Newcastle – Chelsea 2:1 (kon.) | Hull City – West Bromwich 0:0 (kon.) | Liverpool – Sunderland 0:0 (kon.)
QPR – Burnley 2:0 (kon.) | Stoke City – Arsenal 3:2 (kon.) | Tottenham – Crystal Palace 0:0 (kon.)
Manchester City – Everton 1:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
0:0 (0:0)
Sunderland AFC
Sobota 06.12.2014, 16:00 • Anfield (Liverpool) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Zápas na Anfield pred malou chvíľou skončil zaslúženou deľbou bodov. Liverpool tak znovu nedokázal vyhrať tretí ligový zápas v rade. Sledovali sme podpriemerné stretnutie, ktorého najväčšiu šancu spálil sedem minút po prestávke Connor Wickham, ktorého halfvolej letel skraja malého vápna tesne mimo ľavej žrde, aby minútku nato rozvlnil bočnú sieť Mignoletovej bránky. Sunderland tak po Chelsea neinkasoval v rýchlom slede ani od Liverpoolu. (17:54:03)

     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Pantilimon ale lapá Johnsonov center z pravej strany a to už bude z Anfieldu zrejme všetko. Do konca zostáva desať sekúnd.
     
    90+2
    Posledný útok Liverpoolu sa tiahne medzi Škrtelom a Kolom Tourém. Domáci potrebujú dostať loptu podstatne vyššie.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Neilom Swarbrickom pridáva ešte tri nadstavené minúty, v ktorých úvode tu je odkop od bránky hostí.
     
    90
    Bridcutt teraz skúsene púšťa loptu za bránkovú čiaru. Rozohrávať bude Pantilimon. Sunderland vstúpi do nadstaveného času s jedným bodom na dosah.
     
    89
    Ani Gerrard nedokázal na ľavej strane nakopnúť Sterlinga, ale po údajnom teči tu bude ešte rohový kop pre Liverpool. Ten však končí na hlave Cattermolea.
     
    88
    Liverpoolu už veľa toho času nezostáva a navyše sa po chybe v rozohrávke museli domáci brániť Wickhamovmu útoku.
     
    87
    Útočilo sa ale na druhej strane, kde Lambert sklepol vysokú loptu pre Markoviča, no ten z otočky neprestrelil O´Shea.
     
    86
    Škrtel následne lakťom zložil Wickhama a päť minút pred koncom zápasu sa tak Sunderland za bezgólového stavu môže nasťahovať na polovicu červených.
     
    85
    Následne sa zo strednej vzdialenosti pokúsil o strelu Henderson, ktorý ale poslal loptu len vysoko nad bránku.
     
    83
    Raheem Sterling sa dožaduje pokutového kopu. Hádam už tretíkrát ale po jeho páde Swarbrick znovu rozpažuje.
     
    81
    Jordi Gómez mohol na druhej strane zvrátiť všetky tri body na stranu Sunderlandu! Po Chelsea a Arsenale ale ďalší favorit zatiaľ neprehráva. Gómez dostával dobrú prihrávku z čiary od Buckleyho, ktorý po svojom príchode toho stíha veľa. Španielsky stredopoliar si následne nachystal loptu na strelu, ktorú mieril k pravej žrdi Simona Mignoleta. Belgický gólman mal na ňu dobrý výhľad a stačil ju vyraziť do strany. S týmto gólman Liverpoolu nemá problém.
     
    80
    Buckley okamžite fasuje žltú kartu, keď na pravej strane nedovoleným spôsobom zastavuje agilného Raheema Sterlinga.
     
    79
    Buckley na druhej strane vymieňa Adama Johnsona, ktorý sa dnes taktiež nedokázal presadiť podľa svojich predstáv. Do konca ešte desať minút.
     
    78
    Od Coutinha to bolo na dnes všetko. Strapatý Brazílčan mal obe nádejnejšie šance Liverpoolu na otvorenie skóre. Namiesto neho prichádza Lazar Markovič.
     
    78
    Liverpool s prvou brejkovou príležitosťou v zápase, ktorá mohla znamenať nezaslúžený gól pre Liverpool. Raheem Sterling vyvážal loptu po Cattermoleovej chybe stredom ihriska. Hráči Sunderlandu zostali visieť na polovici ihriska. Sterling následne prihrával doprava na Coutinha, ktorý už s loptou ďalej nepokračoval. Namiesto toho sa pokúsil prestreliť Pantilimona z hranice veľkého vápna. Rumunský dlháň ale jeho prízemný pokus vyráža pred seba, kde čistí priestor skúsený stopér Wes Brown.
     
    77
    Zatiaľ tomu nič nenasvedčuje. Liverpool pokračuje v stereotypnom nakopávaní lopty na hrot, kde ale väčšinu lôpt zbiera O´Shea.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   51. Lucas Leiva (LIV) – 41. Vergini (SUN), 60. Bridcutt (SUN), 80. Buckley (SUN)


    Liverpool FC: Mignolet – G. Johnson, Škrtel, K. Touré, A. Moreno – Leiva, J. Henderson (C) – Lallana, Coutinho, Sterling – R. Lambert
    Náhradníci: B. Jones – J. Enrique, Lovren, Gerrard, Can, Allen, L. Markovič
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Sunderland AFC: Pantilimon – Vergini, Brown, O´Shea (C), Réveillère – Bridcutt – A. Johnson, J. Gómez, S. Larsson, Wickham – Altidore
    Náhradníci: Mannone – Rodwell, S. Fletcher, R. Álvarez, Buckley, T. Robson, Cattermole
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Rozhodca: Neil Swarbrick – J. Brooks, E. Smart – C. Pawson