Mouscron – Anderlecht 4:2 (kon.) | Oostende – Lierse 2:1 (kon.) | Lokeren – Cercle Bruggy 0:0 (kon.)
Kortrijk – Mechelen 3:0 (kon.)
koniec
KV Kortrijk
3:0 (2:0)
YR KV Mechelen
cz Sobota 06.12.2014, 20:00 • Guldensporenstadion, Kortrijk • Belgická Jupiler Pro League
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní duel je u konce a dá se říci, že to byl v podstatě zápas jednoho mužstva. Kortrijk byl hladovější, nebezpečnější a efektivnější. I rozdíl v kvalitě obou mužstev byl celkem nepřehlédnutelný. Mechelen dnes předvedl opravdu slabý výkon a prohrál naprosto zaslouženě. Domácí fanoušci naopak mohou slavit jasné vítězství.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    89
    Cissého střela ze závěru zápasu svým způsobem symbolizuje dnešní výkon Mechelenu. Nechybělo mnoho aby pokus belgického fotbalisty opustil pozemek stadionu.
     
    87
    Střídající Mahau se mohl téměř okamžitě po svém příchodu na hřiště zapsat do listiny střelců, gólman Biebauw ale jeho kvalitní ránu vyrazil nohou mimo.
     
    86
    Střídání v týmu KV Kortrijk: Domácí kouč Yves Vanderhaeghe využívá poslední střídání. Hrací plochu opustil dnes velmi aktivní Teddy Chevalier, nahradil ho Gregory Mahau.
     
    85
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Domácí přibili do rakve Mechelenu poslední hřebíček a vedou už o tři góly. Brankáře Biebauwa překonal teprve devatenáctiletý belgický talent TUUR DIERCKX. O držiteli tří bodů z dnešního duelu je definitivně rozhodnuto.
     
    83
    Chevalier si nepohlídal ofsajdovou hranici, a tak bude rozehrávat Mechelen.
     
    79
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: Hostující trenér Aleksandar Janković naposledy zasahuje do sestavy svého týmu. Odešel Soufiane Hanni, místo něj si zahraje Jason Adesanya.
     
    76
    Jihoafrický brankář Kortrijku Darren Keet si nyní zahrával s ohněm, když zbytečně riskoval při rozehrávce a trefil Hanniho. Míč se naštěstí pro něj odrazil ve směru příznivém pro domácí fotbalisty.
     
    76
    Střídání v týmu KV Kortrijk: Pro dnešek dohrál Brecht Capon, nahradil ho Anthony Van Loo.
     
    72
    Hostující gólman Biebauw opět po nějaké době musel ukázat své umění, když chytil nepříliš povedenou střelu Lukase Van Eenooa.
     
    69
    Nyní se dostalo i na Tuura Dierckxe, který ale za svůj faul uviděl pouze žlutou kartu.
     
    67
    Seth De Witte velmi tvrdým zákrokem skosil střídajícího Dierckxe a okamžitě dostal rovnou červenou kartu. Ke všem problémům Mechelenu ještě přibyl fakt, že bude zápas dohrávat v deseti mužích.
     
    65
    Dierckx a Chevalier se snažili něco vymyslet v blízkosti pokutového území soupeře, hosté se ale ubránili.
     
    62
    Střídání v týmu KV Kortrijk: Také sestava domácího celku dozná změny. Odpracováno má střelec úvodní branky Stijn De Smet, na hrací ploše ho nahradil Tuur Dierckx.
     
    61
    Je za námi hodina hry a domácí tým si stále hlídá dvougólový náskok. Hosté se výrazněji neprosazují a brankář Keet nemusel předvést nijak náročné zákroky.
     
    59
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: Hosté podruhé v dnešním utkání střídají. Alessandra Cordara vystřídal na hrací ploše Tim Matthys.

    Jakub Holubec

    Góly: 23. De Smet, 28. Chevalier, 85. Dierckx

    Karty:   69. Dierckx (KRT)   67. De Witte (MEC)


    KV Kortrijk: Keet – Capon (76. Van Loo), Poulain, Chanot, Ulens – Tomašević, Chevalier (86. Mahau), De Mets – Van Eenoo, Klaassen, De Smet (62. Dierckx)
    Náhradníci: Henkinet – Claeys, També, Mulemo, Mahau, Dierckx, Van Loo

    YR KV Mechelen: Biebauw – Paulussen, Bateau, Kosanović, Obradović – Cordaro (59. Matthys), De Witte, Rits (40. Cissé), Hanni (79. Adesanya), Claes – Veselinović
    Náhradníci: Faidherbe – Matthys, Vandam, Adesanya, Biset, Vanlerberghe, Cissé

    Rozhodca: Wouters – Hermans, Scatorchia