadol z Európskej ligy, keď neuspel v dvojzápase s Liverpoolom. V dnešnom zápase sa bude musieť vysporiadať s viacerými absenciami. Chýbať budú Baier, Feulner, Callsen-Bracker, Trochowski či český futbalista Ján Morávek.

    LEVERKUSEN

    Leverkusen podáva v tomto období mimoriadne kolísavé výkony. Kým v Európskej lige si dvoma víťazstvami nad Sportingom Lisabon zaistil postup do TOP 16, v nemeckej lige prehral posledné tri zápasy. Od výhry nad Darmstadtom (1:2) farmaceuti nestačili na Dortmund, Mainz a po druhýkrát v sezóne ani na Brémy. Kvôli týmto nelichotivým výsledkom spadol Leverkusen až na 7. miesto. V stredu vyhorel ako fakľa a Werderu v domácej BayArene podľahol zahanbujúco 1:4. Navyše, v tomto zápase sa vyfauloval najlepší strelec tímu Javier Hernández, a tak dnes bude musieť byť spoločne s trénerom Rogerom Schmidtom len na tribúne. Okrem Mexičana do súboja nezasiahnu ani zranení Aranguíz, Toprak, Kampl, Hilbert i Kießling.

    POSLEDNÝCH 5 VZÁJOMNÝCH DUELOV

    04.10.15 Leverkusen – Augsburg 1:1
    21.02.15 Augsburg – Leverkusen 2:2
    24.09.14 Leverkusen – Augsburg 1:0
    26.03.14 Augsburg – Leverkusen 1:3
    26.10.13 Leverkusen – Augsburg 2:1
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 6. Ku Ča-čchol, 44. Ku Ča-čchol, 57. Ku Ča-čchol – 60. Bellarabi, 80. Verhaegh (vla.), 90+3. Çalhanoğlu (pen.)

    Karty:   25. Hong Čong-ho (AUG), 79. Kohr (AUG) – 88. Kramer (LEV)   90+2. Gouweleeuw (AUG)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 9:14.
    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh, Gouweleeuw, Hong Čong-ho (46. Janker), Max – Kohr, Baier (85. Stafylidis) – Esswein (69. Werner), Ku Ča-čchol, Caiuby – Finnbogason.
    Náhradníci: Manninger – Janker, Al. Ajeti, Altintop, Werner, Stafylidis.

    Bayer Leverkusen: Leno – Boenisch, Jedvaj (74. Frey), Ramalho, Wendell – Brandt, Kramer, Çalhanoğlu, Mehmedi – Bellarabi, R. Kruse (85. V. Jurčenko).
    Náhradníci: Krešić – Henrichs, Frey, Džalto, V. Jurčenko, Boeder.

    Rozhodca: Markus Schmidt