Šamorín – Ružiná 0:0 (kon.) | L. Mikuláš – Dubnica 3:0 (kon.) | Šaľa – Michalovce 1:0 (kon.)
Bardejov – R. Sobota 0:1 (kon.) | Dunajská Streda – Senec 2:1 (kon.) | Podbrezová – Dolný Kubín 1:1 (kon.)
koniec
FC ŠTK 1914 Šamorín
0:0 (0:0)
FK Baník Ružiná
Sobota 20.04.2013, 16:00 • Šamorín - Pomlé • MONACObet liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:00.
     
    Víťazstvo posledného mužstva II. ligovej futbalovej súťaže na pôde Dubnice poriadne rozčerilo jej pokojnú hladinu. Outsider nielenže na súperovej pôde vyhral, ale vyhral o štyri góly! Víťazstvom na súperovej pôde si udržal akú- takú šancu na udržanie sa v súťaži. O tom, že futbalisti Ružinej stále "žijú" sa budú môcť presvedčiť fanúšikovia futbalu v Šamoríne, kde má posledné mužstvo II. ligy namierené už v sobotu.
     
    O tom, že dve po sebe idúce stretnutia sa nevyhrávajú sa budú môcť presvedčiť viťazstvom ovenčení futbalisti Ružinej. Tréner Šamorína Libor Fašiang určite pripraví mančaft, tak aby body zostali doma a nedá súperovi šancu na úspech. Proti úspešnému ťaženiu hostí, budú pripravení aj domáci fanúšikovia, ktorí nebudú šanovať svoje hlasivky. Tie budú jazýčkom na váhach na ceste za úspechom svojich miláčikov a štadiónom bude znieť to známe Somorja, Somorja.
     
    Nesmierne ťažkú úlohu budú mať "fajnšmekri" tipovania, ktorí si týmto spôsobom zvyšujú svoju finančnú nezávislosť. Natipovať takýto duel nebude jednoduchá záležitosť. My sa budeme držať "starej" futbalovej pravdy, že dva po sebe idúce zápasy sa nevyhrávajú, či na domácej, alebo súperovej tráve. Jednoducho si dovolím tipnúť jednotku, ale nie ako tutovku.
    Náš tip: 1
     
    Po dnešnom stretnutí čaká domáce mužstvo náročný týždeň, najbližšie stretnutia odohrá na pôde u súperov. Už v utorok cestujú šamorínčania do Bardejova a v sobotu 27. apríla sa predstavia v Dolnom Kubíne. Posledný aprílový deň ich čaká v Šamoríne – Pomlé duel s Liptovským Mikulášom. Aj to svedčí otom, že dnes získané body, by padli veľmi vhod... To nám ukáže až duel medzi ŠTK Šamorín vs Baník Ružinná.
     
    V Šamoríne je nádherné počasie, veríme tomu, že aj futbal bude zodpovedať úrovňou. Črtá sa nepríjemný duel. Hostia ovenčení víťazstvom v Dubnici by chcel samozrejme bodovať aj tu, v ceste za tromi bodmi im však bude stáť mužstvo Libora Fašianga.
     
    Hlavný rozhodca Richard TRUTZ, má dnes vo svojej blízkosti samé "baby". Na čiare v pozicii AR1 bude behať Mária Súkeníková. V pozícii náhradného rozhodcu je pripravená vziať píšťalku, alebo zástavku do rúk dalšia "sukňa" Petra Chudá.
     
    Na tribúnach sa už zgrupujú domáci fanúšikovia, ktorí sú v týchto chvíľach zahladení do buletinu a študujú predzápasové vyhlásenia.
     
    Trávnik je preľudnený, na tom sa pripravujú hráči obidvoch mužstiev na duel medzi domácim Šamorínom a Baníkom Ružiná.
     
    Rozcvička sa práve skončila, hráči opušťajú trávnik a tratia sa v útrobách štadióna, kde prebehne poslená priprava na dnešný duel.
     
    Čas na zostavy.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 Pentek, 3 Pončák "K", 4 Marušín, 5 Cmarko, 6 Mezovský, 9 Javorina, 13 Urban, 14 Savič, 16 Kučera, 20 Ležaič, 21 Fulmek.

    FK Baník Ružiná: 44 Michalík, 2 Ferenc, 3 Gligorov, 5 Hladík, 7 Marko, 10 Urbánek, 11 Kamendy, 13 Boháčik "K", 14 Máč, 19 Štajer, 21 Peciar.

    Rozhodca: TRUTZ, Súkeníková, Tomčík,.
     
    Hlavný rozhodca Richard Trutz spolu so svojími asistentmi privádza na hraciu plochu aktérov dnešného duelu. ŠTK Šamorín vs Baník Ružiná, ktorého začiatok je tu.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Ležaičov prvý pokus, brankár Michalík zneškodnil prvú slubnú akciu domácho mužstva.
     
    3
    Prvý rohový kop domácich zahráva Marušín, no unáhlil sa nezparšalo z neho.
     
    4
    Lopta pred domácou bránou,na kopačkaách Fulmeka smeruje do stredu hracej plochy tam hosťujúci hráč Máč zabojoval o ňu no vzápäti o loptu prišiel.
     
    5
    Na rohové kopy vyrovnané hostia po peknej akcii Boháčika a Gligorová majú výhodu a vzápäti druhú možnosť na ohrozenie brány.
     
    7
    Aleš Urbánek zahrával rohový kop z ľavej strany no nenašiel spolahlivého zakončovateľa, lopta sa dostal naspäť na jeho nohu a skúsil to z prvej, no trafil iba domáceho obrancu Javorinu.
     
    9
    Všetko čo sa týka futbalu sa odvíja medzi šestnástkami, domáci sa snažia dať rýchly gól, no ten zdá sa, že je v nedohladne.
     
    12
    Ležaič sa oprel o Urbánka, hlavný rozhodca ho iba verbálne napomenul, všetko je O.K.
     
    13
    Asistent rozhodcu Súkeníková signalizovala postavenie mimo hry, teda ofsajd Trutz slubnú akciu domácich do pokutového územia nepustil.
     
    15
    Mezovského pokus bol namierený celkom slušne, ale z veľkej vzdialenosti, brankár Michalín nemal dôvod na paniku, všetko rieši v pohode.
     
    16
    Urban sa dostal na dostrel brány, tam však loptu stratil ale domáci stále v tlaku, mušku si zatiaľ iba nastavujú. Lopty lietajú kade – tade, no brankár MIchalík až toľko roboty nemá.
     
    18
    Savičovo prenesenie hry na druhú stranu hracej plochy úspech neprinieslo, hostia sa dostali k lopte a aj pred bránu domáceho mužstva. Bránu domácich však neohrozili.
     
    20
    Lopta domáceho mužstva "zadarmo" hosťom, ale už Mezovský a Pončák vybojovali rohový kop. Zle ho kopol Savič.
     
    21
    Mezovský nenabral odvahu na strelu z hranice šeestnástky, priťukol Kučerovi a ten o loptu prišiel.
     
    24
    Oči bolia z takéhoto futbalu, a pro tom je taký jednoduchý. Hráči si nedokážu na dva metre prihrať loptu, to je zúfalé.
     
    27
    Snaha domácich dať rýchly gól je preč a zdá sa, že hostia sa dostali z pod tlaku a preberajú iniciativú. Rohový kop a Aleš Urbánek, jeho centrovaná lopta preletela cez pokutové územie a...
     
    28
    Trutz odpískal faul pred pokutovým územím a hostia majú výhodu štandardnej situácie. Urbánek a jeho pokus a lopta skončila na brvne.
     
    30
    Gólová príležitosť hostí Tomáš Boháčik poslal technickú strelu do ľavého rohu brány, brankár prekonaný, no všade bol Ernest Fulmek odvrátil pohromu.
     
    33
    Aktivita sa preniesla na kopačky hostí, ktorí sú iniciatívnejší a majú loptu na kopačkách.
     
    35
    Zdá sa, že futbal v Šamiríne – Pomlé ožíva.
     
    36
    Hráči ktorá sa zrazili na trávniku sú po ošetrení v poriadku v hre budú pokračova. Z domáceho mužstva Ležaič hosťujúci Štajer sú späť na hracej ploche.
     
    38
    Urban sa dostal na úroveň autovej čiary, ale to bolo všetko čo sa mu v danom okamihu podarilo.
     
    38
    Kučera Michal videl žlté napomenutie.
     
    39
    Domáci mohli vieš o jeden gól,ktorý nie a nie padnúť. Do šance sa dostal Ležaič, ktorý prekonal brankára Michalíka, no lopta za jeho chrbátom neskončila, bol tam ešte na blízku Pončák, ktorý hlavou umiestnil loptu tak, že skončila na brvne a odrazila sa do poľa, hostia sa ubránili.
     
    43
    Blíži sa záver prvého polčasu v ktorom sme videli nie príliš dobrý futbal, ten sa začal hrať až po aktivite domácich, ktorá trvala cca do 20 minúty, keď prevzali iniciatívu hostia. Domácim snaha nechýba no gól nie a nie zavesiť.
     
    45
    Náhradný rozhodca Petra Chudá signalizuje, že Trutz bude nadstavovať 60 sekúnd.
     
    45+
    Mezovského rohový kop hosťujúci brankár Michalík, vyboxoval do bezpečia, je tu koniec prvého polčasu v ktorom sme gól nevideli.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Domáci sa snažili súpera prekvapiť rýchlym gólom, ktorému najbližšie bol Ležaič hneď v úvode duelu. Urbánek nastelil po priamom kope brvno Pentekovej brány, brvno trafil aj Pončák, ktorý bol v sto percentnej šanci. Futbal nestál za veľa, grády nabral až po prevzatí iniciatívy hostí od 20-22 minúty. Kvalitné počasie na futbal ako stvorené, veríme, že v druhom to bude o inom a že prídu aj góly.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas je realitou, domáci vybojovali prvý rohový kop v druhom polčase loptu odvrátil Urbánek a Gligorov sa rútil po ľavej strane smerom na bránu, kde nedorazil
     
    47
    Opatrný začiatok, domáci však s loptou na kopačkách a Urbanov pokus o strelu ktorá skončila mimo brány hostí.
     
    49
    Mezovský poslal za bránkovú čiaru Urbánka faulom, to všetko signalizoval AR2, Trutz v pozícii hlavného rozhodcu videl odpískal a v hre s a pokračuje na strane domácich.
     
    50
    Najprv Mezovský poslal centrovanú loptu do pokutového územia, tá nenašla nikoho, nakoniec sa k nej dostal Savič, ten ju poslal späť na Mezovského ten sa k nej už nedostal.
     
    52
    Cmarkov center neprešiel na Ležaiča, hostia sa ubránili a už založili postupný útok po ktorom Máč sa dostal do zakončenia hlavou, bránu však netrafil.
     
    53
    Hostia sa osmelili a tlačia sa pred bránu domáceho Penteka, ktorý zatial neinkasoval, to však možem povedať aj o súperovom brankárovi Michalíkovi.
     
    55
    Fulmek opäť zachraňoval pred hosťujúcim Gligorovom, je z toho iba rohový kop, ktorý zahral z pravej strany na zadnú tyč, kde videl hlavný rozhodca nedovolený zákrok.
     
    58
    Hostia chystajú striedanie, až dvoch hráčov, ktorí sú už pripravení naskočiť nahraciu plochu.
     
    58
    Stretnutie sa pre Máč akončilo, na jeho začiatku je však Blaščík Lukáš
     
    59
    Kamendy bol neviditeeľný, je striedaný nahradil ho čiernej pleti Elvis Maschike Sukisa
     
    62
    V pokutovom území domáceho mužstva si "ustlal" jeden z hosťujúcich hráčov, Trutz dovolil ošetrenie Ivan Hladík bude v hre pokračovať, jeho ošetrenie prebieha za bránkovou čiarou.
     
    65
    Hra sa nezmenila ani v druhom polčase, domáci pokračujú v dobíjaní hosťujúcej brány doteraz neúspešne.
     
    66
    Ležaič sa rútil sám na bránu, spoločnosť mu robil jedej z obrancov hostí, Ležaič vybojoval aspoň roh, keď bol na konci so silami sa zrútil v pokutovom území bez prispenia hosťujúceho hráča.
     
    70
    Domáci vo vyloženej šanci. Na začiatku bol Urban, ktorý posunul loptu na ľavu stranu hracej plochy Savičovi, ten videl dobre nabiehajúceho Ležaiča, ktorý z päťky nedokázal prekonať Michalíka. Nuž táto šanca bude niekoho mrzieť.
     
    72
    Po ďalšom nájazde sa hostia ubránili, vydýchli si a sú pred domácou bránou.
     
    73
    Domáci tríner Libor Fašiang sa chystá oživiť hru domáceho mužstva.
     
    74
    urbánek zahrával rohový kop priamo na zadnú tyč Pentek si s loptou poradil
     
    75
    Pre uUrbana sa dnšný duel skončil, Čemba je na jeho začiatku.
     
    76
    Čembov prvý dotyk s loptou skončil vysoko nad bránou hostí.
     
    78
    Hladík s prehľadom poslal loptu pred nebezpečím do autu, domáci pokračujú alebo lepšie povedané začínajú záverečný tlak.
     
    78
    Savič na konci so silami a za velého potlesku opúšťa hraciu plochu, nahradil ho Jančovič
     
    83
    Šamorín v tlaku na súperovú bránu, ten tlak je však jalový šance si dokážu vytvoriť, no na gól to nestačí aspoň doteraz, nestačilo.
     
    85
    Rohový kop domáceho mužstva a jeho realizátor Mezovský poslal loptu na zadnú tyč, no len poslal, spoluhráči boli od lopty príliš ďaleko k zakončeniu.
     
    86
    Tretí rohový kop v rade raz z ľavej, z pravej a teraz lavá strana a strela Jančoviča si cestu do brány súpera nenašla.
     
    88
    Fanúšikovia domácich ženú futbalistov dopredu, márne, všetko podstatné sa odohráva medzi šestnástkami.
     
    90+
    Dve minúty sa bude nadstavovať v druhom polčase, v ktorom sme gól nevideli...
     
    90+
    Dobojované, hostia získali dvoch stretnutiach štyri body po víťazstve v Dubnice a bezgólovej remíze v Šamoríne. Trutz sa zahladel na hodiny povolil eľte zrealizovať rohový kop pre domácich, šanca sa nevykľula. Stretnutie končí O:O.
     
    Koniec zápasu.
     
    Duel nepriniesol očakávania. Domáci aj keď sa snažili súpera zaskočiť rýchlym gólom, nepodarilo sa im to, hosi sa o to pokúšal Ležaič hneď v úvode duelu. Urbanen sa zaskvel strelou do brvna, domáci Pončák trafil brvno tiež, a kedže lopta neskončila za chrbtom ani jedného z brankárov, stretnutie sa skončilo bezgólovou remízou. Hostia boli viac ako vyrovnaným súperom delba bodov je spravodlivá. Hosťom možno pomôže sa vyškriabať z dna tabuľky. (17:50:01)

    Jozef Fajták


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ŠTK 1914 Šamorín. Viac informácií tu.

    Góly:

    Karty:   38. Kučera (SAM)


    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 Pentek, 3 Pončák "K", 4 Marušín, 5 Cmarko, 6 Mezovský, 9 Javorina, 13 Urban, 14 Savič, 16 Kučera, 20 Ležaič, 21 Fulmek.
    FK Baník Ružiná: 44 Michalík, 2 Ferenc, 3 Gligorov, 5 Hladík, 7 Marko, 10 Urbánek, 11 Kamendy, 13 Boháčik "K", 14 Máč, 19 Štajer, 21 Peciar.

    Rozhodca: TRUTZ, Súkeníková, Tomčík,

    Diváci: 362