Lokeren – Liége 4:1 (kon.) | Gent – Lierse 3:0 (kon.) | Mons – Kortrijk 2:1 (kon.)
Waasland-Beveren – Charleroi 0:0 (kon.) | Mechelen – Leuven 1:5 (kon.) | Cercle Bruggy – Beerschot 2:1 (kon.)
koniec
YR KV Mechelen
1:5 (1:0)
Oud-Heverlee Leuven
cz Sobota 20.04.2013, 20:00 • Argosstadion Achter de Kazerne, Mechelen • Belgická Jupiler Pro League
     
    89
    Hřiště opouští Alessandro Cerigioni, který si dnešní zápas skutečně užil a svými dvěma brankami výrazně pomohl k celkovému obrazu a výsledku hry. Na zbytek zápasu ho nahradí Thomas Azevedo. Posledním sřídajícím hráčem je Sawaneh Ibou, další dvougólový střelec, kterého nahradí Loris Brogno.
     
    85
    Střídání na obou stranách, sestavu domácích opouští Mats Rits, nahradí ho Steven De Petter a Borise Pandžu nahradí Mads Junker, hosté stahují ze hřiště Evariste Ngoloka, místo něho posílají Ludovica Buysense.
     
    84
    Leuven právě vstřelilo branku!
    To už je hodně velká senzace, že by dnes Leuven zvítězil na hřišti Mechelenu takovým výsledkem, to nehádal skutečně nikdo. SAWANEH IBOU svou druhou brankou dostává hosty do čtyřbrankového vedení, když na začátku akce byla skvělá přihrávka Cerigioniho.
     
    74
    Stefan Gíslason na zadní tyči nedovoleně atakuje domácího útočníka Pedersena, kterého stahuje na zem, jasná karta – ale pozor, rovnou červená!
     
    73
    A další karetní hříšník, opět hostující hráč, střelec prvního gólu Leuvenu, Mikulić nedovoleně zastavuje Destormeho, dostává za to žlutou kartu.
     
    71
    Günther Vanaudenaerde fauluje Seth De Witteho, a právem je potrestán žlutou kartou.
     
    70
    Leuven právě vstřelilo branku!
    Opět ALESSANDRO CERIGIONI v akci a druhý gól tohoto hráče, čtvrtý hostujícího týmu! Cerigioni se dostává za obranu, udělal kličku i brankáři a z ostrého úhlu trefuje odkrytou bránu.
     
    69
    Mechelen reaguje na nepříznivý vývoj střídáním, hřiště opouští Boubacar Dialiba Diabang, nahadí ho David Destorme.
     
    68
    Leuven právě vstřelilo branku!
    ALESSANDRO CERIGIONI dává třetí branku Leuvenu po dobře kopnutém rohu a spolupráci s Da Silvou Robsonem, hosté doslova drtí domácí tým a ve druhém poločase zcela otáčí průběh zápasu!
     
    62
    Leuven právě vstřelilo branku!
    SAWANNEH IBOU proměňuje nařízený pokutový kop přízemní střelou k levé tyči, hosté jdou do vedení a otáčí zápas!
     
    61
    To je nepříjemné, Joachim Van Damme dostává druhou žlutou kartu za to, že odvrací dlouhý centr do vápna rukou, i když domácí hráč protestuje, není mu to nic platné! Červená karta, vyloučení a pokutový kop pro Leuven!
     
    60
    Wouter Biebauw drží svůj tým "nad vodou". Cerigioni běží na branku Mechelenu, stíhá ho obránce Biset, Biebauw tlačí střelu Cerigioniho na roh.
     
    55
    Leuven právě vstřelilo branku!
    TOMISLAV MIKULIĆ vyrovnává po dobře kopnutém rohovém kopu, míč dopadá přesně k jeho nohám a Mukulić to trefuje parádně.
     
    53
    Joachim Van Damme je prvním domácím hráčem, který dostává, za faul na Ngoloka zezadu, žlutou kartu.
     
    41
    Mechelen právě vstřelil branku!
    Alesandro Cordaro rozehrává přímý volný kop po předchozím faulu Weutse, v pokutové území hlavičkuje SETH DE WITTE a trefuje se přesně, domácí vedou!
     
    40
    Druhou žlutou kartu v utkání dostává obránce Leuvenu, Koen Weuts, domácí budou zahrávat nebezpečnou standartní situaci.
     
    25
    První žlutou kartu dostávají hosté. Robson da Silva rukou nedovoleně zastavuje Nicklase Pedersena, ten samozřejmě padá a je z toho "žlutý trest".

    Martin Dvořák

    Góly: 41. De Witte – 55. Mikulić, 62. Ibou Sawaneh (pen.), 68. Cerigioni, 70. Cerigioni, 84. Ibou Sawaneh

    Karty:   53. Van Damme (MEC) – 25. Robson da Silva (LEU), 40. Weuts (LEU), 71. Vanaudenaerde (LEU), 73. Mikulić (LEU)   61. Van Damme (MEC)   74. Gíslason (LEU)


    YR KV Mechelen: Biebauw – Ghomsi, Pandža (85. Junker), Van Loo, Biset – Van Damme, Cordaro, De Witte, Dialiba Diabang (69. Destorme) – Rits (85. De Petter), Pedersen
    Oud-Heverlee Leuven: Bailly – Mikulić, Vanaudenaerde, Weuts, Da Silva Robson – Gíslason, Ngolok (85. Buysens), Van Goethem, Ibou Sawaneh (89. Brogno) – Ogbu ´Chuka´, Cerigioni (89. Azevedo)

    Rozhodca: Kamphuis – Janson, van Zuilen