Elche – Atlético Madrid 0:2 (kon.) | Bilbao – Córdoba 0:1 (kon.) | Real Madrid – Vigo 3:0 (kon.)
La Coruña – Malaga 0:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:0 (1:0)
Celta Vigo
Sobota 06.12.2014, 20:00 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    85
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Cristiano Ronaldo, prichádza Javier Hernandez.
     
    84
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Krohn-Dehli, prichádza Mina.
    Cristiano RONALDO - 3:0
     
    81
    Real Madrid dal gól! Desať minút pred koncom zápasu je definitívne rozhodnuté. Pusinky vedú už rozdielom triedy. Hádajte, kto sa postaral o ich tretí gól? Samozrejme, nikto iný ako CRISTIANO RONALDO, ktorý sa však musí za skompletizovanie hetriku poďakovať aj Marcelovi. Ten mu totiž loptu z ľavej strany ideálne predložil pred odkrytú svätyňu a kanonierovi kvalít Ronalda už takéto zakončenie nerobilo najmenšie problémy.
     
    81
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Fabio Coentrao.
     
    80
    Nolito by si za svoj dnešný agilný výkon presný zásah rozhodne zaslúžil. Španiel to veľmi dobre a nebezpečne vyskúšal z priameho kopu, no jeho pokus sa zatrepotal len na bočnej sieti!
     
    79
    Žltú kartu dostáva Alvaro Arbeola (Real Madrid CF).
     
    76
    Žltú kartu dostáva Dani Carvajal (Real Madrid CF).
     
    74
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Gustavo Cabral, prichádza Sergi Gomez.
     
    70
    Sám faulovaný to vyskúšal z priameho kopu. Loptu sa snažil precediť ponad múr bieleho baletu, no ten bol postavený z tvrdého materiálu.
     
    69
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Orellana, prichádza Fernandez.
    Cristiano RONALDO - 2:0
     
    65
    Real Madrid dal gól! Biely balet pridáva poisťovací presný zásah, po ktorom už azda nikto nepochybuje, že aj dnes bude Real brať tri body. CRISTIANO RONALDO mal pri situácii v pokutovom území aj kusisko šťastia, lopta sa mu ideálne vrátila a pohotovou strelou pravačkou ju upratal za chrbát Alveraza, ktorý sa naťahoval márne.
     
    62
    Po úspešnom odvrátení rohového kopu sa vydal ofenzívu bieleho baletu podporiť aj stopér Pepe, ktorý sa na útočnom výlete zachoval fantasticky a peknou prihrávkou po svojej ľavici uvoľnil do ideálnej streleckej parkety Garetha Balea, ktorý sa snažil tvrdou bombou prepáliť Sergia Alvareza, no ten vytiahol z talóna skvelý zákrok!
     
    53
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza James Rodriguez, prichádza Alvaro Arbeola.
     
    46
    Nolito odviedol na ľavom krídle dobrú prácu, posunul loptu do pokutového územia Orellanovi, ktorý to veľmi dobre skúšal strelou na vzdialenejšiu tyčku! Casillas išiel na zem, no celú situáciu napokon len kontroloval, pretože zakončeniu záložníka Celty pár decimetrov chýbalo!
     
    41
    Orellano sa na bránenie Marcela prakticky úplne vykašľal a Celtu to mohlo vyjsť veľmi draho. Ofenzívny bek z Brazílie po vniknutí do pokutového územia predkladal loptu na zadnú tyč Karimovi Benzemovi, ktorému zabránil v zakončení do odkrytej svätyne fantastickým zákrokom Jonny Castro.
     
    40
    Loptu dostal z ľavej strany do druhej vlny dobiehajúci James Rodriguez, ktorý na nič nečakal a pohotovo zakončil svojou silnejšou nohou. Aj v tomto prípade si však najlepší strelec posledného svetového šampionátu vylámal zuby na skvelom zákroku Alvareza!
     
    38
    Žltú kartu dostáva James Rodriguez (Real Madrid CF).
     
    36
    Žltú kartu dostáva Nolito (Celta Vigo).
    Cristiano RONALDO - 1:0
     
    36
    Real Madrid dal gól! Biely balet sa pár minút pred koncom prvého polčasu dokázal dostať konečne do vedenia! Loptu si na biely bod postavil CRISTIANO RONALDO, ktorý sa nenechal zastrašiť nepísaným pravidlom hovoriacom o tom, že faulovaný hráč by nemal kopať penaltu, a ani pohybom gólmana Alvareza na bránkovej čiare. Portugalčan chladnokrvným spôsobom upratal guľatý nezmysel do opačného rohu, ako sa hodil brankár Celty!
     
    35
    Žltú kartu dostáva Jonny Castro (Celta Vigo).
     
    35
    Cristiano Ronaldo v pokutovom území poslaný k zemí. Undiano Maienco ukázal na biely bod a Realu prisúdil veľmi diskutabilnú penaltu.
     
    27
    Blesková akcia Realu Madrid, na ktorej konci bolo ukážkové spracovanie a pohotové zakončenie Cristiana Ronalda. Strelu smerujúci k bližšej žrdi však Alvarez vytesnil na rohový kop!
     
    20
    Krohn-Dehli vymyslel na hranici pokutového územia výbornú prihrávku na Larriveya, ktorého mohol vysunúť do stopercentnej streleckej parkety, no v poslednej chvíli predviedol fantastický defenzívny zákrok Marcelo!
     
    18
    Portugalská hviezda bieleho baletu mala v pokutovom území dostatok času a úžasne sa položila do vzduchu na centrovanú loptu. Ronaldovo prekrásne akrobatické zakončenie sa takmer stalo gólovým. Lopta napokon skončila len tesne nad brvnom Alvarezovej svätyne!
     
    13
    Karim Benzema si na poliacej čiary výborne pokryl loptu a po ľavom krídle vysunul rozbehnutého Jamesa Rodrigueza. Ten rovnako pohotovo predložil loptu pred bránu Cristianovi Ronaldovi, ktorý sa už hotoval poslať ju do pravačkou do brány, no pod nohy mu fantasticky padol obranca Jonny Castro.
     
    11
    Žltú kartu dostáva Gustavo Cabral (Celta Vigo).
     
    10
    Po nasledujúcim rohovom kope sa už Cristiano Ronaldo k hlavičke dostal a Sergio Alvarez mal obrovské problémy. Napokon však všetko zvládol vyriešiť k spokojnosti svojich spoluhráčov!

    Michal Bakoš

    Góly: 36. Cristiano Ronaldo, 65. Cristiano Ronaldo, 81. Cristiano Ronaldo

    Karty:   38. James Rodriguez (REA), 76. Dani Carvajal (REA), 79. Alvaro Arbeola (REA) – 11. Gustavo Cabral (CVG), 35. Jonny Castro (CVG), 36. Nolito (CVG)


    Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Kroos, Illarramendi, Rodríguez – Bale, Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Navas – Varane, Coentrão, Arbeloa, N. Fernández, Medrán, Hernández.

    Celta Vigo: Álvarez – Mallo, Cabral, Fontàs, Castro – Hernández, Radoja, Krohn-Dehli – Orellana, Larrivey, Nolito.
    Náhradníci: Blanco – S. Gómez, Planas, A. Fernández, Á. López, Mina, Charles.

    Rozhodca: Undiano – Díaz, Zancada